Θα μας πεις μια ιστορία??

Reaction score
1.685
Απάντηση: Θα μας πεις μια ιστορία??

και θα το ξαναπω!!! σε καποιο αλλο μηχανημα το ιδιο καλωδιο μπορει να μην κανει τιποτα!!!!!!

εδω σε θελω!!!!!!!!! ΓΙΑΤΙ;;;;;;;;;;
Διαφορα θα υπαρξει σε οποιοδηποτε μηχανημα μπει......σε οποιο κομματι της αλυσιδας.

Το ποσοστο της διαφορας μπορει να διαφερει.

Εγω πάλι...απο την μέχρι τώρα εμπειρία μου (ίσως τα αυτιά μου δεν είναι επαρκώς εκπαιδευμένα βέβαια :p) συμφωνώ με τον παρακάτω κύριο και έτσι όπως τα περιγράφει στο εξαιρετικό του άρθρο όπου με μετρήσεις αποδυκνείει οτι τόσο τα πανάκριβα καλώδια ρεύματος όσο και τα καλώδια ηχείων συγκαταλέγονται μέσα στους 10 μεγαλύτερους μύθους που περιβάλλουν το χώρο...
Αρα, τα τεσσερα αυτια που ακουσαν και περιεγραψαν το ειδος και το υφος των διαφορων, τι ακουσαν?

Reaction score
1.519

Διαφορα θα υπαρξει σε οποιοδηποτε μηχανημα μπει......σε οποιο κομματι της αλυσιδας.

Το ποσοστο της διαφορας μπορει να διαφερει.

Αρα, τα τεσσερα αυτια που ακουσαν και περιεγραψαν το ειδος και το υφος των διαφορων, τι ακουσαν?
Θα σε γελάσω...ίσως τα συγκεκριμένα ζεύγη αυτιών να είναι περισσότερο εκπαιδευμένα απο τα δικά μου όπως προανέφερα...

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

Ο ορισμός του "ρητορικού ερωτήματος".
Επαναλαμβάνω...
Σε τεχνολογικά θέματα η υπάρχει τεκμηρίωση η η αυθυποβολή πάει σύννεφο .
Κάτι σαν τα χαπάκια placebo .Υπάρχουν επενέργειες εκ του μη όντος .Αλλά εκεί μιλάμε για την εμπλοκή του εγκεφάλου και των ορμονών.
Στα ηλεκτρόνια τι επενεργεί ?
Τα έχουμε πει και αλλού

Reaction score
1.685

Η "μικρη" εμπειρια μου τα τελευταια 28 χρονια, με καθε ειδος ενασχολησης στο χωρο, εχει δειξει περιτρανα και αποδεδειγμενα οτι οτιδηποτε πειραζεις - αλλαζεις σε ενα ηχητικο συστημα + των παρελκομενων του, ο ηχος διαφοροποιειται, απο λιγο εως παρα πολυ.

Αν για το καθε ενα 'εμεις' ειχαμε και τεκμηριωση - και μετρησεις - και εξηγηση του γιατι - και κατανοηση του φαινομενου - και και και , τοτε θα ειμαστε 'εμεις' στην θεση των κατασκευαστων που τα κονομανε.
Αλλα επειδη ΔΕΝ μπορουμε, τελικα ειναι προτιμοτερο να τους βγαλουμε "τσαρλατανους" απο το να τους αποδεχτουμε. (ιδιον 'μας')

Καποια πραγματα ξεφευγουν απο την απολυτη βιβλιογραφικη θεωρητικη τους πλευρα, ειτε μας αρεσει ειτε οχι.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

Τα ξαναείπες αυτά.Δεν με πείθουν .
Για να μην παρεξηγηθώ όμως .
Δεν αρνούμαι την ακουστική εκτίμηση,την θεωρώ υπαρκτή.
Αλλά την σήμερον ημέρα αρνούμαι κατηγορηματικά να δεχθώ "υπερφυσικές προσεγγίσεις".
Υπάρχει νομίζω επαρκής επιστημονική βάση δεδομένων στον Ηλεκτρισμό .
Απαιτώ την σχέση αίτιου και αιτιατού για να προβώ σε κάποια αγοραστική κίνηση.

Reaction score
1.685

Τα ξαναείπες αυτά.Δεν με πείθουν .
Για να μην παρεξηγηθώ όμως .
Δεν αρνούμαι την ακουστική εκτίμηση,την θεωρώ υπαρκτή.
Αλλά την σήμερον ημέρα αρνούμαι κατηγορηματικά να δεχθώ "υπερφυσικές προσεγγίσεις".
Υπάρχει νομίζω επαρκής επιστημονική βάση δεδομένων στον Ηλεκτρισμό .
Απαιτώ την σχέση αίτιου και αιτιατού για να προβώ σε κάποια αγοραστική κίνηση.
Αν σου φερω ενα καλωδιο να το ακουσεις στο συστημα σου και η διαφορα που εσυ ο ιδιος θα ακουσεις ειναι απολυτως φανερη, τοτε τι θα ηθελες να πεις στον ευατο σου? - Επειδη δεν κατανοω το γιατι, δεν πειθομαι οτι η διαφορα που ακουσα υπαρχει?

Αν η επιστημονικη βαση δεδομενων στον ηλεκτρισμο σου δωσει τις εξηγησεις που χρειαζονται, τοτε υποθετω οτι θα ειναι σχετικα ευκολο να 'αντιγραψεις' ενα τετοιο Π.Χ καλωδιο.

Υ.Γ
Το δευτερο προσωπο δεν απευθυνεται σε σενα προσωπικα, οπως αντιλαμβανεσαι.

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Θα μας πεις μια ιστορία??

Καποια πραγματα ξεφευγουν απο την απολυτη βιβλιογραφικη θεωρητικη τους πλευρα, ειτε μας αρεσει ειτε οχι.
Όχι αυτό είναι παντελώς λάθος. Άλλο το να πείς "δέν ξέρω και προτιμώ να ακούω αφού δέν ξέρω" και άλλο το να πείς "επειδή δέν ξέρω αυτόματα δέν ξέρουν και οι άλλοι".

Τίποτα δέν ξεφεύγει απο τους κανόνες της βιβλιογραφίας. Έτσι κτίζεται ο υλικός μας κόσμος. Δέν γίνεται ούτε με ματζούνια, ούτε με τυχαίους υπολογισμούς, ούτε πάει απο στόμα σε στόμα λες και είναι μυστικό.

Reaction score
1.685
Απάντηση: Re: Απάντηση: Θα μας πεις μια ιστορία??

Όχι αυτό είναι παντελώς λάθος. Άλλο το να πείς "δέν ξέρω και προτιμώ να ακούω αφού δέν ξέρω" και άλλο το να πείς "επειδή δέν ξέρω αυτόματα δέν ξέρουν και οι άλλοι".

Τίποτα δέν ξεφεύγει απο τους κανόνες της βιβλιογραφίας. Έτσι κτίζεται ο υλικός μας κόσμος. Δέν γίνεται ούτε με ματζούνια, ούτε με τυχαίους υπολογισμούς, ούτε πάει απο στόμα σε στόμα λες και είναι μυστικό.
Κι ομως εσυ σκεφτεσαι παντελως λαθος.
Ποιοι ειναι 'αυτοι' και ποιοι ειναι οι 'αλλοι'?

Και κυριως, γιατι αυτοι που ξερουν, πρεπει σωνει και ντε καπου να το εχουν διαβασει?
Αυτο, μαλλον ειναι χαρακτηριστικο 'καποιων' που δεν ξερουν.

Βολευει 'καποιους' η αποψη οτι τα παντα ειναι γραμμενα, (ακομα και αν πολλες φορες οι ιδιοι αμφισβητουν αυτους που τα εχουν γραψει), διοτι νομιζουν οτι με ενα απλο διαβασμα μεσω του net Π.Χ θα γινουν γνωστες η και "φωστηρες". - Αμ δε.....

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

Ρε Κώστα επιμένεις σε σημείο που δεν διαφωνούμε .Θα ακούσουμε αλλοιώς.Και τι έγινε δηλαδή ;
Χρησιμοποιώ θωρακισμένα καλώδια ρεύματος .Για να κόβω τις όποιες παρεμβολές - βρώμες .
Μέχρι εκεί το κατανοώ.
Αλλά δεν μπαίνω σε "κυνήγι μαγισσών".

Και το τραπεζάκι στο σαλόνι να κουνήσω θα έχω αλλαγή .Να αρχίσω να δοκιμάζω τραπεζάκια ;
Για μένα ο ορθολογισμός και η τεκμηρίωση είναι απαραίτητες προϋποθέσεις .
Και η άγνοια μου περί των ηλεκτρονικών με ωθεί να μάθω και όχι να "πιστέψω".

Reaction score
1.519
Απάντηση: Re: Απάντηση: Θα μας πεις μια ιστορία??

Και κυριως, γιατι αυτοι που ξερουν, πρεπει σωνει και ντε καπου να το εχουν διαβασει?
Θεωρώ οτι οι μετρήσεις, τα αποδεδειγμενα αποτελέσματα και η τεκμηριωμένη βιβλιογραφία εχουν μεγαλύτερη βαρύτητα απο ένα "άκουσα μεγάλυτερο βάθος", "άκουσα μια χροιά μοναδική που δεν είχα ξανακούσει" κι αλλα τέτοια ωραία απο την προσθήκη/αλλαγή ενός και μόνο καλωδίου (που απλά τυγχάνει να είναι $$$$$). Τουλάχιστον στο δικο μου το βιβλίο για να μην παρεξηγηθούμε. Μην ισοπεδώνουμε όμως μετρήσεις και βιβλιογραφία έτσι απλά...

Reaction score
1.685

Ρε Κώστα επιμένεις σε σημείο που δεν διαφωνούμε .Θα ακούσουμε αλλοιώς.Και τι έγινε δηλαδή ;
Χρησιμοποιώ θωρακισμένα καλώδια ρεύματος .Για να κόβω τις όποιες παρεμβολές - βρώμες .
Μέχρι εκεί το κατανοώ.
Αλλά δεν μπαίνω σε "κυνήγι μαγισσών".

Και το τραπεζάκι στο σαλόνι να κουνήσω θα έχω αλλαγή .Να αρχίσω να δοκιμάζω τραπεζάκια ;
Για μένα ο ορθολογισμός και η τεκμηρίωση είναι απαραίτητες προϋποθέσεις .
Και η άγνοια μου περί των ηλεκτρονικών με ωθεί να μάθω και όχι να "πιστέψω".
Μανο, συμφωνουμε στο "τι εγινε δηλαδη".

Τα υπολοιπα, προσωπικα δεν τα βλεπω ως κυνηγι μαγισσων, αλλα ως ενα 'βοηθημα' που με κανει να ακουω καλυτερα.
Εχω σταματησει πολλα χρονια να ψαχνω πραγματα που στην τελικη ειναι και ανουσια. - Αν αποφασισω καποτε να γινω κατασκευαστης τετοιων μπιγλιμπιδιων μπορει να ξανασχοληθω.

Οποτε κατα την γνωμη μου, λαθος "τσακωνομαστε".

Θεωρώ οτι οι μετρήσεις, τα αποδεδειγμενα αποτελέσματα και η τεκμηριωμένη βιβλιογραφία εχουν μεγαλύτερη βαρύτητα απο ένα "άκουσα μεγάλυτερο βάθος", "άκουσα μια χροιά μοναδική που δεν είχα ξανακούσει" κι αλλα τέτοια ωραία απο την προσθήκη/αλλαγή ενός και μόνο καλωδίου (που απλά τυγχάνει να είναι $$$$$). Τουλάχιστον στο δικο μου το βιβλίο για να μην παρεξηγηθούμε. Μην ισοπεδώνουμε όμως μετρήσεις και βιβλιογραφία έτσι απλά...
Αρα, συμφωνα με αυτα, βαση των μετρησεων και της βιβλιογραφιας, μπορω να διαλεξω ενα εξαρτημα για το οποιο να ειμαι 1.000.000% σιγουρος οτι ειναι το ιδανικο και θα μου δωσει τις ηχητικες εκεινες διαφορες (οι οποιες θα πρεπει και να μου αρεσουν κιολας) που οι ανωτερω 'προδιαγραφες' μου εδωσαν στα χαρτια, χωρις απο πριν να το ακουσω?

Δηλαδη, ξαναρχομαστε στο οτι μετραει σωστα, παιζει και καλα.......υποχρεωτικα?

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Θα μας πεις μια ιστορία??

Ναι αυτό εξυπακούεται!!

Αυτοί και άλλοι δέν είπα.

Αλλιώς τί?Τους ήρθε το άγιο πνεύμα και τους το φύτεψε στο κρανίο? Ή πάει απο στόμα σε στόμα? Δηλαδή με την ίδια λογική να κόψουμε το διάβασμα και να αρχίσουμε τις εικασίες. Και όταν διαφωνούμε μεταξύ μας δέν θα εφαρμόζουμε κανόνες φυσικής αλλα θα σηκώνουμε το χέρι και όποιος κερδίσει!!!!

Ναι σωστά αρκεί να ορίσεις ποιός ξέρει και ποιός δέν ξέρει. Αν το ορίσεις βάση γνώσεων τότε καταλαβαίνεις οτι θα πρέπει να πάρεις τον "κακό" δρόμο του να μπορείς να "αποδείξεις" με λογική συνέχεια αυτό που λές.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

Επιμένεις σε λάθος βάση.
Ένας που κάνει μιά εφεύρεση δεν την έχει διαβάσει.Σωστό
Αλλά δεν γίνεται εφευρέτης κάποιος που δεν έχει επιστημονικό υπόβαθρο .
Δεν είμαστε στην εποχή του τροχού .Υπάρχει πολύ "πράμα"από πίσω ήδη γνωστό και τεκμηριωμένο .
Οι "καλωδιάδες" αντί να δηλώσουν ευθαρσώς οτι "ανακατέβουν την σαλάτα "και δίνουν συνταγές ανάλογα με τα γούστα του καθενός ,προσπαθούν με "υπερφυσικές αρλούμπες"να χτίσουν επιστήμη .
Και γίνονται περίγελος της επιστημονικής κοινότητας .Μόνο σε κάτι Hiend εκθέσεις δεν τους κράζουν .Και τιμολογούν εξωφρενικά για να έχουν ακροατήριο και πελατεία .

Reaction score
1.685

Θεωρω λογικο καποιον που εχει εφευρει μια "μαγικη σαλατα" να μην δωσει αυτην την συνταγη, ουτε να γραψει πουθενα το οτιδηποτε γι αυτην.

Αλλά δεν γίνεται εφευρέτης κάποιος που δεν έχει επιστημονικό υπόβαθρο .
Σωστα, για να γινει καποιος πιλοτος της F1, πρεπει να διαβασει για να βγαλει διπλωμα οδηγησης.
Δεν τον εκανε ομως αυτο πιλοτο.

Ναι σωστά αρκεί να ορίσεις ποιός ξέρει και ποιός δέν ξέρει. Αν το ορίσεις βάση γνώσεων τότε καταλαβαίνεις οτι θα πρέπει να πάρεις τον "κακό" δρόμο του να μπορείς να "αποδείξεις" με λογική συνέχεια αυτό που λές.
Για μενα, δεν ξερει αυτος που για να πει κατι πρεπει προηγουμενως να το διαβασει.

Reaction score
1.519

Μανο, συμφωνουμε στο "τι εγινε δηλαδη".

Τα υπολοιπα, προσωπικα δεν τα βλεπω ως κυνηγι μαγισσων, αλλα ως ενα 'βοηθημα' που με κανει να ακουω καλυτερα.
Εχω σταματησει πολλα χρονια να ψαχνω πραγματα που στην τελικη ειναι και ανουσια. - Αν αποφασισω καποτε να γινω κατασκευαστης τετοιων μπιγλιμπιδιων μπορει να ξανασχοληθω.

Οποτε κατα την γνωμη μου, λαθος "τσακωνομαστε".

Αρα, συμφωνα με αυτα, βαση των μετρησεων και της βιβλιογραφιας, μπορω να διαλεξω ενα εξαρτημα για το οποιο να ειμαι 1.000.000% σιγουρος οτι ειναι το ιδανικο και θα μου δωσει τις ηχητικες εκεινες διαφορες (οι οποιες θα πρεπει και να μου αρεσουν κιολας) που οι ανωτερω 'προδιαγραφες' μου εδωσαν στα χαρτια, χωρις απο πριν να το ακουσω?

Δηλαδη, ξαναρχομαστε στο οτι μετραει σωστα, παιζει και καλα.......υποχρεωτικα?
Αν πρόκειται για καλώδιο φυσικά και δεν θα το ακούσω...Αν πρόκειται όμως για άλλο στοιχείο του όλου συστήματος σαφώς και η ακρόαση είναι απαραίτητη.

Reaction score
1.685

Αν πρόκειται για καλώδιο φυσικά και δεν θα το ακούσω...
Οσοι το ειπαν αυτο, τωρα ψαχνουν να δουν γιατι το ειπαν.

Π.Χ ο Σταματης, απο σημερα ξεκινα να ακουει διαφορα καλωδια ρευματος, για να δει ποιο θα του δωσει αυτο που ακουσε, με λογικο κοστος.

Reaction score
1

να 'χαμε να λεγαμε... τοση ενεργεια που εχετε ξοδεψει στο πληκτρολογιο, θα ειχατε κανει 25 μετρησεις μεχρι τωρα.
τοσοι χαϊενταδες, ενα μικροφωνο θα μπορεσετε να το φερετε βολτα, αλλα απ' οτι φαινεται κανεις δε θελει:p

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

Σωστα, για να γινει καποιος πιλοτος της F1, πρεπει να διαβασει για να βγαλει διπλωμα οδηγησης.
Δεν τον εκανε ομως αυτο πιλοτο.
Μερικές φορές μού'ρχεται να σε κουτουλήσω.:434:
Είναι αυτό επιχείρημα "πιστήμονα άνθρωπου ";

Reaction score
1.685

να 'χαμε να λεγαμε... τοση ενεργεια που εχετε ξοδεψει στο πληκτρολογιο, θα ειχατε κανει 25 μετρησεις μεχρι τωρα.
τοσοι χαϊενταδες, ενα μικροφωνο θα μπορεσετε να το φερετε βολτα, αλλα απ' οτι φαινεται κανεις δε θελει:p
Σωστα !!!
Αλλα επειδη το εχουμε κανει κι αυτο στο παρελθον, ενα μικροφωνο δεν θα σου 'πει' το αιτιο της αλλαγης που μετρα.

Μερικές φορές μού'ρχεται να σε κουτουλήσω.

Είναι αυτό επιχείρημα "πιστήμονα άνθρωπου ";
Οπως το παρει κανεις, δεν καταθετω εδω καμια επιστημονικη μου γνωση. :126:
Ειναι σαφες παντως, οτι δειχνει πως το βιβλιογραφικο - επιστημονικο υποβαθρο απο μονο του δεν κανει ουτε τον επιστημονα, ουτε τον εφευρετη.
Ειναι απλα η βαση, εκεινο που σου δειχνει την αρχη του δρομου.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

Άντε να βρει ΟΝΚΥΟ καλώδιο ο Σταμάτης τώρα .:405:

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.157
Members