Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;

Pin

Θεΐτσα
Reaction score
4.483
Απάντηση: Τι θα φατε σημερα..................

Τα άσπρα μπαλάκια ειναι βολβοί;

Pin

Θεΐτσα
Reaction score
4.483

Εμείς θα φάμε πατάτες τηγανιτές.
Σκέτες, διότι κάνουμε δίαιτα.

Pin

Θεΐτσα
Reaction score
4.483
Χωριs φετα?
Aμαρτια!
Με σφέλα...:wink:
http://www.pelopexpo.com/el/236/products_el/sfella-fire-cheese/

Σφέλα: το τυρί της φωτιάς.

Η νότια Πελοπόννησος, και συγκεκριμένα η Μεσσηνία και η Λακωνία, είναι τόπος παραγωγής ενός μοναδικού τυριού, με δυνατή προσωπικότητα. Πρόκειται για τη σφέλα, που τη λένε και «τυρί της φωτιάς», εξαιτίας της πιπεράτης και δυνατής γεύσης της. Η σφέλα έχει κατοχυρωθεί ως προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης.

Πρόκειται για ημίσκληρο τυρί, το οποίο ωριμάζει σε άλμη, έως ότου αποκτήσει το χαρακτηριστικό λευκοκίτρινο χρώμα του. Το σώμα της σφέλας είναι γεμάτο μικρές οπές, που δημιουργούνται κατά τη ζύμωση. Παρασκευάζεται από ατόφιο πρόβιο ή αιγοπρόβιο γάλα και είναι στην ουσία μια παραλλαγή της γνωστής φέτας. Ο τρόπος τεμαχισμού της τυρόμαζας σε μικρές λωρίδες είναι και ο λόγος που έχει αυτό το εύηχο όνομα, μιας και «σφέλα» είναι η λωρίδα.

Η παρασκευή της σφέλας, όπως γίνεται σήμερα, ακολουθεί μια βαθύτατη παράδοση. Κάθε ποιμενική οικογένεια είχε τα δικά της, ιδιαίτερα μυστικά, που εξασφάλιζαν μοναδική γεύση και ποιότητα. Η σφέλα έχει αγαπηθεί πολύ από τους σύγχρονους γαστρονόμους. Το εξαιρετικό της άρωμα, χαρακτηριστικό και έντονο, δίνει ξεχωριστή προσωπικότητα σε μια ποικιλία πιάτων. Προσφέρεται αυτόνομα, ως ορεκτικό, ψητή στα κάρβουνα, αλλά συμμετέχει και σε συνταγές υψηλών απαιτήσεων, συνοδεύοντας εκλεκτά κρεατικά ή έντονα λαχανικά όπως η μελιτζάνα.

Reaction score
8.905

Ελα Βιλλυ μου Γαλαξειδι κερναω ουζακι και μετα κοντοσουβλι για κυριως !!!
Σ' ευχαριστώ φίλε μου... και πάνω από όλα να περνάς καλά εσύ και η οικογένεια σου, πότε επιστρέφεις?

Reaction score
3.332

Μαλλον απο Σαββατο ...
( νομιζω οτι ειναι το οριο που δεν θα μου κανει τιποτε αλλο περα απο το μαγιο )
Ευχαριστω Μου χαιρετισμους και στου λοιπους
Να εισαι καλα !

Reaction score
8.905

Μαλλον απο Σαββατο ...
( νομιζω οτι ειναι το οριο που δεν θα μου κανει τιποτε αλλο περα απο το μαγιο )
Ευχαριστω Μου χαιρετισμους και στου λοιπους
Να εισαι καλα !
Φαντάζομαι το πήρες μεγαλύτερο νούμερο... :roflmao: :roflmao: :roflmao:

Reaction score
16.609

Καυτερο ρύζι μπασματι με αλατισμενα άποφλοιωμενα αμύγδαλα και καπνιστο τοφου με κινέζικο λαχανο, ψιλοκομμενα.

Καροτα,πρασο,πιπεροριζα,σκόρδο και κρεμμύδι,καυτερη πιπερια τσιλι και σως σογιας. Επειδή μου αρέσει ο συνδυασμός

Του ρυζιού με φρούτα,προσθετω -εγω- ότι φρούτο τύχει να εχω: άλλες φορές κομποστα ροδάκινο η βερυκοκο....

η γλυκό φρέσκο πεπόνι που έτυχε να εχω εχθές.Με το ειδικό γκατζετ εβγαλα μπαλιτσες,που φαίνονται σαν βολβοι και

εστειψα το μισό πεπόνι για να πάρω και το χυμό του.Προσθεσα και λίγη μαύρη ζάχαρη...

Στην όψη δεν με ικανοποίησε αυτή τη φορά,αλλα στη γεύση ήταν καλό.

Reaction score
1.457

Σήμερα θα φάμε burgers από κοτόπουλο και ψητές πατάτες.Ο κιμάς κομμένος στο σπίτι.

Reaction score
7.410

Πω πω, τώρα είδα το thread.

Κρεμμύδι, λουκάνικα chorizo, κριθαράκι, κρασί, αλατοπίπερο, παρμεζάνα. Όλα μαζί, η συνταγή. Γίνεται ΤΩΡΑ!

Reaction score
1.457

Κρεμμύδι, λουκάνικα chorizo, κριθαράκι, κρασί, αλατοπίπερο, παρμεζάνα. Όλα μαζί, η συνταγή. Γίνεται ΤΩΡΑ!
Καλό μου ακούγεται!:thumbsup:
Κρασί πόσο βάζεις,ένα ποτήρι?

Reaction score
7.410

Άκου. Κάνω το κριθαράκι σαν ριζότο (σιγά-σιγά τα υγρά) για να πάρω το χυλουδάκι του. Κρασί, μισό ας πούμε, μη βγάζει κρασίλα. Φειδώ στο πιπέρι, τα chorizo είναι πικάντικα.

Reaction score
1.844

Αν ο στόχος είναι το φαγητό να γίνει ελαφρύ, το σημαντικότερο είναι το είδος του κρασιού, οπότε προτιμάται ένα φρουτώδες λευκό σαν την Μαλαγουζιά. Αν πάλι δεν "μασάμε" ρίχνουμε ένα Καμπερνέ ή ένα Μερλό. :roflmao:

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.487
Members
38.326
Νεότερο μέλος
Greg14