Σκαλουμπαξ......θα βαλω φωτια στην Metric μου..........

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
56.880
Απάντηση: Re: Σκαλουμπαξ......θα βαλω φωτια στην Metric μου..........

...αντε παμε παλι στην μαχη αναλογικου- ψηφιακου, εχει πιοτερο ενδιαφερον απο δηθεν "καινοτομιες¨ fea σε πικαπ....
Δίνεις ενδεχομένως μεγαλύτερη σημασία στις πωλώσεις απ'ότι στις πωλήσεις...:612:

Δεν θεωρώ ότι η επίκληση της αεροναυπηγικής σταδιοδρομίας σε συνδυασμό με εντυπωσιακά γραφικά,βαρύγδουπες ονομασίες-που ανατρέχουν σε κάστρα(αναλογικά προφανώς) και κεραυνοβόλα ερπετοειδή,αρκούν γιά να εξιλεώσουν στην καταναλωτική συνείδηση ένα over-engineered προϊόν.

Και όλ'αυτά γιά ένα μέσον που διατηρεί την απολαυστικότητά του ακόμα και σε ταλαιπωρημένους δίσκους ή αναπαραγωγείς.

Το να εκταμιεύει κάποιος 50Κ γιά έναν αναπαραγωγέα δίσκων 16/44 αποτελεί κατά τη γνώμη μου καταναλωτική παραφροσύνη-ένεκα της υπεραξίας που προσδίδεται στο μαγείρεμα της απόλαυσης.Η αποδοχή όμως τρανταχτών ποσών σε βινυλιακούς αναπαραγωγείς που πιθηκίζουν ψηφιακές αρετές είναι παραφροσύνη μέχρι...θανάτου,καθότι προπαγανδίζει έμμεσα τη συρρίκνωση του βινυλιακού μέσου σ'ένα ΄΄εκλεκτικό΄΄-υποτίθεται- κοινό.

http://www.avsite.gr/vb/showthread....εντέλεια-του-παιχνιδιού&p=1621535#post1621535

Reaction score
777
αντε παμε παλι στην μαχη αναλογικου- ψηφιακου, εχει ποιο ενδιαφερον απο δηθεν "καινοτομιες¨ fea σε πικαπ....
Βρε vet τί ψηφιακό? Το οτι εμφανίστηκε ένας και χρησιμοποίησε ένα πρόγραμμα υπολογιστικής μηχανικής δέν μου λέει τίποτα. Η b&w χρησιμοποιεί τέτοια και μάλιστα φτιάχνει δικούς της κώδικες πρίν καν σκεφτεί ο τύπος να φτιάξει πικάπ.
Εγώ τα μηνύματα που παίρνω απο αυτό είναι οτι τα πικάπ απο μηχανολογικής απόψεως είναι στη δεκαετία του 70. Αυτό αποδεικνύεται διότι ένας κατασκευαστής πουλάει ως καινοτομία κάτι το οποίο για ένα μηχανολόγο είναι καθημερινότητα σήμερα.

Εγώ προσωπικά δέν έχω πρόβλημα να δώ και να συζητήσω μία καινοτομική κατασκευή βελτιστοποιημένη σε fem. Απλά για να κάνεις σοβαρή ανάλυση πρέπει να φάς πολλά χρόνια και με πολύ κόσμο απο πίσω. Εγώ βλέπω ένα άτομο να πουλάει ένα προιόν βιομηχανικής αξίας 1000 ευρώ για 60000. Δηλαδή η b&w που χρηματοδοτεί πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα, πρωτότυπη έρευνα και μηχανικούς στο r&d της πόσο θα έπρεπε να πουλάει τα προιόντα της????

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
135.811
Απάντηση: Από το...Δράμα στο Κιλκίς

Οι εγγενείς περιορισμοί του βινυλίου ως μέσου αναπαραγωγής έχουν μιά ενδιαφέρουσα παράπλευρη ενέργεια:του επιτρέπουν ν'ακούγεται λίαν ελκυστικό...

Όσο και αν η επίκληση του εν λόγω βινυλιακού αναπαραγωγέα αντιμετωπίζεται με το πνεύμα ενός χαλαρωτικού χα(ρ)ιεντισμού προς καταπολέμηση της ανίας,δεν παύει να συνιστά αυτός μιά ΄΄ύβριν΄΄ υψηλής πιστότητας.Η ύβρις δεν αφορά στην υποτιθέμενη κατασκευαστική αρτιότητα,ούτε έχει σχέση με το πλήθος και τις οικονομικές δυνατότητες των υποψηφίων κατόχων.Είναι η ύπαρξη αυτή καθεαυτή τέτοιων αναπαραγωγέων,η οποία συντελεί στην κάθοδο αντί γιά την προώθηση του βινυλιακού μέσου.
έτσι.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.658

Και αυτο το κανουμε, ειναι και πιο ευκολο..... περιμενω 10 καλα ψηφιοποιημενα βινυλια (μαζι με τα βινυλια) απο τον brother σου και αμεσως κανω συγκεντρωση.....
Χρήστο, ένα αρχείο ψηφιοποιημένο με διαφορετικό hardware θα είναι αμέσως ανιχνεύσιμο σε σύγκριση Α/Β και το ξέρεις. Η μόνη σωστή μέθοδος είναι, να ψηφιοποιήσεις ένα δίσκο με έναν προενισχυτή phono, δίνοντας σήμα κατ' ευθείαν από την έξοδο του phono στον εγγραφέα, και μάλιστα αφού έχεις καθορίσει στάθμη εγγραφής τέτοια, ώστε σε ακρόαση Α/Β να αποδίδεται η ίδια στάθμη, χρησιμοποιώντας τον ίδιο προενισχυτή phono, χωρίς επέμβαση στο volume.

Αυτό που λες ότι θα κάνεις θα έχει ως αποτέλεσμα διαφορές αμέσως ανιχνεύσιμες, και μετά θα βγεις και θα λες ότι να, εγώ σας τα έλεγα, αλλά δεν έχει κανένα νόημα...

D

deleted user 10898

Guest
ποιος αλλος κατασκευαστης πικαπ εχει εστω παρεμφερες υποβαθρο το οποιο και δεν ντρεπεται να στηριξει στον δικτυακο του τοπο?
που ειναι το snakeoil στην συγκεκριμενη ιστορια?
η τιμη φυσικα ειναι απαραδεκτη αλλα αυτο δεν μας αφορα αφου εχει αγοραστες.
τωρα αν νομιζεις οτι κανει 1000ευρω, κανε εναν κοπο να διαβασεις λιγο ποιο προσεκτικα, γιατι ξερω οτι εχεις το υποβαθρο.

Βρε vet τί ψηφιακό? Το οτι εμφανίστηκε ένας και χρησιμοποίησε ένα πρόγραμμα υπολογιστικής μηχανικής δέν μου λέει τίποτα. Η b&w χρησιμοποιεί τέτοια και μάλιστα φτιάχνει δικούς της κώδικες πρίν καν σκεφτεί ο τύπος να φτιάξει πικάπ.
Εγώ τα μηνύματα που παίρνω απο αυτό είναι οτι τα πικάπ απο μηχανολογικής απόψεως είναι στη δεκαετία του 70. Αυτό αποδεικνύεται διότι ένας κατασκευαστής πουλάει ως καινοτομία κάτι το οποίο για ένα μηχανολόγο είναι καθημερινότητα σήμερα.

Εγώ προσωπικά δέν έχω πρόβλημα να δώ και να συζητήσω μία καινοτομική κατασκευή βελτιστοποιημένη σε fem. Απλά για να κάνεις σοβαρή ανάλυση πρέπει να φάς πολλά χρόνια και με πολύ κόσμο απο πίσω. Εγώ βλέπω ένα άτομο να πουλάει ένα προιόν βιομηχανικής αξίας 1000 ευρώ για 60000. Δηλαδή η b&w που χρηματοδοτεί πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα, πρωτότυπη έρευνα και μηχανικούς στο r&d της πόσο θα έπρεπε να πουλάει τα προιόντα της????

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Re: Σκαλουμπαξ......θα βαλω φωτια στην Metric μου..........

Δίνεις ενδεχομένως μεγαλύτερη σημασία στις πωλώσεις απ'ότι στις πωλήσεις...:612:
φυσικα, αφου χανεται η μπαλα με σκοπο την οχλαγωγια.
εχει γινει αυτοσκοπος ο χλευασμος προς τερψη του οχλου χωρις εστω μια μικρη διακριτικη ματια στο προς σφαγην προιον.
και φυσικα συμφωνω με ολα τα αλλα που γραφεις.

D

deleted user 10898

Guest

Χρήστο, ένα αρχείο ψηφιοποιημένο με διαφορετικό hardware θα είναι αμέσως ανιχνεύσιμο σε σύγκριση Α/Β και το ξέρεις. Η μόνη σωστή μέθοδος είναι, να ψηφιοποιήσεις ένα δίσκο με έναν προενισχυτή phono, δίνοντας σήμα κατ' ευθείαν από την έξοδο του phono στον εγγραφέα, και μάλιστα αφού έχεις καθορίσει στάθμη εγγραφής τέτοια, ώστε σε ακρόαση Α/Β να αποδίδεται η ίδια στάθμη, χρησιμοποιώντας τον ίδιο προενισχυτή phono, χωρίς επέμβαση στο volume.

Αυτό που λες ότι θα κάνεις θα έχει ως αποτέλεσμα διαφορές αμέσως ανιχνεύσιμες, και μετά θα βγεις και θα λες ότι να, εγώ σας τα έλεγα, αλλά δεν έχει κανένα νόημα...
μου αρεσεις που καθεσαι και το εξηγεις.... κουραγιο...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
135.811

ΟΠΟΙΟΣ ΑΜΦΙΒΑΛΕΙ... ΤΟ ΒΑΛΙΤΣΑΚΙ ΤΟΥ ΜΕ ΤΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΥΠΟ ΜΑΛΗΣ ΚΑΙ ΚΟΥΡΤΙΝΑ.....

Αγαπητέ μου Χρήστο,

η εν λόγω προτροπή σου είναι ικανή να σε κάνει να αναθεωρήσεις. και εξηγούμαι:

Εκεί στα μέρη σου, υπάρχουν αρκετοί γνωστοί μας με αυτό το εξάμβλωμα του σατανά που αποκαλούμε "μέτρικ". Ας φιλοτιμηθεί λοιπόν ένας από αυτούς να σου φέρει μια τέτοια αηδία στο χώρο σου για να αποδείξετε (πανεύκολο) το ότι μπορεί η μέτρικ να ψηφιοποιήσει οποιοδήποτε δίσκο βινυλίου σου και στη συνέχεια να αναπαράξει το ψηφιακό αρχείο με απόλυτα πιστό τρόπο, τέτοιο που να είναι ανθρωπίνως αδύνατο να διακριθεί από την αρχική πηγή (με τη γνωστή κουρτίνα, ώστε οι οφθαλμοί να μη παρασύρουν τα ώτα, κάτι πλέον σύνηθες).

Το παραπάνω που σου λέω, πολύ φιλικά, είναι απολύτως αληθές. Μένει (αν θες) να το διαπιστώσεις με τα αυτιά σου, αν και φυσικά δε χρειάζεται, μπορείς να με πιστέψεις, ξέρω πάρα πολύ καλά τι λέω, αλλά ομολογουμένως στο χώρο του χα(ρ)ιεντισμού (που λέει κι ο φίλος μας ο Μπούτχιας) τα αυτιά έχουν εξέχουσα θέση μετρητικών οργάνων, ακόμα κι όταν ανήκουν σε ιδιοκτήτες περιορισμένης ακοής - υπάρχουν πολλά τέτοια παραδείγματα, γνωρίζεις καλά τι λέω.

Είναι άλλωστε η ψηφιοποίηση αναλογικού σήματος μια πρακτική που ασκείται καθημερινά από τον γνωστό μας Σταματάκο, τον οποίο μπορείς άνετα να ρωτήσεις για λεπτομέρειες. Επίσης η πρακτική αυτή υλοποιείται απολύτως διάφανα από πλειάδα γνωστών μηχανημάτων, ακόμα και εταιριών με παράδοση στον χώρο του "αναλογικού". Πρόκειται για "παλιά νέα" δηλαδή.

Πάμε τώρα και στο ανάποδο: βάζεις αυτό το εξάμβλωμα του σατανά που αποκαλούμε "μέτρικ" να σου αναπαράξει αμιγώς ψηφιακά αρχεία, δηλαδή αρχεία μουσικής όχι προερχόμενα από ψηφιοποίηση οποιασδήποτε αναλογικής πηγής (μπομπίνας συμπεριλαμβανομένης). Εντάξει, για νά'χουμε να συζητάμε, πες πως αυτό που ακούς δε σου αρέσει, για λόγους που δε μας αφορούν (σιγά μη μας αφορούν οι λόγοι που δε σου αρέσουν οι ξανθιές μπροσθόβαρες γκόμενες ή οι κόκκινες μεταξωτές κάλτσες...). Το αντίστοιχο ερώτημα που θέτω, είναι αν ο βινυλιακός αναπαραγωγέας είναι ικανός να μιμηθεί με απόλυτη πιστότητα το ψηφιακό αρχείο, έτσι ώστε (όπως και στην προηγούμενη περίπτωση) να είναι ανθρωπίνως αδύνατη η διάκριση της πηγής (με τη γνωστή κουρτίνα). Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι επίσης γνωστή, είναι ένα μεγάλο τρανταχτό "όχι", για λόγους τόσο αντικειμενικούς και αποδεδειγμένους, που δεν αξίζει τον κόπο να γίνει οποιαδήποτε αναφορά.

Οι παραπάνω 2 διαδικασίες, είναι υπεραρκετές ως πείραμα για τα δύσπιστα βινυλιολάγνα αυτιά σου, ώστε να αποσαφηνίσουν μέσα σου την αντικειμενική ανωτερότητα του ψηφιακού μέσου, χωρίς φυσικά να σημαίνει αυτό πως θα αλλάξεις ξαφνικά και "γούστα", δηλαδή μπορείς ανέτως να συνεχίσεις να μη γουστάρεις με τίποτα τις ξανθιές μπροσθόβαρες γκόμενες ή τις κόκκινες μεταξωτές κάλτσες, αλλά τα γούστα σου ελάχιστα ενδιαφέρουν οποιονδήποτε στην τελική, πράγμα που είναι πασιφανές από την "πέραση" που έχουν στον γενικό πληθυσμό οι ξανθιές μπροσθόβαρες γκόμενες.

Στο δια ταύτα και με πολύ φιλική διάθεση, προς όφελός σου:

Θα είναι σημαντικό κέρδος για σένα (τόσο σε θέματα καθημερινής ευκολίας όσο και σε αντικειμενικά θέματα σταθερότητας της ποιότητας στο πέρασμα του χρόνου - άσε τη δυνατότητα "κοινοποίησης" εντός φιλικών κύκλων που είναι ίσως το σημαντικότερο όφελος) να διαπιστώσεις "ιδίοις ώτοις" την δυνατότητα της απόλυτα πιστής "μίμησης" του αντικειμενικού σου "πλούτου" σε μαύρους δίσκους από τα μικρά και βολικά ψηφιοποιημένα αρχεία. Γι'αυτό και αξίζει τον (σιγά τα λάχανα) "κόπο" της δοκιμής που προτείνω. Το μόνο που θα σου λείψει θα είναι η καθιερωμένη ιεροτελεστία - χάδι στο βινύλιο, το οποίο ομολογώ πως μπορεί να σου δημιουργήσει στερητικό σύνδρομο, όπως φυσικά οποιοδήποτε άλλο φετίχ που βιαίος κάποιος "κακός" προσπαθεί να απομακρύνει από την καθημερινή σου πρακτική. Κερασάκι όμως στην πραγματική και ουσιαστική απόλαυση (την οποία είναι γνωστό πως εκτιμάς δεόντως) θα είναι ένα εκπληκτικής πιστότητας riaa στάδιο με ενσωματωμένη τη δυνατότητα ισοστάθμισης της πηγής αυτής καθ'αυτής, με τη βοήθεια ενός μαύρου δίσκου μετρήσεων, ώστε ακόμα και οι μικρές ατασθαλίες απόκρισης της κεφαλής σε συνδυασμό με τα όποια καλώδια να παν μια και καλή στον αγύριστο. Και δε μιλάω καθόλου για ισοστάθμιση χώρου, αυτό δε θέλω να το θίξω τώρα, καθώς δεν έχει "θέση" στην όποια σύγκριση ψηφιακού - αναλογικού.

Λέω, λέω, αλλά εσύ θα σταθμίσεις τα "+" και τα "-" των ξανθών μπροσθόβαρων θηλυκών... είναι βέβαια και η ηλικία, που σε συνδυασμό με τη συνήθεια πιθανώς απομακρύνει την δυνατότητα βιαίων αλλαγών από οποιονδήποτε, ανεξαρτήτως καλών προθέσεων.

ΥΓ μπορεί να τα λέω στο "Χρήστο", αλλά βασικά δεν απευθύνομαι σ'αυτόν, ή έστω μόνο σ'αυτόν. Γενικά μιλάω, τα λέω στη νύφη για ν'ακούει η πεθερά!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
135.811
Απάντηση: Σκαλουμπαξ......θα βαλω φωτια στην Metric μου..........

Όσον αφορά το κυνήγι του υπέρτατου βινυλιακού αναπαραγωγέα χωρίς οικονομικούς περιορισμούς, δεν υφίσταται η έννοια της "υπερβολής". Είναι εξόχως σύνθετο μηχανολογικό θέμα, όπου η οποιαδήποτε μικροσκοπική έστω βελτίωση, πέρα ενός βασικού σταδίου, δεν μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς τρανταχτές υπερβολές.

Αυτό όμως που τελικά δεν είναι βατό με την πραγματικότητα, με την "κοινή λογική" και με την πραγματική έννοια της "οικονομίας", είναι η αλόγιστη έλλειψη επαφής με την αντικειμενικότητα και το τελικό κόστος του εν λόγω βινυλιακού αναπαραγωγέα, οπότε και χωρίς ενδοιασμό κατατάσσεται στην κατηγορία των γνωστών και μη εξαιρετέων ....φυκιών!

Και όχι γιατί "όσα δε φτάνει η αλεπού..."

D

deleted user 10898

Guest

Κερασάκι όμως στην πραγματική και ουσιαστική απόλαυση (την οποία είναι γνωστό πως εκτιμάς δεόντως) θα είναι ένα εκπληκτικής πιστότητας riaa στάδιο με ενσωματωμένη τη δυνατότητα ισοστάθμισης της πηγής αυτής καθ'αυτής, με τη βοήθεια ενός μαύρου δίσκου μετρήσεων, ώστε ακόμα και οι μικρές ατασθαλίες απόκρισης της κεφαλής σε συνδυασμό με τα όποια καλώδια να παν μια και καλή στον αγύριστο. Και δε μιλάω καθόλου για ισοστάθμιση χώρου, αυτό δε θέλω να το θίξω τώρα, καθώς δεν έχει "θέση" στην όποια σύγκριση ψηφιακού - αναλογικού.
μπορει να παραμετροποιηθει η ιδια η καμπυλη riaa στην μετρικ αναλογα με τις διαφορες στην κεφαλη/καλωδια? για γραψε αν ξερεις κατι.
εκτος αν εννοεις eq μετα.
θενκς

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Σκαλουμπαξ......θα βαλω φωτια στην Metric μου..........

Όσον αφορά το κυνήγι του υπέρτατου βινυλιακού αναπαραγωγέα χωρίς οικονομικούς περιορισμούς, δεν υφίσταται η έννοια της "υπερβολής". Είναι εξόχως σύνθετο μηχανολογικό θέμα, όπου η οποιαδήποτε μικροσκοπική έστω βελτίωση, πέρα ενός βασικού σταδίου, δεν μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς τρανταχτές υπερβολές.

Αυτό όμως που τελικά δεν είναι βατό με την πραγματικότητα, με την "κοινή λογική" και με την πραγματική έννοια της "οικονομίας", είναι η αλόγιστη έλλειψη επαφής με την αντικειμενικότητα και το τελικό κόστος του εν λόγω βινυλιακού αναπαραγωγέα, οπότε και χωρίς ενδοιασμό κατατάσσεται στην κατηγορία των γνωστών και μη εξαιρετέων ....φυκιών!

Και όχι γιατί "όσα δε φτάνει η αλεπού..."
το θετεις αριστα! τελος!

Reaction score
59
Re: Απάντηση: Από το...Δράμα στο Κιλκίς

Οι εγγενείς περιορισμοί του βινυλίου ως μέσου αναπαραγωγής έχουν μιά ενδιαφέρουσα παράπλευρη ενέργεια:του επιτρέπουν ν'ακούγεται λίαν ελκυστικό ...
Διερωτώμαι ευλόγως, γιατί η ζωντανή ακουστική μουσική ακούγεται ακόμη πιο ελκυστική από το *λίαν ελκυστικό* βινύλιο!!! Επομένως, και σύμφωνα με τους ισχυρισμούς σου, η ζωντανή ακουστική μουσική θα πρέπει να έχει ακόμη περισσότερους *εγγενείς περιορισμούς* από το βινύλιο και ίσως θα πρέπει να αποφεύγεται!!!! Λ.Σ.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: Re: Απάντηση: Από το...Δράμα στο Κιλκίς

Καλες οι προσπαθειες σου Κωστα αλλα... να που κι εσυ το πηρες το αναλογικο τελικά, και δεν το πήρες μονον για να ψηφιοποιησεις, ασε τα σάπια....

Το ρημαδι το αναλογικο προώρισται να ζησει και θα ζησει.... και το λεει και η αγορά ....

ΥΓ 1. Εχω στην ακρη 10 ψηφιακα αρχεια 24/192 τα οποια εχω και σε βινυλιο... αμα σε φερει ο δρομος σου, ελα να ακουσουμε και να συγκρινουμε..... εχω πολυ καλο DAC :123:
2. Καποιος ειπε για 1000 ευρω οτι εκτιμα την κατασκευη!!!! Φαινεται δεν εχει παει ποτε σε τορναδορο....

Reaction score
1.927
Συγγνώμη τα ιδια, τα ιδια ατομα κιολας, δεν λέγαμε πριν 2-4-6-8 χρόνια? γιατι τα συζητάμε πάλι?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.658

Εσύ φταις! Να μην έπαιρνες πικάπ!

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Συγγνώμη τα ιδια, τα ιδια ατομα κιολας, δεν λέγαμε πριν 2-4-6-8 χρόνια? γιατι τα συζητάμε πάλι?
Ναι αλλα.... πριν 8 χρονια λεγαμε οτι σε 5 χρονια τα βινυλια δεν θα υπαρχουν......

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Σκαλουμπαξ......θα βαλω φωτια στην Metric μου..........

μου αρεσεις που καθεσαι και το εξηγεις.... κουραγιο...
ΥΓ 1. Εχω στην ακρη 10 ψηφιακα αρχεια 24/192 τα οποια εχω και σε βινυλιο... αμα σε φερει ο δρομος σου, ελα να ακουσουμε και να συγκρινουμε..... εχω πολυ καλο DAC :123:
..
:116:

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Από το...Δράμα στο Κιλκίς

Διερωτώμαι ευλόγως, γιατί η ζωντανή ακουστική μουσική ακούγεται ακόμη πιο ελκυστική από το *λίαν ελκυστικό* βινύλιο!!! Επομένως, και σύμφωνα με τους ισχυρισμούς σου, η ζωντανή ακουστική μουσική θα πρέπει να έχει ακόμη περισσότερους *εγγενείς περιορισμούς* από το βινύλιο και ίσως θα πρέπει να αποφεύγεται!!!! Λ.Σ.

Είπα και εγώ...

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: Re: Απάντηση: Από το...Δράμα στο Κιλκίς

Ολες οι τεχνολογιες περι την ηχητική αναπαραγωγή, οσο και "προχω" να ειναι, παντα θα υφιστανται την τελική κριση του ωτός.... η μαλλον καλύτερα την τελική κριση του εγκεφάλου..... :119:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.336
Members
38.171
Νεότερο μέλος
Jargy@