Θα μας πεις μια ιστορία??

Reaction score
1.815
Απάντηση: Θα μας πεις μια ιστορία??

Η πρώτη εντύπωση είναι αρκετά θετική. Το μηχάνημα δεν έχει εξάρσεις στο συνολικό αποτέλεσμα και χαρακτηρίζεται από μια ομοιογένεια που αρχικά – χωρίς να παρατηρήσεις επιμέρους σημεία – φαίνεται να είναι με smooth χαρακτήρα.

Το μηχάνημα σου δίνει την εντύπωση ότι έχει παντού τον έλεγχο, παρεμβαίνοντας σε κάθε συχνότητα για να ελέγξει την ταχύτητα, το ρυθμό, τη χροιά την ατάκα κλπ. Με λίγα λόγια δεν του ξεφεύγουν τα γκέμια με τίποτα!

Όμως σε πιο προσεκτική ακρόαση εξάγει κανείς κάποια πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα.

Reaction score
1.815

Οι χαμηλές είναι συγκρατημένες.
Λείπουν οι ουρές και υπάρχει μια τάση να σου δείχνει ότι έχει έναν υπερέλεγχο, μην αφήνοντας αρμονικές να ξεφύγουν.

Θα το χαρακτήριζα αυστηρό αλλά πάντα στο δικό μου ηχείο, το οποίο είναι άστρωτο παντελώς.
Του έλειπε με λίγα λόγια το «ξυγκάκι», η αρμονική ρε παιδί μου... Απλά σε χτυπάει ρυθμικά στο κούτελο, αλλά σε βάζει στο τρυπάκι να μετράς κι εσύ μαζί του, χωρίς να σε αφήνει ελεύθερο. Ήταν ένα από τα πράγματα που δε μπορώ να πω ότι μου έκαναν το "κλικ".

Μεσαίες υποδειγματικές, καθόλου εμφατικές και μαζί με το άνω φάσμα μεσοηψηλών έδειχνε να μπορεί να σε βάζει μέσα στο παιχνίδι χωρίς εξάρσεις και δίχως να κουράζει.

Στις ανώτερες υψηλές είχε ένα απότομο roll-off που χαρακτηριζόταν από μια στρογγυλάδα.
Θα το προτιμούσα πιο αφημένο, αλλά αυτά είναι γούστα. Σίγουρα θα πρέπει να ζήσεις κάποιος με το συγκεκριμένο ενισχυτή για να μπορεί να βγάλει τελικά συμπεράσματα, αλλά ως πρώτες ακροάσεις αυτό αποκόμισα.

Reaction score
1.815

Εκείνο που δε μου άρεσε ήταν η τοποθέτηση της φωνής στη μουσική σκηνή.
Ενώ στον Onkyo η φωνή ήταν τοποθετημένη ψηλά με σαφή οριοθέτηση του εμπρός – πίσω αλλά και του χώρου περιμετρικά, στον ncore ήταν ένα, στο ίδιο ύψος με τα υπόλοιπα όργανα, σα να είχε απλώσει μπουγάδα μετρώντας τα ρούχα ένα ένα, από αριστερά προς τα δεξιά και τούμπαλιν.

Αυτό βέβαια δεν αναιρεί την πολύ καλή εικόνα που σου άφηνε ολοκληρωτικά το μηχάνημα, καθώς είχε έναν αέρα φλατ σε όλο το φάσμα και πολύ γρήγορο στις αντιδράσεις.

Reaction score
1.815

Στο θέμα της ισχύος πραγματικά έχω μπερδευτεί αρκετά.

Ενώ τα χαρακτηριστικά δίνουν 2x200W και ο Onkyo επίσημα δίνει 2x80W, εν τούτοις δεν παρατηρήθηκε μεγαλύτερη ισχύ στον ncore.
Μάλιστα, παρατήρησα ότι με την ίδια διαβάθμιση του volume control στον προενισχυτή μου, ο ncore και ο Onkyo είχαν την ίδια ισχύ, πράγμα που δείχνει ότι ο προ ματσάρησε με την είσοδο και των δυο τελικών.

Μόλις δώσαμε γκάζια δεν έδειξε τα βαττ του, που φαινομενικά θα έπρεπε να δούμε περισσότερη οδήγηση και τσαμπουκα σε σχέση με τον Onkyo. Πραγματικά δε φάνηκε καθόλου η διαφορά, μέχρι που έπιασαν και τα δυο μηχανήματα τα όρια της παραμόρφωσης.

Reaction score
1.815

Οι εντοπισμένες διαφορές με το δικό μου ενισχυτή είναι ότι ο Onkyo ήταν μεσουψηλά πιο προβολικός με αποτέλεσμα όταν οι εντάσεις ήταν απόλυτες να υπάρχει μια τάση σκληράδας η οποία δεν εμφανίστηκε καθόλου στον ncore.

Σε χαμηλές εντάσεις μου άρεσε περισσότερο ο Onkyo, καθώς άφηνε να προβληθούν περισσότερες πληροφορίες στον αέρα, ενώ ο ncore μου έκανε κλικ σε υψηλές εντάσεις, καθώς ήταν όλα κρατημένα χωρίς υπερβολές και θα μπορούσα να ακούω ώρες με το volume καρφωμένο στο 12:05!

Πάντως λίγο απότομα έπεφταν ή στρογγύλευαν οι υψηλές του, πράγμα που θα γούσταρα να είναι λίγο πιο αέρινο, όπως επίσης και οι χαμηλές θα ήθελα να είχαν περισσότερο χρωματικό feeling.

Reaction score
1.815

Στο δια ταύτα, το μηχάνημα στο δικό μου πάντα σύστημα, δε φάνηκε ότι μπορεί να αναποδογυρίσει και να κάνει το άπρο – μαύρο.

Έχει μια διαφορετική άποψη στα σημεία που το χαρακτηρίζουν φλατ, αλλά αν στέκεσαι στο "γούστο" και όχι στις μετρήσεις εκεί το πράμα αλλάζει.
Όταν κάποιες λεπτομέρειες δεν μπορείς να τις συγκρίνεις, καθώς σύστημα αναφοράς δεν υπάρχει, μένεις στην ακουστική εντύπωση που αποκόμισες και κρίνεις αν σου κάνει ή όχι.

Είναι μια «σχεδιαστική σχολή» έχοντας κι αυτή μια άποψη, όπως έχει κι ο αμερικάνος, ο ευρωπαίος, ο κινέζος, ο τζαπανέζος ή ο Έλληνας. (τους Άγγλους sorry αλλά τους φτύνω..)

Πιστεύω ότι θα πρέπει να συμπεριληφθεί στα υπ’ όψην του υποψήφιου αγοραστή της κατηγορίας, βάζοντας όμως προυποθέσεις.
Εν αρχή θα πρέπει να ξεκαθαρίσει ότι θα πάρει φλατ ήχο με τεράστιο έλεγχο παντού.

Αυτό όμως δεν έχει απάντηση ίδια για τον καθένα μας στην ερώτηση «Σου άρεσε?»...«Ίσως ναι, ίσως όχι»

Κατόπιν θα πρέπει να λειτουργήσει ως «παίχτης» καζίνο που ρισκάρει στη ρουλέτα, ή ως «παίχτης» στο black jack.
Δηλαδή... ή αφήνεις την τεχνολογία να προχωρήσει, μαζεύοντας τις παιδικές της ασθένιες και μετά ίσως από 3-4 χρόνια αγοράζεις, ή παίζεις μπάλα κατ’ ευθείαν στο γήπεδο, βάζοντας γκολ από τα αποδητήρια, ρισκάροντας αρκετά αλλά αποκτώντας ένα μηχάνημα που πραγματικά παίζει στην τιμή του.

Φαντάζομαι με δυσκολότερα φορτία ηχείων από το δικό μου, ο ενισχυτής θα δείχνει τα δόντια του σε σχέση με κάποιους ολοκληρωμένους ή τελικούς της ίδιας κατηγορίας τιμής.

Εμένα η συγκεκριμένη σχεδιαστική "άποψη" μου άρεσε πολύ, για την κατηγορία τιμής των 1300 - 1500 ευρώ που απευθύνεται.
Όμως σε καμία περίπτωση δεν υπερπηδά τα βαριά πυροβόλα...:thumbsup:

Reaction score
11.275
Re: Απάντηση: Θα μας πεις μια ιστορία??

Ωραίος!:thumbsup:

Μόλις δώσαμε γκάζια δεν έδειξε τα βαττ του, που φαινομενικά θα έπρεπε να δούμε περισσότερη οδήγηση και τσαμπουκα σε σχέση με τον Onkyo. Πραγματικά δε φάνηκε καθόλου η διαφορά, μέχρι που έπιασαν και τα δυο μηχανήματα τα όρια της παραμόρφωσης.
Οι εντοπισμένες διαφορές με το δικό μου ενισχυτή είναι ότι ο Onkyo ήταν μεσουψηλά πιο προβολικός με αποτέλεσμα όταν οι εντάσεις ήταν απόλυτες να υπάρχει μια τάση σκληράδας η οποία δεν εμφανίστηκε καθόλου στον ncore.
Να τα τα βαττ...

Gojakla

Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
Reaction score
7.491

Μπορείς να πείς ότι ταιριάζει περισσότερο σε ένα x είδος μουσικής και λιγότερο σε άλλο?
Και αν ναι, ποια θα ήταν αυτά?

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.736

Μπορείς να πείς ότι ταιριάζει περισσότερο σε ένα x είδος μουσικής και λιγότερο σε άλλο?
Και αν ναι, ποια θα ήταν αυτά?
Οχι, θα λεγα οτι ειναι all rounder.

Reaction score
1.815

Κοίτα να σου πω.
Για ροκ, acid και ότι έχει σχέση με επιθετική μουσική μετράει απόλυτα τα μπαμ, αλλά λόγω της ιδιοσυγκρασίας των φλατ απόψεών του, εμφανίζοντας ένα χαρακτήρα ουδέτερο, θεωρώ ότι θα φανεί αδιάφορο σε ορισμένους και σε άλλους μια χαρά. Μάλλον θα έλεγα ότι θα καλύψει τα γούστα του καθενός που αρέσκεται σε ακούσματα της ευθείας γραμμής.

Σε κλασσική μουσική πιστεύω θα ταίριαζε απόλυτα ο φλαταρισμένος χαρακτήρας του. Ιδιαίτερα στα δυναμικά περάσματα και στις εξάρσεις που μετράει και δεν ξεφεύγει χρωματίζοντας, πιστεύω θα είναι εξαιρετικός.

Το θέμα του είναι στην τοποθέτηση της φωνής που τη βάζει στο ίδιο ύψος με τα υπόλοιπα όργανα.
Δεν ξέρω αν αυτό είναι το πρέπων και ούτε με ενδιαφέρει, αλλά σε σύγκριση με το δικό μου το νέο ενισχυτή και με τον προηγούμενο που είχα, τις κρατάει στην ευθεία και δεν τις αφήνει να φύγουν ψηλά.

Το σίγουρο είναι ότι σε όλες τις μουσικές δε θα κουράσει καθόλου.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.765

Το θέμα του είναι στην τοποθέτηση της φωνής που τη βάζει στο ίδιο ύψος με τα υπόλοιπα όργανα.
εγώ που είμαι 1,87 θα "ζοριστώ" λες;

να το δούμε αλλιώς: σε τι ύψος ακροατών συνίσταται;

και μια παράπλευρη ερώτηση: η υψίφωνος ακούγεται πιο ψηλά ή πιο χαμηλά από τον βαρύτονο;

ΥΓ πραγματικές απορίες. παρακαλώ να γίνουν σεβαστές.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

Η τοποθέτηση της φωνής σε μιά ηχογράφηση είναι κατ'αρχήν επιλογή του μουσικού παραγωγού.Την βάζει πάνω, κάτω,μπρός,πίσω από τα όργανα .
Το που θέλουμε να την ακούμε η το που φανταζόμαστε ότι θα έπρεπε να βρίσκεται είναι θέμα "εκπαίδευσης" .
Κατά παράδοση οι "μηχανάρες" βγάζουν "φωνάρες".Άρα οτι δεν βγάζει φωνάρες δεν είναι καλό .
"Συνήθεια,δευτέρα φύσις".
Όταν γενιές ολόκληρες έχουν μεγαλώσει με τον μεγάλο ήχο και σε όλες τις εκθέσεις ακούς παντού μεγάλες φωνές είναι δύσκολο να πάρεις στροφή .
Και πιθανώς ούτε οφείλεις .Ακούς σπίτι σου μουσικούλα και ευχαριστιέσαι .

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.736

Δεν εχω γραψει ακομη τις εντυπωσεις μου οι οποιες ειναι αρκετα κοντα στου Σταματη σε πολλα σημεια, ωστοσο το χαρακτηριστικο του περιορισμενου υψους της σκηνης κατα την αναπαραγωγη των μεσαιων κ εμφανως των φωνων, το ακουσα και γω κ παρακαλουμε οι αποψεις ημων που μπαινουμε στη διαδικασια να ακουμε τα μηχανηματα, να ειναι επισης σεβαστες.

Δεν θα πω οτι ετσι ειναι σωστο ή λαθος να ακουγονται τα μεσαια, ουτε το αν μ'αρεσει η μια ή η αλλη εκδοχη, απλα το αναφερω σαν διαπιστωση του γεγονοτος συγκριτικα με τα αλλα 2 μηχανακια που ακουσαμε.:thumbsup:

Reaction score
3.901

Kάποτε ένας φίλος αγόρασε ένα καινούργιο μεσαίο-οικογενειακό αυτοκίνητο γερμανικής κατασκευής και μας κάλεσε να το γιορτάσουμε.

Ήταν δεκαετία 90 και μόλις είχε αρχίσει η αγορά να 'πετάει' στα 1600+ κυβικών μοντέλα.

Όλοι λοιπόν όταν το είδαμε αναφωνήσαμε τις σχετικές ευχές και αφού το μπαλαμουτιάσαμε μέσα-όξω ξανα-αναφωνήσαμε περί της ποιότητας, αθανασίας, κλπ κλπ.

Όλοι πλην ενός, που γυρνάει κ του λέει:

- Ρε μαλάκα(σόρυ..) αυτό θα πεθάνει μετά απο μας, εγώ δε γουστάρω τέτοια αυτοκίνητα. Τα θέλω πιό ντελικάτα και δεν βάζω ποτέ καλύμματα στα καθίσματα, γουστάρω να λερώνονται κ να ξεθωριάζουν με το πέρασμα του χρόνου...

Reaction score
1.685

Ενα απο τα κυριοτερα στοιχεια της μουσικης αναπαραγωγης ειναι η προσομοιωση του χωρου ηχογραφησης.

Οι μουσικοι παραγωγοι επιλεγουν τον τροπο της, αλλα δεν ειναι τοσο ασχετοι να "τοποθετησουν" την φωνη μιας τραγουδιστριας (που ειναι συνηθως ορθια) στο ιδιο επιπεδο με την μποτα μιας ντραμς.

Αυτα τα δυο οπως και να το κανουμε οφειλουν να ακουγονται σε διαφορετικο υψος.

Οταν αυτη η διασταση απεικονιζεται ιδια με διαφορετικους ενισχυτες στον ιδιο χωρο, η με διαφορετικα συστηματα σε διαφορετικους χωρους, ποια λογικη λεει οτι ολοι αυτοι "παιζουν λαθος" και σωστα παιζει αυτος ο ενας που φερνει τα "πανω κατω" ?

Αν υπαρξει παραδοχη σ αυτο μας οδηγει στο συμπερασμα οτι "θελουμε" να ακουσουμε την πιστη αναπαραγωγη των συχνοτητων και οχι της σκηνης.

Τελικα, υπαρχει και αυτη η "σχολη" εκτος των αλλων....

Reaction score
3.901

Δεν εχω γραψει ακομη τις εντυπωσεις μου οι οποιες ειναι αρκετα κοντα στου Σταματη σε πολλα σημεια, ωστοσο το χαρακτηριστικο του περιορισμενου υψους της σκηνης κατα την αναπαραγωγη των μεσαιων κ εμφανως των φωνων, το ακουσα και γω κ παρακαλουμε οι αποψεις ημων που μπαινουμε στη διαδικασια να ακουμε τα μηχανηματα, να ειναι επισης σεβαστες.

Δεν θα πω οτι ετσι ειναι σωστο να ακουγονται τα μεσαια, ουτε το αν μ'αρεσει η μια ή η αλλη εκδοχη, απλα το αναφερω σαν διαπιστωση του γεγονοτος συγκριτικα με τα αλλα 2 μηχανακια που ακουσαμε.:thumbsup:
Παντελή όταν μπορέσεις μπες στο γνωστό σαιτ με τους 40 κλέφτες και αγόρασε τα αντίγραφα απο τις πρώτες μοντούλες του Μπρούνο.

Βάλτες σε κουτάκι και άκουσέ τες.

Reaction score
1.815

εγώ που είμαι 1,87 θα "ζοριστώ" λες;

να το δούμε αλλιώς: σε τι ύψος ακροατών συνίσταται;

και μια παράπλευρη ερώτηση: η υψίφωνος ακούγεται πιο ψηλά ή πιο χαμηλά από τον βαρύτονο;

ΥΓ πραγματικές απορίες. παρακαλώ να γίνουν σεβαστές.

Πραγματικά αν το δεις από την πλευρά του "μέτρου" έχεις απόλυτο δίκιο!
Κανείς δεν μπορεί να μετρήσει "υψομετρικές" διαφορές. Πόσο μάλλον σε μια αναπαραγωγή που σου σερβίρει ο εκάστοτε ηχολήπτης και μαστεράς, που δεν έχουμε ιδέα, το πως έχει συλλάβει την ιδεατή γι αυτόν ακρόαση ενός συμφωνικού έργου.

Παρ' όλα αυτά όμως Κώστα, δεδομένης της επί τόπου συγκριτικής ακρόασης τριών ενισχυτών (ο ncore ήταν ο ένας από αυτούς), παρατηρήθηκε η συγκεκριμένη διαφοροποίηση.
Να σου πω την αλήθεια, ούτε κι εγώ γνωρίζω αν είναι στο ενδεδειγμένο ύψος. Μακάρι να ήξερα για να μπορέσω να συμπεράνω σωστά, αν το αποτέλεσμα του ncore ή κάποιου άλλου ενισχυτή είναι το απόλυτο.

Το βέβαιο πάντως είναι ότι η αίσθηση του ίδιου ύψους μιας σοπράνο που ακούσαμε, ήταν υπαρκτή και καταγράφηκε ως εμφανή διαφορά σε σχέση με τους άλλους δυο ενισχυτές που απλά την ξεχώρισαν σε διαφορετική θέση και ανέβασαν την εικόνα της προς τα πάνω.

Όσον αφορά το ύψος της υψίφωνου σοπράνο σε σχέση με τους βαρύτονους, ήταν δυο κλικ πιο πάνω τοποθετημένη με τους βαρύτονους να είναι πίσω από αυτήν και τοποθετημένοι στο κέντρο. Στον ncore η σοπράνο μπήκε στο ίδιο ύψος με τους βαρύτονους, αν και ξεχώριζαν όλοι τους μια χαρά.
Να σημειωθεί ότι στο κομμάτι που ακούσαμε, είχαμε τετράφωνη μικτή χορωδία με υψίφωνες και βαθύφωνες γυναικείες φωνές, καθώς και οξύφωνους, βαθύφωνους τενόρους και μπάσσους.:smile:

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.140
Members
38.289
Νεότερο μέλος
Wintersun