OTL ....παραλειπόμενα

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.935
Απάντηση: OTL ....παραλειπόμενα

και μια εκτέλεση του '59:

αμεσότητα; ναι, ομολογουμένως έχει. Τα υπόλοιπα; χαχαχαχαχαχαχα, εντάξει, τι να συζητήσουμε τώρα;

θα την ακούσω αυτή την ηχογράφηση στο στέρεο; ΦΥΣΙΚΑ!

γιατί; γιατί είναι ΜΟΥΣΙΚΑΡΑ, γιατί μου ...αρέσει!

Last edited by a moderator:

Reaction score
1.153
Απάντηση: Re: Απάντηση: OTL ....παραλειπόμενα

Ε ναι , δεν πάω μέγαρο κάθε μέρα.
Απ την άλλη όμως έχω πάει σε καμιά 100στή συναυλίες (κυρίως μικρές) κι έχω βοηθήσει να στηθούν μερικά πραγματικά καλά συστήματα τύπου decadance-salonica(JBL Pro).

A και του HALF NOTE με Martin Audio.

Tα χρόνια μαθητείας δίπλα σε ανθρώπους σαν τον Mike K , τα προσπερνώ ...
Φαντάζομαι πως για να τα σετάρετε περάσατε απ΄το Μέγαρο πρώτα και μετά βουρ στα μαγαζα με κανα transrotorξερωγω παραμάσχαλα για να είναι και οι αναμνήσεις νωπές...τί DI χρησιμοποιήσατε μετά το phono?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.935

Επίσης σε μεγάλα ηχεία σε μεγάλο χώρο αν το δουλέψεις η είσαι λίγο τυχερός, επειδή ακούς απο πιο "μακρυά" δεν αντιλαμβάνεσαι τα όποια "προβλήματα" όταν ακούς direct σε μικρότερο χώρο η με πιό flat σύγχρονο σύστημα.¨Εχεις μια ολιστική προσέγγιση ακρόασης που σε φέρνει πιο κοντά στο αληθινό συμβάν .
Δύσκολο. Δε ξέρω τι ανάλογη εμπειρία έχεις, αλλά προσωπικά θεωρώ "πρόβλημα" το μεγάλο ηχείο, καθώς θέλει πολύ φροντίδα και προδέρμ για να φτάσει να παίξει όσο σωστά θα παίξει ένα μικρό ηχείο, με μόνο και σαφές πλεονέκτημα την εύκολη μεγάλη στάθμη και τη φόρτιση του χώρου, πράγμα που εννοείται πως το μικρό ηχείο είναι δύσκολο (έως αδύνατο) να το καταφέρει.

Επίσης, το να ακούς από μακριά δεν "λύνει" προβλήματα και προσωπικά δεν έχω καμιά "δυσκολία" στην αντίληψη των προβλημάτων. Να σημειώσω πως ακούω από μεγάλο ηχείο (μέγεθος πόρτας - magnepan σειράς 3) εδώ και 20 χρόνια γεμάτα, και σε διάφορους χώρους (από μικρούς - 15 τμ, μέχρι πολύ μεγάλους - 80 τμ) και ποτέ δε προτίμησα να τα ακούω από μακριά. ΠΟΤΕ.

¨Εχω πεί πολλές φορές πως στο σπίτι μου με το Linn Sondek ακούω μαγικά μερικούς δίσκους, "καλύτερα" και απο την Metric στα ίδια files αλλά που τους ίδιους δίσκους στο ελεγχόμενο , ήσυχο, "τέλειο" περιβάλλον του mastering studio απλώς δεν ακούγονται , γιατί εκεί προσέχεις μόνο τα ελλατώματα.
Εσύ έχεις το πρόβλημα, που προσέχεις μόνο τα ελαττώματα! Άκου τα υπόλοιπα βρε παιδί μου! ωχουυυυυυ:roflmao:

(καλά με το λιν σου δε βγάζουμε άκρη:biggrin:)

Τέλος πάντων, ποσώς με απασχολεί εν έτει 2013 πως ακούς τα βινύλιά σου, άκου τα όπως γουστάρεις στο κάτω κάτω!:tongue:

Προφανώς αν ηχογραφήσεις με την ίδια ακριβώς τεχνική του '58 σήμερα σε συστήματα υψηλής ανάλυσης με σύγχρονα μικρόφωνα μεγαλύτερης ακριβείας , το αποτέλεσμα είναι εξίσου εντυπωσιακό και ακόμα πιο κοντά στο ρεαλισμό του αρχικού συμβάντος. Το πρόβλημα ξεκινά πως σήμερα για λόγους παραγωγής δεν γίνονται συχνά τέτοιες ηχογραφήσεις. (όλοι θέλουν τέλειο αποτέλεσμα και πέφτουν στην παγίδα του συνεχούς editing , και των πολυμικροφωνικών τεχνικών).

Μια τέτοια προσέγγιση στην ηχογράφηση, σε αναπαραγωγή απο ένα σύστημα πολύ χαμηλών παραμορφώσεων
προσφέρει αδιανόητο ρεαλισμό που καμμία λάμπα δεν μπορεί να πλησιάσει.
Έτσι α-κρι-βώς!

Να λέμε τα πράγματα με τ'όνομά τους!

με ιδιαίτερη χαρά, επαναλαμβάνω την τριπλέτα που μας χάρισες:

1) σύστημα πολύ χαμηλών παραμορφώσεων

2)
αδιανόητο ρεαλισμό

3) καμμία λάμπα δεν μπορεί να πλησιάσει

θενκς, θενκς και ...θενκς! :smoke:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.935

Και εν πάσει περιπτώση μιλάμε για μουσική, όποιος ακούει μουσική δεν πρέπει να μπαίνει σε τέτοιες ανούσιες κόντρες.
Προφανώς!

Απλά, όπως φάνηκε, κάποιοι κάποιοι (ονόματα δε λέμε):

ΔΕΝ ακούν μουσική, ακούν μόνο συγκεκριμένες ηχογραφήσεις (180 γραμμαρίων).

Δε ξέρω αν γίνομαι ...κατανοητός!

Μέχρι που βγήκαν οι μουσικές ...σκουπίδια!

τς τς τς, σε τι κόσμο μεγαλώνουμε τα παιδιά μας...:laugh:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.935

Υπάρχουν δύο τύποι ηλιθίων.

Ο ένας λέει πως αυτό είναι παλιό και επομένως καλό.

Ο άλλος λέει πως αυτό είναι καινούργιο και επομένως καλύτερο.
Για κρασιά μιλάμε; :biggrin:

Κοτσίδηηηηηηηηηηηηηηηη!!!!!!!!

Στεφανίδηηηηηηηηηηηηηη!!!!!!!

Για πείτε μας για τα κρασιά, το παλιό είναι καλό ή το καινούριο;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.935

Κατ' αρχάς είμαι με τον Τσαντουλή ο οποίος έκανε μια παρουσίαση τι άκουσε και τελείωσε. Πρός τι ο χαμός ?
Αυτό το άφησα για τελευταίο, είναι το ...κερασάκι στην τούρτα!

Από τη στιγμή που γράφει κάποιος στο φόρουμ, είναι αναμενόμενο να υπάρξει και κριτική και κατάθεση διαφορετικών απόψεων.

Όπως στο δικό σου γραπτό, το οποίο το έκανα "πενταροδεκάρες" όπως είδες. Έτσι πάει. Γράφεις κάτι εσύ, ε, θα γράψει την "άποψή" του πάνω στο γραπτό σου και κάποιος άλλος, αυτά είναι τα φόρουμ.

Αν θέλει ο οποιοσδήποτε Τσαντουλής, ή εσύ ή εγώ - οποιοσδήποτε, να ΜΗΝ υπάρχει οποιουδήποτε είδους "κριτική" πάνω στα γραπτά του, δεν έχει παρά να τα ανεβάζει στο προσωπικό του Blog ή κάπου αλλού, κι όχι σε ένα forum.

Επίσης, είναι ουσιαστικά γελοίο να δέχεσαι μόνο θετική κριτική ή μόνο θετικές "απόψεις" σε όσα γράφεις, αυτό δεν είναι τίποτε άλλο παρά ...κολακεία!

Άρα, όταν εκτίθεσαι (όπως πχ εγώ) με τα γραπτά σου κείμενα σε ένα δημόσιο "καφενείο" όπου επικρατεί ελευθερία απόψεων και εκφράσεων, να περιμένεις ΚΑΙ κριτική στα γραπτά σου. Αν δε το αντέχει αυτό η "γούνα σου" και επιζητείς έλεγχο των όσων γράφουν τα υπόλοιπα μέλη ή (ακόμα χειρότερα) αν επιζητείς μόνο κολακεία, υπάρχουν κι άλλα κλαμπ να γραφτείς...:biggrin::roflmao:

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.476
Re: Απάντηση: OTL ....παραλειπόμενα

Μιχάληηη, βλέπεις ε; Μία-μία.

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.476
Re: Απάντηση: OTL ....παραλειπόμενα

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.883

Internet και αηδίες, βαρέθηκα σου λεω.

Reaction score
1.815

...Επίσης, είναι ουσιαστικά [FONT=&amp]γελοίο[/FONT] να δέχεσαι μόνο θετική κριτική ή μόνο θετικές "απόψεις" σε όσα γράφεις, αυτό δεν είναι τίποτε άλλο παρά ...κολακεία!

Άρα, όταν εκτίθεσαι (όπως πχ εγώ) με τα γραπτά σου κείμενα σε ένα δημόσιο "καφενείο" όπου επικρατεί ελευθερία απόψεων και εκφράσεων, να περιμένεις ΚΑΙ κριτική στα γραπτά σου. Αν δε το αντέχει αυτό η "γούνα σου" και επιζητείς έλεγχο των όσων γράφουν τα υπόλοιπα μέλη ή (ακόμα χειρότερα) αν επιζητείς μόνο κολακεία, υπάρχουν κι άλλα κλαμπ να γραφτείς...

Συμφωνώ απόλυτα με τα γραφόμενά σου, το ερώτημα όμως είναι το εξής:

«Είναι έτσι ή αν δεν αρέσουν ορισμένες απόψεις, κατακερματίζεται ένα θρεντ θεωρώντας κάποιοι ότι θίγονται?»

Σου υπενθυμίζω ότι συζητήσεις του παραπάνω «τύπου» που έγιναν παλαιότερα στο forum, κατέληξαν άδοξα.

Οι διαχειριστές κόβοντας το περιθώριο του υγιή διαλόγου μεταξύ μελών και ρίχνοντας άδικα τα βέλη τους, κατόρθωσαν να γελοιοποιηθούν οι ίδιοι και η άδικη συμπεριφορά τους.

Το αποτέλεσμα βεβαίως ήταν να κατακερματίσουν τα γραφόμενα και να παραλείψουν τα δρώμενα που έθιγαν αχαρακτήριστες συμπεριφορές, προερχόμενες και εφαρμόσιμες από τους ίδιους .

Ποια λοιπόν ελευθερία απόψεων και εκφράσεων περιμένεις να εφαρμοστεί σε ένα forum?
Μέσω της δημοκρατικής οδού, ή μέσω της …«κριτικής διάθεσης» των Αρχόντων?

(Γιατί όπως πολύ σωστά και εύστοχα καυτηριάζεις... «....είναι ουσιαστικά [FONT=&amp]γελοίο[/FONT] να δέχεσαι μόνο θετική κριτική ή μόνο θετικές "απόψεις" σε όσα γράφεις, αυτό δεν είναι τίποτε άλλο παρά ...κολακεία!»):thumbsup:

Την καλημέρα μου και καλή Ανάσταση σε όλους!
Άρχοντες και λαό!:smile:

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.744

Οι διαχειριστές κόβοντας το περιθώριο του υγιή διαλόγου μεταξύ μελών και ρίχνοντας άδικα τα βέλη τους, κατόρθωσαν να γελοιοποιηθούν οι ίδιοι και η άδικη συμπεριφορά τους.
Ετσι λες ε?

Ασε μας ρε Σταμάτη πασχαλιάτικα.

Reaction score
1.815

Δεν αναφέρομαι στην τωρινή κατάσταση αλλά σε πολύ παλαιότερη...:smile:
Σαφέστατα στην εν λόγω περίπτωση του συγκεκριμένου τωρινού θρεντ, η κίνηση ήταν προβλεπόμενη και η καταλληλότερη!:thumbsup:

Reaction score
59
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: OTL ....παραλειπόμενα

Ά να γειά σου!
Μένει να μας πεις πότε κλείσανε οι γραμμές παραγωγής δίσκων βινυλίου με ετικέτα ΕΜΙ, εκτός κι αν μέχρι σήμερα παράγουν ακόμα δίσκους βινυλίου.
Δεν μένει για τα υπόλοιπα και κατά πολύ σπουδαία να διαβάσεις και κανένα βιβλίο ... μην αγοράζεις μόνο εκείνες τις μυστήριες μπύρες!!!! Λ.Σ.

Reaction score
8.905

Δεν αναφέρομαι στην τωρινή κατάσταση αλλά σε πολύ παλαιότερη...
Σαφέστατα στην εν λόγω περίπτωση του συγκεκριμένου τωρινού θρεντ, η κίνηση ήταν προβλεπόμενη και η καταλληλότερη!
Κάτι πρέπει να κάνουμε για τον Σταμάτη μας, από ότι διαβάζεται δεν το έχει ξεπεράσει ακόμα το παλαιό συμβάν,.. γιατί ήταν το εξιλαστήριο θύμα.

Το βρήκα, μήπως να του πάρουμε δώρο κανένα Onkyo τώρα που είναι και γιορτές... :biggrin: :roflmao:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.883

Κάτι πρέπει να κάνουμε για τον Σταμάτη μας, από ότι διαβάζεται δεν το έχει ξεπεράσει ακόμα το παλαιό συμβάν,.. γιατί ήταν το εξιλαστήριο θύμα.

Το βρήκα, μήπως να του πάρουμε δώρο κανένα Onkyo τώρα που είναι και γιορτές... :biggrin: :roflmao:
Εγω θα του έκανα δώρο αυτό http://www.ebay.de/itm/Sansui-B-2301-Endstufe-/350769249310?pt=DE_Elektronik_Computer_TV_Video_Elektronik_Verst%C3%A4rker&hash=item51ab79fc1e

Αλλά μου λείπουν κάτι ψιλά.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
101.657
Last edited by a moderator:

Reaction score
1.815

...Οι διαχειριστές κόβοντας το περιθώριο του υγιή διαλόγου μεταξύ μελών και ρίχνοντας άδικα τα βέλη τους, κατόρθωσαν να γελοιοποιηθούν οι ίδιοι και η άδικη συμπεριφορά τους.
Ετσι λες ε?

Ασε μας ρε Σταμάτη πασχαλιάτικα.
Δεν αναφέρομαι στην τωρινή κατάσταση αλλά σε πολύ παλαιότερη...:smile:
Σαφέστατα στην εν λόγω περίπτωση του συγκεκριμένου τωρινού θρεντ, η κίνηση ήταν προβλεπόμενη και η καταλληλότερη!:thumbsup:
Και για να γίνω ακόμη πιο σαφής, καθώς στα γραφόμενά μου έκανα λάθος στον αριθμό του ουσιαστικού, κάνω την εξής διόρθωση:
"...Ο διαχειριστής κόβοντας το περιθώριο του υγιή διαλόγου μεταξύ μελών και ρίχνοντας άδικα τα βέλη του, κατόρθωσε να γελοιοποιηθεί ο ίδιος και η άδικη συμπεριφορά του." ...τότενες._:hi:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.840
Members
38.247
Νεότερο μέλος
NSR