Νκορίασις......πως λέμε ψωρίασις.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.567
Απάντηση: Νκορίασις......πως λέμε ψωρίασις.

το κοστος του θα ειναι το ιδιο με του nc400 αν καταφερης να τον βρης και παω και στοιχημα.325+φπαδηλ.
αν είναι έτσι, θα το σκεφτώ πολύ σοβαρά... όλο και κάπου θα φορτώσω το φπα (τα γνωστά)

Reaction score
1.766

μεγάλο λάθος έκανες. δε τα υπολόγισες σωστά.

εγω εκανα λαθος η ολοι οι αλλοι ενισχυτες και οι ucd400 (αν και τα πηγαν καλυτερα απο ολους τους υπολοιπους)

όλα είναι εξηγήσιμα.

σαφως αν και ο μπρουνο δε μπορεσε να μου τι εξηγηση ουτε σε εμενα ουτε στους υπολοιπους που ρωταγαν για τον τρομερο ελεγχο χαμηλα.

Κάνεις λάθος. Μέτρικ δε πήρα για να "βελτιώσω τον ήχο από τα μπέρια με καλύτερα ντακ". Έχεις σημαντικά κενά στον τρόπο σκέψης μου.

οχι δεν εχω αλλα ομως βελτιωθηκε και ο ηχος σου σαν Bonus.

Γέλα όσο θες. Μόνο μη βάλεις στοίχημα 10 χιλιάρικα όπως εκείνος ο μπάρμπας με τις φάσεις. Εγώ δεν είμαι ζαπάντης, θα στο τσεπώσω το 10-χίλιαρο στεγνά. Και με κουρτινούλα, για τα μάτχια του κόζμου...:biggrin:
ουτε το εχω (το10χιλιαρο) ουτε γινεται λογω αποστασης αλλα μιλας χωρις να εχεις ακουση.θα το εχανες σε δευτερολεπτα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.567

χαχαχχαχα, καλά ρε φιλαράκι, όλα καλά, όλα ανθηρά. ξέρεις ότι σε πάω! χαλαρά....

Υ.Γ. όσο για τα ICE-άκια τελευταίας γενιάς, παίζουν μαγικά, απλά χρειάζονται κάποιες μετατροπούλες. Κου-φου νόους γουατ αϊ εμ τόκιν εμπάουτ. τες πα, το φυλάω για "κερασάκι" στον κοστίδα μας, κάποτε θα του το κάνω, για πλάκα...

Reaction score
1.766

αν είναι έτσι, θα το σκεφτώ πολύ σοβαρά... όλο και κάπου θα φορτώσω το φπα (τα γνωστά)
δες ποσο κανη το ucd700hg+hxr και ποσο κανη το ucd2k oem κατι παρομοιο.

D

deleted user 10898

Guest
Βέβαια ξέρω που το πας...
600 στα 2 άρα 300 στα 4 άρα 150 στα 8.
οχι ρε, 200 στα 8, 400 στα 4, 600 στα 2.
το γιατι μπορείς να μου πεις;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.567

αν το ρημάδι κατεβαίνει στα 2, θα συμπιέζει. δυναμική συμπίεση. μπάι μπάι σι-ντι. άσε το χα-ντε. μόνο το πικαπ δε μασάει.... εξ ου και παίζει καλύτερα!

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.715

αν το ρημάδι κατεβαίνει στα 2, θα συμπιέζει. δυναμική συμπίεση. μπάι μπάι σι-ντι. άσε το χα-ντε. μόνο το πικαπ δε μασάει.... εξ ου και παίζει καλύτερα!
what cariola you are!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:laugh:

Reaction score
1.766

εδω τωρα εχω απορια.θα συμπιεζη και χωρις να φτανης το volume στο οριο;και αν ναι αυτο δε λυνεται μειωνοντας την ταση στα rail ωστε να παμε στα 150/8 300/4 600/2;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.567

εδω τωρα εχω απορια.θα συμπιεζη και χωρις να φτανης το volume στο οριο;και αν ναι αυτο δε λυνεται μειωνοντας την ταση στα rail ωστε να παμε στα 150/8 300/4 600/2;
πολύ τραβηγμένο σενάριο.
κανονικά δε παίζει ούτε γι'αστείο.

δε θέλω να μιλήσω έτσι αυθαίρετα για τη συγκεκριμένη υλοποίηση, δε την έχω μελετήσει επαρκώς για να ξέρω τέτοιες λεπτομέρειες. η αίσθησή μου είναι πως με πτώση στα ρέιλς θα πέσει τραγικά η ισχύς γενικώς, ενώ θα ανέβουν οι θόρυβοι και η THD, και φυσικά με τίποτα δε θα έχεις 600 στα 2. όλα είναι στην τσίτα από τον μπρούνο, δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω.

εσένα όμως δε πρέπει να σε απασχολεί αυτό, δε χρειάζεται. κάντο σε ντι-μπι και θα καταλάβεις. εντάξει στη θεωρία, αλλά τα βατ παραπλανούν.
πρώτα πρέπει να σε απασχολήσει η δυναμική συμπίεση των μεγαφώνων και του ηχείου συνολικά σε μεγάλες καταναλώσεις ισχύος, που είναι τεράστιο κεφάλαιο από μόνο του. αν ξεπεράσεις αυτό το πράγμα, μετά βλέπεις τις λεπτομέρειες του τιποτένιου ενός και κάτι ντιμπί από μέρους του ενισχυτή...

τα σύκα σύκα δηλαδή.

Κι εντάξει, έχεις δει και συ τα προτερήματα πολύ μεγάλης ισχύος. όπως κι άλλοι τα έχουν δει.

κι εγώ το ξεχείλωσα αυτό, 3 ενισχυτές 2,5 κιλοβάτ έκαστος σε κάθε ηχείο, και άλλος στα μπάσσα κάτω από τους 40 κύκλους. πιο ξεχειλωμένο σενάριο σε σπίτι, δύσκολα συναντάς.... κι όμως, στην πράξη, έρχονται οριακά λίγα μόνο ντι-μπί να είναι παντελώς αχρείαστα.... ίσα ίσα να μη κλείνουν οι ενισχυτές ποτέ (σε μένα κλείνουν, δε κλιπάρουν, απαγορεύεται ρητώς και δια ροπάλου το κλιπάρισμα...)

μπρος σ'αυτό το χάος, τα 200 και 400 βατ ξέρεις καλά πως ακούγονται...

και από ντάμπινκ φάκτορ μπορώ να σου δώσω σενάριο να γελάσεις...

Reaction score
1.766

πολύ τραβηγμένο σενάριο.
κανονικά δε παίζει ούτε γι'αστείο.

δε θέλω να μιλήσω έτσι αυθαίρετα για τη συγκεκριμένη υλοποίηση, δε την έχω μελετήσει επαρκώς για να ξέρω τέτοιες λεπτομέρειες. η αίσθησή μου είναι πως με πτώση στα ρέιλς θα πέσει τραγικά η ισχύς γενικώς, ενώ θα ανέβουν οι θόρυβοι και η THD, και φυσικά με τίποτα δε θα έχεις 600 στα 2. όλα είναι στην τσίτα από τον μπρούνο, δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω.

εσένα όμως δε πρέπει να σε απασχολεί αυτό, δε χρειάζεται. κάντο σε ντι-μπι και θα καταλάβεις. εντάξει στη θεωρία, αλλά τα βατ παραπλανούν.
πρώτα πρέπει να σε απασχολήσει η δυναμική συμπίεση των μεγαφώνων και του ηχείου συνολικά σε μεγάλες καταναλώσεις ισχύος, που είναι τεράστιο κεφάλαιο από μόνο του. αν ξεπεράσεις αυτό το πράγμα, μετά βλέπεις τις λεπτομέρειες του τιποτένιου ενός και κάτι ντιμπί από μέρους του ενισχυτή...

τα σύκα σύκα δηλαδή.

Κι εντάξει, έχεις δει και συ τα προτερήματα πολύ μεγάλης ισχύος. όπως κι άλλοι τα έχουν δει.

κι εγώ το ξεχείλωσα αυτό, 3 ενισχυτές 2,5 κιλοβάτ έκαστος σε κάθε ηχείο, και άλλος στα μπάσσα κάτω από τους 40 κύκλους. πιο ξεχειλωμένο σενάριο σε σπίτι, δύσκολα συναντάς.... κι όμως, στην πράξη, έρχονται οριακά λίγα μόνο ντι-μπί να είναι παντελώς αχρείαστα.... ίσα ίσα να μη κλείνουν οι ενισχυτές ποτέ (σε μένα κλείνουν, δε κλιπάρουν, απαγορεύεται ρητώς και δια ροπάλου το κλιπάρισμα...)

μπρος σ'αυτό το χάος, τα 200 και 400 βατ ξέρεις καλά πως ακούγονται...

και από ντάμπινκ φάκτορ μπορώ να σου δώσω σενάριο να γελάσεις...
οχι δεν θα πεση η ισχυ στα 2Ohm. μονο στα υπολοιπα γιατι ο περιορισμος ειναι το ρευμα στα 24A.H THD+Ν θα αυξηθη ομως το ξεχασα αυτο.

το ειδα παντως και στη πραξη οτι στα τελευταια 1-1.5db πριν αρχισουν τα κλεισιματα ερχοταν το κλιπαρισμα ενω με τους 2κ ποτε.

υγ. καλα το 600/2 το στρογγυλεψα λιγοτερα ειναι.

Y

Yiannis_B

Guest

Ας πάμε σε κάτι σημαντικό:

Ο ενισχυτής αυτός, σύμφωνα με τον κατασκευαστή (πέντε κάμψεις άπαντες, ο ζαπάντης 10), είναι 200 βατ στα 8 ωμ.

Επαναλαμβάνω: 200 βατ στα 8 ωμ.

Ναι, με παραμορφωση THD 1%.

πάμε στο πι-ντι-εφ, που πολλοί εμίσησαν (όπως και τον άκρομπατ ρίντερ):

(σελίδα 2, 3η σειρά, μη ψάχνετε σε καμιά σπηλιά και δε βρίσκετε, νούμερα λέει ο άνθρωπος)

http://www.hypex.nl/docs/NC400_datasheet.pdf

παρακάτω όμως (σελίδα 7 τέρμα κάτω αριστερά, για να μη ψάχνετε σε σπηλιές), από το σχετικό σχεδιάγραμμα ισχύος στα 8 ωμ, ανέτως βλέπετε πως ο εν λόγω ενισχυτής πιάνει χαλαρά πολύ περισσότερα βατ, εγώ ανέτως θα έλεγα 290 βατ στα 8 ωμ.

Γιατί λοιπόν ο βλαξ μπρούνο μας λέει "200 βατ" και δε μας λέει ~300 βατ?
Μηπως γιατι διαβαζεις τα manual οπως θες?

Το διαγραμμα που αναφερεις κατω αριστερα στην σελιδα 7, ειναι για 4 Ohm.

Διαβασε στην αρχη της σελιδας 7:

9 Typical performance graphs
Test conditions: one NC400 powered by SMPS600 with 230VAC mains. 4 ohm load except where
noted otherwise.
Measurement bandwidth=20kHz except for response data.
Ναι.....ανέτως θα έλεγα 290 βατ στα 4 ωμ. :roflmao:

...και το διαγραμμα ειναι για 100Hz, 1kHz και 6kHz......παραπανω τι κανει?

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
36.410
Re: Απάντηση: Νκορίασις......πως λέμε ψωρίασις.

εν ολίγοις, encore 400-άρια δε θα πάρω, ευχαριστώ.

1000 φορές προτιμώ τα γεφυρωμένα ICE modules του κοτσίδη μας...

και ....δικαίως!

καλό βράδυ.
.

Γιατρε μου, επιστημονα μου, παντογνωστη μου εσυ (γλυφτης εεε???) για εξηγησε το μου αυτο , να το καταλαβω κ γω ο ασχετος λαμπατος!!!

τι εννοεις? τι διαφορες εχουμε στην οδηγηση κ στην ποιοτητα του ηχου σε σχεση μ αυτα τα ..κοκορια...εεεε...τα ενκορια?

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.836
Απάντηση: Νκορίασις......πως λέμε σκωρίασις.

Ναι, με παραμορφωση THD 1%.
...και το διαγραμμα ειναι για 100Hz, 1kHz και 6kHz......παραπανω τι κανει?
Το ΄΄1%΄΄ αποτελεί ψυχοακουστικό όριο γιά την THD.Από εκεί και κάτω,ο ανθρώπινος εγκέφαλος δίνει ύψιστη προτεραιότητα στη φασματική κατανομή των ολικών αρμονικών παραμορφώσεων έναντι της απόλυτης ποσοστιαίας τιμής αυτών.

Υποσημειώσεις από το έγγραφο των τεχνικών χαρακτηριστικών:
"...Notes:
*: At higher audio frequencies there are not enough harmonics left in the audio band to make a meaningful THD measurement. High frequency distortion is therefore determined using a
18.5kHz+19.5kHz 1:1 two-tone IMD test.
**: Dielectric losses in the output capacitor limit long term (>30s) full-power bandwidth to 15kHz."

"...Note: THD+N includes noise. Noise (mainly thermal noise from resistors) dominates below 10W.Since the noise level is constant and absolute its amplitude relative to the test signal level, expressed in percents, is higher for lower signal levels. This in no way implies that distortion performance has an optimum at 10W but that at lower powers it is completely unmeasurable amongst the (very low) noise. This is why distortion spectra are only shown for high power levels where any distortion of note exists. “First Watt” performance is, in fact, first rate."

Σελ 597 από το σύγγραμμα που έχεις καταθέσει:
"...THD measurement of class D amplifiers is practical and relevant when conducted at low frequencies like 1 kHz. However, THD measurements are of very limited use when conducted at high frequencies like 20 kHz. This is because the class D amplifier’s output filter will block many of the upper harmonics,rendering an optimistic result and low sensitivity to those higher harmonics considered most offensive. If the AES17 filter is in place, all harmonics of a 20-kHz test signal will be blocked. Indeed,only the second harmonic of a 10-kHz test signal will barely manage to get through.THD-1 is a satisfactory basic test, but it provides virtually no information about highfrequency nonlinearities..."

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057
Ο καθενας με τον πονο του.
Τον ηπιαμε απο την Λεβαντε, χτυπηθηκαν τα παιδια απο ιωση, πλημμυρισε ο κηπος και εχω και τον Παππα να με φυτευει στις ιντριγκες που στηνει. Κωστα να μην ξαναμιλησεις ΠΟΤΕ για λογαριασμο μου. Μια απο τις συμπεριφορες που μισω, ειναι αυτες του παρασκηνιου. Δεν ξερω τι ειχες στο μυαλο σου οταν με φωτογραφιζες ουτε και με ενδιαφερει. Εκπροσωπους τυπου δεν χρειαζομαι σιγουρα, αν ηθελα να πω κατι θα το ελεγα εγω. Ζητησα απο την διαχειριση να χτενισει τα μνμ σου που με εμπλεκουν σε ανυπαρκτες συζητησεις, αλλα το αιτημα απερριφθη. Η συναντηση στο σπιτι μου ειχε συγκεκριμενο σκοπο. Τα λοιπα ειναι εκ του πονηρου ...

Reaction score
1.788

3 μερες εχω να μπω [πηζω] και τα εχετε κανει παλι π@@@@@να!!

Τρακη που εισαι΄;

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.558
Members