skaloumbakas
4Haris
- Reaction score
- 1.677
Βασίλη, προσωπικά σε ευχαριστω που ανταποκρίθηκες στη πρόταση μου να γράψεις για αυτή την ακρόαση σας!
Ε εισαι ανισορροπος τι να πω!!!!Κοιτάτε ρε, το πίστεψε και έβαλε και "Thank You"...
Βασικα δεν τα παίρνει στην ωρα τους....Να του πεις να πάρει τα χάπια της ισορροπίας.
Τώρα για να σοβαρευτούμε και λίγο, είναι αλήθεια ότι χωρίς την παρότρυνση του Σκαλούμπακα ο Τσαντουλής δεν θα έγραφε τίποτε, αλλά ... δεν μπορούσε να μην ανταποκριθεί. Οπότε είμαστε όλοι υπόχρεοι στον Σκαλούμπακα [όχι στον Τσαντουλή!!!]. Δεν ξέρω κατά πόσο δαγκώθηκε από τα γραφόμενα. Λ.Σ.Ευχαριστώ επίσης και το Σκαλούμπακα δίχως την πρόταση του οποίου είναι σίγουρο πως δε θα έγραφες τιποτα.
Σωστα, εκκρεμεί θεμα με τις εμπειρίες του στησίματος του τελευταίου συστήματος του Βασίλη....... Το βασικό που κρατάω πάντως από το νήμα είναι η (ελπίζω δυναμική) επιστροφή του Κυρίου Τσαντουλή, με δυο μάλιστα ανοικτά θέματα (αν και το άλλο μάλλον βρίσκεται σε κατάσταση αναστολής)!
Κατά τη γνώμη σου, υπάρχουν συμβιβασμοί που θα έπρεπε να έχουν αποφευχθεί - και ποίοι;...
Στην ζωή όμως δεν μπορείς να τα έχεις όλα. Η ζωή και το hi fi είναι η τέχνη των συμβιβασμών.
Συμφωνώ.Εικάζω ότι ένας άλλος ενισχυτής θα βελτίωνε και εδώ τα πράγματα. ΄Όχι όμως σε σημείο που θα ξεπερνούσε ένα πολύ καλό ηλεκτροδυναμικό ή υβριδικό ηχείο.
Μήπως τα καλώδια ρεύματος; Δεν μίλησε κανείς για καλώδια!!! Λ.Σ.Κατά τη γνώμη σου, υπάρχουν συμβιβασμοί που θα έπρεπε να έχουν αποφευχθεί - και ποίοι;
[[1]] Δεν λαμβάνεις υπόψιν σου την μεγάλη ωμική αντίσταση του ηχείου στις χαμηλομεσαίες και χαμηλές συχνότητες όπου βγαίνουν και οι περισσότερες πληροφορίες. Τί να τα κάνεις τα πάρα πολλά ή περισσότερα βαττ, αν προηγουμένως δεν εξετάσεις πως συμπεριφέρεται ένας πολύ μεγαλύτερος ενισχυτής από τα 220 τριοδικά και τάξη Α των Atma-sphere ή ένας οποισδήποτε τελικός;;;;;; Κάποτε με τους συγκεκριμένους τελικούς του Κοτσίδη [Μ-60, 60 βαττ] έχω οδηγήσει ένα παλαιότερο Α-1 [ξύλινο] με μεγάλη άνεση στο χώρο μου. ΓΙΑΤΙ;;; Πώς έγινε;; Θυμάμαι όταν ο Μωραΐτης στον HXO είχε πρόβλημα να οδηγήσει το Aura [M-3 τώρα] και νόμισε το ηχείο ήταν αναίσθητο, γιατί ακριβώς δεν έλαβε υπόψιν του αυτή την παράμετρο...................
[[1]] Αντικειμενικά πάντως, ένας ενισχυτής υπερπολλαπλάσιας ισχύος θα ήταν μια σαφής βελτίωση.
[[2]] Θα είχε (νομίζω) σημαντικό ενδιαφέρον να κάνουμε μια μέτρηση απόκρισης από το σύστημα αυτό. Τα συμπεράσματα από μια τέτοια μέτρηση, έχω την αίσθηση πως θα είναι ιδιαιτέρως "πικάντικα".
Όλα τα λαμβάνω υπ'όψιν, αφού ξέρεις οτι ....ξέρω περί τίνος πρόκειται. Δεν είμαι ο Μωραΐτης βέβαια, αλλά αυτό δεν είναι ...μειονέκτημα! Ε;[[1]] Δεν λαμβάνεις υπόψιν σου την μεγάλη ωμική αντίσταση του ηχείου στις χαμηλομεσαίες και χαμηλές συχνότητες όπου βγαίνουν και οι περισσότερες πληροφορίες. Τί να τα κάνεις τα πάρα πολλά ή περισσότερα βαττ, αν προηγουμένως δεν εξετάσεις πως συμπεριφέρεται ένας πολύ μεγαλύτερος ενισχυτής από τα 220 τριοδικά και τάξη Α των Atma-sphere ή ένας οποισδήποτε τελικός;;;;;; Κάποτε με τους συγκεκριμένους τελικούς του Κοτσίδη [Μ-60, 60 βαττ] έχω οδηγήσει ένα παλαιότερο Α-1 [ξύλινο] με μεγάλη άνεση στο χώρο μου. ΓΙΑΤΙ;;; Πώς έγινε;; Θυμάμαι όταν ο Μωραΐτης στον HXO είχε πρόβλημα να οδηγήσει το Aura [M-3 τώρα] και νόμισε το ηχείο ήταν αναίσθητο, γιατί ακριβώς δεν έλαβε υπόψιν του αυτή την παράμετρο.
[[2]] Νομίζω πως έχεις κάνει μέτρηση στον Κοτσίδη, εβγαλες συμπέρασμα και το *έδεσες κι'όλας κόμπο*. Λ.Σ.
Εάν βρεις ένα τρόπο που θα εξασφαλίζει μέτρηση διπόλου που οδηγεί χωρίς ενστάσεις και αμφισβητήσεις σεΣυμφωνώ.
..........Τέλος, να πω κάτι που ίσως σας φανεί περίεργο εκ πρώτης.
Θα είχε (νομίζω) σημαντικό ενδιαφέρον να κάνουμε μια μέτρηση απόκρισης από το σύστημα αυτό. Τα συμπεράσματα από μια τέτοια μέτρηση, έχω την αίσθηση πως θα είναι ιδιαιτέρως "πικάντικα".