Σκαλουμπαξ......θα βαλω φωτια στην Metric μου..........

Reaction score
8.905
Απάντηση: Σκαλουμπαξ......θα βαλω φωτια στην Metric μου..........

Να και κάτι χρήσιμο που βγήκε .......
Και κλάμα ο Βλάσης.......:411:
Γιατί κλάμα ο Βλάσης... χθες το βράδυ μας είπε ότι τώρα μόνο με το ON/OFF ασχολείται!

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
56.882

Εχω παει πριν κανα χρονο στο σπιτι ενος τυπου που παιζει και με τα δυο μεσα...
...
βεβαια θα μου πεις ετσι δουλευουν και καποια μαγαζακια.........ναναι καλα αυτοι οι τυποι λοιπον.......!!!!!
Ο φίλος σου ο Νώντας μοιάζει μ'έναν ανόητο ηδονολάγνο,ο οποίος επειδή γνώριζε το ρητό πως "εάν δεν μπορείς ν'αποφύγεις το βιασμό προσπάθησε να τον απολαύσεις",έκτοτε από την ανάγκη ν'απολαύσει οπωσδήποτε ακόμα και τον ηχητικό ΄΄βιασμό΄΄,βάλθηκε να τον...επιζητεί κι από πάνω.:126:

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Σκαλουμπαξ......θα βαλω φωτια στην Metric μου..........

Γιατί κλάμα ο Βλάσης... χθες το βράδυ μας είπε ότι τώρα μόνο με το ON/OFF ασχολείται!
η καταντια της metric...
να δω ποτε θα αρχισουν να βγαινουν αγγελια
(να παρουμε και εμεις καμια...)

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.841

δηλαδή η κεφαλή είναι η κακή επιλογή, σωστά; κατά τα υπόλοιπα είμαστε ΟΚ?
Μιά καλύτερη -αναλυτικότερη κεφαλή θα βοηθήσει σίγουρα.
Μην παραβλέπεις όμως και τον βραχίονα .Βάσει μαθηματικών δεν έχει την βέλτιστη γεωμετρία γα ανάγνωση LP.Αυξάνει ,το δεδομένο ούτως η άλλως,λάθος ανάγνωσης και την παραμόρφωση περισσότερο από άλλους βραχίονες.Και έχει και μειωμένη ευαισθησία λόγω της χρήσης για την οποία κατασκευάστηκε.

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Σκαλουμπαξ......θα βαλω φωτια στην Metric μου..........

Μιά καλύτερη -αναλυτικότερη κεφαλή θα βοηθήσει σίγουρα.
Μην παραβλέπεις όμως και τον βραχίονα .Βάσει μαθηματικών δεν έχει την βέλτιστη γεωμετρία γα ανάγνωση LP.Αυξάνει ,το δεδομένο ούτως η άλλως,λάθος ανάγνωσης και την παραμόρφωση περισσότερο από άλλους βραχίονες.Και έχει και μειωμένη ευαισθησία λόγω της χρήσης για την οποία κατασκευάστηκε.
δηλαδησ βρε μανε, ενα τεκνικσ με sme vi ή V παιζει καλυτερα απο το ΛΙνν του Geovaz?
(καποιοι τα ακουσαν και τα δυο νομιζω...)

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.841
Απάντηση: Re: Σκαλουμπαξ......θα βαλω φωτια στην Metric μου..........

υπαρχει preset Koetsu στη Metric???
Αν δεν κάνω λάθος η Μετρικ δεν έχει standard phono stage
Πιθανότατα θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις το δικό σου και να κάνεις διαχείριση σαν μιά αναλογική είσοδο

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Τελικα, να παρω κι εγω METRIC για ναμαι ΙΝ? :116:

και θα βαλω το manual πανω πανω, να φαινεται....

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
56.882
Απάντηση: Σκαλουμπαξ....Τhere will be Blood

επιτελους!!!!!! εβαλες κι εσυ τη φωτο σου!!!!!
Είσαι υπερβολικά αισιόδοξος εάν νομίζεις ότι ο δικός μου εγκέφαλος είναι τόσο λίγο...καμμένος και καλωδιωμένος.
Άρα δεν έχουμε συναντηθεί ποτέ και δεν διαβάζεις όπως φαίνεται όλα μου τα κείμενα...:612:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.841
Απάντηση: Re: Απάντηση: Σκαλουμπαξ......θα βαλω φωτια στην Metric μου..........

δηλαδησ βρε μανε, ενα τεκνικσ με sme vi ή V παιζει καλυτερα απο το ΛΙνν του Geovaz?
(καποιοι τα ακουσαν και τα δυο νομιζω...)
Σε διαφορετικό χώρο,με άλλο phono,με άλλη καλωδίωση και άλλη κεφαλή και άλλο μουσικό περιεχόμενο....εσύ τι συμπέρασμα θα έβγαζες ?
Στου Antkots με SME το Technics πάντως γαζώνει.Αν το Linn θα έπαιζε καλύτερα δεν ξέρω.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Σκαλουμπαξ......θα βαλω φωτια στην Metric μου..........

Θα μετακομίσεις σε γκαράζ....
Σωστός ο Βασίλης!
Χμμ.. Για να μη δίνουμε και μισές συμβουλές: Υπόγειο γκαράζ κατά προτίμηση και, καλού-κακού, ηλεκτροκίνητο το κάρο. Να έχεις μία δικλίδα ασφαλείας αν με αυτά που διαβάζεις στα HiEnd-ο-forums σου τη δώσει και σκεφτείς να κλείσεις εξαερισμούς και να δώσεις γκάζι φουλ.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.841

.....και δεν διαβάζεις όπως φαίνεται όλα μου τα κείμενα...
Είσαι πολύ σοφιστικέ :422:

Reaction score
8.905
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Σκαλουμπαξ......θα βαλω φωτια στην Metric μου..

Σωστός ο Βασίλης!
Χμμ.. Για να μη δίνουμε και μισές συμβουλές: Υπόγειο γκαράζ κατά προτίμηση και, καλού-κακού, ηλεκτροκίνητο το κάρο. Να έχεις μία δικλίδα ασφαλείας αν με αυτά που διαβάζεις στα HiEnd-ο-forums σου τη δώσει και σκεφτείς να κλείσεις εξαερισμούς και να δώσεις γκάζι φουλ.
Όχι προτού τα βάλεις σε σασί.... για να προλάβουμε να τα ακούσουμε ρε αδελφέ... :105:

Reaction score
2.248

με εσβησες τωρα!!!!!! Απο το 1981 (που γεννηθηκες...) μεχρι το 1997 ειχα Linn.... ΕΧΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ!!!!
Χρήστο σου έχει διαφύγει κάτι που ίσως το ξέχασες με τα χρόνια.....
Πρέπει να πάμε μερικές δεκαετίες πίσω για να δούμε το πως έκαναν οι μηχανικοί ήχου τα mastes τη δεκαετία του 60 και του 70 για να κόψουν τα βινύλια. Το mastering γινόταν με τέτοιο τρόπο ώστε η αναπαραγωγή του βινυλίου από τις τότε γνωστές βινυλιακές συσκευές, κεφαλές και ακίδες (την τότε τεχνολογία δηλαδή) να πλησιάζει το tape.
Κανείς δεν περίμενε ότι αυτά τα ίδια δισκάκια θα έπαιζαν κάποτε σε πλατώ μάζας με MC κεφαλές, line contact, micro ridge, SAS, micro HD ακίδες. Εάν υπήρχαν τότε εκείνες οι τεχνολογίες θα έκαναν το mastering βάση αυτών και σήμερα θα μιλάγαμε για άλλου είδους βινύλια.

Το Linn είναι ένας αναπαραγωγέας που έρχεται από εκείνη την εποχή και έχει ένα ιδιαίτερο retro χαρακτήρα που τον κατατάσσει κορυφαίο αναπαραγωγέα σε βινύλια περασμένων δεκαετιών ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΕΊΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΊΝΑΙ Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ ή ο καλοκουρδισμένος αναπαραγωγέας που ωφελείται από το mastering αυτής της εποχής. Είναι τα βινύλια κομένα και ραμμένα στα μέτρα του.

Ετσι όταν σήμερα παίζει βινύλια με διαφορετικό (σύγχρονο μάστερ) βάζει αυτή την retro πινελιά του που σε μερικούς αρέσει.

Reaction score
1.720

τελικα τα ιδια και τα ιδια!!!!

οκ η τεχνολογια προχωραει , παντα για το καλυτερο αλλα και την ευκολια μας. Ειναι δεδομενο οτι σημερα τα ψηφιακα ειναι ετοι φωτος μπροστα σε επιπεδο μετρησεων.
Μιλαμε παντα για την ρεαλιστικη αναπαραγωγη του ηχου , οταν αυτη απαιτει και ρεαλιστικη σταθμη του ηχου!! Δυστυχος ομως μας διαφευγει κυριοι κατι!!! Οτι οι περισοτεροι θνητηαπο εμας ζουμε σε σπιτια και οχι σε καποιο στουντιο. Πολλες φορες [τις περισοτερες ισως ]και σε ενα διαμερισμα πολυκατοικιας . Και κανω την εξης ερωτηση. Ερχομαι απο την δουλεια μου το βραδυ και βαζω λιγο μουσικη να χαλαρωσω .Κατω απο ποιες συνθηκες θα παρω αυτο το ρεαλισστικο; Να το πω και λιγο διαφορετικα , εχω μια f 1 το τελειο μηχανημα επιδοσεων . Τι να το κανω στην πλατεια Αριστοτελους΄;
Εδω λοιπον ξεκιναει και η υποκειμενικη αποψη του καθενος μας!! Αλλος θελει την Ατζελινα Τζολι να την δει στον κινηματογραφο .Αλλος την θελει, και πιστευει οτι αμα την παiζει στο play station [lara croft] oτι εχει πιο πολυ δραση [δυναμικα] !!!
Τι να πει κανεις!!!!!!

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
56.882

Λόγω της καταπληκτικής δισκογραφίας των τελευταίων 15 ετών προερχόμενη από αμιγή ψηφιακά μάστερ δεν χρειάζεται.
Να υποθέσουμε λοιπόν ότι την τελευταία δεκαπενταετία δεν έχουν εμφανιστεί αξιόλογα έργα διαθέσιμα υπό μορφή υψηλής ποιότητας ψηφιακών master ή ριπαρισμένων SACD,ή το αντίθετο;
(Ρωτώ εγκυκλοπαιδικά,γιά λογαριασμό όσων δεν είμαστε...εξοικειωμένοι με ποταπά σπορ:126:)

Reaction score
2.248

Σε εκείνη την μάζωξη στην Ηχοέκφραση είχα φέρει και τη πρώτη έκδοση του UMMAGUMMA. To βάλαμε σε πλατώ μάζας με MC clearadudio titanium εάν θυμάμαι καλά.
Ενα ακουστικό δράμα σε σημείο να κάνει τον ΝΜ να το βγάλει. Το ίδιο κομμάτι στο λινν μου είναι απόλαυση. Μα φυσικά.... είναι για αυτό το πλατώ και όχι για το άλλο.

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.564

η καταντια της metric...
να δω ποτε θα αρχισουν να βγαινουν αγγελια
(να παρουμε και εμεις καμια...)
ετσιιιι...καταντια Νικολαε.....την σεταρεις ,την φερνεις εκει που πρεπει και μετα δεν χρειαζεται να κανεις τιποτα με το παλιοπραμα....δηλαδη δεν εχεις με κατι να ασχοληθεις γιατι δεν σου λειπει κατι με δαυτην!!!!!

αισχος!!!

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Χρήστο σου έχει διαφύγει κάτι που ίσως το ξέχασες με τα χρόνια.....
Πρέπει να πάμε μερικές δεκαετίες πίσω για να δούμε το πως έκαναν οι μηχανικοί ήχου τα mastes τη δεκαετία του 60 και του 70 για να κόψουν τα βινύλια. Το mastering γινόταν με τέτοιο τρόπο ώστε η αναπαραγωγή του βινυλίου από τις τότε γνωστές βινυλιακές συσκευές, κεφαλές και ακίδες (την τότε τεχνολογία δηλαδή) να πλησιάζει το tape.
Κανείς δεν περίμενε ότι αυτά τα ίδια δισκάκια θα έπαιζαν κάποτε σε πλατώ μάζας με MC κεφαλές, line contact, micro ridge, SAS, micro HD ακίδες. Εάν υπήρχαν τότε εκείνες οι τεχνολογίες θα έκαναν το mastering βάση αυτών και σήμερα θα μιλάγαμε για άλλου είδους βινύλια.

Το Linn είναι ένας αναπαραγωγέας που έρχεται από εκείνη την εποχή και έχει ένα ιδιαίτερο retro χαρακτήρα που τον κατατάσσει κορυφαίο αναπαραγωγέα σε βινύλια περασμένων δεκαετιών ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΕΊΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΊΝΑΙ Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ ή ο καλοκουρδισμένος αναπαραγωγέας που ωφελείται από το mastering αυτής της εποχής. Είναι τα βινύλια κομένα και ραμμένα στα μέτρα του.

Ετσι όταν σήμερα παίζει βινύλια με διαφορετικό (σύγχρονο μάστερ) βάζει αυτή την retro πινελιά του που σε μερικούς αρέσει.
Γιωργο εσυ μιλας για κεφαλή, εγω μιλαω για πικαπ!!!

Μην ξεχνας οτι ο τορνος που εκοβε το μαστερ εχει τεραστια ροπη και ετσι χρειαζεται ΕΠΙΣΗΣ ΜΕΓΑΛΗ ΡΟΠΗ για να αναπαραχθει η μουσικη από το βινύλιο διατηρωντας την ΔΥΝΑΜΙΚΗ της....

Τωρα, αν εβαλες τον δισκο κουκουρουκου στο βαρυ πλατω και νομιζεις οτι δεν τον επαιξε καλά (ενω τον επαιξε ετσι οπως εχει γραφει, δηλαδη χαλια...) δε μου λέει τιποτα....

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.564

υπαρχει preset Koetsu στη Metric???
απο βδομαδα Γιαννη .....αυτες τις μερες εβγαλλαν την εκδοση για Dynavector!!!!!

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.841

[YOUTUBE]BbSRsocpQ_A[/YOUTUBE]

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.337
Members
38.172
Νεότερο μέλος