Σκαλουμπαξ......θα βαλω φωτια στην Metric μου..........

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.524
Παιδιά δεν είναι σωστό να κατηγορείτε την κότ.. εεεεε τον Χρήστο. Μπορεί να τον έστειλε η σύζυγος να βάλει πλυντήριο με άσπρα.
Σου λέει όλη μέρα στο internet o ρεμπεσκές, ας κάνει και καμιά δουλειά.

...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
135.812
Απάντηση: Re: Σκαλουμπαξ......θα βαλω φωτια στην Metric μου..........

Που πήγε η καμμένη, να πατηθεί?

zizliko άλλαξε γρήγορα φωτό στο αβαταρ σου, δε μου αρέσει αυτή που έχεις.

να μερικές υποψήφιες:

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.211

Αυτή μ' αρέσει, μίκρυνέ τη βρε Κωστάκη να τηνε βάλω.

Ή να βάλω τα "Κοτόπουλα Τράκης"?

Reaction score
2.248

Kαι κάηκαν απ την Metric?
xaxaxaxax!

Ξέρω club με σούπερ ηχο, πού έκαψε 2 φορές και τα 16 διαφράγματα υψηλών από ανάδραση.Τα ΜΚ2 έφταιγαν?
Η θέση τους έφταιγε :105:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.841
Απάντηση: Σκαλουμπαξ......θα βαλω φωτια στην Metric μου..........

Αυτή που σου αρέσει by far
Τράκης στην υπογραφή

Reaction score
8.905

Τυχερό παιδί ο Βλασούκος μου... και το Μάκ που είχε αγοράσει ήταν ελαττωματικό... μην τρελαθούμε, δηλαδή όλα τα Μάκ είναι για πέταμα... Να τον πάρετε να σας κάνει ποδαρικό ο άτιμος... :410:

Reaction score
2.248
Απάντηση: Σκαλουμπαξ......θα βαλω φωτια στην Metric μου..........

Λοιπόν αφού δεν μιλάτε θα πω τον πόνο μου :204:

είπες μια μεγάλη αλήθεια, η οποία ισχύει και σήμερα φυσικά. (το υπογράμμισα)

σε κάθε εποχή οι μηχανικοί ήχου "ελέγχουν" το μάστερινγκ που κάνουν, ακούγοντας το τελικό προϊόν με κάποια μηχανήματα audio, αυτά που είναι διαθέσιμα την εκάστοτε χρονική περίοδο, ώστε να δουν τι διάλο πέρασαν στο μέσο και πως αυτό θα "ακούγεται" τελικά από τον καταναλωτή.

είναι γνωστό πως και στις μέρες μας η "συμπίεση δυναμικών" έχει λόγο που γίνεται (για να ακούγεται συνολικά πιο καλά σε διάφορα μέσα)

από κει και πέρα δε δέχομαι εύκολα πως το LP12 είναι ένα πλατό με συγκεκριμένο "χαρακτήρα". Το πλατό δεν έχει "χαρακτήρα", έχει "χαρακτηριστικά", μετρήσιμα, πχ wow & flutter. Επίσης μετρήσιμα χαρακτηριστικά έχει ο βραχίονας, εντελώς συγκεκριμένα. Δεν έχει "χαρακτήρα" ο βραχίονας, χαρακτηριστικά έχει. Αυτό που (σκοπίμως) έχει "χαρακτήρα" είναι η κεφαλή (η οποία έχει και χαρακτηριστικά βεβαίως). Σαφώς όμως, οι μηχανικοί ήχου των δεκαετιών που αναφέρεις, χρησιμοποιούσαν πολύ αυτό το πικάπ για να τσεκάρουν το πως ακούγεται το δημιούργημά τους, αλλά το πιο πολύ βάρος σε αυτό που άκουγαν τότε πέφτει στις κεφαλές που είχαν, όπως και στα ενισχυτικά και στα ηχεία της εποχής, και όχι σε αυτό καθαυτό το πλατό, το οποίο και τότε έκανε καλά τη δουλειά του, όπως και σήμερα. Άρα, για να ακούσεις όσο καλύτερα γίνεται αυτούς τους δίσκους, δηλαδή να τους ακούσεις όπως τους άκουσε τότε ο μηχανικός ήχου που τους έφτιαξε, χρειάζεσαι πλήρες ηχοσύστημα της εκάστοτε εποχής.
Παρόλο καθιστός μιλάς ορθά.
Και ενώ ακούς πολύ καλά με την ελλειπτική ΜΜ κεφαλή, βάζεις micro ridge πάνω σε ΜC και ακούς άλλα πράγματα..... Την βρωμολεπτομέρεια που ο μηχανικός την άκουγε στο 15ips tape, γραφόταν στο παλιοβινύλιο λόγω κεφαλής κοπής, αλλά........ οι τότε ακίδες αναπαραγωγής δεν την έπιαναν. Αυτή η λεπτομέρεια όμως ήταν εκεί στο αυλάκι και περίμενε υπομονετικά κάποια ακίδα να μπει βαθιά για να την διαβάσει.
Και την βγάζεις δεν λέω, την θες και την θες πολύ..... αλλά μαζί βγάζεις και το λάθος (που δεν ήταν λάθος τότε) μάστερινγ που κάνει η νέα σου κεφαλή. Και ακούω ο έρμος τον Ian να μου τραγουδά πάνω αριστερά και μπροστά "if you ve been bad. Lord ibet you have" και την ανάσα... αλλά του Paice τα πιατίνια είναι από κρύσταλλο (?), αέρινα (?). Μπούρδεεεεες ολκής!!!! δεν υπάρχουν τέτοια πιατίνια. Και βάζω και καλώδιο ηχείων να το φέρω και έχω τον Σταμάτη, Βασίλη και τον Παπά να μου λένε "σκληρή είναι η μεσαία".
Φτου και πάμε για troika με shibata (αντί ελλειπτική) και boron (αντί αλουμίνιο αλλά καρφωμένο μέσα του)..... και ήρθαν δεν λέω αλλά μαζί ήρθε και έδεσε το βαρύ της shibata με το βαρύ του linn και έγινε αχταρμάς στα μεσοχαμηλά. Είναι και ο χώρος... είναι και τα ηχεία... κλάψε και παρακάλα τον αι Βασίλη να σου φέρει μάζας........ Και την φορτώνεις ψηλά μπας και σιάξει και λίγη VTA ακόμα και στο κατώτατο όριο η VTF και καλά μεν αλλά χωρίς σώμα.... και τα 80uN στο όριο τα περνάς δεν τα περνάς. Τσιμπάς 2 db τους 40-140hz μπας και..... και χάνεις τις υψηλές. Τσάμπα τα ευρά της αναβελόνωσης δηλαδή. Πάλι καλά που έσπασε και ηρέμησα.... δεν φτιάχνει κιόλας και ηρέμησα παραπάνω.
Τι να κάνω, θέλω και την λεπτομέρεια της σύγχρονης ακίδας μαζί με τον χαρακτήρα τις παλιάς και λες μετά....... ρε συ να έφτιαχνα την riaa όπως μου αρέσει μπας και πατσίσω τον τότε μηχανικό ή να του βάλω ένα λαμπάτο stage να το στρογγυλέψω λίγο?
Μπα θα πάω για Arkiv B έστω και λιωμένη. :140:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.347

Άκουσες καμμένα και ήρθες? :114:
Εσυ πετιέσαι μόλις δεις καμμένο.
Εγω μίλησα για το λουρί της μάνας.

ΚΟΤΑ ΛΥΡΑΤΗ.

Reaction score
8.905

Ή να βάλω τα "Κοτόπουλα Τράκης"?

Για μένα αυτό... γιατί τα κοτόπουλα Τράκης είναι σήμα κατατεθέν!

PS.... εάν δεν το βάλεις είσαι κότα!

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Σκαλουμπαξ......θα βαλω φωτια στην Metric μου..........

Poul Ladegaard
Mechanical resonances in turntables
Ναι δέν εννοούσα αν υπάρχει κάποια μελέτη γύρω απο το θέμα. Ρώτησα αν υπάρχει κάποια "στάνταρ" μέτρηση που δίδεται απο όλες τις εταιρείες και αφορά την απορρόφηση κραδασμών και την ηχητική ανάδραση. Πώς π.χ. τα ηχεία έχουν απόκριση συχνότητας και τη δίνουν όλα. Αυτό εννοώ. Αν υπάρχει κάτι στον χώρο των πικάπ που μπορώ έτσι να τα συγκρίνω μεταξύ τους στον τομέα των κραδασμών...

Reaction score
8.905

ΜΑ ΝΤΟΝ ΜΠ....Η ΜΟΥ ΤΗΝ ΚΕΝΤΗΣΕ ΤΗ ΜΕΤΡΙΚ !!!
Θέλουμε φωτογραφίες και ντοκουμέντα... άντε να ξυπνήσουμε λίγο...

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
35.455
Για το καλο που μου κανε, παω να τον κερασω μπυρες στη Δεσποινα.....!!!!!

αντε καληνυχτα σαςςςςςς!!!

(ελπιζω να γυρισουμε σωοι)

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.336
Members
38.171
Νεότερο μέλος
Jargy@