Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: Τι θα φατε σημερα..................

Στο φούρνο με τη σάλτσα. Αν δοκιμάσεις να τα βράσεις θα έχεις άσχημα αποτελέσματα. Πρώτον γιατί κολλάνε μεταξύ τους και δεύτερον μπορεί να διαλυθούν κατά το ψήσιμο...

D

Deleted member 23222

Guest

Χοιρινό,χοιρινό, χοιρινό αυγολέμονο με σεληνόριζα!!!! Θάνατος!!!
Κουφάλες, επιτέλους!!

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Ε κι εσύ δεν πας πίσω νομίζω!Κάτι παστίτσια που έχεις ανεβάσει και άλλα εδέσματα τα ξέχασες?:)
Ναι , μόνο που εγώ έλεγα τι θα καταβροχθίσω, οχι οτι το μαγείρεψα.:136:

Reaction score
1.458

Ναι , μόνο που εγώ έλεγα τι θα καταβροχθίσω, οχι οτι το μαγείρεψα.:136:
Δεν μας το είχες διευκρινήσει αυτό όμως!:126:
Πάντως άλλη νοστιμιά έχει το φαϊ αν πετυχαίνει και το έχεις μαγειρέψει με τα χεράκια σου!:615:

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Πάντως άλλη νοστιμιά έχει το φαϊ αν πετυχαίνει και το έχεις μαγειρέψει με τα χεράκια σου!:615:
Ε καλά τώρα...

Σήμερα φάγαμε μαύρα λιγκουίνι με σολωμό και λίγη κρέμα γάλακτος, μεγάλη νοστιμιά και ας το έφτιαξε η συμβία μου.:109:

Reaction score
1.458

Ε καλά τώρα...

Σήμερα φάγαμε μαύρα λιγκουίνι με σολωμό και λίγη κρέμα γάλακτος, μεγάλη νοστιμιά και ας το έφτιαξε η συμβία μου.:109:
Σωστό,δε διαφωνώ.Το νόστιμο φαγητό,νόστιμο είναι όποιος και να το μαγείρεψε.Αν όμως τυχαίνει να το έφτιαξα εγώ (στο σπίτι μαγειρεύουμε μισό/μισό) ε,έχει διπλή νοστιμιά πως να το κάνουμε!:126:

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305

Πανσέτα πικάντικη

1 κιλό χοιρινή πανσέτα
4 κουτ. της σούπας μαύρη ζάχαρη
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
4 κουτ. της σούπας σόγια σος
2 κουτ. της σούπας πελτέ ντομάτας
μισό λεμόνι στυμμένο
200ml φλιτζάνι μπύρα
πιπέρι
ελαιόλαδο

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την μπύρα με την μαύρη ζάχαρη, τον πελτέ ντομάτας, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την σόγια σος και τον χυμό λεμονιού. Μαρινάρουμε με το μείγμα αυτό τα κομμάτια της πανσέτας για 8 ώρες. Στραγγίζουμε και κρατάμε την μαρινάδα.
Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια της πανσέτας και τα ψήνουμε στους 180° C για 45 λεπτά.
Βάζουμε την μαρινάδα που κρατήσαμε σε μία κατσαρόλα και την βράζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να πήξει (αν είναι πολύ πηχτή την διαλύουμε με λίγο μπύρα). Την σερβίρουμε σαν συνοδευτική σάλτσα με τις πανσέτες.

Reaction score
1.458

Σήμερα φτιάχνω μεξικάνικο τσίλι με κόκκινα φασόλια και κιμά.
Εχω ήδη βάλει τα φασόλια να σιγοβράσουν!

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305

Νουά στο φούρνο

Υλικά:
1200γρ Νουά μόσχου
4 πράσα
4 καρότα
2 κρεμμύδια
4 πατάτες
2 σκελίδες σκόρδο
200ml κόκκινο κρασί
Χονδρό Αλάτι
Μείγμα κόκκων πιπεριών (πράσινο, άσπρο, κόκκινο, μαύρο) μισό φλιτζάνι του καφέ
ένα φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
50γρ βούτυρο (αν υπάρχει στακοβούτυρο ακόμη καλύτερα).
1 φύλλο Δάφνης
Θυμάρι

Σπάμε τα πιπέρια σε ένα γουδί μαζί με το χονδρό αλάτι, τα απλώνουμε σε μία λαδόκολλα και κυλάμε το κρέας στη λαδόκολλα ώστε να κολλήσουν πάνω του πιπέρια και αλάτι.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και μετά βάζουμε το κομμάτι του νουά ώστε να ροδίσει. Μόλις πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές προσθέτουμε τα λαχανικά χοντροκομμένα (πράσα, πατάτες, καρότα κρεμμύδια) και τις δύο σκελίδες σκόρδο. Μόλις αρχίσουν να μαραίνονται τα κρεμμύδια σβήνουμε με το κρασί.

Μεταφέρουμε το φαγητό σε μία γάστρα. Προσθέτουμε τα μυρωδικά (θυμάρι, δάφνη) και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C για 2½ ώρες.

Στο τέλος βγάζουμε από το φούρνο, σουρώνουμε το ζωμό που έχει μείνει στη γάστρα και τον βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι. Όταν μειωθεί αρκετά προσθέτουμε και το βούτυρο.

Αφήνουμε το κρέας να κρυώσει και το κόβουμε λεπτές φέτες (προσοχή τα λαχανικά δεν πρέπει να κρυώσουν).

Σερβίρουμε σε μία πιατέλα το κρέας με τα λαχανικά γύρω γύρω και τα περιχύνουμε με το ζωμό...

Πίνουμε ένα ήπιο κόκκινο κρασί.

Μόλις μπήκε στο φούρνο...

Σε παραλλαγή μπορούμε να το σβήσουμε με μπύρα, και να προσθέσουμε και γλυκοπατάτες...

exile

Videocameras
Reaction score
4.511

Αφού αγριεύει ο καιρός σε λίγες ώρες,εκεί που θα είμαστε θα φάμε...
Φασολάδα στο τσουκάλι με ολίγον από stew... ( βοδινό ή αρνί, μαγειρεμένο στην κατσαρόλα με λαχανικά)

Και φυσικα μπολικο...:116:

Reaction score
6
Απ: Τι θα φατε σημερα..................

Σημερα κάναμε burgers με κιμά από το δέκα με τόνο στην βάρη και ΠΑΤΑΤΕΣ Κύπρου τηγανιτές!

Στάλθηκε από το LT26i μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

Attachments

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.885
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis