Tο θαυμα της samsung smart tv λεγεται allshare!!! Xρησιμοποιειστε το...

Reaction score
14
Kαταρχην ανοιγω αυτο το θεμα καθως πολλοι δεν γνωριζουν εχωντας tv samsung με τεχνολογια dlna οτι μπορουν να βλεπουν οτι φορμα ταινιας θελουν ασυρματα μεσω του υπολογιστη τους απευθειας στην τηλεοραση τους ακομα και 3d με εξωτερικους υποτιτλους χωρις καμια απολυτως απωλεια στην ποιοτητα εικονας
Ξεχαστε τα usb στικακια και media pleyers η samsung φροντισε να εχουμε τον καλυτερο ενσωματωμενο media pleyer που φτιαχτηκε ποτε σε tv βαση τα σημερινα δεδομενα

Με το προγραμμα allshare οπου μπορειτε να το κατεβασετε απο εδω αυτο το λινκ που ειναι για τον υπολογιστη σας
http://www.samsung.com/gr/support/usefulsoftware/ASPS/JSP#

Mπορειτε να παιζετε οτι φορμα εικονας θελετε ακομα και αρχεια τεραστια οπως mkv ασυρματα απο τον υπολογιστη σας χωρις καμια απολυτως συνδεση και το βασικοτερο χωρις καμια απολυτως μειωση στην ποιοτητα εικονας...ενοειται και οι υποτιτλοι ακομα και ξεχωριστοι αναγνωριζονται κανονικα και υπαρχουν μεσα στην ταινια που θα βλεπετε αρκει να ειναι στο ιδιο φακελο και να εχουν το ιδιο ονομα

Eπισης κατι που ειναι πολυ σημαντικο ειναι οτι μπορουμε να παρουμε και το σημα 5.1 dolby η dts απο την οπτικη εξοδο που εχει η tv μας και το σημα αυτο να το δωσουμε στον ενισχυτη μας για να ακουμε ηχο 5.1 dolby digital η dts

Eνα ακομα θαυμα ειναι και στις ταινιες 3d οπου παλι ασυρματα τις παιζουμε στην τv μας και ακομα και απλους υποτιτλους να βρουμε 2d απο το διαδυκτιο και τους κολλησουμε στον ιδιο φακελο η τv μας τους αναγνωριζει κανονικα και τους μετατρεπει μονη της σε 3d...επισης παλι μπορουμε να παρουμε σημα 5.1 για τον ενισχυτη μας μεσω της οπτικης ινας της tv

Για να τα πετυχουμε ολα αυτα πρεπει
1-να εχουμε το προγραμμα all share στον υπολογιστη μας
2-να εχουμε συνδεμενη την tv μας ασυρματα η ενσυρματα στο ιδιο ρουτερ που ειναι συνδεμενος ο υπολογιστης μας μιας και απο εκει επικοινωνουν και γινεται το buffering
3-Παταμε το source απο την tv μας απο το τηλεχειριστηριο και επιλεγουμε το all share και παταμε μεσα θα μας ρωτησει τι θελουμε να παιξουμε,παταμε βιντεο για ταινιες και μας εμφανιζει ολους τους φακελους του υπολογιστη μας εικονικα στην tv μας ,βρισκουμε το αρχειο μας που θελουμε να παιξουμε και το επιλεγουμε με το οκ και ειμαστε ετοιμοι

Τοσο απλα μπορουμε να καταργησουμε ολα τα usb στικακια η media pleyers που μας παιδευαν τοσα χρονια μια με τους υποτιτλους και με 1000 δυο θεματα

Ελπιζω να βοηθησα καποιους που ενω εχουν αυτες τις tv να τους ακουω να παιδευονται
ειμαι εδω για οποιαδηποτε απορια σας

melina

Cargo 200
Reaction score
43.169
Ετχαριστούμε φίλε,

μπορεί η tv να δει και από NAS που τρέχει DLNA?

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Reaction score
14
Απάντηση: Re: Tο θαυμα της samsung smart tv λεγεται allshare!!! Xρησιμοποιειστε το...

καλησπερα δεν ο γνωριζω καν αυτο που λες...

Reaction score
14
Απάντηση: Re: Tο θαυμα της samsung smart tv λεγεται allshare!!! Xρησιμοποιειστε το...

Ετχαριστούμε φίλε,

καλησπερα δεν το γνωριζω καν αυτο που λες

Reaction score
14

δεν ανακάλυψε και τον τροχό η Samsung, μην είμαστε υπερβολικοί .... http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?122678-NFC-Miracast-and-SmartTV

CPU : Intel Pentium4 2.33GHz or higher | RAM : 2GByte or higher | Resolution : Monitor with 900x500 or higher |
Wi-Fi : 802.11g/n | OS : Windows XP/ Vista/ 7 | Microsoft .Net Framework 3.5 or higher

http://www.samsung.com/global/allshare/pcsw/
συγνωμη αλλα αυτη την στιγμη η samsung εχει τον καλυτερο media player που υπαρχει σε tv και με το allshare παιρνουμε την ιδια ποιοτητα εικονας με την πηγη και κανονικα με υποτιτλους και στο 3d αναγνωριζει και παλι τους υποτιτλους ακομα και σε φορμα srt. 2d δηλαδη και τους μετατρεπει μονη της και τους χωνει μεσα στην ταινια,πλεον τα τεραστια αρχεια mkv παιζουν κανονικοτατα
αν αυτο δεν ειναι θαυμα τοτε ποιο ειναι?
γλυτωνουμε σχεδον 100ευρω+ για ενα media player που θα επρεπε να αγορασουμε αυτοι που κατεβαζουμε ταινιες απο το internet
και κατι ακομα ο φιλος μου με σονυ μοντελο me dlna η ταινια οταν ειναι blu ray rip την εμφανιζει ασυρματα σε ποιοτητα βιντεοκασσετας,και δεν μιλαω για υποτιτλους ξεχωριστους γιατι εκει επικρατει το χαος

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
To AllShare είναι η ονομασία που έχει δώσει η Samsung στην συγκεκριμένη τεχνολογία που αφορά κυρίως την διασύνδεση μιας TV με άλλες συσκευές, την ίδια τεχνολογία χρησιμοποιούν και άλλοι κατασκευαστές.
Το κομμάτι του media player είναι κάτι ξεχωριστό και είναι καθαρά θέμα κατασκευαστή ποιες δυνατότητες θα δώσει στον τελικό καταναλωτή, ισχύ επεξεργαστή, συμβατότητα με αρχεία κ.α., το βασικό μειονέκτημα είναι η έλλειψη πλήρους υποστήριξης των Dolby TrueHD και DTS-HD από την ψηφιακή έξοδο των τηλεοράσεων.
Το πρωτόκολλο dlna είναι ίσως η μεγαλύτερη απάτη που έχουν βγάλει ποτέ, υποστηρίζει ελάχιστα είδη αρχείων.

Όταν οι κατασκευαστές αποφασίσουν να βάλουν πραγματικές δυνατότητες δικτύου και βλέπουμε αρχεία μέσω SMB ή NFS και έξοδο ήχου μέσω HDMI τότε και μόνο τότε μπορούμε να πούμε ότι τα εξωτερικά media players είναι άχρηστα.
Φυσικά ο καθένας επιλέγει ανάλογα με τις ανάγκες του...

Reaction score
14

To AllShare είναι η ονομασία που έχει δώσει η Samsung στην συγκεκριμένη τεχνολογία που αφορά κυρίως την διασύνδεση μιας TV με άλλες συσκευές, την ίδια τεχνολογία χρησιμοποιούν και άλλοι κατασκευαστές.
Το κομμάτι του media player είναι κάτι ξεχωριστό και είναι καθαρά θέμα κατασκευαστή ποιες δυνατότητες θα δώσει στον τελικό καταναλωτή, ισχύ επεξεργαστή, συμβατότητα με αρχεία κ.α., το βασικό μειονέκτημα είναι η έλλειψη πλήρους υποστήριξης των Dolby TrueHD και DTS-HD από την ψηφιακή έξοδο των τηλεοράσεων.
Το πρωτόκολλο dlna είναι ίσως η μεγαλύτερη απάτη που έχουν βγάλει ποτέ, υποστηρίζει ελάχιστα είδη αρχείων.

Όταν οι κατασκευαστές αποφασίσουν να βάλουν πραγματικές δυνατότητες δικτύου και βλέπουμε αρχεία μέσω SMB ή NFS και έξοδο ήχου μέσω HDMI τότε και μόνο τότε μπορούμε να πούμε ότι τα εξωτερικά media players είναι άχρηστα.
Φυσικά ο καθένας επιλέγει ανάλογα με τις ανάγκες του...
Καταρχην το dlna σε samsung αναγνωριζει σχεδον ολα τα επικρατεστερα φορματ
ως τωρα δεν υπαρχει κατι που να μην εχει παιξει απο οπου και αν το εχω κατεβασει
αυτα που λες τα φορματ δεν εχω ιδεα τι ειναι
δεν εχω δει ολα αυτα τα χρονια αυτο το φορματ σε καμια ταινια που να εχω κατεβασει
οποτε αυτο που λες ειναι για ενα ποσοστο ελαχιστο για τους φανς του homecinema αφου οι ματροσκαρες μας δινουν και παιρνουν στις μερες μας

το μονο μειονεκτημα ειναι οτι δεν μπορει να δωσει σημα dolby hd επειδη δεν εχει εξοδο hdmi η tv οπως και καμια tv δεν εχει ακομα αυτη την δυνατοτητα
Αν το παμε ετσι απο τους media player απο οτι θυμαμαι πολλοι λιγοι σου δινουν εξοδο hdmi για σημα dolby hd και αυτοι ειναι πανακριβοι
Το να κατεβασεις μια ταινια σε ματροσκα (mkv file) αφου πλεον ολες οι ταινιες ειναι σε τετοιο φορμα
εχουμε αριστη ποιοτητα εικονας και ειναι το επικρατεστερο φορμα με διαφορα και με ηχο dolby 5.1 και με εξωτερικους υποτιτλους
Επισης και στο 3d δεν κανουμε κανενα convert υποτιτλους η οτιδηποτε
ως εδω ειμαστε κερδισμενοι 100%
Και μιλαμε για ενα τζαμπα media player που μας γλυτωνει 100 ευρω+
γιαυτο ειναι θαυμα με αυτα που κανει και ακομα πιο θαυμα ειναι η ποιοτητα που ειναι ιδια με το πρωτοτυπο
τι αλλο να ζητησει κανεις?
γιαυτο ευχαριστουμε σαμμυ
you are the big one...

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.167
Απάντηση: Tο θαυμα της samsung smart tv λεγεται allshare!!! Xρησιμοποιειστε το...

Η δική μου παρότι 2012 allshare δεν έχει! μέσω usb βέβαια παίζει σχεδόν τα πάντα!

Reaction score
0
Απάντηση: Tο θαυμα της samsung smart tv λεγεται allshare!!! Xρησιμοποιειστε το...

και γω έχω την es800046 αλλά δεν κάνω και έτσι!!!! :wink: καλό είναι αλλά έχει θέματα ακόμη να λύσει, ακόμη ένα media player δεν μπορεί να το αντικαταστήσει. ε΄γω δεν είμαι ευχαριστημένος, οκ δεν είναι για πέταμα αλλά έχει θέματα.
δλδ 1) δεν παίζει όλα τα αρχεια srt , εμένα θαέλεγα δεν τους παίζει καθόλου μόνο του ενσωματομένους. ίσως αν θέλεις να με βοηθήσεις μήπως θέλει ρύθμιση κάτι, έχω παίξει αρκετά αλλά δεν έβγαλα άκρη.
2) αρχεία μόνο avi και βασικά πολύ λίγα αρχεία παίζει!!! από τα 10 αρχεία που κατεβάζω απο τορρενταδικα τα 2-3 παιζει.
3) ασύρματα οκ παίζει αλλά έχει σημασία πόσο γρήγορα είναι το δικτυο σου καλά δεν το συζητώ για αρχεία άνω των 5-6 giga εννοειται πως όχι
4) δυσχρηστό μενού, γιατί να πρέπει να επιλέξω τι αρχειο θέλω πχ. φώτο 'η ταινια εξαρχής???
Ίσως σε μια μελλοντική αναβάθμιση αυτά να διορθωθούνε αλλά ακόμη έχω κουμπομένο ένα media player.
ΑΑΑ και κάτι τελευταίο δεν μπορώ να βγάλω ήχο σε home cinema απο άλλες πηγες με τίποτα!!! δυστυχώς το home είναι παλιο και δεν έχει οπτική , όλες οι άλλες συνδέσεις δεν παίζουν. Αυτά αν ξέχασα κάτι θα επανέλθω!!! :sneaky:

Reaction score
0
όταν χρησιμοποιούσα το allshare στη samsung που έχω, δεν αντιμετώπισα ποτέ πρόβλημα με τους υπότιτλους. Τους έπαιζε όλους κανονικά.

Το allshare είναι ένα DLNA server. Καλό αλλά απλό. Δεν προσφέρει πολλά όπως τα media players, δε μπορεί να συγκριθεί μαζί τους.

Reaction score
40

Ετχαριστούμε φίλε,

Ναι μπορει.

Reaction score
40

και γω έχω την es800046 αλλά δεν κάνω και έτσι!!!! :wink: καλό είναι αλλά έχει θέματα ακόμη να λύσει, ακόμη ένα media player δεν μπορεί να το αντικαταστήσει. ε΄γω δεν είμαι ευχαριστημένος, οκ δεν είναι για πέταμα αλλά έχει θέματα.
δλδ 1) δεν παίζει όλα τα αρχεια srt , εμένα θαέλεγα δεν τους παίζει καθόλου μόνο του ενσωματομένους. ίσως αν θέλεις να με βοηθήσεις μήπως θέλει ρύθμιση κάτι, έχω παίξει αρκετά αλλά δεν έβγαλα άκρη.
2) αρχεία μόνο avi και βασικά πολύ λίγα αρχεία παίζει!!! από τα 10 αρχεία που κατεβάζω απο τορρενταδικα τα 2-3 παιζει.
3) ασύρματα οκ παίζει αλλά έχει σημασία πόσο γρήγορα είναι το δικτυο σου καλά δεν το συζητώ για αρχεία άνω των 5-6 giga εννοειται πως όχι
4) δυσχρηστό μενού, γιατί να πρέπει να επιλέξω τι αρχειο θέλω πχ. φώτο 'η ταινια εξαρχής???
Ίσως σε μια μελλοντική αναβάθμιση αυτά να διορθωθούνε αλλά ακόμη έχω κουμπομένο ένα media player.
ΑΑΑ και κάτι τελευταίο δεν μπορώ να βγάλω ήχο σε home cinema απο άλλες πηγες με τίποτα!!! δυστυχώς το home είναι παλιο και δεν έχει οπτική , όλες οι άλλες συνδέσεις δεν παίζουν. Αυτά αν ξέχασα κάτι θα επανέλθω!!! :sneaky:
Τα αρχεια SRT - SUB που υποστηρίζει (και Ελληνικά) πρεπει να ειναι σε φόρμα ANSI και οχι το σπάνιο UTF8. Αν και με το notepad των windows με ενα απλο save as, αλλάζει εύκολα.

Ασύρματα διαβάζει οτι και ενσύρματα. Κοινή χρήση δiκτυου κάνει και τα διαβάζει ο ίδιος ο media player. Αν θελήσουμε να έχουμε πιο καλη ταχύτητα μπορούμε και μέσω καλωδίου lan η με WI-FI direct. οπου δεν διαμεσολαβεί το ρουτερ για το δίκτυο, αλλα συνδέεται κατευθείαν η TV με το PC ασύρματα. Εκεί η διαμεταγωγή ειναι μακράν μεγαλύτερη.

Φυσικά αυτα ισχύουν πανω κάτω για ολες τις TV και οχι μόνο για Samsung.

Για την ιστορία οριστε τι υποστηρίζει απο βίντεο η Samsung το 2012. (ισχύει για ολα τα μοντελα)

Μορφές αρχείων που υποστηρίζονται από τις
λειτουργίες Υπότιτλοι και AllShare Play

Υπότιτλοι
Εξωτερικοί

–– MPEG-4 timed text (.ttxt)
–– SAMI (.smi)
–– SubRip (.srt)
–– SubViewer (.sub)
–– Micro DVD (.sub ή .txt)
–– SubStation Alpha (.ssa)
–– Advanced SubStation Alpha (.ass)
–– Powerdivx (.psb)

Εσωτερικοί

–– Xsub
Κοντέινερ: AVI
–– SubStation Alpha
Κοντέινερ: MKV
–– Advanced SubStation Alpha
–– SubRip
–– MPEG-4 timed text
Κοντέινερ: MP4

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.167

Μετέτρεψε τους υπότιτλους απο ANSI σε UDF-8 και θα τους παίξει κανονικά!

Reaction score
40

Νομιζω το αντιθετο αγαπητε μου. Ansi παιζει. Θα το τσεκαρω.

Reaction score
0

Και που το βλέπω τι αρχείο είναι?? έχω το workshop4 ανοιξα το αρχείο έκανα save as μου το βγάζει σε subrib αλλά το ansi kai udf8 δεν το βλέπω κάπου.. ΄πάντως όλοι οι υπότιτλοί απο τα τορρενταδικα ίδιο φορματ έχουν.
είχα συνδέση την τηλεόραση με το καλώδιο του νετ αλλά απο την στιγμή που δεν μου έπαιζε τις μισές ταινίες και καθόλου υπότιτλούς ΄΄εβαλα πάλι το mediaplayer. αν κάποια στιγμή γίνει αναβάθμιση και βελτιώση αυτών τα ξαναλέμε, δεν θα κάτσω τώρα να μετατρέπω ταινίες και υπότιτλούς για να βλέπω απο την στιγμή που έχω τον media player που παιζει τα πάντα , μα τα πάντα!,
Ααα μήπως ξέρετε και αυτό???

έχω συνδέση το media player με hdmi στην tv και με coaxial στο home cinema. Με το media player δεν έχω πρόβλημα , το προβλημα είναι ότι η tv δεν βγάζει ήχο από το home cinema όταν επιλέγω διαφορετική πηγή. δλδ. αν επιλέξω source all share to pc δεν ακουω ήχο στο home cinema. το home cinema είναι παλιο και οι συνδέσεις του είναι coaxial , hdmi component και rca κόκκινο άσπρο. έχω δοκιμάσει με rca κοκκινο ασπρο tv σε home, SCART tv σε home, hdmi tv σε home, τίποτα...

θέλει καμμία ρύθμιση η tv?? διαφορετικη συνδεσμολογία?

Reaction score
40

Και που το βλέπω τι αρχείο είναι?? έχω το workshop4 ανοιξα το αρχείο έκανα save as μου το βγάζει σε subrib αλλά το ansi kai udf8 δεν το βλέπω κάπου.. ΄πάντως όλοι οι υπότιτλοί απο τα τορρενταδικα ίδιο φορματ έχουν.
είχα συνδέση την τηλεόραση με το καλώδιο του νετ αλλά απο την στιγμή που δεν μου έπαιζε τις μισές ταινίες και καθόλου υπότιτλούς ΄΄εβαλα πάλι το mediaplayer. αν κάποια στιγμή γίνει αναβάθμιση και βελτιώση αυτών τα ξαναλέμε, δεν θα κάτσω τώρα να μετατρέπω ταινίες και υπότιτλούς για να βλέπω απο την στιγμή που έχω τον media player που παιζει τα πάντα , μα τα πάντα!,
Ααα μήπως ξέρετε και αυτό???

έχω συνδέση το media player με hdmi στην tv και με coaxial στο home cinema. Με το media player δεν έχω πρόβλημα , το προβλημα είναι ότι η tv δεν βγάζει ήχο από το home cinema όταν επιλέγω διαφορετική πηγή. δλδ. αν επιλέξω source all share to pc δεν ακουω ήχο στο home cinema. το home cinema είναι παλιο και οι συνδέσεις του είναι coaxial , hdmi component και rca κόκκινο άσπρο. έχω δοκιμάσει με rca κοκκινο ασπρο tv σε home, SCART tv σε home, hdmi tv σε home, τίποτα...

θέλει καμμία ρύθμιση η tv?? διαφορετική συνδεσμολογία?
Δεν χρειάζεται καμια χρονοβόρα μετατροπη η κάποιο πρόγραμμα ειδικό κτλ...

Απλάανοίγεις το αρχειο srt η sub με open as με το notepad των windows. Χωρις να κάνεις τιποτα, απλα κανεις το αρχείο save as. Στο παράθυρο που ανοιγει πιο κατω βλέπεις τις επιλογές ansi, utf-8 κτλ. Για να μην παίζει λογικά θα ειναι utf-8. Κανε το ansi, πάτα save και τελος. Αν στο μετονομάσει σε txt το ξαναμετονομαζεις σε srt η sub (οτι ηταν). Ο χρονος που θα κανεις ειναι μερικά δευτερόλεπτα. Εξυπακούεται οτι ο υπότιτλος πρέπει να εχει ακριβώς το ιδιο όνομα με το βίντεο και να ειναι στον ίδιο φάκελο.

[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

Για να σου δώσει η TV ήχο στο home πρέπει να συνδεθεί η έξοδος ήχου της σε κάποια είσοδο του home. Πχ οι νέες samsung το κάνουν μόνο με οπτική ίνα toslink. Αλλιώς με πατέντα απο το scart της σε rca με κάποιο adapter. Αν και δεν είμαι σίγουρος εαν απο το usb θα δίνει ήχο στο scart. Απο τα κανάλια είναι στάνταρ.

Reaction score
0

thanks θα τα δοκιμασω και τα 2 που μου λες. απλά ελπίζω να μην αλλάξει το αρχείο απο το τορρεντ γιατι ταυτόχρονα το κάνω upload αν κατάλαβες, γιαυτό δεν το πείραζα. Αυτό με τον ήχο με έχει σκάσει :confused: έχω ήχο απο το home cinema για tv , nova kai mediaplayer και δεν έχω απο τις πηγές, με τρελένει :mad:

Reaction score
0

Τα έκανα και τα 2, τα έσωσα και σε ansi και σε utf8 .... δυστυχώς δεν παιζει με τίποτα. το αρχειο είναι srt subrib.....

Reaction score
40

Βεβαιώσου οτι μέσα απο τα μενού της tv έχεις ενεργοποιήσει την επιλογή υπότιτλοι. Πάτα μενού την ώρα που βλέπεις κάποιο κανάλι και όχι στο usb. Η εργοστασιακή ρύθμιση είναι στο off.

Μετα βεβαιωσου οτι ο υπότιτλος έχει ακριβώς το ιδιο ονομα με το αρχείο βίντεο.

Εαν ο υπότιτλος είναι επεξεργασμένος με κάποιο πρόγραμμα σβηστον και κατέβασε έναν καθαρό. Δες εάν είναι Ansi και μετονόμασε τον με το όνομα της ταινίας.

Μετα κατα την διαρκεια της αναπαραγωγης της ταινιας πατα το κουμπί tools και στα μενού υποτίτλων επέλεξε ρυθμίσεις κωδικοποίησης από Δυτική σε Ελληνική. Παίζεις με το μέγεθος κτλ.

Μέτα από αυτά θα πρέπει να παίζει. Πολύ σπάνια έχουν αναφερθεί προβλήματα με υποτίτλους σε αυτά τα μοντελα. Κάτι πρέπει να κάνεις λάθος.

Staff online

• Zizik
    Safety Last * tl;dr *
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.018
Members
38.278
Νεότερο μέλος
dv2551