Νκορίασις......πως λέμε ψωρίασις.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.630
Απάντηση: Νκορίασις......πως λέμε ψωρίασις.

Γιωργάκη , ..... για να μη σου τουτ το ταμ τιριριμ , σκάσε......

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.059
Re: Απάντηση: Νκορίασις......πως λέμε ψωρίασις.

Bre λεβέντη "μ καταλαβαίνεις οτι ποστάτρεις @ρχιδιές , η να στο κάμω πιο λιανά?
Ρώτα τον ζαπ , να σου πει , αν αυτά που ποστάρεις στέκουν η οχι.
Φιλικά πάντα, Γιαννάκης.
τι λες μωρη φλατζα βραδυατικα, νουμερα ποσταρα, τι ενοεις αν στεκουνε,

Και εγω σε αγαπω, Βλασης .

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.630

Κι εγω σε αγαπώ , το πρόβλημα είναι οτι είσαι καμμένη ,, φλάντζα.:roflmao:

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.059
εχεις δικηο ,αλλα επειδη αγαπιομαστε ελπιζουμε να τα καταφερουμε ...

Reaction score
11.134
Λοιπόν.
Νόμιζα ότι με τα ηχεία βιβλιοθήκης μου δε θα έκαναν διαφορά οι ncore. Έτσι δεν ήθελα να τους δανειστώ.
Μετά όμως από όλα τα σχόλια των άλλων ζήλεψα. Ήθελα να δανειστώ για λίγο αυτό που λένε ως "ένας από τους κορυφαίους ενισχυτές". Τα δανείστηκα λοιπόν. (Ευχαριστώ Νίκο vet!)

Από την πρώτη στιγμή κατάλαβα διαφορά. Προς το καλύτερο φυσικά. Τις πρώτες 3 μέρες άκουγα αρκετά χαμηλόφωνα ως χαμηλά-κανονικά. Η χαμηλές συχνότητες είχαν μεγαλύτερη έκταση προς το κάτω άκρο του φάσματος. Οι ψηλές είχαν έρθει καλύτερα ισορροπημένα (πάντα σε σχέση με τον δικό μου class-d). Ισορροπημένος ήχος λοιπόν!

Μετά από 3 μέρες, ήμουν μόνος μου και λέω τώρα θα τα δώσω όλα. Με τον δικό μου οι κώνοι των γούφερ μοιάζαν λίγο ανεξέλεγκτοι στο τέρμα της έντασης. Με το ncore δεν ξέφευγαν και αυτό και φαινόταν και ακουγόταν!! Το ηχείο μου είχε μεταμορφωθεί προς το καλύτερο. Δεν πίστευα ότι μπορούσε να παίξει έτσι. Σαν να ήταν άλλο, καλύτερο ηχείο.
Φυσικά σιγά σιγά έφτασα στο τέρμα της έντασης της E-MU. Οι προδιαγραφές της λένε 2,1 volt. Πόσα βατ άραγε να έβγαζε ο ncore με 2,1 βολτ; Σίγουρα όχι πάνω από 70 RMS, αφού τα ηχεία μου τόσο είναι και δεν τα έκαψα!!!
Με test tone generator, έβαλα σήμα 0db 60 Hz και μέτρησα με το πολύμετρο έξοδο 1,6 βολτ από την E-MU. Εδώ υπάρχει κάποια ασυμφωνία με τις προδιαγραφές, αφού έπρεπε να βγάζει 2,1. Έχετε καμιά ιδέα; Μήπως το 2,1 είναι peak και το 1,6 που μετρά το πολύμετρο είναι volt RMS; Δεν ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι ότι τα ncore θέλουν σίγουρα περισσότερα βολτ είσοδο για να κελαηδήσουν όπως πρέπει σε μεγάλα ηχεία. Στα μικρά τα δικά μου δεν τερματίζουν, γιατί αλλιώς θα είχα πάρει τους κώνους στο χέρι.

Η πλάκα είναι ότι σε ακροάσεις τη νύχτα, σε χαμηλές εντάσεις, για να μην ενοχλώ, ακόμα και εκεί υπήρχε διαφορά υπέρ των ncore. Μα γίνεται; Σε ψιθυριστές εντάσεις; Κι όμως.

Μπήκα σε μπελάδες. Δεν ήθελα να επιστρέψω τον ενισχυτή του ανθρώπου. Στράφηκα τότε στη λύση να πάρω το μέγιστο που μπορώ από τον δικό μου.
Στο δικό μου (tripath) είχα ένα εξωτερικό τροφοδοτικό 19 βολτ. Αυτός όμως ήθελε πάνω από 32 βολτ. Έτσι του παρήγγειλα ένα κατάλληλο τροφοδοτικό στα 36 βολτ με σκοπό να πάρω τα μέγιστα από αυτόν. Η κατάσταση βελτιώθηκε λίγο αλλά δεν πλησίασε τον έλεγχο των ncore. Θαρρείς και ο ncore πήγαινε τα γούφερ όπου ήθελε με μικρομετρική ακρίβεια.

Συμπέρασμα; Ακόμα και σε ηχεία βιβλιοθήκης των 300 ευρώ, ο ncore κάνει διαφορά!!!

Reaction score
11.134
Πάρτε κι αυτό το κείμενο που χρώσταγα.
(Επειδή βλέπω ότι επανήλθε το θέμα στα ncore και όχι στα οπίσθια).

Reaction score
1.815

Πέτρο ποιό tripath είχες σα σύγκριση με τον ncore?
Μπορείς να μας βάλεις ένα link από τον ενισχυτή σου?:smile:

Reaction score
1.815

Επειδή σε γνωρίζω και μου το γυρνάς στα μπακαλίστικα......πελάτες,μεταπωλητική αξία κλπ κλπ κλπ .

Έγραψα βάζοντας τις επίμαχες λέξεις σε εισαγωγικά

Επεξηγώ,κοινώς τα λέω χύμα και τσουβαλάτα .
Πόσοι θα έδιναν τα ίδια λεφτά για να πάρουν ενα σύστημα που έχει ο Α και πόσοι θα επέλεγαν κάτι άλλο ;
Και ακόμη πιό δύσκολα πίσω από κουρτίνα πόσοι θα επέλεγαν τον ήχο του Α σε σύγκριση με κάτι άλλο ισόποσο ;

Τεκμηριωμένους κανόνες υπενθυμίζω.
Αν δεν τους γνωρίζει ο κόσμος, καλό είναι να τους λάβει υπ' όψην του.

Το αν επιλέγει κάποιος το Α ή το Β ενισχυτή, γίνεται καθαρά σύμφωνα με τα υποκειμενικά κριτήρια του κάθε αγοραστή.
Ο κάθε αγοραστής δεν είναι εύκολο να επιλέγει πίσω από μια κουρτίνα. :idk:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.757

Μιας κι αυτό το θέμα θα είναι το μακροβιώτερο έβερ - κι έχει κι απ' όλα, πάρτε κι ένα χιουνκάρ μπεγιεντί...

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.841

DNA αλόγου έχει ;

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.630

Μα όταν αγοράζεις κάτι , οτιδήποτε , πρώτα το βλέπεις, το περιεργάζεσαι.Αν σου κινεί το ενδιαφέρον πας παρακάτω και σχολείσαι μαζί του, αν σου είναι αποκρουστικό η αδιάφορο δεν ασχολείσαι μαζί του καν. Τι δουλειά έχουν
κουρτίνες και παπαριές? Ποιός αγοράζει μηχανήματα με αποκλειστικό κριτήριο τον ήχο πίσω απο κουρτίνα? Οσα χρόνια ασχολούμαι με το σπορ , είτε ως ιδιώτης, είτε ως υπάληλος σε κατάστημα πώλησης (στο παρελθόν) , ποτέ δεν πωλήθηκε μηχάνημα μετά απο κουρτίνα τέστ.
Τώρα το τι επιλέγει ο καθένας είναι γούστο του και καπέλο του.
Αλλοι επιλέγουν βαρύ αγγλικό , η τσαμπουκά αμερικάνικο η κλινικό γερμανικό , η γιαπωνέζικο ηχο , άλλοι επιλέγουν λάμπα , άλλοι τρανζίστορ, άλλοι τάξη δ, άλλοι τάξη α, και πάει λέγοντας. Υπάρχουν μηχανήματα για όλους.
Οσο για το αν θα πάρει κανείς το δικό μου , δεν με ενδιαφέρει ούτε θα με ενδιέφερε ποτέ , γιατί το κριτήριο με το οποίο στήθηκε το δικό μου σύστημα δεν ήταν ποτέ οι τράμπες, αλλά το να μου αρέσει εμένα και με όποιο κόστος προκύψει. Αν ήθελα τράμπες και καουμπουλίκια πιθανόν και να μην επέλεγα αυτά που εχω επιλέξει. Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.630

Μιας κι αυτό το θέμα θα είναι το μακροβιώτερο έβερ - κι έχει κι απ' όλα, πάρτε κι ένα χιουνκάρ μπεγιεντί...

Δεν μ"αρέσει ο πουρές του ρε φίλε, , βάλε λίγο ρυζάκι , πιλάφι σπυρωτό , να γουστάρω.:tongue:

Reaction score
1.815

Τα έπινες πάλι στο γνωστό σημείο?
Φτου ρε γ@μώτο! Κρίμα που έλειπα...:frown:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.669

Καλημερες....Γιανναρε!Το λοιπόν ...όταν έπαιζα τον Mod Wright σαν προενισχυτη με τον Krell ο οποίος έδινε 1.5volts με +_ 12dbu o Κρελλης κυριολεκτικά κοιμόταν ,αδειος,μικρή εικόνα και αμπασος....μίλησα με τον κατασκευαστή δίνοντας του τα χαρακτηριστικά του ενισχυτη μου είπε ότι ο προ του δεν θα τον οδηγήσει σωστά γιατί δεν έχει το απαιτούμενο gain....τερματιζα το ποντεσιομετρο και πάλι αδειος ακουγόταν!!!
Βάζοντας αργότερα την Metric που δίνει μαμησια μέγιστο 6.7 volts ,με κέρδος 18 dbu ο τελικός επιτέλους άρχιζε να παιζεi με τεράστιες πλέον διάφορες έχοντας γεμίσει ο ήχος σε όλο το φάσμα μην έχοντας καμία σχέση με το προηγούμενο άκουσμα!!!

Τώρα βάζοντας τα jumpers οπως έγραψα ποιο πριν και ανεβαίνοντας στα 12.5 volts με κέρδος 24 dbu το αποτέλεσμα πλέον είναι απλά συνταρακτικο....δεν έχω λόγο φίλε να γράψω υπερβολές ....δεν θα κερδίσω κάτι απο κανέναν σας!

Το ίδιο ακριβώς έχει γίνει και με τα Ncores με 6.5 και τα 12.5 volts με η χωρίς την προσθήκη των jumpers....και είναι ενός λεπτού δουλειά η αφαίρεση τους για τεστ Α Β.

Και να πω και το άλλο ;
Έχω βάλλει τα Νκορια στον Pioneer lx 85 να οδήγησει το κεντρικό μου ο οποίος δίνει 1.43 volts + 12 dbu και θα έλεγα ότι το κεντρικό μου ακούγεται ποιο ασθενικο και ποιο άδειο ....ενώ τα ίδια ενισχυτικα οδηγούν απίστευτα καλα τα 802 όταν τα παίζω με την Metrik....
Τα συμπεράσματα δικα σας.............

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.841

Είστε άρρωστοι.................
Προτιμώ Geomiat που βάζει άλλους να ρυθμίζουν τα dBu και αυτός απλά ακούει μουσική:wink:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.841

Μα όταν αγοράζεις κάτι , οτιδήποτε , πρώτα το βλέπεις, το περιεργάζεσαι.Αν σου κινεί το ενδιαφέρον πας παρακάτω και σχολείσαι μαζί του, αν σου είναι αποκρουστικό η αδιάφορο δεν ασχολείσαι μαζί του καν. Τι δουλειά έχουν
κουρτίνες και παπαριές? Ποιός αγοράζει μηχανήματα με αποκλειστικό κριτήριο τον ήχο πίσω απο κουρτίνα? Οσα χρόνια ασχολούμαι με το σπορ , είτε ως ιδιώτης, είτε ως υπάληλος σε κατάστημα πώλησης (στο παρελθόν) , ποτέ δεν πωλήθηκε μηχάνημα μετά απο κουρτίνα τέστ.
Τώρα το τι επιλέγει ο καθένας είναι γούστο του και καπέλο του.
Αλλοι επιλέγουν βαρύ αγγλικό , η τσαμπουκά αμερικάνικο η κλινικό γερμανικό , η γιαπωνέζικο ηχο , άλλοι επιλέγουν λάμπα , άλλοι τρανζίστορ, άλλοι τάξη δ, άλλοι τάξη α, και πάει λέγοντας. Υπάρχουν μηχανήματα για όλους.
Οσο για το αν θα πάρει κανείς το δικό μου , δεν με ενδιαφέρει ούτε θα με ενδιέφερε ποτέ , γιατί το κριτήριο με το οποίο στήθηκε το δικό μου σύστημα δεν ήταν ποτέ οι τράμπες, αλλά το να μου αρέσει εμένα και με όποιο κόστος προκύψει. Αν ήθελα τράμπες και καουμπουλίκια πιθανόν και να μην επέλεγα αυτά που εχω επιλέξει. Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.
:hi:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.632
Members
38.212
Νεότερο μέλος