Σκαλουμπαξ......θα βαλω φωτια στην Metric μου..........

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: Re: Απάντηση: Σκαλουμπαξ......θα βαλω φωτια στην Metric μου..........

Τερμα, τ' αποφασισα!!!

Θα παρω Μετρικ και θα την εχω ασυνδετη στο κουτι της και θα απολαμβανω τι ωραια παιζει....

Κι οταν πια..... την συνδεσω.... θα κανω μπρατσα να τρεχω τα μονομπλοκ μου τα καμμενα απο την Μετρικ στο μαστορα..... χιχιχιχι....
:114:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.524
Τελικά οι αναλογικάριοι δεν χρειάζονται τους ψηφιακούς για να μαλώσουν. Μαλώνουν από μόνοι τους και μάλιστα χειρότερα.
Πως αλλάζουν οι καιροί... Πρέπει να βρούμε άλλο θέμα για ακόμη μεγαλύτερο καυγά. Ζιζικάκηηηηηηηηηηηηηη!

...

Reaction score
1.685
Απάντηση: Σκαλουμπαξ......θα βαλω φωτια στην Metric μου..........

ναι, είναι ο πιο "διαδεδομένος" τρόπος ελέγχου του σασί (όπως και των ηχείων, κατά τη μέθοδο του καρπουζιού), αλλά δε παύει να είναι λάθος.

ο σωστός τρόπος είναι να χτυπάς το ρακ στήριξης του πλατό, όχι το ίδιο το πλατό.
Πραγματικα ειναι οντως λαθος.
Πρακτικα ομως εαν δεν ακους τιποτε με το κτυπημα του σασσι, η συμπεριφορα ειναι πολυ καλυτερη, - και ως συγκρισιμα μεγεθη υπερτερει το 'μη ακουστο'.

Reaction score
59
Re: Απάντηση: Σκαλουμπαξ......θα βαλω φωτια στην Metric μου..........

η πολύ μάζα κύριο στόχο έχει την σταθερότητα περιστροφής (λόγω αδράνειας), πράγμα που φυσικά εξασφαλίζεται και με άλλους τρόπους (δηλαδή και χωρίς τόσο πολύ μάζα) και είναι απόλυτα μετρήσιμο μέγεθος από την απαρχή των πικάπ, είναι κύριο χαρακτηριστικό λειτουργίας. Ως ελάχιστη μάζα του κινούμενου μέρους δύσκολα θα βρεις κάτω του κιλού, παρά μόνο σε κάποια ψευτοπικάπ πλαστικά που είναι έτσι κι αλλιώς εντελώς της πλάκας. η απόσβεση των κραδασμών γίνεται με τη συνολική σχεδίαση (όχι από κάποιο συγκεκριμένο "αποσβεστικό" υλικό) και υπάρχουν άπειρες εναλλακτικές λύσεις, με καλύτερη μάλλον αυτή του 1200, το οποίο ως γνωστό δε καταλαβαίνει κιχ από κραδασμούς. Επίσης αποτελεί απόλυτα μετρήσιμο μέγεθος από την απαρχή των πικάπ, καθώς τα δυο αυτά μαζί ξέρεις πολύ καλά πως τα λένε...
Εσύ δεν παίζεσε με τίποτα, ακόμη και στα πικάπ είσαι πρώτος!!! Λ.Σ.

Reaction score
1.927

Κι οταν πια..... την συνδεσω.... θα κανω μπρατσα να τρεχω τα μονομπλοκ μου τα καμμενα απο την Μετρικ στο μαστορα..... χιχιχιχι.... [/B]:114:
Α την άκουσες και εσύ αυτή την ιστορία? Εγώ άκουσα ότι έγινε και ερώτηση στη Metric για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό!

Reaction score
59
Re: Απάντηση: Σκαλουμπαξ......θα βαλω φωτια στην Metric μου..........

Αυτό που λες είναι απόλυτη αστειότητα.

ΑΠΟΛΥΤΗ.

η αντίσταση της ακίδας πάνω στο σκάλισμα του δίσκου είναι μεν υπαρκτή, αλλά ακόμα και σε πολύ πολύ μικρής μάζας πλατό είναι αδύνατο (πρόσεξε: ΑΔΥΝΑΤΟ) η ακίδα να αλλάξει τον ρυθμό περιστροφής του δίσκου, υπερνικώντας δυνάμεις ασύγκριτα μεγαλύτερες, έστω και "ανεπαίσθητα" που λες, προκαλώντας αύξηση του wow, δηλαδή αλλαγή του pitch.

Αυτά είναι (μετα συγχωρήσεως) κοτσάνες.

Και καμιά σχέση δεν έχει η ροπή του τόρνου εκσκαφής του μάστερ με την ροπή του πλατό και τα δυναμικά του δίσκου, αυτά είναι απίστευτα που λες.

εντελώς απίστευτα όμως, ειλικρινά μένω έκπληκτος.:111:

η ΜΟΝΗ ουσιαστική αιτία χρήσης πλατό μεγάλης μάζας είναι για να αποσβένει δια της αδράνειας τις μικροαλλαγές στην ταχύτητα περιστροφής από το μοτέρ και τον ιμάντα, καθώς τα μοτέρ "δικαιούνται" να κάνουν κάποια "λαθάκια" αν δεν είναι πολύ της προκοπής, ενώ ταυτόχρονα ο ιμάντας δεν μπορεί να προσφέρει την απόλυτη μηχανική σταθερότητα στη σχέση μετάδοσης, για λόγους καθαρά μηχανικής που γνωρίζεις πολύ καλά (ελαστικότητα, μικροδιαφοροποίηση στο πάχος του ιμάντα, μικροδιαφορές τριβής σε διάφορα σημεία μιας μη απόλυτα ομοιόμορφα λείας επιφάνειας, κλπ κλπ κλπ)
Βλέπω πολύ ψαγμένος είσαι!!! Ρε μήπως μας δουλευεις!! Κρυφοαναλογικάριε!!!Λ.Σ.

Reaction score
1.685

Βλέπω πολύ ψαγμένος είσαι!!! Ρε μήπως μας δουλευεις!! Κρυφοαναλογικάριε!!!Λ.Σ.
Λουκα, απλες γνωσεις μηχανικης χρειαζονται !!!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
135.818

Τερμα, τ' αποφασισα!!!

Θα παρω Μετρικ και θα την εχω ασυνδετη στο κουτι της και θα απολαμβανω τι ωραια παιζει....

Κι οταν πια..... την συνδεσω.... θα κανω μπρατσα να τρεχω τα μονομπλοκ μου τα καμμενα απο την Μετρικ στο μαστορα..... χιχιχιχι....
:114:

πολύ πολύ φιλικά, γιατί σε γουστάρω και το ξέρεις μπαγάσα, ένα θα σου πω για τη μέτρικ:

παίζει τραγικοαπίστευτα - απιστευτογαμημένα καλά η διαολομπουρδελόκαρτα!

Αν κάποτε την πάρεις, θα την λατρέψεις. Αρκεί να κόψεις λίγα πρίμα (δεν είσαι συνηθισμένος σε τέτοια πρίμα, πιθανά να σε ξενίζουν). Αλλά την ανεπανάληπτη ανάλυση που έχει στα μεσαία, θα τη χαρείς όσο δε μπορείς να φανταστείς, όπως και τον δια ροπάλου έλεγχο και την απόλυτη περιγραφικότητα των χαμηλών. η δε ρία της, θα σου αφήσει μόνιμο σημάδι στα μούτρα, ένα χαμόγελο σα του τζόκερ....

φιλιά!

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

καποιο copy paste θα εμφανιστει οπου ναναι......

παίζει τραγικοαπίστευτα - απιστευτογαμημένα καλά η διαολομπουρδελόκαρτα!
σε παω ρε μπαγασα γιατι εισαι ιδεολόγος.......

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.841

....χρησιμοποιούσαν πολύ αυτό το πικάπ για να τσεκάρουν το πως ακούγεται το δημιούργημά τους,
Και κάποια παλιοTechnics MK10 χρησιμοποιούσαν αλλά μην το κάνουμε θέμα......
Το γεγονός οτι δεν ήρθαν ποτέ στην Ελλάδα και στην Ευρώπη γενικότερα τα θηρία των Γιαπωνέζων της χρυσής εποχής του βινυλίου εξηγεί εν μέρει την λατρεία για το Linn .
Η Linn έχει κάνει πολλές "βελτιώσεις" από τότε για να πλησιάσει την ακρίβεια των Γιαπωνέζικων κατασκευών του 60-70 .
Ακόμα και την στέρεα πρόσδεση του δίσκου στο πλατώ την έλυσαν με αντλίες υποπίεσης (ΤΤ801) και όχι με βαράκια και στεφάνια .
Θα μου πεις βεβαια τι αξία έχουν αυτά σήμερα την εποχή της ψηφιακής τεχνολογίας....

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
135.818

Εσύ δεν παίζεσε με τίποτα, ακόμη και στα πικάπ είσαι πρώτος!!! Λ.Σ.
άστα αυτά και πάρε καμιά κάσα μπύρες της προκοπής (vondel, lucifer κλπ) να έρθω στο τσαρδί σου ν'ακούσω βινύλια! Σε προειδοποιώ: ούτε γι'αστείο δε θα δεχτώ να ακούσω ψηφιακά σε σένα, μόνο με αυτή την προϋπόθεση έρχομαι! :145:

Reaction score
1.685

Που εισαι βρε Zizik.........

Σε ποιο γυρο βρισκομαστε ? :)

Reaction score
2.248

Κάτσε μισό. Οι δύο μετρήσεις που έχω δεί αφορούν η μία το θόρυβο του μοτέρ και η άλλη την ακρίβεια περιστροφής. Πού έχει δεί μέτρηση για απορρόφηση κραδασμών ή ηχητική ανάδραση? Και μάλιστα ως απόλυτα μετρήσιμο μέγεθος για πολλά πικάπ?Δέν έχω δεί γι αυτό σου λεω...
Poul Ladegaard
Mechanical resonances in turntables

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.841

Στο πίττα γύρο με μπόλικο τζατζίκι

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.841

Ξενέρωτε μαχαιροπηρουνάκια :405:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
135.818

σε παω ρε μπαγασα γιατι εισαι ιδεολόγος.......

κοίτα να σου πω, τα ομολογουμένως σπάνια αυτιά μου (καλώς ή κακώς ισχύει αυτό, πολλαπλώς διαπιστωμένο) δουλεύουν εξαιρετικά καλά, ιδίως σε συνεργασία με το ΚΝΣ μου, όπου άνευ κόπου γίνονται συνειδητά τα επί μέρους χαρακτηριστικά του εκάστοτε ακούσματος. Οπότε, δώσε πολύ βάση σε αυτά που φιλικά σου έγραψα για το πως "παίζει" η σκατομέτρικ. Σημείωσε δε, πως δεν έχω γράψει ΠΟΤΕ "ακουστικές εντυπώσεις" για αυτήν, παρά το ότι είναι στην κατοχή μου εδώ και πάνω από 1 έτος...

Reaction score
2.248

Και κάποια παλιοTechnics MK10 χρησιμοποιούσαν αλλά μην το κάνουμε θέμα......
Το γεγονός οτι δεν ήρθαν ποτέ στην Ελλάδα και στην Ευρώπη γενικότερα τα θηρία των Γιαπωνέζων της χρυσής εποχής του βινυλίου εξηγεί εν μέρει την λατρεία για το Linn .
Η Linn έχει κάνει πολλές "βελτιώσεις" από τότε για να πλησιάσει την ακρίβεια των Γιαπωνέζικων κατασκευών του 60-70 .
Ακόμα και την στέρεα πρόσδεση του δίσκου στο πλατώ την έλυσαν με αντλίες υποπίεσης (ΤΤ801) και όχι με βαράκια και στεφάνια .
Θα μου πεις βεβαια τι αξία έχουν αυτά σήμερα την εποχή της ψηφιακής τεχνολογίας....
Τα direct drive εξαναγκασμένης κίνησης με ρυθμίσεις ταχύτητας για την ακρίβεια περιστροφής για τα 35 στροφών δισκάκια μας και τα άλλα δισκάκια των 36 στροφών? :116:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.337
Members
38.171
Νεότερο μέλος
Jargy@