Το όνειρο (PPG)

PPG

Πίπιτζι
Reaction score
5.866
Απάντηση: Re: Το όνειρο...

PPG,

Η κατασκευή ενός Home Cinema σε συγκεκριμένο χώρο όπως ο δικός σου δεν είναι άσκηση συλλογής απόψεων, προτιμήσεων και του τι νομίζει o καθένας από εμάς. Το λέω αυτό γιατί στο τέλος θα μπερδευτείς από αυτά που διαβάζεις.

Θα προσπαθήσω να σου δώσω ένα μικρό μπούσουλα ή περίληψη αν θες του πως πρέπει να κινηθείς.

Ο σχεδιασμός ενός Home Cinema πρέπει να λαμβάνει υπ'όψιν μερικούς βασικούς παράγοντες.

Α) Το χώρο στον οποίο θα υλοποιηθεί το "έργο".

Β) Το ύψος της δαπάνης που είναι διατεθιμένος να καταβάλει ο ιδιοκτήτης.

Γ) Το χρόνο υλοποίησης και ο συσχετισμός αυτού με το Β).

Δ) Το Γ) εξαρτάται αφενός από τις απαιτήσεις που έχει ο εκάστοτε ιδιοκτήτης ή της απαιτήσεις που νομίζει ότι έχει βάση του τι γνωρίζει και αφεταίρου από το πως θα διαμορφωθούν οι απαιτήσεις του κατόπιν διαφωτισμού του γύρω από το θέμα είτε μέσω πρακτικής εμπειρίας και μελέτης (πολύς χρόνος) ή μέσω πειθούς προερχομενης από πηγές που θα κρίνει ως αξιόπιστες και έμπειρες κατόπιν έρευνας.

Δεδομένων λοιπόν των παραπάνω θα σου πρότεινα τα εξής:

Α) Αποφάσισε τι θέλεις από το Home Cinema σου. Ικανότητα αναπαργωγής ήχου βάση των Reference Specs του κλάδου ή δεν σ'ενδιαφέρει και θέλεις απλά να απολαμβάνεις μια ταινία όσο κοντά σε αυτό σου επιτρέπουν παράγοντες που θα ορίσεις εσύ? Π.χ. budget , χρόνος. Σκέψου καλά και ψάξε κάλα.

Β) Στήσε τα μηχανήματα που έχεις για να παίζεις προς το παρόν και αφιέρωσε χρόνο στην έρευνα. Όταν θα καταλήξεις τα αλλάζεις. Το να τ'αλλάξεις είναι εύκολο αλλά το να επιλέξεις τα κατάλληλα για το χώρο σου σε σχέση με το θεμιτό αποτέλεσμα όχι.

Γ) Το θέμα Room Treatments είναι τεράστιο και ενδέχεται να υπάρχουν περιορισμοί στο τι μπορείς να κάνεις οπότε η επιλογή σωστού ηχειου σε σχέση με το χώρο και τις παρεμβάσεις είναι αλληλένδετα. Όπως ανέφερα αρκετά πιο πάνω κάλεσε κάποιον επαγγελματία να το δει και να δεις τι σου προτίνει. Αν μπορείς και περισσότερους από έναν και να ζητήσεις να δεις έργα που έχουν υλοποιήσει. Από λόγια όλοι καλοί είναι.

Δ) Μην αγχώνεσαι και θυμίσου ότι βιαστικές αγορές μπορεί να οδηγήσουν σε χειρότερο αποτέλεσμα από αυτό που έχεις τώρα με τον υπάρχων εξοπλισμό. Για παράδειγμα αν αύριο αγόραζες αυτά τα JBL που ανέφερες το αποτέλεσμα θα ήταν μάλλον άσχημο πλην των εντάσεων.

Ε) Μην εμπιστέυεσαι κατασκευαστές ηχείων που δεν δημοσιεύουν πλήρη γκάμα μετρήσεων εκτός του γνωστού και "τίποτα δε λέει" Frequency Response γράφημα με 1/2 άντε 1/3 Octave smoothing. Στη ουσία δε λέει τίποτα και κατά βάση όλοι καλό το βγάζουν. Υπάρχουν κι εξαιρέσεις αλλά ειδικά για το χώρο σου μην παίξεις ΛΟΤΟ. Θα το πω ξανά. Ψάξε.

Σημειώσεις:

1) Δεν υπάρχει ποιότητα ήχου όταν το ηχείο παραμορφώνει σε υψηλές εντάσεις (και στο Hi-Fi δεν είναι και τόσο υψηλές αυτές), πάσχει από δυναμική συμπίεση και εκπέμπει τον ήχο σε μοτίβο που στην ουσία μόνο το ηχειο δεν ακούς. Το τελευταίο έχει σημασία γιατί όσο πιο ανεξέλγκτο είναι το μοτίβο ακτινοβολίας τόσο πιο μεγάλες επεμβάσεις θα θέλεις στο χώρο για να το δαμάσεις και να ακούς το ηχείο και όχι το χώρο και δεν φτιάχνονται όλα με EQ. Στην περίπτωση σου δε και με 2.2μ ταβάνι τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα κι έχει σημασία αυτό που λέω.

2) Ακόμη και με επαγγελματικά και σχετικά φθηνά ηχεία, το να πετύχεις Reference στάθμες όπως πρέπει δεν θα είναι φθηνό και καλό θα ήταν να γνωρίζεις για τι τάξη μεγέθους μιλάμε. Αν οι απαίτησεις είναι τελείως εκτός προυπολογισμού ίσως να μην αξίζει να την κυνηγάς. Κι εδώ θέλει έρευνα.

3) Επειδή αναφέρεται συχνά το θέμα χώρου σε σχέση με το Reference Level. Αν δεν έχεις ικανό ηχείο δηλαδή "τη μηχανή" κανένας χώρος δε θα δουλέψει. Απλά πρέπει να έχεις τη σωστή μηχανή και όχι 10,000 κυβικά στο καπό ενός Fiat Panta. Ακραία αναλογία αλλά έτσι είναι. Το πως θα δουλέψει η μηχανή στο χώρο είναι άλλο θέμα αλλά αν δεν έχει την απαιτούμενη ισχύ πάλι δεν κάνεις τίποτα.

4) Έχεις και το θέμα εικόνα, καλώδιώσεις, ηλεκτρονικά κτλ. που πρέπει να υπολογίσεις ως δαπάνη.

Και η πιο σημαντική ερώτηση:

"Θέλεις απλά ν'απολαμβάνεις ταινίες ή θες να διαβάζεις, να ρυθμίζεις και να βελτιώνεις εις τον αιώνα τον άπαντα?"

Το Home Cinema για κάποιους είναι απλά μέσο απόλαυσης ενώ για άλλους Hobby. Δυστυχώς είναι δύσκολο χόμπυ και ο ήχος πολύ εξειδικευμένη επιστήμη με φυσική και μαθηματικά. Αν σου προκαλεί ευχαρίστηση αυτή η ενασχόληση προχώρα αλλά να έχεις στο νου σου ότι δεν θα τελειώσεις ποτέ. Αν απλά αγαπάς το σινεμά και τη μουσική ασχολήσου μέχρι να στήσεις ένα σύστημα σωστό και σταμάτα.
Πρώτα απο όλα θέλω να σε ευχαριστήσω για τις απαντήσεις σου και ειδικά για το πόσο τεκμηριωμένες είναι όπως η συγκεκριμένη.
Μας δείχνει ξεκάθαρα πόσο αγαπάς αυτη σου την ενασχόληση αλλα και πόσο χρόνο έχεις διαθεση για να φτάσεις σε αυτο το επίπεδο όπως και πολλά άτομα μέσα στο Avsite
Έχεις απλόλυτο δίκιο σε όλα και πολυ συμαντικο είναι να συνειδητοποιήσουμε ότι θα πρέπει να κάνουμε και υποχωρήσεις ακόμα και αν μας χαλάνε.
Και εγώ θέλω JBL με 18 γουφερ και κορνες να χορτασει και το μάτι αλλα αν δεν θα είναι το αποτέλεσμα αυτο που θέλω δεν θα τα πάρω.
Ας πάρω με 10 η με 8 η ακόμα και καθόλου επαγγελματικα αν δεν μου κάνουν απλά θέλω να ακούω δυνατά πεντακαθαρα και χωρίς παραμορφωσεις και να νιώθω το μπάσο στο κορμί μου.
Αυτο θέλω να πετύχω να μου αφήνει κάθε φορά ένα χαμόγελο στα χείλη με την απόδοση του.
Και όχι να πειραματιζομαι και να ψάχνω όλη την ώρα, όχι ότι δεν θα το κάνω αλλα όχι στο βαθμό ότι καθε μια η δυο βδομάδες θα πρέπει να αλλάζω το setup του χώρου .

PPG

Πίπιτζι
Reaction score
5.866
Απάντηση: Το όνειρο...

Αύριο θα δω κάποιο επαγγελματία όπου θα κάνει τις μετρήσεις και τις προτάσεις του.
Έχω βρει και άλλους οπου πιστεύω ότι θα ενδιαφερθούν να έρθουν να δουν το χώρο μου
Και να μου καταθέσουν τις απόψεις τους.
Φυσικα ότι μου προτείνουν θα το γράψω εδώ για να το συζητήσουμε!

Reaction score
150
Καλή Χρονιά,

Περιμένουμε τις απόψεις τους με ενδιαφέρον δεδομένου ότι θα δουν και το χώρο από κοντά. Αν μετρήσουν επίσης ακόμα καλύτερα γιατί πλέον θα μιλάμε με νούμερα.

Reaction score
460

Πρώτα απο όλα θέλω να σε ευχαριστήσω για τις απαντήσεις σου και ειδικά για το πόσο τεκμηριωμένες είναι όπως η συγκεκριμένη.
Μας δείχνει ξεκάθαρα πόσο αγαπάς αυτη σου την ενασχόληση αλλα και πόσο χρόνο έχεις διαθεση για να φτάσεις σε αυτο το επίπεδο όπως και πολλά άτομα μέσα στο Avsite
Έχεις απλόλυτο δίκιο σε όλα και πολυ συμαντικο είναι να συνειδητοποιήσουμε ότι θα πρέπει να κάνουμε και υποχωρήσεις ακόμα και αν μας χαλάνε.
Και εγώ θέλω JBL με 18 γουφερ και κορνες να χορτασει και το μάτι αλλα αν δεν θα είναι το αποτέλεσμα αυτο που θέλω δεν θα τα πάρω.
Ας πάρω με 10 η με 8 η ακόμα και καθόλου επαγγελματικα αν δεν μου κάνουν απλά θέλω να ακούω δυνατά πεντακαθαρα και χωρίς παραμορφωσεις και να νιώθω το μπάσο στο κορμί μου.
Αυτο θέλω να πετύχω να μου αφήνει κάθε φορά ένα χαμόγελο στα χείλη με την απόδοση του.
Και όχι να πειραματιζομαι και να ψάχνω όλη την ώρα, όχι ότι δεν θα το κάνω αλλα όχι στο βαθμό ότι καθε μια η δυο βδομάδες θα πρέπει να αλλάζω το setup του χώρου .
Δυνατα,πεντακαθαρα και χωρις παραμορφωσεις και να νιωθεις το μπασο στο κορμι σου........... ολα αυτα που θελεις φιλε μου κατα την αποψη μου παντα θα τα παρεις μονο με JBL 12".
Ξερεις ποσα χρηματα ηχεια και ενισχυτες εχω πεταξει απο το "παραθυρο" μεχρι να παρω αυτα που ζητας?

Ειμαι και εγω της ιδιας φιλοσοφιας με εσενα,μονο με τα συγκεκριμενα ηχεια τα πηρα.

Μην κουραζεσαι λοιπον προχωρα με αυτο που εχεις κατα νου.

PPG

Πίπιτζι
Reaction score
5.866

Δυνατα,πεντακαθαρα και χωρις παραμορφωσεις και να νιωθεις το μπασο στο κορμι σου........... ολα αυτα που θελεις φιλε μου κατα την αποψη μου παντα θα τα παρεις μονο με JBL 12".
Ξερεις ποσα χρηματα ηχεια και ενισχυτες εχω πεταξει απο το "παραθυρο" μεχρι να παρω αυτα που ζητας?

Ειμαι και εγω της ιδιας φιλοσοφιας με εσενα,μονο με τα συγκεκριμενα ηχεια τα πηρα.

Μην κουραζεσαι λοιπον προχωρα με αυτο που εχεις κατα νου.
Να είσαι καλα Αντώνη μου και καλή χρονια σε όλους πάνω απο όλα με υγεία !!!!
Θα περιμένω να δω τι θα μου πουν και μετα θα τους βομβαρδισω με ερωτήσεις :402:

PPG

Πίπιτζι
Reaction score
5.866

Καλή Χρονιά,

Περιμένουμε τις απόψεις τους με ενδιαφέρον δεδομένου ότι θα δουν και το χώρο από κοντά. Αν μετρήσουν επίσης ακόμα καλύτερα γιατί πλέον θα μιλάμε με νούμερα.
Ναι είμαι πολυ περίεργος να δω τι θα προτείνουν και σίγουρα θα τους ζητήσω και δοκιμες με ηχεια που σίγουρα θα έχουν διαθεσιμα.

PPG

Πίπιτζι
Reaction score
5.866

Θα συμφωνήσω με τον Αντώνη για τα τρίδρομα αλλά και για το μέγεθος. Ο χώρος είναι μικρός για τέτοια θηρία που σκεφτόσουν και εκτός του ότι δεν χρειάζεσαι για εκεί τέτοιο μέγεθος κι εντάσεις δεν θα μπορείς να τα μαζέψεις με τίποτα. Επίσης η τακτική που το ν'αγοράσεις πιο αργά αλλά καλύτερα μοντέλα όπως είπε κι Αντώνης είναι κάτι που το έχουν εφαρμόσει επιτυχώς πολλοί. Προσωπικά προτιμώ να περιμένω για να πάρω αυτό που πρέπει όσο κι αν χρειαστεί. Αυτή η ιστορία που άνοιξα θα μου κοστίσει αρκετά και θα μπορούσα είδη να έχω π.χ. surrounds αλλά θα περιμένω για να πάρω αυτά που πρέπει για το απόλυτο ταίριασμα.

Ψάξε καλά τα JBL και ξεκίνα να τ'ακούς.

Το EQ δεν είναι απλή υπόθεση και αύριο να ξεκινήσεις εφόσον δεν έχεις γνώσεις δεν πρόκειται να κάνεις δουλειά σωστή με τα χειροκίνητα μαραφέτια εύκολα σύντομα. Καθόλου σύντομα. Για αρχή θα σου πρότεινα κάποιον προ με Audyssey XT32 που από τα αυτόματα προσωπικά το βρίσκω ότι καλύτερο. Οι επόμενες καλύτερες αυτόματες λύσεις ξεφεύγουν αστρονομικά σε κόστος. Επίσης είναι πολύ καλό και στα σαμπ. Βρες κάποιο προ με XT32 και μη σκας για τα DAC του και τα υπόλοιπα γιατί τη διαφορά που θα πάρεις από την αυτόματη ισοστάθμιση δεν πρόκειται να σου τη δώσει κανένα ηλεκτρονικό εξάρτημα. Απλά θέλει μεγάλη προσοχή στο πως θα το τρέξεις.

Το να σου προτείνω κάποιο EQ δεν έχει νόημα τι στιγμή που οποιαδήποτε παρέμβαση ακόμα και με παραμετρικό είναι πολύ εύκολο να χαλάσει περισσότερα απ'όσα φτιάχνει. Εναλλακτικά φώναξε κάποιον επαγγελματία να σου μετρήσει το χώρο και να τον βελτιώσεις κατόπιν μετρήσεων. Δηλαδή να φροντίσεις το χώρο σου ο οποίος είναι dedicated και δεν πρόκειται ν'αλλάξει. Η βελτίωση που θα πάρεις από αυτό δεν συγκρίνετια με τίποτα άλλο (εκτός των ηχείων βέβαια). Και μπάσο σωστό στο χώρο σου δεν πρόκειται ν'ακούσεις ποτέ (με ότι συνέπειες έχει και στις μεσαίες αυτό) αν δεν τον φτιάξεις.

Συνεπώς:

Α) Ψάξε καλά τα JBL που θες και πάρε ακόμα και μόνο 2 αν χρειαστεί αρκεί να είναι τα καλύτερα που μπορείς. Κράτα τ'αλλα ηχεία σου για το surround ή και κέντρο μέχρι να μπορείς να τ'αντικαταστήσεις. Τώρα αν θες να ψαχτείς και σε άλλες εταιρείες και περιπέτειες λύσεις υπάρχουν πολλές αλλά το κόστος ανεβαίνει σε σχέση με την απόδοση.

Β) Ξεκίνα να δουλεύεις το χώρο σου με το να φωνάξεις κάποιον να τον μετρήσει να ξέρεις που βρίσκεσαι.
Έχεις να προτείνεις κάποιο προ με xt32?
Απο ότι είδα με μια γρηγορη ματιά έχει η Onkyo & Denon?

PPG

Πίπιτζι
Reaction score
5.866

Ναι, ιδίως αφού έχει πολλούς ενισχυτές.

Εκτός αν μας τους πουλήσει φθηνά!

Και απο αυτούς μπολικους έχουμε αλλα ολο και κάποιον θα πουλήσουμε στο τέλος....

Reaction score
150
Re: Απάντηση: Re: Το όνειρο...

Έχεις να προτείνεις κάποιο προ με xt32?
Απο ότι είδα με μια γρηγορη ματιά έχει η Onkyo & Denon?
Αν θέλεις προ τότε μετά την Onkyo το κόστος ανεβαίνει πολύ. Πάνω από διπλάσιο. Αν όχι, δηλαδή δεν θες balanced, τότε κοίτα σε Denon.

Θα σου πουν διάφοροι βέβαια Onkyo μπα, μου σου ξου και χροιές αλλά σε αυτό το κόστος δεν υπάρχουν πολλές επιλογές και τα τελευταία μοντέλα (αν σε ενδιαφέρει) διαβάζω ότι είναι βελτιωμένα και στη μουσική.

Έχε υπ'όψιν σου όμως ότι τη διαφορά που κάνει στον ήχο η ισοστάθμιση δεν την κάνει κανένα μηχάνημα με χροιές, dacs και διάφορα μαντζούνια. Επίσης μην περιμένεις ότι με το EQ θα λύσεις όλα τα προβλήματα του χώρου σου. Τα acoustic treatments δεν αντικαθίστανται από κανένα EQ.

Εναλλακτικά και για να γλιτώσεις το 3χίλιαρο μπορείς να πάρεις έναν φθηνότερο AV με XT32 (τον φθηνότερο που θα βρεις) και τη διαφορά να τη ρίξεις στο χώρο σου. Εγώ αυτό θα έκανα σε αυτή τη φάση. Και ο λόγος που προτείνω το XT32 είναι για την ανάλυση που έχει στη ρύθμιση των subs σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα αναλόγου κόστους.

Τι AV έχεις τώρα?

PPG

Πίπιτζι
Reaction score
5.866
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το όνειρο...

Αν θέλεις προ τότε μετά την Onkyo το κόστος ανεβαίνει πολύ. Πάνω από διπλάσιο. Αν όχι, δηλαδή δεν θες balanced, τότε κοίτα σε Denon.

Θα σου πουν διάφοροι βέβαια Onkyo μπα, μου σου ξου και χροιές αλλά σε αυτό το κόστος δεν υπάρχουν πολλές επιλογές και τα τελευταία μοντέλα (αν σε ενδιαφέρει) διαβάζω ότι είναι βελτιωμένα και στη μουσική.

Έχε υπ'όψιν σου όμως ότι τη διαφορά που κάνει στον ήχο η ισοστάθμιση δεν την κάνει κανένα μηχάνημα με χροιές, dacs και διάφορα μαντζούνια. Επίσης μην περιμένεις ότι με το EQ θα λύσεις όλα τα προβλήματα του χώρου σου. Τα acoustic treatments δεν αντικαθίστανται από κανένα EQ.

Εναλλακτικά και για να γλιτώσεις το 3χίλιαρο μπορείς να πάρεις έναν φθηνότερο AV με XT32 (τον φθηνότερο που θα βρεις) και τη διαφορά να τη ρίξεις στο χώρο σου. Εγώ αυτό θα έκανα σε αυτή τη φάση. Και ο λόγος που προτείνω το XT32 είναι για την ανάλυση που έχει στη ρύθμιση των subs σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα αναλόγου κόστους.

Τι AV έχεις τώρα?
Τώρα έχω τον Pioneer Lx53
http://www.pioneer.eu/eur/products/archive/VSX-LX53/page.html
Βέβαια περιττό να σου πω ότι μια απογοήτευση με τους και καλα επαγγελματίες του χώρου στο Ηράκλειο είναι μεγάλη!!!
Μέχρι τώρα δεν τους άρεσε η ιδέα μου με τα επαγγελματικα και δεν τους είδα καθολου ζεστούς να ασχοληθούν λες και τα 2000 η 2500 ευρώ που θα έδινα να πάρω 2 ηχεια είναι λίγα σε τέτοιους καιρούς .
Βέβαια δεν το εγκαταλείπω το όλο θέμα τουλάχιστον μέχρι να βρω κάποιο σοβαρό επαγγελματία να κάνει μια μέτρηση στο χώρο και να μου προτείνει λύσεις με το χωρο αλλα και με τα ηχεια έστω και μη επαγγελματικα.

Reaction score
150
Re: Απάντηση: Το όνειρο...

Μπορείς να κρατήσεις τον Pioneer για τώρα αφού και τα HD Formats παίζει κι έχει και ισοστάθμιση.

Ρίξε τα λεφτά στο χώρο γιατί ναι μεν καλύτερο το XT32 από την ισοστάθμιση του LX53 αλλά αν φιτάξεις το χώρο θα είσαι καλύτερα με τον Pioneer απ'ότι με το XT32 και μετά το αλλάζεις ενώ ο χώρος σου μένει.

Ο Marantz 8801 είναι επίσης πολύ καλή λύση αλλά το θέμα είναι ότι θα πρέπει να δώσεις αρκετά λεφτά με τα οποία ίσως να μπορείς να φτιάξεις το χώρο.

Το θέμα είναι να βρεις άνθρωπο να σου μετρήσει και να σου προτίνει σωστές λύσεις. Μήπως να μιλήσεις με κάποιον από Αθήνα? Δεν θέλω να προτείνω κάποιον συγκεκριμένο αλλά αν ψάξεις στο AVSITE θα βρεις.

PPG

Πίπιτζι
Reaction score
5.866

Δεν έχεις άδικο είναι κρίμα και να δώσω τον pioneer που είμαι και πολυ ευχαριστημένος
Το πιο σωστό είναι να φτιάξω το χώρο και sub προς το παρόν και βλέπουμε σιγά σιγά για τα υπόλοιπα.
Ναι μάλλον Αθήνα θα ψάξω γιατί να είμαι ειλικρινείς εκτός του ότι ξενερωσα με τους εδω δεν νομίζω ότι θα κάνω και δουλειά στο τέλος :203:

Reaction score
150
Βρε τι μίσος είναι αυτό με τους Onkyo? Όλοι οι Αμερικάνοι με τα μεγάλα Home Cinema ή Integra βάζουν ή σκάνε τη 10αρα plus για παραπάνω. Τώρα βέβαια υπάρχει και ο Marantz.

Δεν ασχολείται κανείς με AVRs σε dedicated installations Κεφάλα ούτε είναι και τίποτα το συνταρακτικό τα Pioneer και τα Yamaha.

Αν θες παραπάνω το ξαναλέω - ADA Mach IV με Trinov, Datasat RS20 τα υπόλοιπα τα ίδια κολοκύθια εκτός του Denon AVP και Anthem (με προβλήματα).

Προσωπικά τα ΜΟΝΑ και το λέω τα ΜΟΝΑ μηχανήματα που θα πρότεινα στις 3,000 ευρώ και πάνω είναι Onkyo, Marantz, Denon AVP (πιο ακριβός αλλά έχει τις εφαρμογές του) σε προ για το XT32 και μετά τα παραπάνω για όποιον μπορεί να τα πληρώσει. Από τα υπόλοιπα ότι κυκλοφορεί προσωπικά δεν θεωρώ ότι έχει νόημα πλέον. Αλλά πάλι εγώ δεν προκειται να αγοράσω ξανά προ ή AVR όσο υπάρχει το Blu Ray στην μορφή που ξέρουμε οπότε.....

Οι χαϊεντοσάχλες με τις χροιές και τη μουσικότητα των AVR με αφήνουν παγερά αδιάφορο και τις φτιάχνω όπως θέλω με άλλους τρόπους.

Reaction score
150
Re: Απάντηση: Το όνειρο...

Και για να μην παρεξηγηθώ όταν λέω για τα Yamaha και τα Pioneer ότι δεν είναι τίποτα το συνταρακτικό το πρόβλημα ειναι η ισοστάθμιση που έχουν η οποία είναι αυτό: μετριότητα προς κακή. Ο λόγος που προτείνω στο φίλο μας να τον κρατήσει είναι για να ξοδέψει τα λεφτά εκεί που πρέπει ώστε ο ρόλος αυτής της μέτριότητας να είναι ακόμα μικρότερος. Ειλικρινά αν θες να κάνεις άψογη δουλειά ούτε το Audyssey είναι η λύση.

Ας φτιάξει όμως το χώρο του και μετά αν δεν του κάνει δουλειά στο σαμπ συνεχίζει (όχι με SMS βέβαια) αναλόγα με την όρεξη του και την τσέπη του. Δεν θα πάρει καλύτερο αποτέλεσμα από τίποτα άλλο.

Reaction score
15.543

αφου υπαρχει xt32 σε denon και marantz δεν ειναι κριμα να παει σε onkyo...!!!!!! :116:

περι ορεξεως κολοκυθοπιτα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.047
Members
38.285
Νεότερο μέλος
blackdragon