Επιλογή τηλεόρασης 32'', budget 400€

Reaction score
40
Απάντηση: Επιλογή τηλεόρασης 32'', budget 400€

Full aray;Περιμετρικά της οθόνης δεν είναι και σε αυτήν;
Και ομως οχι, επιμένουν οτι ειναι full array. Εξου και το παχος.

Reaction score
40
Απάντηση: Re: Απάντηση: Επιλογή τηλεόρασης 32'', budget 400€

Οπότε??? Samsung 6100 ή LG 620S? Ή μήπως την Samsung 6030? Διαβάζω πως κι αυτή έχει αρκετά καλή εικόνα, βλέποντάς την να παίζει όμως και 2D αλλά και 3D δίπλα στην 6100, μου έδινε την αίσθηση πως η 6100 ήταν ένα κλικ καλύτερη...

Το ξέρω πως σας έχω κουράσει, αλλά και τα λεφτά που θα φύγουν δεν είναι λίγα... Οπότε θα πρέπει να κάνω την καλύτερη δυνατή επιλογή!
Το βασικότερο ειναι να τις δεις από κοντά να κρίνεις και την απόδοση τους σε 2D όπου και θα αποτελεί την κύρια σου θεαση σε μεγαλύτερό ποσοστό. Εκει θα ξεκαθαρίσεις αμέσως τα πράγματα.

Σχετικα με το web browsing της 6100 οπως προ αναφέρθηκε δεν προκειται να αντιμετωπίσεις κανένα πρόβλημα ουτε να παιδευτείς. Ο browser της ειναι πλήρης, υποστηρίζει flash και HTML5 μέσω update και μπορείς να βάλεις οποιοδήποτε wired η wireless πληκτρολόγιο και ποντίκι (microsoft logitech κτλ.) Εναλλακτικά μπορείς και με οποιοδήποτε smartphone μεσώ εφαρμογής (ειτε IOS ειτε android). Τώρα το magic remote, μερικοί το βρίσκουν εύχρηστο άλλοι οχι. Δεν αποτελεί βασικό κριτήριο επιλογής για μια ολόκληρη TV.

Το smart hub της Samsung εχει την τοπολογία των smart phones. Δηλαδή μια ενιαία οθόνη σε σελίδες με widgets. Πολλοί το βρίσκουν φιλικό και ανετο καθώς ειναι οικείο σε όσους εχουν smartphones. H ταξινόμηση των καναλιών...Ναι εκεί συμφωνώ... Δράμα και πολυ χαζος τρόπος.

Τέλος η 6100 έχει ενσωματωμένο wi-fi.

Σχετικά με τα 400 - 200 hz αυτα προκύπτουν όπως ειπε και ο gstriftos με την μεθοδο frame interpollation. Μαλιστα φημολογειται οτι η 620 παταει σε 50ΗΖ εγγενη σαρωση. H 6100 εχει 100Hz panel. Παντως για να ειμαι ειλικρινης εντονες διαφορες δεν θα μπορέσεις να δεις. Μαλιστα το frame interpolation συνήθως θέλει παραμετροποίηση ωστε να μην ειναι τόσο επιθετικό καθώς στα γρήγορα πλανα θα έχεις θεματακια με artifacts..

Και οι 2 TV ειναι καλες. Καλο ειναι να τις κρινουμε αντικειμενικα. Το σημαντικοτερο για εμενα ειναι να τις δεις απο κοντα.

Αν και θεωρώ δυσκολο να βρεις την ES6100 καπου ετοιμοπαράδοτη. Καθως εχει καταργηθεί και ηδη κυκλοφορεί στα ράφια ο αντικαταστάτης F6400

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Επιλογή τηλεόρασης 32'', budget 400€

Το βασικότερο ειναι να τις δεις από κοντά να κρίνεις και την απόδοση τους σε 2D όπου και θα αποτελεί την κύρια σου θεαση σε μεγαλύτερό ποσοστό. Εκει θα ξεκαθαρίσεις αμέσως τα πράγματα.

Σχετικα με το web browsing της 6100 οπως προ αναφέρθηκε δεν προκειται να αντιμετωπίσεις κανένα πρόβλημα ουτε να παιδευτείς. Ο browser της ειναι πλήρης, υποστηρίζει flash και HTML5 μέσω update και μπορείς να βάλεις οποιοδήποτε wired η wireless πληκτρολόγιο και ποντίκι (microsoft logitech κτλ.) Εναλλακτικά μπορείς και με οποιοδήποτε smartphone μεσώ εφαρμογής (ειτε IOS ειτε android). Τώρα το magic remote, μερικοί το βρίσκουν εύχρηστο άλλοι οχι. Δεν αποτελεί βασικό κριτήριο επιλογής για μια ολόκληρη TV.

Το smart hub της Samsung εχει την τοπολογία των smart phones. Δηλαδή μια ενιαία οθόνη σε σελίδες με widgets. Πολλοί το βρίσκουν φιλικό και ανετο καθώς ειναι οικείο σε όσους εχουν smartphones. H ταξινόμηση των καναλιών...Ναι εκεί συμφωνώ... Δράμα και πολυ χαζος τρόπος.

Τέλος η 6100 έχει ενσωματωμένο wi-fi.

Σχετικά με τα 400 - 200 hz αυτα προκύπτουν όπως ειπε και ο gstriftos με την μεθοδο frame interpollation. Μαλιστα φημολογειται οτι η 620 παταει σε 50ΗΖ εγγενη σαρωση. H 6100 εχει 100Hz panel. Παντως για να ειμαι ειλικρινης εντονες διαφορες δεν θα μπορέσεις να δεις. Μαλιστα το frame interpolation συνήθως θέλει παραμετροποίηση ωστε να μην ειναι τόσο επιθετικό καθώς στα γρήγορα πλανα θα έχεις θεματακια με artifacts..

Και οι 2 TV ειναι καλες. Καλο ειναι να τις κρινουμε αντικειμενικα. Το σημαντικοτερο για εμενα ειναι να τις δεις απο κοντα.

Αν και θεωρώ δυσκολο να βρεις την ES6100 καπου ετοιμοπαράδοτη. Καθως εχει καταργηθεί και ηδη κυκλοφορεί στα ράφια ο αντικαταστάτης F6400
Κατ' αρχήν σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρόνο που αφιέρωσες ώστε να μου δώσεις μια τόσο τεκμηριωμένη απάντηση!!
Τείνω προς την ES6100 καθώς προσφέρει τα πάντα και είναι εντός του νέου ορίου που έθεσα (500€). Γιατί όμως λες πως δεν θα τη βρω πουθενά ετοιμοπαράδοτη? Αρκετά μεγάλα καταστήματα γράφουν πως υπάρχει σε απόθεμα.. Λες να μην την έχουν και να είναι μούφα η ενημέρωση??

Επίσης, αν βγάλουμε στην άκρη το κομμάτι SmartTV, WiFi etc αξίζει να πάω στην ES6100 ή και η EH6030 (αν δεν ήταν και μπαουλο...) είναι ΟΚ? Ή μήπως η νέα σειρά (F) είναι κλάσεις ανώτερη? Απλά βλέπω πως σε αυτά τα χρήματα (max 500€), και να περιμένω να πάρω κάποια από τη νέα σειρά, πάνω από 100Hz δε φτάνω. Μόνο η F5000 με ψιλοκαλύπτει (1080p) αλλά να δώσω 470€ και να μην έχει 3D ούτε να είναι Smart (και ας μην είναι στις άμεσες ανάγκες μου) θεωρώ πως είναι κρίμα. Εκτός αν είναι πολύυυυυ καλύτερη έναντι των προαναφερθέντων σε αναπαραγωγή 2D περιεχομένου και ιδιαιτέρως σε αναπαραγωγή αθλητικών γεγονότων...

Reaction score
40

Σε ολα τα μεγάλα μαγαζιά η 6100 παρουσιάζει έλλειψη. Αμα την έχεις βρει κάπου τοτε παω πάσο. Γενικά όμως εχει σταματήσει η διάθεση της εδω και ενα μηνα. Εχει βγει νεο line up (F series) που αντικατέστησε την σειρα ES και EH.

H 6100 με την 6030 πρακτικά εχουν την ιδια εικονα. Μάλιστα η 6030 επειδή ειναι full array φημολογείται οτι εχει καλύτερη ομοιομορφία φωτισμού. Κατι που εγω δεν εχω δει. Η 6100 ειναι λεπτότερη, ειναι smart, κανει pvr, εχει ασύρματη διασύνδεση μεσω DLNA με υπολογιστές, κινητά, NAS δίσκους κτλ. Θεωρω για την μικρη διάφορα της σε αξια με την 6030 πιο δελεαστική πρόταση.

Η νεα σειρα F ειναι μακραν ανωτερη. Τοσο σε πλατφόρμα smart αλλα και παρα πολυ σε εικονα. Δυστυχώς ομως ειναι πολυ ακριβες. Στην θεση σου δεν θα πήγαινα σε 100Hz οθονη με interpolation. Σχεδον σα 50hz θα ειναι. Απο 200hz και ανω η τεχνολογία αυτη δινει ομαλή κίνηση.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Επιλογή τηλεόρασης 32'', budget 400€

Η αναζήτηση έφτασε στο τέλος της λοιπόν! Από αύριο ψάχνω την ES6100 στα καταστήματα κι εύχομαι να σταθώ τυχερός :)
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για την πολύτιμη βοήθειά σας!!!

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Re: Απάντηση: Επιλογή τηλεόρασης 32'', budget 400€

Στην θεση σου δεν θα πήγαινα σε 100Hz οθονη με interpolation. Σχεδον σα 50hz θα ειναι. Απο 200hz και ανω η τεχνολογία αυτη δινει ομαλή κίνηση.
Συγνώμη αλλά με μπέρδεψες :unsure:

Reaction score
40

Συγνώμη αλλά με μπέρδεψες :unsure:
Ναι το ειπα λιγο ξέρα.. Εχεις δίκιο. Ολες οι TV με 100hz CMR, MCI κτλ κτλ. Πατάνε σε πανελ 50hz εγγενούς σάρωσης. Ναι μεν γίνεται η προσπάθεια πολλαπλασιασμού των καρε με την εκάστοτε τεχνολογία που χρησιμοποιεί η κάθε εταιρία, αλλα το αποτέλεσμα συνήθως θυμίζει 50hz απόδοση. Ολες οι tv που εχω δει με 100hz αλλα frame compensation δεν διαφέρουν και πολυ απο τις αντίστοιχες 50hz.

Οι περισσότερες εταιρίες με 200hz συνήθως πατάνε σε 100Hz πάνελ εγγενούς σάρωσης. Ακομα και εαν όμως ηταν 50hz τα επιπρόσθετα σε αυτα τα νούμερα καρε που προστίθενται ειναι πλέων αρκετά ωστε να μην έχουμε το φαινόμενο της σκαλωτής κίνησης.

Άλλοι βεβαία μισούν αυτου του ειδους την κίνηση καθως την θεωρούν ψεύτικη. Μάλιστα οσο πιο έντονο ειναι το φαινόμενο του interpolation τοσο αρχίζουν και τα προβλήματα με artifacts και soap opera effects οπως σωστά αναφέρθηκε άνωθεν.

Το καλο ειναι οτι στα καλά μοντελα η τεχνολογία αυτή, παραμετροποιειται η και απενεργοποιείται πλήρως.

Reaction score
1.815

Η αναζήτηση έφτασε στο τέλος της λοιπόν! Από αύριο ψάχνω την ES6100 στα καταστήματα κι εύχομαι να σταθώ τυχερός :)
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για την πολύτιμη βοήθειά σας!!!
Φίλε μου σου εύχομαι καλές αγορές σε όποιο προϊόν καταλήξεις.:thumbsup:
Για να ξεκαθαρίσουμε όμως και κάτι ακόμα, καθώς ειπώθηκαν για μια ακόμη φορά ανακρίβιες:

32LM620:
  • Ανάλυση : 1920x1080
  • Τύπος BLU (Οπίσθιος φωτισμός) : Edge LED
  • Dynamic MCI : 400

H σειρά LM620 είναι με panel καθαρόαιμο 100Ηz (όχι 50Ηz που ειπώθηκε) και μέσω μεθόδου interpolation φθάνει τα 400.

http://www.lg.com/gr/televisions/lg-32LM620S-3d-tv

Για τα υπόλοιπα και για να μην επαναλαμβάνομαι, παραθέτω τα γραφόμενα μέλους.

μεταξυ αυτων των 3 η επιλογη ειναι ευκολη, LM620

αλλα και με την 6100 να την συγκρινες παλι η 620 ειναι καλυτερη,

HTML5, δυνατοτητα magic remote control, ΔΩΡΕΑΝ 3d περιεχομενο, second tv

εννοειτε DTS

στα μειον ειναι οτι δεν εχει build in wifi receiver και πρεπει να σκασεις αν το χρειαζεσαι 50 ευρωπουλακια (αλλιως LAN)

και κατι που δεν θα το δεις γραμμενο στα γενικα specs

το pvr δουλευει κανονικα σε ολες τις smart τηλεορασεις απλα δεν το αναφερει η LG για να ''γλυτωσει'' να πληρωσει

τα αναλογα πνευματικα δικαιωματα :wink:

Χαλάρωσε και απόλαυσε την αγορά σου. Να είσαι βέβαιος ότι θα είναι η ιδανική για σένα, όποια κι αν πάρεις!
Καλές αγορές και πάλι! Σου εύχομαι να τη χαρείς!

Reaction score
40

. Μαλιστα φημολογείται οτι η 620 παταει σε 50ΗΖ εγγενη σαρωση.
Δεν ανέφερα γεγονος, αλλα οτι φημολογείται. Άλλωστε καμια εταιρια δεν αναφέρει τα πραγματικά. Μονό το αποτέλεσμα του λογισμικού. ειτε MCI, CMR, Motion flow κτλ...

Περι των φημων επαναλαμβάνω γραφόμενα αλλου μελους.
Παίδες, ψάξτε τριγύρω και διαβάστε....είχα την εντύπωαη ότι είναι 100Hz πραγματικό πάνελ αλλά μου την έπεσαν οι ειδήμονες!

π.χ. LCD & LED-LCD TV : 200 Hz, MCI, CMR, XR, PMR ...κ.λ.π. .... http://www.avclub.gr/forum/showthrea...-%CE%BB-%CF%80 (post 62, 67, 69)

π.χ. http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/100572-LG-LM640S-Reviews-Εντυπώσεις-Σχόλια (post 104, 115, 145)

Ακούω σχόλια-απόψεις...
Γενικά παντου στο Internet (οχι μόνο στο άνωθεν φόρουμ) το αναφέρουν.

Εφόσον υπάρχει εκπρόσωπος απο την LG Hellas ας μας παραθέσει επίσημο spec του προϊόντος που να λεει 100hz εγγενη..

Reaction score
1.815

Ποιός είναι ο εκπρόσωπος της LG???
Να μας πεις και ποιός είναι από τη Samsung!

Έτσι βρε παιδί μου, για να κάνουνε διάλογο πάλι...:laugh:

Reaction score
8.905

Από ότι καταλάβαμε ο delamostre (αναφέρεται Και στο προφίλ του) είναι ο Αντιπρόσωπος (της LG)...:biggrin:

Αλλά και εσύ με την υπογραφή που έχεις... μάλλον σαν Εκπρόσωπος (της Samsung) συμπεριφέρεσαι...:roflmao:

Reaction score
40

Δικό μου το λάθος..Εγω φταίω που ''τόλμησα'' και ποσταρα κατά της LG. Μάλλον που τόλμησα να πω την γνώμη μου καλύτερα.. Έπεσε αμέσως η Lg Hellas να με φάει και τα fun μέλη της..

Στην υπογραφή δεν λεει κατι σχετικό με την Samsung αγαπητέ μου. Ελεύθερος επαγγελματίας ειμαι. Η εταιρία πλέων λέγεται Av Group.

Άλλο τι προσωπικές προτιμήσεις έχω στο να επιλέγω μια εταιρία, αλλο ποια εκπροσωπώ ως εργαζόμενος της. Δουλεύω πολυ προϊόντα της Samsung, Sony και τα ξέρω καλά. Αυτό με κάνει αντιπρόσωπο? Και τα Lg τα ξέρω εξίσου καλά.

Οταν κάποιος όμως βγάζει το ψωμί του πουλώντας τα προϊόντα της LG λογικό ειναι να τα Θεοποιεί και να μην υπάρχει αντικειμενικότητα.

Εφόσον λοιπόν και στο φόρουμ σας υπάρχει (λογικά) κάποιο συμφέρον απο την σχέση αυτή (lg hellas) και τον προστατεύετε συνεχώς, αφαιρώντας απο το κοινό το δικαίωμα να πει την γνώμη του...Τότε καθίστε να τα πείτε μόνοι σας προωθώντας τα προϊόντα της .... Εγω στην τελικη δεν χάνω και τίποτα..

Μην απορείτε μετά όμως που πάνε τα μέλη σας και γιατι η συμμετοχή στο TV έχει πέσει.

Καλή σας συνέχεια...

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
102.559

Έλεος βρε παιδιά μ' αυτή την κόντρα! :mad:

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.745

Εφόσον λοιπόν και στο φόρουμ σας υπάρχει (λογικά) κάποιο συμφέρον απο την σχέση αυτή (lg hellas)
Σοβαρά?
Μπορείς ν αποδείξεις κάτι τέτοιο?
Αν δεν μπορείς απλά συκοφαντείς ανθρώπους με πολύχρονη παρουσία στο χώρο.
Σκέψου το λίγες μέρες , μέχρι να λήξει το ban .

Reaction score
1.815

Έλεος βρε παιδιά μ' αυτή την κόντρα! :mad:
Μα καλά... είναι δυνατόν να γράφονται ανακρίβιες και να γίνεται παραπληροφόρηση στον κόσμο?

Ο καθένας μπορεί να γράφει ότι γουστάρει, πράγματα που δεν ισχύουν και αποπροσανατολίζουν μέλη, αλλά σε forum εκτός AVSite, όπως για παράδειγμα το παρακάτω:
http://www.insomnia.gr/topic/479939-αγορα-τηλεορασης-40-προτασεις/#entry52245604

Εδώ μέσα, καλό θα είναι όταν κάποιος γράφει κάτι, να ξέρει και τι λέει, ή αν δε γνωρίζει το σπορ, τουλάχιστον ας έχει τη διάθεση να μάθει.

Εφόσον λοιπόν και στο φόρουμ σας υπάρχει (λογικά) κάποιο συμφέρον απο την σχέση αυτή (lg hellas) και τον προστατεύετε συνεχώς, αφαιρώντας απο το κοινό το δικαίωμα να πει την γνώμη του...Τότε καθίστε να τα πείτε μόνοι σας προωθώντας τα προϊόντα της .... Εγω στην τελικη δεν χάνω και τίποτα..

Μην απορείτε μετά όμως που πάνε τα μέλη σας και γιατι η συμμετοχή στο TV έχει πέσει.

Καλή σας συνέχεια...

Το AVSite είναι ένα forum που ακούγονται όλες οι απόψεις και δεν υπάρχει συμφέρον!
Όλοι μας ως μέλη λειτουργούμε με αγάπη και πάθος για το χόμπυ μας, δεν ζούμε από αυτό, ούτε βγάζουμε το ψωμί μας μαζεύοντας πελάτες μέσα από μια κοινότητα μελών!!
Sorry αλλά νομίζω ότι έχεις παρεξηγήσει την έννοια των forums...

Reaction score
8.905

Δουλεύω πολυ προϊόντα της Samsung, Sony και τα ξέρω καλά. Αυτό με κάνει αντιπρόσωπο?

Καταρχήν τα είπες όλα σε αυτή την πρόταση σου... προτιμάς και κάνεις εγκαταστάσεις με Samsung & Sony... άρα είναι σαν έμμεσα “εκπροσωπείς” τις συγκεκριμένες... και τέλος εγώ μίλησα για εκπρόσωπο και όχι για αντιπρόσωπο!

Εφόσον λοιπόν και στο φόρουμ σας υπάρχει (λογικά) κάποιο συμφέρον απο την σχέση αυτή (lg hellas) και τον προστατεύετε συνεχώς,....

Το αστείο σε όλη την υπόθεση είναι... ότι εγώ έχω SAMSUNG στο σπίτι μου.... :roflmao:

Reaction score
30.455

Τον μπερδέψατε τον άνθρωπο με τις διαφωνίες σας και στο τέλος θα πάρει Blue Sky...

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.745

Τον μπερδέψατε τον άνθρωπο με τις διαφωνίες σας και στο τέλος θα πάρει Blue Sky...

Σωστός ο haris.

Οποιος θέλει και μπορεί ας βοηθήσει τον φίλο μας ,τσακωμοί τέλος.

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.059
Παλι το εχασα ρε γμτ δεν μου το σφυριξε κανεις

Sent from my phone

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.179
Members
38.302