Θα μας πεις μια ιστορία??

Reaction score
1.685
Απάντηση: Θα μας πεις μια ιστορία??

Για να δουμε πως επαιξε αυτος ο ONKYO εχτες το απογευμα, με τι συγκριθηκε και με τι απογειωθηκε ?

Reaction score
1.815

Χθες είχαμε μια πολύ όμορφη συνάντηση!
Οι συνήθεις ύποπτοι Παππάς και Βασιλάκης ήρθαν σπίτι παραμάσχαλα με ένα θεριό!

Nelson Pass X-150.5

vs

Onkyo M-5000

Ήθελα πολύ να δω πόσο διαφέρουν κάποιες «σχεδιαστικές σχολές», η Τζαπανέζικη και η Αμερικάνα..

Ο Onkyo M-5000 είναι της τζαπανέζικης σχολής. Σχεδίαση ΑΒ με μεγάλα αποθέματα τροφοδοσίας και προσεγμένα κυκλώματα.
Ο «δάσκαλος» Pass είναι Αμερικάνος με διαφορετικά ακούσματα αλλά και μια σχολή που είναι σεβαστή σε όλο τον κόσμο.

Η περιέργειά μου αλλά και των παιδιών (ο Θεός να τους κάνει μεγάλους) ήταν αχαλίνωτη!
Τα ίδια καλώδια (Tributaries interconnect & Hitachi speakers cables) μπήκαν και στον Νέλσονα, για να γίνει η άμεση σύγκριση των δυο ενισχυτών.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε μουσικά αρχεία flac σε 24/96 & 24/192, καθώς και demo disc με επιλογές by Παππάς, που έπαιξε στο Sony XA-20ES, το οποίο πρόσφερε τις υπηρεσίες του μόνο ως transport.
Η καρδιά του συστήματος (Μάνο μου…) ήταν ο προενισχυτής της Onkyo P-3000R, ο οποίος ανέλαβε όλη την ψηφιοαναλογική μετατροπή από το PC μέσω της ασύγχρονης USB, αλλά και μέσω της οπτικής ίνας που ήταν συνδεδεμένη με το CD player της Sony.

Χμμμ… πραγματικά ο Pass είναι αλλού! Το μηχάνημα διαχειριζόταν διαφορετικά τη μουσική, βγάζοντας στον αέρα όλο τον καλό εαυτό των υπόλοιπων συνοδών μηχανημάτων.
Ο Onkyo από την άλλη ήταν στα όρια. Συγκριτικά με τον Pass, υπολοιπόταν στο χαμηλό και στο μεσοχαμηλό, αφήνοντας μια αίσθηση αδιαφορίας.

Το βέβαιο είναι ότι ένα μηχάνημα με τριπλάσια τιμή είναι άδικο να συγκριθεί με κάποιο κατά τρείς φορές φθηνότερο.
Όμως έπρεπε να διαπιστώσουμε όλοι μας, που μπορούν να φτάσουν οι κατασκευαστές και κάτω από ποιες προϋποθέσεις θα πρέπει ο καταναλωτής να πληρώνει τα επιπλέον χρήματα που του ζητούν.

Όμως…. ο αρχιμανδρίτης είχε έρθει οργανωμένος, για να γίνει το «έγκλημα» πιο ενδιαφέρον!
Σαν οτετζής κουβάλησε (στην κυριολεξία) μαζί του ένα ματσούκι ΝΑ! (μετα συγχωρήσεως)...

Ήταν ένα καλώδιο ρεύματος το οποίο με προέτρεψε να το βάλω στον Onkyo.
Με έπιασαν τα γέλια, γιατί …αυτά που κορόιδευα θα έκανα?
Πραγματικά δεν ξαναμιλάω! Το μηχάνημα ανέβηκε σε άλλα επίπεδα μικραίνοντας επικίνδυνα την ψαλίδα του με τον Pass και φάνηκε οτι αξίζει να επενδύσει κάποιος σε "ψαγμένους" συνδυασμούς για να αποκομίσει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Παππά Respect! Το καβλώδιο ήταν η αφορμή για να αναθεωρήσω πολλές αντιλήψεις περί συνδεσμολογιών!
Πάρε λοιπόν πάσα, για τα υπόλοιπα αφού μου αρέσουν τα νταλαβέρια και οι αναβαθμίσεις που αξίζουν τον κόπο!

Reaction score
1.685

Ευχαριστω Σταματη !

Το χθεσινο απογευμα ηταν πραγματι παρα πολυ ενδιαφερον.

Ακουσαμε μια εξαιρετικη μηχανη καταξιωμενη και με δεδομενα ηχητικα χαρακτηριστικα.
Μπορεσαμε και ειδαμε τις διαφορες της σε σχεση με μια αλλη μεγαλη εταιρια.
Ακουσαμε μουσικη, καλωδια, ειδαμε εκφρασεις προσωπων.....
Μαθαμε το ποσο καλα ψαρευει ο Βασιλης με πετονια , - και μαλιστα μεσα σε σπιτι !!!

Ας τα παρουμε ομως απο την αρχη.

Ειχα ενημερωσει οτι θα παω σε μια "μικρη" σακουλα δυο καλωδιακια για να συνδεσουμε σωστα τον Pass.
Ενα καλωδιο ρευματος essence reference απο αυτα που εχω και ενα ζευγαρι interconnect (του οποιου την μαρκα δεν θελω να πω).
Το συνολικο κοστος των δυο αυτων καλωδιων ξεπερνα τα 1.700 ευρω.

Τα παιδια απαντησαν, ελα μωρε και δεν τα φερνεις, τι θα κανουν δυο καλωδια. - Ειδικα του ρευματος....!!!

Η συγκριση αρχισε οπως ειπε ο Σταματης.
Ενας Pass να δειχνει τον απιστευτο αερα του, την διαυγεια του μεσουψηλα, την απιστευτη εικονα του, τις χροιες και τις αρμονικες των οργανων, το γρηγορο χαμηλο του και ολα αυτα που τον κανουν εναν απο τους κορυφαιους ενισχυτες.

Ε, ναι, εχει διαφορα λεει ο Σταματης.
Τι διαφορα ρε συ, λεει ο Βασιλη, εδω τον εξαφανισε τον Onkyo.
Γελουσα και περιμενα.....

Βαλε αυτο το κομματι βαλε εκεινο... η ωρα εδειχνε οτι μαλλον δεν θελαμε ο Pass να βγει απο την πριζα. - Επρεπε ομως.

Αποφασιστηκα ο Σταματης αποσυνδεει και παει να συνδεσει τον ONKYO.
Και τον συνδεουμε....με τα καλωδια που του πηγα, ρευμα και interconnect μεταξυ προ-τελικου.

Δεν μπορω να γραψω τις λεξεις που ξεστομιστηκαν απο τα στοματα τους, (δημοσιο φορουμ γαρ) αλλα θα μου μεινει παντα στο μυαλο μου η εκφραση τους .... - ξερεις εκεινη η εκφραση του μ.... !!! :140:

Ειδες λεει ο Βασιλης μας, δεν στα ελεγα εγω πως τα καλωδια ρευματος κανουν μεγαλη διαφορα .... :107:

Ο ONKYO λοιπον πλησιασε σε ολους τους τομεις την διαφανεια και την εικονα του pass, ακομα και μια ξηροτητα που υπηρχε στην μεσαια περιοχη εξαφανιστηκε. Ακομα και το χαμηλο του ηρθε σε ενα επιπεδο πραγματικα ικανοποιητικο.

Μας αρεσε πολυ.....!!!

Με τιποτα ομως και οι δυο δεν ηθελαν να συνδεσουμε τον Pass με το essence , νομιζω οτι ακουσα κατι σαν "δεν χρειαζεται" , ποτε ομως δεν θα μαθουμε γιατι πραγματικα δεν τον συνδεσαμε :409::406:

Παροτι τα καλωδια δεν ταιριαζουν παντου και παντα σε ολα τα μηχανηματα, εδω αποδειχτηκε οτι ηταν αναγκαια.
Και μην αρχισει να λεει καποιος οτι ο ONKYO δεν εχει σοβαρο τροφοδοτικο κ.λ.π γιατι θα κανει μεγαλο λαθος.

Η βραδια τελειωσε κατα τις 3 τα ξημερωματα..... καπου αλλου......με απειρες πυροσβεστικες μπυρες...... "μεγαλος ο καημος essence"

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

....ρευμα και interconnect μεταξυ προ-τελικου.
Για πιό αξιόπιστα αποτελέσματα θα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν ξεχωριστά .
Τα interconnect να αλλάζουν τον ήχο τα έχω ακούσει αρκετές φορές .
Αλλά τα καλώδια ρεύματος θα ήθελα μια εξήγηση.
Μου διαφεύγει παντελώς ο τρόπος με τον οποίο μια προέκταση της πρίζας κατά 1 η 2 μέτρα ραφινάρει τον ήχο :422:

Reaction score
1.815

.....Η βραδια τελειωσε κατα τις 3 τα ξημερωματα..... καπου αλλου......με απειρες πυροσβεστικες μπυρες...... "μεγαλος ο καημος essence"
Ουφ... ναι το ρημάδι ήταν κορυφαίο!!

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Θα μας πεις μια ιστορία??

Μου διαφεύγει παντελώς ο τρόπος με τον οποίο μια προέκταση της πρίζας κατά 1 η 2 μέτρα ραφινάρει τον ήχο :422:
Δέν έχεις υπερ-αναλυτικό σύστημα γι αυτό δέν το έχεις ακούσει!!!

Reaction score
1.815

...Αλλά τα καλώδια ρεύματος θα ήθελα μια εξήγηση.
Σε μηχανήματα που δεν μπορούν να αναδείξουν τις διαφορές, ο λόγος ύπαρξης τέτοιων καλωδίων είναι άκυρος...
Τα καλώδια χρησιμοποιήθηκαν αυτόνομα αλλά και μαζί.
Πρώτα μπήκαν πάνω και τα δυο και κατόπιν αλλάχτηκαν τα interconnect του Κώστα με τα tributaries και αφήσαμε το καλώδιο ρεύματος για σύγκριση.

Κι εκεί φάνηκαν όλα...:111:
Δε χάνεις πάντως κάτι αν δοκιμάσεις κι εσύ το ίδιο.:119:

Reaction score
126

Για δωστε μια εξηγηση πως μπορει ενα καλωδιο ρευματος να αλλαξει τον ηχο??

Reaction score
1.815

Για δωστε μια εξηγηση πως μπορει ενα καλωδιο ρευματος να αλλαξει τον ηχο??
Παιδιά εγώ ήμουν ο πρώτος που τα αμφισβητούσα αυτά!
Πραγματικά ακόμη και μετά από αυτό που ακούσαμε, δεν μπορώ να εξηγήσω το αποτέλεσμα που πήραμε.

Η διαφορά ήταν μεγάλη! Έτσι απλά!

Reaction score
1.815

Τεστάκι για το καλώδιο εδώ.
Τιμή:

Essential Sound Products The Essence Reference Power Cord
Price: $649 per two-meter length.
Warranty: Five years parts and labor.

Reaction score
1.685

Τεστάκι για το καλώδιο εδώ.
Τιμή:

Τιμη USA το 2005

Η σημερινη τιμη του καλωδιου δυστηχως ειναι εδω.....

Price: $1999.99 per two-meter length.

Reaction score
1.815

Τιμή:

Η σημερινη τιμη του καλωδιου δυστηχως ειναι εδω.....

Price: $1999.99 per two-meter length.
Kαι να σκεφτείς οτι 6 χρόνια πριν το παραπάνω τεστάκι, είχε προηγηθεί ένα άλλο ("click") και η τιμή του καλωδίου ήταν πιο κάτω!

"These days, The Essence power cords come packaged in silver-tone zippered bags with a user’s manual and protective "nubs" over the prongs of the AC plug, all nice touches. The standard length, and the one that costs you $499, is two meters. "

Ρε τους απαράδεκτους!:445:

Reaction score
1.685

Kαι να σκεφτείς οτι 6 χρόνια πριν το παραπάνω τεστάκι, είχε προηγηθεί ένα άλλο ("click") και η τιμή του καλωδίου ήταν πιο κάτω!

"These days, The Essence power cords come packaged in silver-tone zippered bags with a user’s manual and protective "nubs" over the prongs of the AC plug, all nice touches. The standard length, and the one that costs you $499, is two meters. "

Ρε τους απαράδεκτους!
Δεν ειναι το Reference.

Δεν ξερω αν ειναι απαραδεκτοι.

Εγω παντως τα καλωδια τα πηρα απο την Ελλαδα σε τρεις διαφορετικες περιοδους.
Δυο το 2004 με 680 ευρω το ενα.
Τρια το 2008 με 1050 το ενα. (ενα απο αυτα επαιξε στο Σταματη)
Και ενα το 2010 με 1200.

Αλλα........, εστειλα το πρωτο μου καλωδιο στον Green για να το τερματισει σε βυσμα C-19 που εχει ο τελικος μου (μεχρι τοτε το δουλευα με ανταπτορα που ειχα φτιαξει) και μου εστειλε πισω χωρις εξτρα χρεωση ενα ετοιμο τελευταιας γενιας. :111:

Reaction score
1.815

Νοέμβριο του 2005 στο τεστάκι που έβαλα, είναι το reference και το έχει λιανική $649 ντάλλαρς.
Στο ίδιο τεστ αναφέρεται και στο προηγούμενο που έκανε ο ίδιος reviewer και εντοπίζει τη διαφορά τιμής τα διαφορετικά βύσματα της νέας γενιάς και διαφορετική ποιότητα καλωδίου.
Το καβλώδιο πάντως ανέβασε αδικαιολογήτως την τιμή του.:119:

Reaction score
1.685

Για πιό αξιόπιστα αποτελέσματα θα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν ξεχωριστά .
Τα interconnect να αλλάζουν τον ήχο τα έχω ακούσει αρκετές φορές .
Αλλά τα καλώδια ρεύματος θα ήθελα μια εξήγηση.
Χρησιμοποιηθηκαν και ξεχωριστα.
Οι συμπεριφορα του συστηματος ηταν η συχνοτικα αναμενομενη απο την αλλαγη των interconnect, ενω δεν αλλοιωθηκε καθολου η εκταση, η διαυγεια, το πλατος και το βαθος σκηνης που ειχε το καλωδιο ρευματος.

Δεν ραφιναρει τον ηχο ενα καλωδιο 1 - 2 μετρα, τον αλλαζει τελειως.
Και εδω το θεμα ειναι οτι δεν μιλαμε για τον αν πληρει καποια ηλεκτρικα μεγεθη, αυτα τα πληρουσαν και τα δυο καλωδια.

Χρονια Μανο κραταει αυτη η κολωνια.
Και πιστεψε με μπορω να σε κανω να "χασεις καθε τριχα" σου απο δοκιμες πραγματων που δεν εχεις φανταστει καν τι διαφορες φερνουν στον ηχο.

Νοέμβριο του 2005 στο τεστάκι που έβαλα, είναι το reference και το έχει λιανική $649 ντάλλαρς.
Στο ίδιο τεστ αναφέρεται και στο προηγούμενο που έκανε ο ίδιος reviewer και εντοπίζει τη διαφορά τιμής και τα διαφορετικά βύσματα της νέας γενιάς και διαφορετική ποιότητα καλωδίου.
Το καβλώδιο πάντως ανέβασε αδικαιολογήτως την τιμή του.
Στο link "click" που εχεις πιο πανω, δεν αναφερεται πουθενα ως reference και η ημερομηνια ειναι 1999.
Ναι οντως εχει ανεβασει την τιμη του πολυ ................. απο την αλλη, για αυτο που παρεχει μπορει να θεωρησαν οτι η προηγουμενη τιμη του ηταν χαμηλη.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

Το ανεβοκατέβασμα της τιμής over the years μόνο περισσότερο καχύποπτο με κάνει .
Εκτός και είναι σε άμεση σύνδεση με το Χρηματιστήριο της ΝΥ και ακολουθεί τις τιμές του χρυσού.
Εξακολουθώ να ζητάω μια επιστημονική εξήγηση του φαινομένου .Του ακουστικού βέβαια και οχι του τιμολογιακού.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.139
Members
38.289
Νεότερο μέλος
Wintersun