Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Μηνύματα
30.763
Reaction score
29.861
Απάντηση: Τι θα φατε σημερα..................

Μ΄αρέσει κι ο πατσάς, κοιλιά όχι ποδαράκι.
Ειδικά αν είναι με το νύχι προς τα κάτω.
 

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Μηνύματα
30.763
Reaction score
29.861
Απάντηση: Τι θα φατε σημερα..................

Γενικά είμαι πολύ της χλωρίδας, αλλά όταν συνοδεύεται και με πανίδα είμαι ευτυχής!!

:410:
 

ichaltou

Αλλαχτήρι
Μηνύματα
4.032
Reaction score
1.004
εγω πάντως μια φορά δεν σε ακουσα να λες


" ωρε να 'χαμε μια σαλάτα, τωρα"


:D:D:D
 

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
80.486
Reaction score
103.151
Απάντηση: Τι θα φατε σημερα..................

Θα πει ο Μιχάλης τώρα:

Τι είναι αυτό το :D:D:D ρε;

:138:
 



Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Μηνύματα
30.763
Reaction score
29.861
Απάντηση: Τι θα φατε σημερα..................

Μιχαλη θελουμε φωτο της κατασκευής :)

Στάλθηκε από το XT910 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
Α! ναι ξέχασα.
Μόλις θα ετοιμαστεί θα σας βάλω φωτο να το δείτε. Γκιουζελίμ γίνεται.
 

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Μηνύματα
15.897
Reaction score
305
Απάντηση: Τι θα φατε σημερα..................

Κοτόπουλο χωριάτικο...

Γενικά αντιπαθώ το κοτόπουλο εκτροφείου. Μυρίζει φύραμα και το θεωρώ την χειρότερη τροφή (γεμάτο ορμόνες και αντιβιοτικά). Αν τύχει όμως κανένα κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής του συμπεριφέρομαι όπως περιγράφω παρακάτω. Λογικά η συνταγή μπορεί να γίνει και με κουνέλι, ή γαλοπούλα (από την οποία βγάζουμε την πέτσα γιατί είναι γεμάτη χοληστερίνη).

Υλικά
2 μέτρια κρεμμύδια
4 σκελίδες σκόρδο
125 ml ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη (ή θρούμπι ή δενδρολίβανο ή φασκόμηλο ανάλογα με το τι μας αρέσει)
1 κουταλιά της σούπας πιπέρι καγιέν
1 φρέσκο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη Worcester sauce
χυμό από ένα λεμόνι και ένα πορτοκάλι
2 κιλά κοτόπουλο (χωρισμένο σε περίπου 10 κομμάτια)

Κόβουμε τα κρεμμύδια σε 8 κομμάτια και τα βάζουμε σε μία σακούλα τροφίμων μαζί με το λάδι, τα σκόρδα, την μουστάρδα, το πιπέρι καγιέν, την ρίγανη το χυμό του λεμονιού, τον χυμό του πορτοκαλιού και την Worcester sauce. Τα αναμιγνύουμε όλα μεταξύ τους για να ομογενοποιηθούν και προσθέτουμε το κοτόπουλο (σε θερμοκρασία δωματίου). Τα αφήνουμε εκτός ψυγείου 2 ώρες ή μέσα στο ψυγείο όλη τη νύχτα (προσοχή το βγάζουμε από το ψυγείο λίγη ώρα πριν μπει στον φούρνο για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου).
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C και βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα ρηχό ταψί. Προσοχή στην τοποθέτηση, η πέτσα πρέπει να είναι από πάνω. Τρίβουμε από πάνω λίγο φρέσκο πιπέρι. Βάζουμε το ταψί στον φούρνο για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά. Περίπου στα 45 λεπτά ανοίγουμε τον αέρα στον φούρνο και γυρίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου.

Σερβίρουμε μαζί με πατάτες φούρνου (ιδανικά πατάτες που τις έχουμε αλείψει με ένα μείγμα πάπρικας, σκόρδου, κάρυ και λίγο ελαιόλαδο).

Πίνουμε μπύρα (μία Κόκκινη Ale) ή ένα κόκκινο κρασί χωρίς παλαίωση.
 

melina

Cargo 200
Μηνύματα
24.064
Reaction score
43.482
Την επόμενη φορά πάρε ένα κουτάκι μπύρα της αρεσκείας σου, πιες το μισό, άσε το άλλο μισό της μπύρας μέσα, πιάσε το κοτόπουλο και βάλτου το κουτάκι από ...το κάτω μέρος ώστε να κάτσει πάνω του και στήσε το κοτόπουλου όρθιο στο ταψί (να κάθεται στο κουτί και στα δύο του πόδια), γύρνα τις φτερούγες προς τα μέσα (στις μασχάλες σαν να λέμε) για να μην καούν, και τάπωσε το από την πάνω μεριά με ένα κρεμμύδι. Τα λοιπά, μαριναρίσματα και καρυκεύματα όπως γουστάρει ο καθένας.
Προσοχή όταν το βγάλετε μην πιάσετε με γυμνό χέρι το κουτάκι θα καείτε, ακόμη και μετά από αρκετή ώρα, πιάστε το με μια λαβίδα και ρίξτε το στο νεροχύτη.
Εχει πολλά βιντάκια στο youtube ψάξτε για chicken beer can.

Enjoy!
 

PPG

Πίπιτζι
Μηνύματα
3.878
Reaction score
5.866
Απάντηση: Τι θα φατε σημερα..................

Κοτόπουλο χωριάτικο...

Γενικά αντιπαθώ το κοτόπουλο εκτροφείου. Μυρίζει φύραμα και το θεωρώ την χειρότερη τροφή (γεμάτο ορμόνες και αντιβιοτικά). Αν τύχει όμως κανένα κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής του συμπεριφέρομαι όπως περιγράφω παρακάτω. Λογικά η συνταγή μπορεί να γίνει και με κουνέλι, ή γαλοπούλα (από την οποία βγάζουμε την πέτσα γιατί είναι γεμάτη χοληστερίνη).

Υλικά
2 μέτρια κρεμμύδια
4 σκελίδες σκόρδο
125 ml ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη (ή θρούμπι ή δενδρολίβανο ή φασκόμηλο ανάλογα με το τι μας αρέσει)
1 κουταλιά της σούπας πιπέρι καγιέν
1 φρέσκο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη Worcester sauce
χυμό από ένα λεμόνι και ένα πορτοκάλι
2 κιλά κοτόπουλο (χωρισμένο σε περίπου 10 κομμάτια)

Κόβουμε τα κρεμμύδια σε 8 κομμάτια και τα βάζουμε σε μία σακούλα τροφίμων μαζί με το λάδι, τα σκόρδα, την μουστάρδα, το πιπέρι καγιέν, την ρίγανη το χυμό του λεμονιού, τον χυμό του πορτοκαλιού και την Worcester sauce. Τα αναμιγνύουμε όλα μεταξύ τους για να ομογενοποιηθούν και προσθέτουμε το κοτόπουλο (σε θερμοκρασία δωματίου). Τα αφήνουμε εκτός ψυγείου 2 ώρες ή μέσα στο ψυγείο όλη τη νύχτα (προσοχή το βγάζουμε από το ψυγείο λίγη ώρα πριν μπει στον φούρνο για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου).
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C και βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα ρηχό ταψί. Προσοχή στην τοποθέτηση, η πέτσα πρέπει να είναι από πάνω. Τρίβουμε από πάνω λίγο φρέσκο πιπέρι. Βάζουμε το ταψί στον φούρνο για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά. Περίπου στα 45 λεπτά ανοίγουμε τον αέρα στον φούρνο και γυρίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου.

Σερβίρουμε μαζί με πατάτες φούρνου (ιδανικά πατάτες που τις έχουμε αλείψει με ένα μείγμα πάπρικας, σκόρδου, κάρυ και λίγο ελαιόλαδο).

Πίνουμε μπύρα (μία Κόκκινη Ale) ή ένα κόκκινο κρασί χωρίς παλαίωση.
Πω πω και πειναω τωρα και δεν περναει η ωρα να σχολασω...
 

PPG

Πίπιτζι
Μηνύματα
3.878
Reaction score
5.866
Απάντηση: Re: Τι θα φατε σημερα..................

Μμμμμ σπιτι τελικα εχει μακαροναδα με τυρια και διαφορα λαχανικα:101:
 


Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Μηνύματα
15.897
Reaction score
305
Απάντηση: Τι θα φατε σημερα..................

Λοιπόν το σημερινό μενού έχει κόκκορα αλανιάρη κρασάτο...

Coq au Vin

Υλικά
200γρ. μικρά κρεμμυδάκια (κοκκάρια)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
λίγο Μπέικον καπνιστό ή άλλο αλλαντικό με μπόλικο λίπος
βίγο βούτυρο
μερικές σκελίδες σκόρδο
μανιτάρια (προαιρετικά)
έναν κόκκορα γύρω στα 2,5 κιλά
λίγο αλεύρι
2 σφηνάκια brandy
1 μπουκάλι κόκκινο κρασί
1 bouquet garni με πράσο, σέλινο, μαϊνδανό, θυμάρι και δάφνη (εναλλακτικά έναν κύβο λαχανικών)
Αλάτι και πιπέρι

1. Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και ψιλοκόβουμε το μεγάλο κρεμμύδι. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε μερικές κουταλιές λάδι και το μπέικον. Το σοτάρουμε μέχρι να γίνει τραγανό, 3-4 λεπτά, και μετά προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια. συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα (περίπου 10 λεπτά). Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
2. Σε ένα μέτριου μεγέθους τηγάνι βάζουμε 2 κουταλιές βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο. Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια. Προσθέτουμε τα μανιτάρια στα κρεμμύδια και το μπέικον.
3. Βάζουμε τον τεμαχισμένο και καψαλισμένο κόκκορα σε μια σακούλα με το αλεύρι. Την κουνάμε μέχρι να αλευρωθούν τα κομμάτια του κόκκορα. Στην ίδια κατσαρόλα με πριν, την οποία την έχουμε σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε τα κομμάτια του κόκκορα μέχρι να πάρουν ένα καφέ-χρυσαφί χρώμα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε ελαιόλαδο. Επίσης προσέχουμε να μην βάλουμε πολλά κομμάτια κόκκορα μαζί γιατί τότε απλά θα βράσουν και δε θα σοταριστούν. Μεταφέρουμε τα έτοιμα κομμάτια του κόκκορα σε ένα πιάτο.
4. Ρίχνουμε το αλεύρι που περίσσεψε στην κατσαρόλα και ξύνουμε τον πάτο της με ένα ξύλινο κουτάλι. Προσθέτουμε το brandy, και το ανάβουμε. Σιγά σιγά προσθέτουμε και το κρασί. Περιμένουμε να βράσουν. Βάζουμε το κοτόπουλο, τα κρεμμυδάκια, τα μανιτάρια και το μπέικον και πάλι στην κατσαρόλα και προσθέτουμε και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Προσθέτουμε το bouquet garni (ή τον κύβο λαχανικών), και ανακατεύουμε καλά. Όταν ξαναρχίσει το βράσιμο σκεπάζουμε, ελαττώνουμε την φωτιά και το αφήνουμε για 2 ώρες (ή καλύτερα μέχρι να μαλακώσει το κρέας). Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό. Στο τέλος βάζουμε αλάτι και πιπέρι.

Συνοδεύουμε με ζυμαρικά (χυλοπίτες, χοντρό μακαρόνι κλπ).
Ιδανικό ταίριασμα το κρασί που χρησιμοποιήσαμε στο μαγείρεμα.

Προαιρετικά μαζί με τον κόκκορα βάζουμε στην κατσαρόλα και ντοματάκια ψιλοκομμένα ή/και τοματοπελτέ.
 

Μηνύματα
5.673
Reaction score
3.497
Απάντηση: Τι θα φατε σημερα..................

κοντοσούβλι προβατίνα

[YOUTUBE]FvGfuJCy8L8[/YOUTUBE]
:143:

[YOUTUBE]mFlea67kixE[/YOUTUBE]
:143:

[YOUTUBE]BQnu6Yhq9MM[/YOUTUBE]
:143:
 


Pin

Θεΐτσα
Μηνύματα
8.039
Reaction score
4.475
Απάντηση: Τι θα φατε σημερα..................

Σπύρο, έχεις καμιά καλή συνταγή για μπούτι χοιρινό, γάλακτος;
 


Pin

Θεΐτσα
Μηνύματα
8.039
Reaction score
4.475
Απάντηση: Τι θα φατε σημερα..................

Πού καταντήσαμε... :136::116:
Γιατί βρε Γιάννη; Αφού ο Σπύρος ασχολείται με μαγειρική.
Αργείτε όμως... Το έριξα ήδη στο φούρνο σκέτο με αλατοπίπερο.
 

argi

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
30.020
Reaction score
6.879
Απάντηση: Τι θα φατε σημερα..................

αν το κρεας αξιζει,
απλα του φυτευεις , (αν θες)
αλατοπιπερο,
δεν εχει αναγκη τιποτα αλλο
(αν βεβαια εισαι και του σκορδου) βαζεις
αλλα ατοφια τεμαχια , για μενα δεν θελουν τιποτα που να κουκουλωνει την νοστιμια του κρεατος
οποιο μπαχαρι και αν ειναι αυτο....
Αν θες το συνοδευεις με γιαουρτι με παπρικα , και τριμενο καρυδι.....
ή γραβιερα
 

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Μηνύματα
15.897
Reaction score
305
Απάντηση: Τι θα φατε σημερα..................

Βασικά το μπούτι σηκώνει άλειμμα με μέλι, πορτοκάλι και λίγο λιωμένο βούτυρο. Γίνεται μία φοβερή τραγανή κρούστα...
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.376
Μηνύματα
2.974.315
Members
38.310
Νεότερο μέλος
Ewa
Top