OTL ....παραλειπόμενα

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.744
Απάντηση: OTL ....παραλειπόμενα

Σαν sales man(αν δεν κανω λαθος) σου καταλογιζω ευθυνη για την εμπορικη αποτυχια του thread τις τελευταιες μερες...
Λάθος δεν κάνεις , αλλά παλεύω για πχοιότητα και οχι εμπορικότητα.:roflmao:

Reaction score
1.815

Είχες δεν είχες... έγραψες πάλι!:thumbsup:
Respect!

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.059
Re: Απάντηση: OTL ....παραλειπόμενα

Και ενα για τους υπολοιπους δικους μου ...............

Reaction score
677

Και μια καταγγελία εντός θέματος.
Πέρασα από Βόλο και βρήκα τις τελειες μπανανες για τα ηχεία μου γιατί τώρα έχω μόνο στην μεριά των ενισχυτών, και του είχαν μείνει μόνο τρεις αντί για οχτώ που χρειάζομαι. Αίσχος.

Reaction score
15.467
να καμω κι εγω μια καταγγελια
μ' ετισες τσι συνθηκες εγω δε ξαναδουλευω...

εδα παω για θα καει το χταποδακι...

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.744

Και μια καταγγελία εντός θέματος.
Πέρασα από Βόλο και βρήκα τις τελειες μπανανες για τα ηχεία μου γιατί τώρα έχω μόνο στην μεριά των ενισχυτών, και του είχαν μείνει μόνο τρεις αντί για οχτώ που χρειάζομαι. Αίσχος.
Μια πένσα , ενα γαλλικό κλειδί δεν υπάρχει ? Επρεπε να πέσεις στις τσικίτες?

Reaction score
74
ακόμα ενα post για την συκωταριά.................
αα και καλή ανάσταση.................

Last edited by a moderator:

Reaction score
677

Μια πένσα , ενα γαλλικό κλειδί δεν υπάρχει ? Επρεπε να πέσεις στις τσικίτες?
Έχω,αμε.
42-46 κάνει;
Δεν έχω μικρότερο στο νταμάρι,τι να κάνω;

Reaction score
8.905

:offtopic: Νέκρα έπεσε.... με πήρε ο ψηλός και μου είπε κάτι για θαλασσινά και ούζα... όποιος θέλει να έρθει "σφυρίζει"... :whistling:

....Η εάν κάποιος έχει να προτείνει κατι αλλο, του "σφυρίζουμε" εμείς...:biggrin:

Reaction score
8.905

:offtopic: Νέκρα έπεσε.... με πήρε ο ψηλός και μου είπε κάτι για θαλασσινά και ούζα... όποιος θέλει να έρθει "σφυρίζει"... :whistling:

....Η εάν κάποιος έχει να προτείνει κατι αλλο, του "σφυρίζουμε" εμείς...:biggrin:

Κότες...:whistling:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.940
Απάντηση: Re: Απάντηση: OTL ....παραλειπόμενα

Γ. Η σειρά EMD ή η ετικέτα ΕΜΙ.
[FONT=&amp]To[/FONT][FONT=&amp] 1972 η ΕΜΙ δημιουργεί μια νέα σειρά δίσκων, την [/FONT][FONT=&amp]EMD[/FONT][FONT=&amp] Series[/FONT][FONT=&amp], την οποία δεν εντάσσει στην [/FONT][FONT=&amp]Gramophone[/FONT][FONT=&amp] ούτε φυσικά στην [/FONT][FONT=&amp]Columbia[/FONT][FONT=&amp] την οποία το έτος αυτό καταργεί τελείως. Γιαυτό τον λόγο δεν χρησιμοποιεί κανέναν από τους δύο γνωστούς λογότυπους, τον «[/FONT][FONT=&amp]His[/FONT][FONT=&amp] Master[/FONT][FONT=&amp]’[/FONT][FONT=&amp]s[/FONT][FONT=&amp] Voice[/FONT][FONT=&amp]» ή τον «[/FONT][FONT=&amp]Magic [/FONT][FONT=&amp]Notes[/FONT][FONT=&amp]». Απεναντίας, δημιουργεί μια νέα ετικέτα στην οποία για πρώτη εντελώς φορά χρησιμοποιεί αποκλειστικά τον δικό της λογότυπο. Έτσι γεννήθηκε η ετικέτα ΕΜΙ.[/FONT]

Ά να γειά σου!

Δηλαδή, στους δίσκους η ετικέτα ΕΜΙ "γεννήθηκε" όπως λες, το 1972.

Άρα, είναι σωστό το λινκ (που ανέβασα σε προηγούμενο ποστ) που μας λέει πως:

"EMI did not exist as a label until 1973."

http://www.discogs.com/label/EMI

Το σωτήριον έτος 1973 γεννήθηκε και ο bro, επί τοις ευκαιρίας. Σημαδιακό; Μια ημερομηνία αυτός και το βυνίλιο με ταμπέλα ΕΜΙ! :biggrin:

Μένει να μας πεις πότε κλείσανε οι γραμμές παραγωγής δίσκων βινυλίου με ετικέτα ΕΜΙ, εκτός κι αν μέχρι σήμερα παράγουν ακόμα δίσκους βινυλίου.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.940

Το Linn σαν πλατώ δεν κάνει τίποτα παραπάνω από ότι πρέπει να κάνουν τα πλατώ ανάρτησης ή μάζας. Δηλαδή να απομονώνει, να γειώνει, ή να αποσβένει τους ενδογενείς ή εξωγενείς κραδασμούς πρίν αυτοί φτάσουν στην ακίδα/στέλεχος και συμπεριληφθούν μαζί με την διαμόρφωση του αυλακιού στην ενδοδιαμόρφωση του σήματος....

Γεια στο στόμα σου, χρυσόστομε!

Εσύ παιδί μου, πρέπει να γράφεις λίγο περισσότερο, πολύ με το τσιγκέλι ρε παιδάκι μου!!!!:cool:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.940

Είχα να μπώ πολύ καιρό στο forum και φρίκαρα.
Ε, βέβαια! Πως να μη φρικάρεις με τόση στέρηση, κανονικά πρέπει να παίρνεις καθημερινά τη δόση σου από λίγο "φόρουμ", μη το αμελείς λοιπόν!

Ο γιατρός λοιπόν, συστήνει κα-θη-με-ρι-νά forum. Όχι όποτε "θυμάσαι", τι πράγματα είναι αυτά; α πα πα πα πα...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.940

Είσαστε καλά όλοι ?
Μια χαρά, εκτός από τον Σκαλ που κάνει τα μπάνια του πάλι.:roflmao::biggrin:

Η μουσική αναπαραγωγή μουσικού συμβάντος εν περιέχει τους εξής παράγοντες :

1) τονική ισσοροπία

2) μικροδυναμικές

3) Χωρική κατανομή

4) μια μέτρια , καλή , εξαιρετική ηχογράφηση

5) αρμονικές παραμορφώσεις του συστήματος αναπαραγωγής

6) ¨Ενα δωμάτιο πού όλα αυτά θα προσπαθήσουν να συνυπάρξουν

Αναφέρεις "μικροδυναμικές" και δεν αναφέρεις τα γνήσια, βαρβάτα "δυναμικά", δηλαδή το δυναμικό εύρος αναπαραγωγής. Τον παράγοντα αυτόν τον ξέχασες ή εξ'επίτηδες; :laugh:

Επίσης, κάτι πολύ σημαντικό ΙΜΗΟ που ΔΕΝ αναφέρεις στα παραπάνω, είναι η "πραγματική ανάλυση" στην αναπαραγωγή, κάτι που θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό ως στοιχείο ενός ηχοσυστήματος χώρου. Είναι πολλές οι περιπτώσεις που θα ακούσεις να λέει κάποιος μετά από μια ακρόαση, πως "άκουσα ήχους-όργανα που δεν είχα ακούσει ως τώρα σε μια ηχογράφηση", ή πως "ξεχώριζαν οι φωνές, μία μία μπορούσα να τις ακούσω". Ανάλυση λοιπόν, σημαντικός παράγοντας στην αναπαραγωγή.

Μια ηχογράφηση του '58 σε μια αίθουσα συναυλιών γινόταν με 3 μικρόφωνα κατευθείαν σε master. Είναι απολύτως λογικό να ακούγεται εξαιρετικά παρόλη την αυξημένη αρμονική παραμόρφωση και την περιορισμένη έκταση συχνοτήτων στα άκρα γιατί η αμεσότητα μπορεί να είναι καθηλωτική και μεγαλύτερης αξίας απο τα όποια "τεχνικά" προβλήματα μπορεί να έχει.
Ναι, μπορεί να έχει έως εξαιρετική αμεσότητα, κυρίως λόγω έλλειψης κακών χειρισμών από τον εκάστοτε "μαστερά", συμφωνώ. Αν όμως ξαναγυρίσουμε λίγο πιο πίσω, στο δικό σου κείμενο, στους "παράγοντες αναπαραγωγής μουσικού συμβάντος", όλα όσα έγραψες (και αυτά που συμπλήρωσα) έχουν ...πρόβλημα!

ΟΛΑ όμως! Δες τα ένα προς ένα:

1) τονική ισορροπία: δεν υπάρχει. περιορισμένη έκταση συχνοτήτων, προβολικές μεσαίες
2) μικροδυναμικές και γενικά δυναμικό εύρος: δεν υπάρχει. Ομογενοποιημένα, συμπιεσμένα, μαύρο χάλι
3) χωρική κατανομή: ας θυμίσω τις παλιές τζαζ ηχογραφήσεις, όπου πχ τα ντραμς ακούγονται από το ένα κανάλι και το σαξόφωνο από το άλλο. Αστειότητα. Επίσης, το περιορισμένο συχνοτικό και δυναμικό εύρος περιορίζει υποχρεωτικά και την συνολική καταγραφή του χώρου της ορχήστρας με τις αντηχήσεις του, αφού μόνο τις μεσαίες ουσιαστικά θα ακούσεις.
4) η ηχογράφηση αντικειμενικά δε μπορεί να είναι πάνω από "μέτρια". Θυμήσου τι μικρόφωνα υπήρχαν τότε, τι πυκνωτές, τι μηχανήματα (με τι τεχνικά χαρακτηριστικά απόκρισης, παραμόρφωσης, θορύβου, δυναμικού εύρους, κλπ κλπ κλπ).
5) αρμονικές παραμορφώσεις να φαν κι οι κότες, στο βασίλειο της λυχνίας του '50! Τότε το THD ίσως να μη το είχαν εφεύρει ακόμα, ντρεπόντουσαν! :roflmao:
6) και βάλτα όλα αυτά τα παραπάνω σε ένα δωμάτιο τώρα, ιδίως δωμάτιο με σχετικά υψηλούς χρόνους αντήχησης, οι οποίοι επιδεινώνουν (αντικειμενικά) τα άνωθεν προβλήματα! άντε γεια...

Για τους παραπάνω λόγους, μια ηχογράφηση του '58 που λες, θεωρώ πως πλέον αξίζει μόνο για το μουσικό περιεχόμενό της, το οποίο μπορεί να είναι όντως σπουδαίο, μια εξαιρετική εκτέλεση, μια φανταστική ερμηνεία, μια ιστορική ορχήστρα, μια αληθινά υπέροχη μουσική. Και ναι, μου αρέσει πολύ να ακούω και τον απίθανο Luis Armstrong να παίζει το Mack the Knife, μουσική πραγματικά υπέροχη, με 3 μικρόφωνα αν δε κάνω λάθος, το οποίο και στο αφιερώνω σε live εκτέλεση του '56:

Last edited by a moderator:

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.840
Members
38.248
Νεότερο μέλος
Alexx