Το όνειρο (PPG)

PPG

Πίπιτζι
Reaction score
5.866
Απάντηση: Re: Απάντηση: Το όνειρο...

Τώρα που τα κοιτάω τα JBL 3678 ξανά βλέπω ότι έχουν ύψος 1 μέτρο. Σου χωράει κάτω απο την οθόνη κι αν ναι θέλεις την οθόνη τόσο ψηλά?

Επίσης: Το EQ της Behringer δεν θα το αγόραζα γιατί είναι πολύ βασικό και για να το ρυθμίσεις θέλεις μετρήσεις και μετρήσεις σωστές αλλιώς θα κάνεις ζημιά. Και με μετρήσεις όμως δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο σαν συσκευή.
Θα μπορούσες να προτείνεις κάποιο eq?

PPG

Πίπιτζι
Reaction score
5.866

μπορεις να πας και στα 3677 που εχουν 76,5 υψος και η κορνα εχει διασπορα 90χ40.
Ναι η καλύτερη λύση για το ύψος είναι αυτή.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.744
Απάντηση: Το όνειρο...

Λες να τα καταφέρω??
Είναι χρόνια αυτή η καψουρα με την JBL το 94 αν θυμάμαι κάλα ήθελα να αγοράσω ένα μοντέλο απο την σειρά M με το 15 γουφερ ...
M 350 , αυτή η σειρά (Μ330,Μ350,Μ360,Μ355) είχε πουλήσει πολύ στην Ελλάδα.

Reaction score
460

Αν και ειμαι ο πλεον κολλημενος τζιμπιελακιας εδω μεσα θα σου ελεγα οτι ειναι ''ΠΟΛΥ'' αυτο το σετ ηχειων που επιλεγεις για τον χωρο σου!!
Κοιτα κατι σε μικροτερη σειρα,και με τα 12ιντσα θα εισαι υπερ καλυμμενος,τα ηχεια αυτα θα σου "κατσουν" πολυ δυσκολα στον χωρο σου,μπορει και καθολου.

Τωρα για το σαμπ πηγαινε και σε 15αρι,αλλα 18αρι.....

Τα δικα μου με ενα 15αρι το καθε ενα (κοιτα ηχητικες αποδρασεις, στην γωνια του antkots) τσακιζουν 150+ τετρ.μετρα χωρο.

Επιπλεον με τα ενισχυτικα που διαθετεις δεν θα τους δωσεις το 100% των δυνατοτητων τους,και εαν αυτα τα θηρια υποοδηγηθουν θα εχεις θεμα,οχι μονο θα ακους ατελώς το ηχειο ,αλλά θα εχεις και πολλα προβληματα χωρου.

Φιλικη συμβουλη :ψαξτο,ακους τι σου λεει ο Σωτηρης για EQ?

Κατεβα λιγο σε ιντσες και θα απολαυσεις απιστευτα πραγματα φιλε μου.

Σου ευχομαι καλη συνεχεια.

PPG

Πίπιτζι
Reaction score
5.866

Ναι φίλε μου αυτη είναι η σειρά καταπληκτικά ηχεια και προσεγμένη κατασκευή!

PPG

Πίπιτζι
Reaction score
5.866

Αν και ειμαι ο πλεον κολλημενος τζιμπιελακιας εδω μεσα θα σου ελεγα οτι ειναι ''ΠΟΛΥ'' αυτο το σετ ηχειων που επιλεγεις για τον χωρο σου!!
Κοιτα κατι σε μικροτερη σειρα,και με τα 12ιντσα θα εισαι υπερ καλυμμενος,τα ηχεια αυτα θα σου "κατσουν" πολυ δυσκολα στον χωρο σου,μπορει και καθολου.

Τωρα για το σαμπ πηγαινε και σε 15αρι,αλλα 18αρι.....

Τα δικα μου με ενα 15αρι το καθε ενα (κοιτα ηχητικες αποδρασεις, στην γωνια του antkots) τσακιζουν 150+ τετρ.μετρα χωρο.

Επιπλεον με τα ενισχυτικα που διαθετεις δεν θα τους δωσεις το 100% των δυνατοτητων τους,και εαν αυτα τα θηρια υποοδηγηθουν θα εχεις θεμα,οχι μονο θα ακους ατελώς το ηχειο ,αλλά θα εχεις και πολλα προβληματα χωρου.

Φιλικη συμβουλη :ψαξτο,ακους τι σου λεει ο Σωτηρης για EQ?

Κατεβα λιγο σε ιντσες και θα απολαυσεις απιστευτα πραγματα φιλε μου.

Σου ευχομαι καλη συνεχεια.
Σε ευχαριστώ για την συμπαράσταση και τις συμβουλές!!!
Λες να μην έχω δει τον επίγειο παράδεισο που εχεις?
Σε άλλο επίπεδο πολυ μακριά απο τα δικά μας.....
Σε ποια σειρά με 12 τις JBL προτείνεις ?

Reaction score
460

Δεν εχω κατι συγκεκριμενο να σου προτεινω αλλα θα σου προτεινα να παρεις μια ακριβη σειρα απο τα επαγγελματικα της.

Καλυτερα να τα αγορασεις σπαστα με καποια καθυστερηση ενδιαμεσα (παντα λογω κοστους εννοω εαν δεν μπορεις να ανταπεξελθεις αμεσα στην αγορα καποιου ακριβου μοντελου) παρα να συμβιβαστεις να τα παρεις ολα τωρα ριχνοντας την τιμη της σειρας και της ποιοτητας.

Οτι καλο και ακριβο παρεις θα ειναι ακουστο,μην αγορασεις φθηνο ηχειο αυτης της μαρκας απλα για να πεις οτι το αγορασα και τωρα εκλεισα.

Ψαξε καλα και αγορασε,υπαρχουν πολλες σειρες της μαρκας αυτης,ψαξε, ,μαθε........

Φυγε απο τα 18αρια για μπροστα,δεν σου κανουν.

Εαν μπορεις να παρεις τριδρομο θα ακουσεις αλλα πραγματα,τα διδρομα δεν θα σε ικανοποιησουν πληρως,ειχα και διδρομα μεγαλα και τριδρομα καμια μα καμια σχεση δεν ειχαν.

Δεν νομιζω να εχουν μεγαλη οικονομικη διαφορα.

Reaction score
460

Εαν δεν υπαρχει 12αρι τριδρομο πηγαινε σε 15αρι τριδρομο.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.292

Πρόσεξε όμως και τις παραμορφώσεις του JBL σε σχέση με το SVS για να είμαστε και ειλικρινείς.
Παπάκια καταλαβαίνουμε σε αυτές τις συχνότητες αυτές τις παραμορφώσεις.

PPG από τα επαγγελματικά μην κοιτάξεις τίποτα λιγότερο από την σειρά ΕΟΝ500. Ενεργά και στα rx/ σου πλέον με τελικούς ενισχυτές και τα σχετικά.
Το μόνο που πιθανόν να χρειαστείς είναι ένα ενεργό μετατροπέα από unbalanced σε balanced για να μην σου βγάλουν βόμβο(αν δεν βγάλουν ούτε αυτόν καν).

Επίσης έχεις σκεφτεί να βάλεις ηχοπερατή οθόνη και τα ηχεία πίσω της;

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.879

Ναι φίλε μου αυτη είναι η σειρά καταπληκτικά ηχεια και προσεγμένη κατασκευή!

Ναι !!!σκέψου το καλά αυτό.....σου δίνω την δικιά μου σε τιμή χώμα και βάζω την 170άρα(2.35/1) που θέλω:105:

Reaction score
150
Θα συμφωνήσω με τον Αντώνη για τα τρίδρομα αλλά και για το μέγεθος. Ο χώρος είναι μικρός για τέτοια θηρία που σκεφτόσουν και εκτός του ότι δεν χρειάζεσαι για εκεί τέτοιο μέγεθος κι εντάσεις δεν θα μπορείς να τα μαζέψεις με τίποτα. Επίσης η τακτική που το ν'αγοράσεις πιο αργά αλλά καλύτερα μοντέλα όπως είπε κι Αντώνης είναι κάτι που το έχουν εφαρμόσει επιτυχώς πολλοί. Προσωπικά προτιμώ να περιμένω για να πάρω αυτό που πρέπει όσο κι αν χρειαστεί. Αυτή η ιστορία που άνοιξα θα μου κοστίσει αρκετά και θα μπορούσα είδη να έχω π.χ. surrounds αλλά θα περιμένω για να πάρω αυτά που πρέπει για το απόλυτο ταίριασμα.

Ψάξε καλά τα JBL και ξεκίνα να τ'ακούς.

Το EQ δεν είναι απλή υπόθεση και αύριο να ξεκινήσεις εφόσον δεν έχεις γνώσεις δεν πρόκειται να κάνεις δουλειά σωστή με τα χειροκίνητα μαραφέτια εύκολα σύντομα. Καθόλου σύντομα. Για αρχή θα σου πρότεινα κάποιον προ με Audyssey XT32 που από τα αυτόματα προσωπικά το βρίσκω ότι καλύτερο. Οι επόμενες καλύτερες αυτόματες λύσεις ξεφεύγουν αστρονομικά σε κόστος. Επίσης είναι πολύ καλό και στα σαμπ. Βρες κάποιο προ με XT32 και μη σκας για τα DAC του και τα υπόλοιπα γιατί τη διαφορά που θα πάρεις από την αυτόματη ισοστάθμιση δεν πρόκειται να σου τη δώσει κανένα ηλεκτρονικό εξάρτημα. Απλά θέλει μεγάλη προσοχή στο πως θα το τρέξεις.

Το να σου προτείνω κάποιο EQ δεν έχει νόημα τι στιγμή που οποιαδήποτε παρέμβαση ακόμα και με παραμετρικό είναι πολύ εύκολο να χαλάσει περισσότερα απ'όσα φτιάχνει. Εναλλακτικά φώναξε κάποιον επαγγελματία να σου μετρήσει το χώρο και να τον βελτιώσεις κατόπιν μετρήσεων. Δηλαδή να φροντίσεις το χώρο σου ο οποίος είναι dedicated και δεν πρόκειται ν'αλλάξει. Η βελτίωση που θα πάρεις από αυτό δεν συγκρίνετια με τίποτα άλλο (εκτός των ηχείων βέβαια). Και μπάσο σωστό στο χώρο σου δεν πρόκειται ν'ακούσεις ποτέ (με ότι συνέπειες έχει και στις μεσαίες αυτό) αν δεν τον φτιάξεις.

Συνεπώς:

Α) Ψάξε καλά τα JBL που θες και πάρε ακόμα και μόνο 2 αν χρειαστεί αρκεί να είναι τα καλύτερα που μπορείς. Κράτα τ'αλλα ηχεία σου για το surround ή και κέντρο μέχρι να μπορείς να τ'αντικαταστήσεις. Τώρα αν θες να ψαχτείς και σε άλλες εταιρείες και περιπέτειες λύσεις υπάρχουν πολλές αλλά το κόστος ανεβαίνει σε σχέση με την απόδοση.

Β) Ξεκίνα να δουλεύεις το χώρο σου με το να φωνάξεις κάποιον να τον μετρήσει να ξέρεις που βρίσκεσαι.

Reaction score
460
Απάντηση: Re: Το όνειρο...

Θα συμφωνήσω με τον Αντώνη για τα τρίδρομα αλλά και για το μέγεθος. Ο χώρος είναι μικρός για τέτοια θηρία που σκεφτόσουν και εκτός του ότι δεν χρειάζεσαι για εκεί τέτοιο μέγεθος κι εντάσεις δεν θα μπορείς να τα μαζέψεις με τίποτα. Επίσης η τακτική που το ν'αγοράσεις πιο αργά αλλά καλύτερα μοντέλα όπως είπε κι Αντώνης είναι κάτι που το έχουν εφαρμόσει επιτυχώς πολλοί. Προσωπικά προτιμώ να περιμένω για να πάρω αυτό που πρέπει όσο κι αν χρειαστεί. Αυτή η ιστορία που άνοιξα θα μου κοστίσει αρκετά και θα μπορούσα είδη να έχω π.χ. surrounds αλλά θα περιμένω για να πάρω αυτά που πρέπει για το απόλυτο ταίριασμα.

Το EQ δεν είναι απλή υπόθεση και αύριο να ξεκινήσεις εφόσον δεν έχεις γνώσεις δεν πρόκειται να κάνεις δουλειά σωστή με τα χειροκίνητα μαραφέτια εύκολα σύντομα. Καθόλου σύντομα. Για αρχή θα σου πρότεινα κάποιον προ με Audyssey XT32 που από τα αυτόματα προσωπικά το βρίσκω ότι καλύτερο. Οι επόμενες καλύτερες αυτόματες λύσεις ξεφεύγουν αστρονομικά σε κόστος. Επίσης είναι πολύ καλό και στα σαμπ. Βρες κάποιο προ με XT32 και μη σκας για τα DAC του και τα υπόλοιπα γιατί τη διαφορά που θα πάρεις από την αυτόματη ισοστάθμιση δεν πρόκειται να σου τη δώσει κανένα ηλεκτρονικό εξάρτημα. Απλά θέλει μεγάλη προσοχή στο πως θα το τρέξεις.

Το να σου προτείνω κάποιο EQ δεν έχει νόημα τι στιγμή που οποιαδήποτε παρέμβαση ακόμα και με παραμετρικό είναι πολύ εύκολο να χαλάσει περισσότερα απ'όσα φτιάχνει. Εναλλακτικά φώναξε κάποιον επαγγελματία να σου μετρήσει το χώρο και να τον βελτιώσεις κατόπιν μετρήσεων. Δηλαδή να φροντίσεις το χώρο σου ο οποίος είναι dedicated και δεν πρόκειται ν'αλλάξει. Η βελτίωση που θα πάρεις από αυτό δεν συγκρίνετια με τίποτα άλλο (εκτός των ηχείων βέβαια). Και μπάσο σωστό στο χώρο σου δεν πρόκειται ν'ακούσεις ποτέ (με ότι συνέπειες έχει και στις μεσαίες αυτό) αν δεν τον φτιάξεις.

Συνεπώς:

Α) Ψάξε καλά τα JBL που θες και πάρε ακόμα και μόνο 2 αν χρειαστεί αρκεί να είναι τα καλύτερα που μπορείς. Κράτα τ'αλλα ηχεία σου για το surround ή και κέντρο μέχρι να μπορείς να τ'αντικαταστήσεις. Τώρα αν θες να ψαχτείς και σε άλλες εταιρείες και περιπέτειες λύσεις υπάρχουν πολλές αλλά το κόστος ανεβαίνει σε σχέση με την απόδοση.

Β) Ξεκίνα να δουλεύεις το χώρο σου με το να φωνάξεις κάποιον να τον μετρήσει να ξέρεις που βρίσκεσαι.
Συμφωνω καθετα μαζι σου Σωτηρη.

Θελει πολυ ψαξιμο,τα jbl δεν ειναι ολα ιδια, οι διαφορες ειναι τεραστιες.

Η σειρα Μ απλα .....εξαιρετικα!!!!!

Τα εχω φαει με το κουταλι τα ηχεια αυτα,ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ!!!

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.744

Για την ιστορία, η σειρά m φτιαχνόταν στην Δανία.

Κάπου έγραψε ο gstriftos για ενεργά ηχεία ...
PPG από τα επαγγελματικά μην κοιτάξεις τίποτα λιγότερο από την σειρά ΕΟΝ500. Ενεργά και στα rx/ σου πλέον με τελικούς ενισχυτές και τα σχετικά.
Εγώ θα έλεγα να πας λιιίγο παραπάνω στην σειρά PRX, πολύ καλύτερη καμπίνα και μ ενισχυτή CROWN στην πλάτη , μεγαλύτερης ισχύος απ τα ΕΟΝ500.

PPG

Πίπιτζι
Reaction score
5.866

Παπάκια καταλαβαίνουμε σε αυτές τις συχνότητες αυτές τις παραμορφώσεις.

Το μόνο που πιθανόν να χρειαστείς είναι ένα ενεργό μετατροπέα από unbalanced σε balanced για να μην σου βγάλουν βόμβο(αν δεν βγάλουν ούτε αυτόν καν).

Ναι τώρα τελευταία το σκέφτομαι ειδικά στο σκαλοπάτι που έχω θα έρθουν όλα κουτί και δεν θα δεν θα φαίνεται τίποτα!!!

PPG

Πίπιτζι
Reaction score
5.866

Ναι !!!σκέψου το καλά αυτό.....σου δίνω την δικιά μου σε τιμή χώμα και βάζω την 170άρα(2.35/1) που θέλω:105:
Πω πω ρε Μανώλη τι μου έκανες με αυτη την φωτο!!!!:404::404:
Ναι θα σε πάρω να μιλήσουμε σε ευχαριστω και με τη βοήθεια με το Panasonic !!!

PPG

Πίπιτζι
Reaction score
5.866

Α να σας πω ότι έκλεισα και με το θέμα player παρελαβα το απόγευμα
Το Panasonic bdt500(Είχα το oppo83)
Ακολούθησα τη συμβουλή των φίλων μου Nelson & Zizik και νομίζω βγήκα δικαιωμένος με μια βιαστική προβολή που έκανα πριν λίγο!
Αύριο θα βάλω και φωτός απο το player.

PPG

Πίπιτζι
Reaction score
5.866

Συνεπώς:

Σωτήρη σε ευχαριστω παρά πολυ και πάλι για τις πολύτιμες συμβουλές σου μα και όλους φυσικά που με βοηθάτε ώστε να μην πετάξω πάλι τα λεφτά μου.
Και εσύ και ο Αντώνης (antkots σωστά το λέω το όνομα?) έχετε δίκιο ας μην βιαστω αυτη τη φορά θα ακολουθήσω τις συμβουλές σας και θα βρω έναν σωστό επαγγελματία να με βοηθήσει.
Και μετά θα πάρω με προσοχή τα ηχεια που θέλω, τελικά είναι πολυ μακριά ο δρόμος για την Ιθάκη ......

PPG

Πίπιτζι
Reaction score
5.866

Συμφωνω καθετα μαζι σου Σωτηρη.

Θελει πολυ ψαξιμο,τα jbl δεν ειναι ολα ιδια, οι διαφορες ειναι τεραστιες.

Η σειρα Μ απλα .....εξαιρετικα!!!!!

Τα εχω φαει με το κουταλι τα ηχεια αυτα,ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ!!!
Εξαιρετικά και πανέμορφα τουλάχιστον για εμένα!!! έχω φάει κόλλημα....

PPG

Πίπιτζι
Reaction score
5.866

Για την ιστορία, η σειρά m φτιαχνόταν στην Δανία.

Κάπου έγραψε ο gstriftos για ενεργά ηχεία ...

Εγώ θα έλεγα να πας λιιίγο παραπάνω στην σειρά PRX, πολύ καλύτερη καμπίνα και μ ενισχυτή CROWN στην πλάτη , μεγαλύτερης ισχύος απ τα ΕΟΝ500.
Τωρα αμέσως θα ψάξω για αυτά που γράφεις εσύ και ο Γιώργος .

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.049
Members
38.286
Νεότερο μέλος
JohnnyDD