Θα μας πεις μια ιστορία??

Reaction score
1.519
Απάντηση: Θα μας πεις μια ιστορία??

Οσοι το ειπαν αυτο, τωρα ψαχνουν να δουν γιατι το ειπαν.

Π.Χ ο Σταματης, απο σημερα ξεκινα να ακουει διαφορα καλωδια ρευματος, για να δει ποιο θα του δωσει αυτο που ακουσε, με λογικο κοστος.
Μα φυσικά ! Εξάλλου για αυτο υπάρχουν και τόσες εταιρείες καλωδίων :105:

Reaction score
1.685

Άντε να βρει ΟΝΚΥΟ καλώδιο ο Σταμάτης τώρα .
Κατι Αμερικανες θα δοκιμασει γι αρχη......και βλεπουμε......

Βεβαια, παλι σε Αμερικανες θα καταληξει......... :409:

Μα φυσικά ! Εξάλλου για αυτο υπάρχουν και τόσες εταιρείες καλωδίων
Και οι οποιες εχουν τελειως διαφορετικο ηχο μεταξυ τους. :107:

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.059
Για το αγιο πνευμα που αναφερθηκε υπαρχει καποια επιστημονικη αποδειξη η μετρηση?

Reaction score
1

Σωστα !!!
Αλλα επειδη το εχουμε κανει κι αυτο στο παρελθον, ενα μικροφωνο δεν θα σου 'πει' το αιτιο της αλλαγης που μετρα.
η δοκιμη εδειξε σταθερη και αντικειμενικη διαφορα στην αποκριση συχνοτητας π.χ.?
υπαρχει λινκ απο σχετικο νημα να μην σας κουραζω?

delamostre βαλε κανα γιαπωνεζο φωτο γιατι παει το νημα:114:

Reaction score
1.519

Κατι Αμερικανες θα δοκιμασει γι αρχη......και βλεπουμε......

Βεβαια, παλι σε Αμερικανες θα καταληξει......... :409:

Και οι οποιες εχουν τελειως διαφορετικο ηχο μεταξυ τους. :107:
χαχαχαχαχαχαχαααα :142:

Reaction score
2.248

τωρα ως εξηγηση του [φαινομενου] οπως ολα τα καλωδια εχουν αντισταση , χωρητικοτητα, αυτεπαγωγη, δεν ειναι απ εξω αυτο!!

ισως καποια τιμη των πιο πανω να επιρεαζει το πρωτευον τυλιγμα του μετασχηματιστη!
αλλωστε υπαρχουν τετοια παιχνιδια και μεσα στις συσκευες μας [πυκνωτης συγκεκριμενης τιμης] που συντονιζει τον μετασχηματιστη.
Αντίσταση, χωρητικότητα και αυτεπαγωγή έχουν και τα καλώδια μέσα στον τοίχο που πάνε στον πίνακα, που πάνε στον γενικό, που πάνε στο ρολόι, που πάνε (δεν ξέρω που.....) και το καλώδιο του ρεύματος είναι μία ακόμα συνέχεια όλων αυτών.
Εάν ακούμε το L,C,R (και δεν το βλέπουμε... λέω τώρα)
Υπάρχει περίπτωση το καλό καλώδιο εκτός από την καλή θωράκιση που έχει με την σχεδίασή του κτλ να κάνει σε αυτά τα λίγα μέτρα τα χαρακτηριστικά ιδανικά για έναν μετασχηματιστή αντί να μεταφέρει απλά ΑC?

PS Μία ιδέα λέω.... ίσως βλακεία.... μην βαράτε. :414:

Reaction score
460

Επεστρεψα και εγω.
H αγια γραφή ελεγε "πιστευε και μη ερεύνα".
Τι ψαχνετε να βρειτε τωρα?
Για το εαν υπαρχει διαφορα και γιατι?
Αφου διαφορες υπαρχουν,αλλου μεγαλυτερες αλλου μικροτερες.
Και επειδη σας ξερω τους περισσοτερους καμαρια μου (προσωπικα :109:) δεν πιστευω με τιποτα οτι εσεις που λετε οτι δεν εχετε ακουσει διαφορες οντως δεν εχετε ακουσει...:142:
Κατι αλλο εχετε στο μυαλο σας και δεν θελετε να το μοιραστειτε μαζι μας :145:
Πολυ ευχαριστως να φερω και εγω καλωδια για ενα τεστ........:126:

Reaction score
1.685

Επεστρεψα και εγω.
H αγια γραφή ελεγε "πιστευε και μη ερεύνα".
Τι ψαχνετε να βρειτε τωρα?

Πολυ ευχαριστως να φερω και εγω καλωδια για ενα τεστ........:126:
Καλως τον !!!

Να τον ακουτε τον Αντουαν μπρε..... !!

Εκει να δειτε τι "παθαμε" με τα καλωδια.....

Αλλα ειναι λογικο θα μου πεις.............ο Αντωνης δεν εχει και κανενα συστημα της προκοπης...:143:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.982

Κύριοι! Για την καλύτερη ενημέρωσή σας, σας ενημερώνω ενημερωτικά πως γνωστό περιοδικό του χώρου έγραψε, ότι ήρθαν απ' τη Nordost στην Ελλάδα, για να κάνουν σεμινάριο στήριξης πολύπριζου. Λεπτομέρειες δεν συνεκράτησα, και ούτε ξέρω εάν παρευρίσκετο ψυχίατρος (στο σεμινάριο). Να δεις πως το λένε το περιοδικό, να δεις πώς το λένε...

Reaction score
1.815

Ωραία πράματα βλέπω αστέρια μου!
Πλακώνοντε τώρα και για τα καλώδια! Να βάλουμε στο παιχνίδι και μια Metric vs Benchmark & Antelope?:116:

Λοιπόν να ξεκαθαρίσουμε ένα πράγμα για να μη γίνει σούπα τύπου "ηγεμόνα που πηγαινοέρχεται στα sites"..
Δεν στέκομαι καθόλου σε specs!
Ο λόγος είναι οτι έχουμε ακούσει άπειρες φορές μηχανάκια που δεν μετράνε, να παίζουν καταπληκτικά, όπως και μηχανήματα που έχουν εξαιρετικά χαρακτηριστικά, να μην παίζουν... όπως επίσης μηχανάκια που μετράνε και παίζουν μια χαρά.

Είπαμε!
Θα ακούσουμε και θα κρίνουμε! Δεν είναι πιο ωραίο αυτό?

Δηλαδή... τι να την κάνω την τεκμηρίωση όταν πχ δε βλέπω καμία διαφορά στον ήχο?
Το αντίθετο: Τι να την κάνω την τεκμηρίωση που λέει οτι δεν υπάρχουν διαφορές, όταν τις ακούω?

Κοντός ψαλμός παίδες!
Το ΣΚ θα γίνει τεστάκι.
Ήδη έχουν μαζευτεί 4 ματσούκια και αν υπολογίσω και τον Αντουάν θα είναι 5 τα ματσούκια (χωρίς Ματσούκα...):137:

Πέντε ζευγάρια αυτιά (Βασίλης, Παντελής, Παππάς, Αντουάν κι εγώ) δεν μπορεί... θα καταλήξουμε κάπου.

Μετά θα ξεχάσουμε το πως μ@λ@κιστήκαμε, με κανένα καφάσι μπύρες ακούγοντας Καφάση και τρώγοντας προβατίνα..
Το σίγουρο πάντως είναι οτι θα έχουμε βγάλει συμπέρασμα από πριν γραμμένο σε δευτέρι..:116:

Reaction score
460

Κύριοι! Για την καλύτερη ενημέρωσή σας, σας ενημερώνω ενημερωτικά πως γνωστό περιοδικό του χώρου έγραψε, ότι ήρθαν απ' τη Nordost στην Ελλάδα, για να κάνουν σεμινάριο στήριξης πολύπριζου. Λεπτομέρειες δεν συνεκράτησα, και ούτε ξέρω εάν παρευρίσκετο ψυχίατρος (στο σεμινάριο). Να δεις πως το λένε το περιοδικό, να δεις πώς το λένε...
Φαρμακι εισαι παναθεμασε...:142:

Y

Yiannis_B

Guest

Έχασα επεισόδια, αλλά θα ήθελα να θέσω και γω τον προβληματισμό μου (μεταξύ μας, περισσότερο για βεβαιότητα από την πλευρά μου, θα έλεγα).

Δεν αφορά μόνο τα καλώδια, αλλά οποιαδήποτε συσκευή είναι μέρος της ηχητικής αλυσίδας (DAC,καλώδια, ενισχυτές..κ.τ.λ.)

Ας υποθέσουμε ότι έχει ένας κατασκευαστής καλωδίων 2 βασικά εργαλεία για να κάνει την δουλεία του:

1. Μία ενεργή ηλεκτρονική συσκευή προσομοίωσης καλωδίων που μπορεί να αλλάξει χαρακτηριστικά R, L, C, Group Delay, και όποιο άλλο χαρακτηριστικό μιας γραμμής μεταφοράς (και τα καλώδια ανήκουν στις γραμμές μεταφοράς).

2. Την τεχνογνωσία κατασκευής καλωδίων που θα έχουν την ίδια συμπεριφορά με την παραπάνω συσκευή σε συγκεκριμένες ρυθμίσεις της συσκευής. Δηλαδή έχει την τεχνογνωσία να παίρνει μία φωτογραφία της συσκευής με κλειδωμένα settings, και να την μεταφράζει σε κατασκευή ενός συγκεκριμένου καλωδίου.

Το concept το φαντάζομαι ως εξής (π.χ. για την κατασκευή ενός καλωδίου ηχείων):

1. Χρησιμοποιούνται αρκετά audio συστήματα αναφοράς, και την θέση του καλωδίου των ηχείων παίρνει η συσκευή προσομοίωσης.

Χρησιμοποιούνται διαφορετικές ρυθμίσεις, και για κάθε ρύθμιση γίνεται ακουστική εκτίμηση του αποτελέσματος.

Εκτός της ακουστικής εκτίμησης, χρησιμοποιούν ίσως και κάποιες άλλες εργαστηριακές μετρήσεις για να αξιολογήσουν τα αποτελέσματα.

2. Καταλήγουν σε ένα set ρυθμίσεων που θεωρείται καλύτερο σύμφωνα με την παραπάνω μεθοδολογία.

3. Με βάση την τεχνογνωσία που κατέχουν, μεταφράζουν τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις σε κατασκευαστικά χαρακτηριστικά ενός καλωδίου, από το τι αγωγοί θα χρησιμοποιηθούν, πια θα είναι η γεωμετρία της κατασκευής, μέχρι το υλικό της μόνωσης και τον τερματισμό των καλωδίων.

Και έχουμε λοιπόν ένα τελειωμένο προϊόν.

Η ερώτηση λοιπόν που γεννάται, είναι καταρχήν η εξής:

Μία τέτοια μεθοδολογία κατασκευής είναι επιστημονική?

Κατά την άποψή μου, ναι.

Τουλάχιστον είναι τόσο λογική όσο η αλληλουχία των χειρισμών που κάνει ένας ακροατής αναλογικού ραδιοφώνου. Γυρίζει τον περιστροφικό χειριστήριο επιλογής σταθμών, και κοιτάει παράλληλα την βελόνα του tuning για να κεντραριστεί. Εκεί ακούει την ποιότητα της εκπομπής, και αν υπάρχουν παρεμβολές από γειτονικές συχνότητες, γράφει στα @ρχίδια του την ένδειξη του tuning, και ψάχνει με το αυτί να δει που ακούγεται καλύτερα ο αγαπημένος του σταθμός....

Πάμε να το δούμε και από μερικές διαφορετικές οπτικές, κάνοντας όμως αρχικά μία βασική παραδοχή, που άλλους τους βρίσκει σύμφωνους, και άλλους όχι.

Παραδοχή: Tα τεχνικά χαρακτηριστικά μιας audio συσκευής, είναι μετρήσιμα, αλλά δεν είναι ακόμη μετρήσιμη η συγκριτική τους βαρύτητα σε σχέση με το πώς αντιλαμβάνεται ο ανθρώπινος εγκέφαλος τον βαθμό πιστότητας στο αρχικό μουσικό γεγονός. Για να το πάω λίγο παραπέρα, δεν χρειάζεται καν η πιστότητα με το πραγματικό γεγονός, αλλά η πιστότητα σε σχέση με άλλα μουσικά γεγονότα. Για να το πάω ακόμη παραπέρα, δεν χρειάζεται καν η πιστότητα προς οποιοδήποτε μουσικό γεγονός, χρειάζεται η πιστότητα ως προς αυτό που ο εγκέφαλος αντιλαμβάνεται ως άμεσο και αληθινό – την ανθρώπινη φωνή για παράδειγμα.

Αν δεχτούμε λοιπόν αυτή την αρχική παραδοχή, καταλήγουμε ότι ο παραπάνω κατασκευαστής είναι όσο τίμιος και επιστημονικά τεκμηριωμένος όσο του επιτρέπουν οι συνθήκες.

Εφόσον δεν έχει τα εργαλεία να κατανοήσει την σχέση των χαρακτηριστικών του καλωδίου με το ηχητικό αποτέλεσμα, κάνει το αμέσως πιο επιστημονικό:

Χρησιμοποιεί το πείραμα με σωστές πειραματικές συσκευές που του παρέχουν άλλοι τομείς της εφαρμοσμένης επιστήμης, και την υποκειμενική εκτίμηση που του παρέχει η ABX ακρόαση από ικανό αριθμό ακροατών, για να καταλήξει σε ουσιαστικά συμπεράσματα.

Παράλληλα, κατευθύνει το R&D της εταιρείας του σε διαφορετικό δρόμο.

Α. Στον τρόπο υλοποίησης συγκεκριμένων χαρακτηριστικών του καλωδίου π.χ. ώστε να είναι ακριβές αντίγραφο του τετραπόλου της συσκευής προσομοίωσης.

Β. Στην εξέλιξη της συσκευής προσομοίωσης.

Γ. Στην δημιουργία μίας βάσης δεδομένων, μέσα από την οποία μπορεί να προβλέψει τον ηχητικό χαρακτήρα ενός καλωδίου βάση της δομής του.

Μία τέτοια εταιρεία θα την θεωρούσατε σκιτζίδικη?

Αν νομίζει ο Σταμάτης ότι μια τέτοια συζήτηση ξεφεύγει από τα όρια του νήματος, να το ανοίξω ως αυτόνομο νήμα.

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.059
Αν θελετε μπορω να φερω και εγω κανενα καλωδιακι, απλα βαλτε ενα οριο τιμης ..........

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.301

Δηλαδη, ξαναρχομαστε στο οτι μετραει σωστα, παιζει και καλα.......υποχρεωτικα?
Όχι.
Παίζει σωστά.
Τώρα το αν αυτό το σωστά αρέσει,είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.

Δλδ,να στο θέσω λίγο επί προσωπικού:
Ένα ηχείο που είναι flat μέχρι τους 20 χιλιόκυκλους προσωπικά με κουράζει,λόγω ακριβώς του ότι οι υψηλές μου φαίνονται επιθετικές/υπερβολικές.
Γουστάρω να έχει ένα μικρό roll-off εκεί ψηλά(δόξα τον Ύψιστο,φτάνω μέχρι τα 19Khz άνετα,μετρημένα πρόσφατα σε ΩΡΛ).
Είναι σωστό αυτό που μ αρέσει;Όχι.
Αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι το flat ηχείο είναι σωστότερο από κάποιο άλλο που θα ΄χει πτώση στις υψηλές.

Reaction score
1.815

Αν νομίζει ο Σταμάτης ότι μια τέτοια συζήτηση ξεφεύγει από τα όρια του νήματος, να το ανοίξω ως αυτόνομο νήμα.
Μια χαρά παρουσίαση κάνεις! Δεν υπάρχει λόγος να φύγουμε από το νήμα, καθώς είναι μέρος "της ιστορίας" όλων μας..

Μία τέτοια εταιρεία θα την θεωρούσατε σκιτζίδικη?
Πες τη βρε χρυσόστομε τη ρημάδα την ελληνική εταιρία!

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.157
Members
38.292
Νεότερο μέλος
harrybani