Νκορίασις......πως λέμε ψωρίασις.

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.669
Απάντηση: Νκορίασις......πως λέμε ψωρίασις.

Βλασσάρα... θύμισε μου να σου δώσω το τηλ του αποτριχωτή !!!:roflmao:
Μπα σε καλο σου και σενα.......:roflmao:

Reaction score
1.815

...Πλάκα, πλάκα, Γιώργο (back), για δώσε τα φώτα σου, γιατί έχω και γω μια Impact Twin, και θα ήθελα μεγαλύτερη έξοδο για τον τελικό (Parasound Α21).
Πέτα τον parasound και πάρε sansui.:roflmao:
Δεν είναι και τόσο πολύ απελπισμένος ο Γιάννης βρε Γιάννη
Απελπισμένος ε?
Καλά για ρώτα τον παπά , η τους άλλους να σου πουν.
Η γνώμη των "φίλων" παρουσία του ιδιοκτήτη είναι περασμένη από φίλτρα "ευγένειας","συναδελφικότητας" και συγκαταβατικότητας .
Δοκίμασε να "πουλήσεις" το σύστημά σου και τότε θα δεις πόσοι θα είναι οι επίδοξοι "αγοραστές" .

Και δεν είναι προσωπική αιχμή αυτό .Αφορά όλους μας

Δεν ακούμε τα ίδια πράγματα και συνεπώς δεν τα αξιολογούμε ομοίως.Ούτε το κάθε σύστημα αποτελεί για όλους προέκταση του εγώ του.:wink:
Κατ' αρχήν ο ενισχυτής του Γιάννη ΠΑΙΖΕΙ!
Και παίζει ...ΚΟΡΥΦΑΙΑ!
Αυτά για όσους τον άκουσαν, καθώς οι υπόλοιποι ίσως να έχουν κι αυτοί κάποια στιγμή την ευκαιρία να το διαπιστώσουν, αν και εφ' όσον ...τον ακούσουν να λαλάει.

Όσον αφορά το θέμα "πώλησης" (γενικά μιλάω και δεν απευθύνομαι σε κανένα για το σύστημά του) ισχύουν οι εξείς ΒΑΣΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ, τουλάχιστον για μηχανήματα τέτοιου επιπέδου:

1) Κάθε προϊόν έχει τον πελάτη του.
2) Πωλείται ευκολότερα ένα μηχάνημα, μιας ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΗΣ εταιρίας, καθώς απευθύνεται σε περισσότερο αγοραστικό κοινό.
3) Αγνωστες εταιρίες απλά ΔΕΝ έχουν τύχη, αν ο ιδιοκτήτης τους θέλει να πουλήσει...
4) Ο περισσότερος κόσμος ούτε καν γνωρίζει την ύπαρξη των διαφόρων site που ασχολούνται με τον ήχο, αλλά αντιθέτως γνωρίζουν πολύ καλά τι εστί Sansui ή βερύκοκο...(Με λίγα λόγια ποσώς ενδιαφέρει την πλειοψηφία, τι γνώμη έχει η μειοψηφία):tongue:
5) Εταιρίες καταξιωμένες στο χώρο δε χρειάζονται να αποδείξουν τίποτε σε κανένα, όσον αφορά την μεταπωλητική αξία τους.

Παρά τις παραπάνω πέντε βασικές παραμέτρους, που όλοι οι καταναλωτές θα πρέπει να λαμβάνουν σοβαρά υπ' όψην τους, έτσι ώστε να αγοράζουν συνειδητοποιημένα, ο βασικός οδηγός τους είναι πάντα ο πρώτος κανόνας:
"Κάθε προϊόν έχει τον πελάτη του"

Το ερώτημα είναι ποιός έχει την υπομονή και την όρεξη, να τον βρει!:biggrin:

Reaction score
1.815
Απάντηση: Re: Νκορίασις......πως λέμε ψωρίασις.

τον εχω τον φακο ρε παιδι μου...κενταω!!!!!!!:dance2:
Θεός!!!! :roflmao:
Εισαγόοοοοοομενος είσαι???

Last edited by a moderator:

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.409
Λοιπόν, έκανα την επέμβαση πουρνό-πουρνό. Μετά από 15 λεπτά ακρόαση μπορώ να πω πως δεν τρελάθηκα. Παρατήρησα τις διαφορές που ανέφερε ο Γιάννης (πιο σωματώδης, πιο στακάτος ήχος, ζουμάρει καλύτερα στις λεπτομέρειες) αλλά νομίζω ότι ο ήχος είναι λίγο πιο μηχανικός, λίγο πιο τραχύς, λίγο πιο «πουσαρισμένος», ίσως λόγω χειρότερου θορύβου, δεν ξέρω. Τα ίδια παρατηρούσα και στο dac202 όταν έπαιζα με τα output levels. Αλλά μη δίνετε και πολλή σημασία, αφενός είμαι λίγο κουφός, αφετέρου θέλω το χρόνο μου για να καταλήξω (δύο χρόνια με το weiss δεν είχα καταλήξει παρόλο που εκεί ήταν πιο ξεκάθαρα τα πράγματα λόγω ψηφιακού volume.) Σημείωση: η ευαισθησία των ενισχυτών μου είναι 1V, με +/- 6db trim. Εγώ τους έχω στο -6db.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.409
Re: Απάντηση: Re: Νκορίασις......πως λέμε ψωρίασις.

Για να ρωτήσω: σε τι θέση του volume περίπου ακούτε δυνατά αλλά όχι εκκωφαντικά mainstream pop/rock εγγραφές (όχι κλασσική), σε απόσταση περίπου 2.5μ από ηχεία; Εγώ, χωρίς τα jumper, περίπου στο -20db.

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.669
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Νκορίασις......πως λέμε ψωρίασις.

Για να ρωτήσω: σε τι θέση του volume περίπου ακούτε δυνατά αλλά όχι εκκωφαντικά mainstream pop/rock εγγραφές (όχι κλασσική), σε απόσταση περίπου 2.5μ από ηχεία; Εγώ, χωρίς τα jumper, περίπου στο -20db.
Πριν δυνατα ακουγα στο- 05 ,τωρα με τα jumpers δυνατα ακουω στο -15....στο -05 δεν ακουγεται μιας και γινεται κολαση απο την ενταση......

Τωρα αυτο που λες για το οτι ακουγεται ποιο μηχανικο-τραχυ φιλαρακι δεν εχω εισπραξει κατι τετοιο....και γιατι αλλωστε αυξανοντας το gain να ακουγεται ετσι?
το οτι ανεβαζεις το voltage δεν εισαγει παραμορφωση,,,,,,,gain απλα δινεις.....τι να πω....

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.059
Μηπως να δοκιμαζατε (αν γινεται) κατι μεταξυ του αρχικου και του τελικου τζαμπερωματος?

Σε καποιες περιπτωσεις ψηφιακων volume (δεν ξερω αν ειναι το ιδιο με το τζαμπερωμα) εχω εισπραξει τα ιδια ...

Reaction score
3.899

επειδή το νήμα είναι άκρως σοβαρό-τεχνοκρατικό-τεκμηριωμένο, να προτείνω και γώ κάτι που εξακοντίζει στα ουράνια την Μετρικ:
-Η ακροάσεις να έπονται καβρόχθισης πάστας σοκολατίνας ή σοροπιαστού συνοδεία παγωτού και βέβαια κατάποσης 250εμ ελ ύδατος πεπαγωμένου.
- Άν αισθάνεστε τίγκιαζμα στη γλώσσα, πιείτε άλλα 200 τουλάχιστον μου λου ύδατος.
- Ποτέ μα ποτέ μη ρυθμίζετε το βολιουμ της Μετρικ ο ίδιος. Υπάρχουν ορθότερες επιλογές οι οποίες κατόπιν ορθών παραγγελμάτων προσφέρουν πάντα μεγαλύτερη εικόνα και σαφέστερη τοποθέτηση των οργάνων

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.669

Στην περιπτωση την δικη μου παντως ο Krell θελει 12.5 Volts να τρωει για να παιξει σωστα και ειμαι ακριβως στο ζητουμενο....ενω πριν του εδινα 6.5 volts χωρις τα jumpers και σαφως αυτα που εισπραττω τωρα ειναι απιστευτα δυναμικα και γεμισμα σε ολο το συχνοτικο φασμα .....

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.669

επειδή το νήμα είναι άκρως σοβαρό-τεχνοκρατικό-τεκμηριωμένο, να προτείνω και γώ κάτι που εξακοντίζει στα ουράνια την Μετρικ:
-Η ακροάσεις να έπονται καβρόχθισης πάστας σοκολατίνας ή σοροπιαστού συνοδεία παγωτού και βέβαια κατάποσης 250εμ ελ ύδατος πεπαγωμένου.
- Άν αισθάνεστε τίγκιαζμα στη γλώσσα, πιείτε άλλα 200 τουλάχιστον μου λου ύδατος.
- Ποτέ μα ποτέ μη ρυθμίζετε το βολιουμ της Μετρικ ο ίδιος. Υπάρχουν ορθότερες επιλογές οι οποίες κατόπιν ορθών παραγγελμάτων προσφέρουν πάντα μεγαλύτερη εικόνα και σαφέστερη τοποθέτηση των οργάνων
εννοεις παιζοντας με το EQ χωρις τα jumpers?

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.621
Απάντηση: Re: Νκορίασις......πως λέμε ψωρίασις.

Λοιπόν, έκανα την επέμβαση πουρνό-πουρνό. Μετά από 15 λεπτά ακρόαση μπορώ να πω πως δεν τρελάθηκα. Παρατήρησα τις διαφορές που ανέφερε ο Γιάννης (πιο σωματώδης, πιο στακάτος ήχος, ζουμάρει καλύτερα στις λεπτομέρειες) αλλά νομίζω ότι ο ήχος είναι λίγο πιο μηχανικός, λίγο πιο τραχύς, λίγο πιο «πουσαρισμένος», ίσως λόγω χειρότερου θορύβου, δεν ξέρω. Τα ίδια παρατηρούσα και στο dac202 όταν έπαιζα με τα output levels. Αλλά μη δίνετε και πολλή σημασία, αφενός είμαι λίγο κουφός, αφετέρου θέλω το χρόνο μου για να καταλήξω (δύο χρόνια με το weiss δεν είχα καταλήξει παρόλο που εκεί ήταν πιο ξεκάθαρα τα πράγματα λόγω ψηφιακού volume.) Σημείωση: η ευαισθησία των ενισχυτών μου είναι 1V, με +/- 6db trim. Εγώ τους έχω στο -6db.
Γιατί μείωσες το κέρδος του τελικού σου στα -6db?.Καλό πάντως δεν κάνεις. Μάλλον ψιλοκόβεις και τις υψηλές , με αυτό τον τρόπο. Ασε το gain στα 0db, και άσε και την μέτρικ στα 0 db, επίσης. Πιο σωστά θα πρέπει να ακούγεται.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.621

Στην περιπτωση την δικη μου παντως ο Krell θελει 12.5 Volts να τρωει για να παιξει σωστα και ειμαι ακριβως στο ζητουμενο....ενω πριν του εδινα 6.5 volts χωρις τα jumpers και σαφως αυτα που εισπραττω τωρα ειναι απιστευτα δυναμικα και γεμισμα σε ολο το συχνοτικο φασμα .....
2,75v ευαισθησία δεν έχει ο κρελλ σου βλάση?

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.059
Re: Απάντηση: Νκορίασις......πως λέμε ψωρίασις.

Ο αντιστοιχος προ της Κρελλ, εχει εξοδο περι τα 16, οποτε τα 2,75 ειναι τα ελαχιστα και τα 16 τα ιδανικα.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.621

Οχι βλάσση , άλλο πράμα η μέγιστη έξοδος του προ , και άλλο πράμα η ευαισθησία του τελικού.
Αν ο τελικός του άλλου βλάση έχει ευαισθησία 2,75v, σημαίνει οτι με αυτή την τάση στην είσοδο βγάζει πλήρη ισχύ.
Δεν χρειάζεται 16 βόλτς για να παίξει. Το οτι τα βγάζει ο εκάστοτε προ είναι άλλο θέμα που έχει να κάνει και με το οτι θα πρέπει να μπορεί να οδηγήσει και άλλους τελικούς πιο αναίσθητους, αλλά και για χαμελοέξοδες κεφαλές , που δεν έρχονται εύκολα απο το gain του phono stage.

Reaction score
11.132
Βλάση, τα μέτρησες με πολύμετρο τα 12 βολτ που λες η απλά το συμπέρανες από τις προδιαγραφές;

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.669

Nai Γιαννακο.......και ο αναλογος προενισχυτης του ο KCT δινει minimum 12.5 volts και maximum 14 volts........oποτε ερχομαι μπαμ με τα 12.5 volts που δινει τωρα η Μετρικουλα!!!!
Ασε που το καταλαβαινεις για τα καλα οτι πλεον ο τελικος παιζει οπως πρεπει και δινει απιστευτα ρεστα........ειχα δωσει και τα χαρακτηριστικα του στην Μετρικ και μου ειπαν να καρφωσω τα τζαμπερια αφοβα ......πολλα τ αρευματα λεμεεεεεεε!!!!

gonis

Luger
Reaction score
12.065

Nai Γιαννακο.......και ο αναλογος προενισχυτης του ο KCT δινει minimum 12.5 volts και maximum 14 volts........oποτε ερχομαι μπαμ με τα 12.5 volts που δινει τωρα η Μετρικουλα!!!!
Ασε που το καταλαβαινεις για τα καλα οτι πλεον ο τελικος παιζει οπως πρεπει και δινει απιστευτα ρεστα........ειχα δωσει και τα χαρακτηριστικα του στην Μετρικ και μου ειπαν να καρφωσω τα τζαμπερια αφοβα ......πολλα τ αρευματα λεμεεεεεεε!!!!
Με εχεις μπερδεψει,με τι οδηγεις τα ηχεια;
A.Krell
B.Ncore
Γ.Τιποτα απο ολα αυτα,ακουω με Tivoli!!!!!

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.841

Τεχνική απορία

Αν βάλουμε 2 μέτρικ,1 ανά κανάλι,ο Κρελλ θα παίξει ακόμα καλύτερα ;
Τζαμπερωμένη βγάζει τα ίδια βολτ αλλά νωρίτερα (-5 πριν ,στο -15 τώρα) και διεγείρει τον ενισχυτή σε ίδιες στάθμες .
Πιστεύετε οτι τα βολτ έχουν πχιοτική διαφορά αναλόγως της θέσεως του ποτενσιόμετρου ;Τι σημαίνει γεμίζει από χαμηλά ;:thumbsdown:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.841

1) Κάθε προϊόν έχει τον πελάτη του.
2) Πωλείται ευκολότερα ένα μηχάνημα, μιας ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΗΣ εταιρίας, καθώς απευθύνεται σε περισσότερο αγοραστικό κοινό.
3) Αγνωστες εταιρίες απλά ΔΕΝ έχουν τύχη, αν ο ιδιοκτήτης τους θέλει να πουλήσει...
4) Ο περισσότερος κόσμος ούτε καν γνωρίζει την ύπαρξη των διαφόρων site που ασχολούνται με τον ήχο, αλλά αντιθέτως γνωρίζουν πολύ καλά τι εστί Sansui ή βερύκοκο...(Με λίγα λόγια ποσώς ενδιαφέρει την πλειοψηφία, τι γνώμη έχει η μειοψηφία):tongue:
5) Εταιρίες καταξιωμένες στο χώρο δε χρειάζονται να αποδείξουν τίποτε σε κανένα, όσον αφορά την μεταπωλητική αξία τους.

Παρά τις παραπάνω πέντε βασικές παραμέτρους, που όλοι οι καταναλωτές θα πρέπει να λαμβάνουν σοβαρά υπ' όψην τους, έτσι ώστε να αγοράζουν συνειδητοποιημένα, ο βασικός οδηγός τους είναι πάντα ο πρώτος κανόνας:
"Κάθε προϊόν έχει τον πελάτη του"
Επειδή σε γνωρίζω και μου το γυρνάς στα μπακαλίστικα......πελάτες,μεταπωλητική αξία κλπ κλπ κλπ .

Έγραψα βάζοντας τις επίμαχες λέξεις σε εισαγωγικά

Δοκίμασε να "πουλήσεις" το σύστημά σου και τότε θα δεις πόσοι θα είναι οι επίδοξοι "αγοραστές" .
Επεξηγώ,κοινώς τα λέω χύμα και τσουβαλάτα .
Πόσοι θα έδιναν τα ίδια λεφτά για να πάρουν ενα σύστημα που έχει ο Α και πόσοι θα επέλεγαν κάτι άλλο ;
Και ακόμη πιό δύσκολα πίσω από κουρτίνα πόσοι θα επέλεγαν τον ήχο του Α σε σύγκριση με κάτι άλλο ισόποσο ;

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.632
Members
38.211
Νεότερο μέλος
Atomkinder