OTL ....παραλειπόμενα

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.973
Απάντηση: OTL ....παραλειπόμενα

Δεν το έχω μετρήσει αλλά σαν ex-dj , θα πω οτι πιάνει τις 33 στο 1/3 μιας στροφής του δίσκου.

δε χρειάζεται να το μετρήσεις, είναι ....τεχνικό χαρακτηριστικό του πικάπ, αναφέρεται στο μάνιουαλ!

"High torque (1.5 kgf·cm or 0.15 N·m), which means the platter will spin at the desired speed almost immediately (0.7 s to reach 33 Ή⁄₃ RPM from standstill), and will very rapidly reacquire the desired speed, without "overshooting", if the platter is dragged or nudged."

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.973

σειγνόμυ κίρυαι δυαχυρυστά, δε θα τω κσανακάνο...

exile

Videocameras
Reaction score
4.416

Λοιπόν αιτούμαι ξεμπαν στον σκαλ.
Θα χάσω ολόκληρη συκωταριά με έξτρα αντεράκια και δύο κεφαλάκια.
Ψυχραιμία Πρόεδρε...
Κάτι πρόχειρο...

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

Χωρίς ίντριγκα δεν εχει φαϊ.:whistling:

Ο Βλάσης έχει βάλει για πούλημα τον κρελλ στο AVclub

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.744

Ο Βλάσης έχει βάλει για πούλημα τον κρελλ στο AVclub
Θα τον ξηλώσω tobusti, άλλοι δεν μπορούν να φάνε μαζί κι εμείς τον αφήνουμε να τους πουλάει τα μηχανήματά μας.

exile

Videocameras
Reaction score
4.416

Θα τον ξηλώσω tobusti, άλλοι δεν μπορούν να φάνε μαζί κι εμείς τον αφήνουμε να τους πουλάει τα μηχανήματά μας.

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.705

ρε σεις......:laugh:τα εχετε παιξει τελειως?

μηπως πρεπει να αλλαξετε την δοσολογια στα φαρμακα σας παλιοβλαμμενα?????:roflmao:

δεν ειπαμε οτι εδω μιλαμε για το θαυμα της μηχανικης που λεγεται --γυρω γυρω ο μαυρος δισκος--τι βυζομπατμαν και κουρευτικες μηχανες μας τσαμπουνατε???????:biggrin:

Δυο Πλωμαρια πηγα ο φουκαρας να πιω και σεις το κανατε http://

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
390
Απάντηση: Re: OTL ....παραλειπόμενα

Συμφωνω με ολα αυτα που ομορφα λεχθηκαν παραπανω απο τους αγαπητους φιλους, κωστα, βλασση , ΚΦ, Ζαπαντη ( ωωω να σημειωθει παρακαλω!) κλπ τα λετε ομορφα περι παρεας , ετσι ειναι αναμφισβητητα γιατι πανω απ ολα ειμαστε μια καλη τρελλοπαρεα κ νομιζω απο κοντα ετσι κ καλυτερα ειμασταν κ κανεις δεν μπορει να πει κατι.

απλα οπως εχω ξαναπει κι εγω κι αλλοι, μπορουμε να διαφωνουμε ευγενικα. Να μαλωνουμε ευγενικα. Με τροπο δηλαδη, να μη γινομαστε καφροι, να μη χανουμε την ευγενεια μας... Δε θα μας πουμ κ φλωρους... Προσωπικα πχ, δε θα με χαλουσε να μου πει καποιος ευγενικα οτι το συστημα μου δεν παιζει ( που ετσι κι αλλοως δεν παιζει..) αλλα θα μ ενοχλουσε περισσοτερο να ελεγε απρεπεστατα κατι για μενα η παλι χωρις τροπους κατι ασχετο...!

Ετσι ; Αντε , σας αγαπαω ολους.

John, επειδή σε βλέπω στεναχωρημένο μόλις ανέβω Θεσσαλονίκη , θα παίξει .

Αλλά θα κάνεις ότι ... πρέπει

Εντάξει ?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.894

δε χρειάζεται να το μετρήσεις, είναι ....τεχνικό χαρακτηριστικό του πικάπ, αναφέρεται στο μάνιουαλ!

"High torque (1.5 kgf·cm or 0.15 N·m), which means the platter will spin at the desired speed almost immediately (0.7 s to reach 33 Ή⁄₃ RPM from standstill), and will very rapidly reacquire the desired speed, without "overshooting", if the platter is dragged or nudged."
1.5 κιλοποντοσαντίμετρο, ανυσματικά 1/4 στροφής κι έπχιασε τις 33,33rpm, σε αντίθεση με τις τούρτες που θέλουν κανα 12ωρο - κι αν...

Reaction score
1.815

Ότι και να κάνετε δεν ανεβάζετε θέαση!
Φωνάξτε τον ΑΡΧΗΓΟ!!

Αρχοντα Καράβελλααααααααααααααααα STANTON 881S MKII !!!!!!!!!:biggrin:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.705

Ότι και να κάνετε δεν ανεβάζετε θέαση!
Φωνάξτε τον ΑΡΧΗΓΟ!!

Αρχοντα Καράβελλααααααααααααααααα STANTON 881S MKII !!!!!!!!!:biggrin:

http://

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
390

Είχα να μπώ πολύ καιρό στο forum και φρίκαρα.

Είσαστε καλά όλοι ?

Κατ' αρχάς είμαι με τον Τσαντουλή ο οποίος έκανε μια παρουσίαση τι άκουσε και τελείωσε. Πρός τι ο χαμός ?

Όπως έχω πεί πολλές φορές μπορεί κάποιος να ακούσει εξαιρετικά με πολλά διαφορετικά συστήματα και συνδιασμούς αρκεί να

ξέρει τι ψάχνει και να είναι και λίγο ... τυχερός.

Η μουσική αναπαραγωγή μουσικού συμβάντος εν περιέχει τους εξής παράγοντες :

1) τονική ισσοροπία

2) μικροδυναμικές

3) Χωρική κατανομή

4) μια μέτρια , καλή , εξαιρετική ηχογράφηση

5) αρμονικές παραμορφώσεις του συστήματος αναπαραγωγής

6) ¨Ενα δωμάτιο πού όλα αυτά θα προσπαθήσουν να συνυπάρξουν

Μια ηχογράφηση του '58 σε μια αίθουσα συναυλιών γινόταν με 3 μικρόφωνα κατευθείαν σε master. Είναι απολύτως λογικό να ακούγεται εξαιρετικά παρόλη την αυξημένη αρμονική παραμόρφωση και την περιορισμένη έκταση συχνοτήτων στα άκρα γιατί η αμεσότητα μπορεί να είναι καθηλωτική και μεγαλύτερης αξίας απο τα όποια "τεχνικά" προβλήματα μπορεί να έχει.

Επίσης σε μεγάλα ηχεία σε μεγάλο χώρο αν το δουλέψεις η είσαι λίγο τυχερός, επειδή ακούς απο πιο "μακρυά" δεν αντιλαμβάνεσαι τα όποια "προβλήματα" όταν ακούς direct σε μικρότερο χώρο η με πιό flat σύγχρονο σύστημα.¨Εχεις μια ολιστική προσέγγιση ακρόασης που σε φέρνει πιο κοντά στο αληθινό συμβάν .

¨Εχω πεί πολλές φορές πως στο σπίτι μου με το Linn Sondek ακούω μαγικά μερικούς δίσκους, "καλύτερα" και απο την Metric στα ίδια files αλλά που τους ίδιους δίσκους στο ελεγχόμενο , ήσυχο, "τέλειο" περιβάλλον του mastering studio απλώς δεν ακούγονται , γιατί εκεί προσέχεις μόνο τα ελλατώματα.

Προφανώς αν ηχογραφήσεις με την ίδια ακριβώς τεχνική του '58 σήμερα σε συστήματα υψηλής ανάλυσης με σύγχρονα μικρόφωνα μεγαλύτερης ακριβείας , το αποτέλεσμα είναι εξίσου εντυπωσιακό και ακόμα πιο κοντά στο ρεαλισμό του αρχικού συμβάντος. Το πρόβλημα ξεκινά πως σήμερα για λόγους παραγωγής δεν γίνονται συχνά τέτοιες ηχογραφήσεις. (όλοι θέλουν τέλειο αποτέλεσμα και πέφτουν στην παγίδα του συνεχούς editing , και των πολυμικροφωνικών τεχνικών).

Μια τέτοια προσέγγιση στην ηχογράφηση, σε αναπαραγωγή απο ένα σύστημα πολύ χαμηλών παραμορφώσεων
προσφέρει αδιανόητο ρεαλισμό που καμμία λάμπα δεν μπορεί να πλησιάσει.

Όμως επείδή δεν υπάρχουν ιδανικές συνθήκες και ιδανικά δωμάτια αλλά οι παραπάνω 6 παράγοντες (απλοποιημένοι) σε διάφορες σχέσεις μεταξύ τους , υπάρχουν και πολλές "αλήθειες"

Και εν πάσει περιπτώση μιλάμε για μουσική, όποιος ακούει μουσική δεν πρέπει να μπαίνει σε τέτοιες ανούσιες κόντρες.

Υπάρχουν δύο τύποι ηλιθίων.

Ο ένας λέει πως αυτό είναι παλιό και επομένως καλό.

Ο άλλος λέει πως αυτό είναι καινούργιο και επομένως καλύτερο.

Reaction score
59
Re: Απάντηση: OTL ....παραλειπόμενα

ρε σεις......:laugh:τα εχετε παιξει τελειως?
Δυο Πλωμαρια πηγα ο φουκαρας να πιω και σεις το κανατε http://
Σιγά τα Πλωμάρια!!! Εγώ είμαι στο δεύτερο ρωσσοποντιακό τσίπουρο 58 βαθμών, Όταν ήρθες έπρεπε να σου βάλλω ένα να πιείς για να δω πώς τα πας, αλλά δεν ήξερα ότι είσαι του σκληρού. Εννοώ του δικού μου σκληρού. Την άλλη φορά. Παρά ταύτα, λάθος ορθογραφικό δεν έχω κάνει. Θαυμάζω τον εαυτό μου!!Λ.Σ.

Reaction score
59
Re: Απάντηση: OTL ....παραλειπόμενα

[h=1] Η ΕΜΙ, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες δίσκων στον κόσμο, ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 1931. Η μεγάλη οικονομική κρίση οδήγησε σε συγχώνευση δύο ανταγωνιστικές Βρετανικές εταιρείες, την «Gramophone Company» και την «Columbia Graphophone Company». Η τελευταία, από το 1917 είχε υιοθετήσει αυτήν την ονομασία αντικαθιστώντας την προηγούμενη ονομασία, «Columbia Phonograph Company». Και οι δυο εταιρείες είχαν αρχίσει να λειτουργούν από το 1897 στο Λονδίνο. [/h]

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.848
Members
38.250
Νεότερο μέλος
paris29