VLASSIS-S
Sιγμοειδής Νέμεσις
- Μηνύματα
- 8.074
- Reaction score
- 14.059
Ο M.L που ειχαμε ακουσει με τα Φοκαλ νομιζω οτι ηταν ψηφιακος ........
Πές μέρα/ώρα πήρα το Ζαπάντη και ήρθα!!!μολις τελειωσουν τα monos ετοιμασου να κατεβεις.............κερναω απιστευτο μπασο βαθυ με φρεντακι on the rocks!!!!!
παρε και μερικες μεσαιες μαζι σου .....Πές μέρα/ώρα πήρα το Ζαπάντη και ήρθα!!!
Βρε ανεπίδεκτε μαθήσεως....αναλογικός διακοπτικός είναι όχι ψηφιακόςΟ M.L που ειχαμε ακουσει με τα Φοκαλ νομιζω οτι ηταν ψηφιακος ........
Ο ML 33H ηταν.... πολυ σπανιο μηχανημα.Ο M.L που ειχαμε ακουσει με τα Φοκαλ νομιζω οτι ηταν ψηφιακος ........
ελπίζω να έριξες μια υπόκλιση στο "Sensitive item 1: the capacitor", όπως και να έριξες λίγο γέλιο στην τελευταία κάρτα του "Definition", όπου αναφέρεται στους "ψηφιακούς ενισχυτές".
όντως. για περισσότερο από μια δεκαετία βιώνω αυτό το γεγονός. Πρώτος ήταν ο Σπύρος ο Κωστόπουλος που το "άκουσε" και το σχολίασε αναλόγως... πως περνάν τα χρόνια...με 5ψηφια damping factor τα "φρενα" ενος ενισχυτη μαλλον ακουγονται εξωπραγματικα σε σχεση με τις πιο συμβατικες ΑΒ σχεδιασεις που εχουμε συνηθισει.
Γιατι να ριξει υποκλιση για κατι που ειναι απο παλια γνωστο ?...δεν ειναι καποια δικη του ανακαλυψη.ελπίζω να έριξες μια υπόκλιση στο "Sensitive item 1: the capacitor"
Λογική εκτίμηση εξαγόμενη από το γνωστό διάγραμμα καμπυλών ίσης ακουστότητας.Το επόμενο βέβαια επακόλουθο αυτών είναι ότι η σχετική αντιληψιμότητα μεταξύ χαμηλών-μεσαίων-υψηλών συχνοτικών ζωνών διαφοροποιείται με τις αυξομειώσεις στη στάθμη αναπαραγωγής.Μιλώ μόνο για την μεσαία, γιατί εκεί είμαστε πιο ευαίσθητη στη παραμόρφωση, στις υψηλές είμαστε περισσότερο ευαίσθητοι στην στάθμη. (Να με διορθώσει ο Bhutia παρακαλώ!)
Δίκιο έχεις αυτός ήταν.Ο ML 33H ηταν.... πολυ σπανιο μηχανημα.
Η δύναμη της "πλειοψηφίας" σπανίως (έως ποτέ) αποτελεί συνιστώσα της δύναμης της λογικής.Υπάρχει μια σταθερή άποψη της πλειοψηφίας, ότι οι διακοπτικοί ενισχυτές ακούγονται λίγο άδειοι στις μεσαίες.
1. ως ένα σημείο είναι, και μπορεί να είναι και πέραν αυτού του σημείου, με διάφορους τρόπους (και ενεργητικούς πλέον)1. Τα ηχεία δεν είναι γραμμικοί ηλεκτρομηχανικοί μετατροπείς.
2. Τα ηχεία οδηγούνται σε εξαναγκασμένη ταλάντωση από τον ενισχυτή ως σύστημα ανοικτού βρόχου.
3. Μικρότερη αντίσταση εξόδου του ενισχυτή σημαίνει ότι ο ενισχυτής δεν χάνει τάση λόγω πτώσης τάσης στην αντίσταση Rout,ακολουθεί πιστά το μουσικό σήμα, ουσιαστικά λόγω πολύ γρήγορης ανάδρασης. Tο -dV σφάλμα που πάει να δημιουργηθεί από την μεταβολή του φορτίου(-dv=Rout * dI) αντισταθμίζεται από την +dV μεταβολή της τάσης λόγω ανάδρασης (βλέπε step response).
4. Το μεγάφωνο σε αυτή την περίπτωση, δέχεται πάντα την ενισχυμένη κυματομορφή τάσης που αντιστοιχεί στο μουσικό σήμα.
5….και εδώ αρχίζουν τα… έκτροπα…. γιατί το μεγάφωνο δεν συμπεριφέρεται τόσο γραμμικά στην μεταβολή της τάσης.
6. Αυτή η μη γραμμική σχέση οδηγεί τους ενισχυτές με αυξημένη ανάδραση να υπερ-διορθώνουν την τάση εξόδου (+dV), συνθήκη που συνήθως δουλεύει καλά για τις χαμηλές συχνότητες, αλλά φαίνεται να μην δουλεύει και τόσο καλά για το υπόλοιπο φάσμα, όπου έχουμε υπέρ-απόσβεση, που μεταφράζεται σε ξηρότητα στην μεσαία περιοχή. Μιλώ μόνο για την μεσαία, γιατί εκεί είμαστε πιο ευαίσθητη στη παραμόρφωση, στις υψηλές είμαστε περισσότερο ευαίσθητοι στην στάθμη. (Να με διορθώσει ο Bhutia παρακαλώ!)
Είναι μια ενδιαφέρουσα σκέψη. Παρόλα αυτά, οι κατασκευαστές των μεγαφώνων δεν έχουν "κοινές γραμμές" και μπορείς να βρεις πρακτικά ό,τι τραβάει η καρδιά σου.Υποθέτω ότι για αυτή την συμπεριφορά ευθύνονται οι κατασκευαστές των μεγαφώνων, γιατί δεν τα σχεδιάζουν ώστε να θέλουν σταθερή ροπή σε όλη την γραμμική τους κίνηση. (Προφανώς για να αυξήσουν την απόδοση σε μικρές μεταβολές ή/και γιατί η τεχνολογία των υλικών που χρησιμοποιούνται στην απόσβεση του κώνου δεν επιτρέπει γραμμική απόσβεση).
Υποθέσεις κάνω, για να το σκεφτείτε και να με διορθώσετε.
Δεν είναι τόσο συνδεδεμένα όσο αφήνεις να εννοηθούν αυτά τα δυο. Η ανάδραση κάνει τη δουλειά της, καλό θα ήταν να συμπεριλαμβάνει και το φορτίο όπως πολύ σωστά αναφέρθηκε. Το df εξαρτάται κυρίως από την αντίσταση των ημιαγωγών ισχύος και εν συνεχεία από τα λοιπά τζιμπράγμαλα προς και πίσω από αυτά, μέχρι της αντίστασης της τροφοδοσίας (DCR πυκνωτών), καθώς κατά βάση τα όποια φετ ισχύος είναι απλοί διακόπτες πάνω στην τάση τροφοδοσίας, άρα στην καλύτερη, που τα φετ είναι τέλειοι διακόπτες, το φορτίο θα "δει" στην αντιπέρα όχθη την αντίσταση της τροφοδοσίας και αυτή πλέον θα είναι υπεύθυνη για την πτώση του df, ασχέτως αν ακόμα και το ίδιο το φορτίο συμπεριλαμβάνεται στην ανάδραση, με τις απαραίτητες διορθώσεις τάσεις που αναφέρεις. Βλέπεις λοιπών πως η τάση και οι μεταβολές της δεν είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με το df όπως άφησες ίσως να εννοηθεί.Επίσης, καλύτερα να μην υπερθεματίζουμε το damping factor, γιατί πίσω από αυτό κρύβεται η αυξημένη ανάδραση, που προφανώς έχει μάλλον ακόμη θέματα προς επίλυση.
ποιο είναι το "γνωστό"; για πες μας με δικά σου λόγια...Γιατι να ριξει υποκλιση για κατι που ειναι απο παλια γνωστο ?...δεν ειναι καποια δικη του ανακαλυψη.