Project ''Projectορας''

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.259
Η φθήνια τρώει τον παρά!

Αφού μπορείς να βάλεις τοίχου, πάρε δύο καλές γωνιές και βίδωσε πάνω τους ένα τετράγωνο κομμάτι ξύλο-MDF etc.

melina

Cargo 200
Reaction score
42.845
Εφτιάξα τη δικιά μου για να νοιώθω και σίγουρος και να μην αισθάνομαι και κοροϊδο με τα λεφτά που ζητάνε οι διάφοροι κατασκευαστές.
Αν ήταν και ο λουστραδόρος εντάξει θα είχε μπει και το ξύλο στη θέση του και όλα μαζί στον τοίχο με τον προβολέα πάνω.

20130111_180025.jpg

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
98.387
Απάντηση: Re: Project 'Projectορας'!

Εφτιάξα τη δικιά μου για να νοιώθω και σίγουρος και να μην αισθάνομαι και κοροϊδο με τα λεφτά που ζητάνε οι διάφοροι κατασκευαστές.
Αν ήταν και ο λουστραδόρος εντάξει θα είχε μπει και το ξύλο στη θέση του και όλα μαζί στον τοίχο με τον προβολέα πάνω.

View attachment 24207
Ωραία κατασκευή!!

melina

Cargo 200
Reaction score
42.845
Re: Απάντηση: Project 'Projectορας'!

Ναι λείπει ένα επεισόδιο εδώ, είχα πάρει αυτή από αμαζον, ήρθε την έβαλα, απογοητεύτηκα, την έβγαλα, σχεδίασα μια δικιά μου, πήγα στο σιδερά μου, την έφτιαξε, του έδωσα 35 ευρώ και έφυγα. Το ξύλο μου βγαίνει τσάμπα (ας πούμε) γιατί εντάσσεται στο γενικότερο λογαριασμό του ξυλουργού που μου φτιάχνει κάτι έπιπλα για τα νέα διαμόρφωση του χώρου, και επί ευκαιρία με αυτό το ράφι θα δειγματίσω και τα δύο διαφορετικά χρώματα του λούστρου για τον καπλαμά που ήμουνα σε δίλημμα για το ποιο να διαλέξω.

Το project επεκτάθηκε, extended scope που λένε και στο χωριό μου!

melina

Cargo 200
Reaction score
42.845
Καλλιτεχνική αδεία μπήκε και η βάση στη θέση της πάνω από το Μόραλη...σαν αφηρημένη τέχνη ένα πράγμα δηλαδή!

20130113_140142.jpg

melina

Cargo 200
Reaction score
42.845
Απ: Project 'Projectορας'!

uploadfromtaptalk1358353113331.jpg

Ενα-ενα κομματι παιρνει τη θεση του...

Από το κινητό μου τηλέφωνο.

melina

Cargo 200
Reaction score
42.845
Καλώδιο τροφοδοσίας του προβολέα (τριπολικό IEC...ξέρετε ποιο λέω) σε μήκος 10μ υπάρχει σε κάποιο μαγαζί στην αθήνα να πάω να το πάρω αύριο;

melina

Cargo 200
Reaction score
42.845
Τόσο googlάρισμα έχω ρίξει δεν μου το'χε βγάλει.
Πρώτη φορά θα αγοράσω από αυτούς, είναι εντάξει, ξέρετε;

melina

Cargo 200
Reaction score
42.845
Εφτιαξα τελικά ένα καλώδιο δικό μου και ησύχασα...πολύ καιρό μείναμε χωρίς προβολέα!!!
Οι εργασίες δεν έχουν τελειώσει ακόμη για να γίνει συνολική παρουσίαση δίνω εδώ μόνο μια πρόγευση.
Καταρχήν για να μπεί ο προβολέας στο 'ραφι' του έπρεπε να υπάρξει και κάποια μέριμνα για ασφάλεια γιατί είναι πάνω από τα κεφάλια μας και ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται, οπότε η λύση δόθηκε όπως στις φώτο παρακάτω.

20130118_185949.jpg

20130118_190536.jpg

Επίσης να σας γράψω λίγο για τον τοίχο που προβάλλω. Κατόπιν οδηγιών φίλου στο δίπλα φόρουμ βάφτηκε γκρι με ένα χρώμα της benjamin moore το Metro gray. Οι εντυπώσεις μου οι αρχικές όπως τις έγραψα και δίπλα είναι οι εξής.

Καταρχήν μόλις χθες έκατσα να δω ταινία με το νέο χρώμα στον τοίχο, είχα κάνει και κάποιες δοκιμές πριν λίγες μέρες με κάτι patterns ρύθμισης άσπρου-μαύρου από avsforums. Υπόψη ότι ο προβολέας δεν έχει καλιμπραριστεί...και θα μείνει μάλλον έτσι για πολύ καιρό ακόμα.
Με το νέο χρώμα παρατήρησα μια μείωση στη φωτεινότητα καταρχήν. Αυτό από μόνο του στην περίπτωση μου είναι θεμιτό και θετικό γιατί έχω άσπρους τοίχους και ταβάνι και βλέπω κατά κανόνα νύχτα οπότε τώρα είναι πιο ξεκούραστο. Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να πέσω και άλλο γιατί θα χάσω σε ζωντάνια στα χρώματα γι'αυτό ρώτησα αν πέφτει το Metro gray όσο και ο franky. Από την άλλη χωρίς μετρήσεις ότι και να λέω είναι στο περίπου. Επίσης έχω την αίσθηση ότι από τον άσπρο στο γκρι τοίχο έχασα λίγο την απόχρωση του κόκκινου, δεν μου άρεσε το κόκκινο σε κάτι σκηνές που είχα δει σε κάποιες δοκιμές αλλά θέλω να αφήσω λίγο χρόνο ακόμη να δω μερικές ταινίες για να είμαι σίγουρος. Τα χρώματα δεν τα πολυπειράζω γιατί και δεν ξέρω και δεν έχω όργανα οπότε γενικά παίζει flat ότι έχει από το εργοστάσιο. Παίζω με contrast, sharpness, brightness, τα έφερα σύμφωνα με τα patterns αλλά τσίμπησα λίγο ακόμη το brightness προς τα κάτω γιατί παρατήρησα κάποια σπασίματα σε μαύρες ή πολύ σκοτεινές σκηνές και τώρα είναι μια χαρά.
Μια απορία που έχω και δεν ξέρω αν μπορώ να το βάλω σωστά χωρίς μέτρηση είναι η ίριδα. Γενικά και στο αυτόματο δεν είναι εμφανής η λειτουργία της αλλά έχει και manual ρύθμιση σε κάποια τιμή και θέση τελείως Off. Χθες την έβαλα στο Off αλλά σκεφτόμουν μήπως είναι καλύτερα σε κάποια συγκεκριμένη τιμή στη manual ρύθμιση;

Η παρακάτω φωτο είναι από κινητό οπότε δεν ξέρω αν έχει καμμιά αξία και αν κάποιος πιο έμπειρος βγάζει κάποιο συμπέρασμα...(μάλλον άχρηστη είναι αλλά μιας και υπάρχει)

20130118_222954.jpg

Reaction score
15.543
Απάντηση: Project 'Projectορας'!

αστην στο αυτοματο.....θα σου αρεσει περισσοτερο εκει η εικονα οβερολ.....

ποιον sony εχεις ?

melina

Cargo 200
Reaction score
42.845
Από ότι φαίνεται θα χρειαστώ και ένα Monitor για να βλέπω διάφορα από τα μενου είτε του ενισχυτή είτε κυρίως του Media player. Δεν υπάρχει τηλεόραση πλέον στο χώρο παρά μόνο ο προβολέας οπότε δεν έχω σκοπό να ανοίγω τον προβολέα για να περιηγηθώ σε 2-3 folders και να βάλω μουσική να παίζει.
Ιδανικά θα ήθελα κάτι σε πολύ μικρό, ως ανώτερο μέγεθος θα έβλεπα τις 19 ίντσες. Επίσης ιδανικά απαιτείται είσοδος hdmi για σύνδεση στη δεύτερη hdmi out του ενισχυτή.
Ενα βασικό ερώτημα είναι, αν βάλω αντάπτορα HDMI-DVI θα πάρω εικόνα στην οθόνη; Δηλαδή θα μπορούσα να κάνω δουλειά μου και με ένα παλιό LCD μονιτορ από H/Y;
Τι λύσεις θα προτείνατε με κόστος περί τα 100-150 ευρώ για καινούργια οθόνη;

melina

Cargo 200
Reaction score
42.845
Αρχές Οκτώβρη ξεκίνησε το prοject.
Στην αρχή τα πράγματα ήταν κάπως έτσι...

01.jpg

02.JPG

03.JPG

Δεν ξέρω για εσάς αλλά σε εμένα μεταξύ των άλλων μου καθόταν στο λαιμό το εντοιχισμένο έπιπλο στη γωνία...να'ναι καλά το project το ξεφορτωθήκαμε και αυτό μετά από 10 χρόνια!

melina

Cargo 200
Reaction score
42.845
Εν αρχή είναι ο προβολέας (Sony PVL-HW15, αγορασμένος μτχ από αγγελία στο avsite)

04.jpg

05.jpg

Καθόλου εύκολη υπόθεση το κανάλι στη σκωτία γύρω γύρω από το γύψινο στην οροφή...αλλά χαλάλι του!
Βάση ιδιοκατασκευή.

melina

Cargo 200
Reaction score
42.845
Στη συνέχεια ο ήχος.
Είχα άγχος για την τοποθέτηση των surround.
Τελικά μετά από δοκιμές μπήκαν στο πλαϊ και ψηλά κανά μέτρο από τα αυτιά. Τι και αν ο ένα τοίχος απέχει πιο πολύ από τον άλλο.

07.jpg

06.JPG

08.JPG

Να'ναι καλά ο ONKYO και το audyssey του. Οπου και να τα βάλεις τα φτιάχνει ο μαέστρος και παίζουν!

onkyo.jpg

melina

Cargo 200
Reaction score
42.845
Βέβαια στον ήχο είχα και ένα θέμα με τα ηχεία.
Τα τελευταία πέντε χρόνια μου έκαναν παρέα τα adagio των αρχικών φωτογραφιών. Εξαιρετικά ηχεία, νομίζω ότι δεν θα ξανακούσω εύκολα τέτοια ήχο. Το ύψος τους και ο χώρος όμως δεν επέτρεπε την τοποθέτηση τους μπροστά από τις θέσεις θέασης και κάτω από την οθόνη. Είτε η εικόνα έπρεπε να ανέβει πολύ ψηλά είτε να μικρύνει στο πλάτος. Το να μείνουν εκτεθειμένα ειδικά το δεξί εκτός τοίχου ήταν απαγορευτικό με τις δύο μικρές να τρέχουν γύρω γύρω όλη μέρα. Η μετακίνηση τους δε ήταν προβληματική. Τελικά έκατσα και σχεδίασα κάτι ποδαράκια αντάπτορες ώστε να κουμπώσουν εκεί που είναι τώρα οι ακίδες και τα νέα ποδαράκια να πατάνε σε ball units. Αφού αγόρασα όλα τα υλικά ένα ωραίο πρωϊ Παρασκευής και από Δευτέρα θα μιλούσα με τον ξυλουργό μου ένα καλό παιδί του φόρουμ πρότεινε μια ανταλλαγή και voila...μέσα σε ένα απόγευμα Κυριακής βρέθηκα με νέα ηχεία. KEF Reference 201/2. Καλά παίζουν και αυτά...όχι σαν τα άλλα, είναι διαφορετική η φύση τους, αλλά έχω μείνει πολύ ικανοποιημένος τελικά γιατί και χωροταξικά ήρθαν εκεί που ήθελα αλλά και ακουστικά δεν ξέπεσα πολύ από αυτό που είχα συνηθίσει.

09.jpg

10.jpg

11.JPG

(τρέχει ήδη το project σχεδιασμού των βάσεων τους!)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.484
Members
38.187
Νεότερο μέλος
kotsos134