Έχω εκπλαγεί !!

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
29.436
Απάντηση: Re: Έχω εκπλαγεί !!

"..."ποσοι εχουν υποψη οτι τα τηλεοπτικα εμεσματα που οριζουν τη ζωη της "Ελληνιδας νοικοκυρας" ,πωλουνται στα καναλια με ορο την απαγορευση μεταγλωττισης τους ? "...

Σωκρατης Παπαχατζης -"ακουγοντας συμβαινει" περιοδικο "ηχος εικονα" τευχος 473 σελ. 104...."
Αν αυτό είναι αλήθεια, τότε πραγματικά υπάρχει θέμα.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
10.720
Απάντηση: Έχω εκπλαγεί !!

Γιατί ρε Μιχάλη; Δε χαίρεσαι που μαθαίνουν δωρεάν, μια γλώσσα συνυφασμένη με το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον των νεοελλήνων; :biggrin:

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.424

Λεμε λεμε για τα τουρκικα, αλλα το ματι γαριδα στιs τουρκαλεs παλιοπαιδα:tongue:

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
29.436

Πριν λίγο γύρισα από το σπίτι ενός φίλου.
Όταν πήγα έκανε ένα ντουζ οπότε η μάνα του μου είπε να περιμένω λίγο.
Περιμένοντας την είδα που έψαχνε σαν παλαβή να βάλει ένα δισκάκι να παίζει στο DVD player
Και ρωτούσε τον γιόκα της: "βρε γαϊδούρι που το έβαλες, ποιο είναι αυτό το πράσινο;"
Τέλος πάντων έβαλε να παίξει ένα επεισόδιο από το τούρκικο που έχασε και πήγαν και αγόρασαν ένα DVD recorder μόνο γι' αυτόν τον σκοπό.
Να μην χάνει κανένα επεισόδιο, διότι λείπει σε δουλειά την ώρα που παίζεται το έργο στην TV.
Αν χάσει κάποιο και δεν μπορέσει να το δει θα γίνει χαμός.
Αν χαλάσει το recorder θα πάθει εγκεφαλικό επεισόδιο η μάνα του φίλου μου.

Ε λοιπόν χάσαμε τη μπάλα.
Τα κατάφεραν μια χαρά, ευτυχώς όχι σε όλους μας.
Anladın ??

Reaction score
3.491

είναι φτηνά και η αγορά τους ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

Reaction score
3.491

τότε που η τηλεόραση έδειχνε ισπανικές σαπουνόπερες;

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
29.436

E όπως τίθεται το θέμα τώρα θα μας πει κανείς σιγά σιγά ότι η τούρκικη γλώσσα, μας επηρεάζει λόγω της τεράστιας τηλεθέασης.
Μπα, δεν το πιστεύω, εμένα δεν με επηρεάζει καθόλου.

Πάντως προχθές που πήγα στο γιουσουρούμ εκεί στον πιο πάνω μαχαλά, να πάρω κάτι μπαχαρικά για το μείγμα μου, βρήκα μεταξύ άλλων σε ένα κιόσκι, από έναν πωλητή λίγο τζαναμπέτη.
Ένα τεφαρίκι επιτραπέζιο σκαλιστό τσακμάκι παλιό και όμορφο, γκιουζελίμ πράμα.
Αλλά αυτός ο μπουνταλάς ήθελε να μου το πουλήσει πολύ ακριβά λες και είχε μπροστά του κανένα άβγαλτο τσογλάνι.
Όταν μου είπε την τιμή, μου ήρθε νταμπλάς.
Οπότε τον άρχισα στο παζάρι, φωνές, καβγάς, κακό, μας πήρε χαμπάρι όλος ο ντουνιάς από τον σαματά και τελικά του το πήρα σχεδόν τσάμπα, δεν του έκανα το χατήρι.
Αυτοί οι πωλητές το έχουν το χούϊ αυτό δυστυχώς, όλο το συνάφι τους, είναι κουσούρι που δεν φεύγει.
Σου λένε πρώτα μια υψηλή τιμή κουτουρού κι αν πιάσει καλώς, αλλά κι εγώ το έβαλα γινάτι να μην υποκύψω.
Αρκεί να ξέρεις φαρσί τα κόλπα τους, ότι έτσι είναι αυτά και θα τα βρεις όταν πας.
Όμως δε βαριέσαι, το πήρα κι έφυγα και ντέφι να γίνει, θεωρώ ότι του το έκανα το χουνέρι.
Το δοκίμασα και δούλευε καλά αν και έβγαζε λίγο ντουμάνι, δείγμα κακής καύσης.
Πήγα και πιο πέρα πήρα κάτι ζαρζαβατικά, όπως μελιτζάνες για κανένα ιμάμ μπαϊλντί, κάτι γιαρμάδες, λίγο παστουρμά για μεζέ, λίγο ταραμά, λίγο καζάν ντιμπί, κανένα φυστίκι, κανένα φουντούκι,
Γιατί έχω και κοτζάμ μουσαφίρη να περιποιηθώ και έφυγα γιατί ερχόταν και μπόρα, λες και δεν μας έφτανε το αγιάζι.
Και δεν είχα ούτε μουσαμά να βάλω επάνω μου και φοβήθηκα μην αρπάξω κανένα κρύωμα.
Ο καιρός ήταν μπούζι και δεν έλεγε να είμαι για καμιά βδομάδα στο ντιβάνι και να πίνω τσάϊ βραστό στον μαστραπά.
Άσιχτήρ από κει κωλοβροχή. Α να ρίξεις κι ένα χιόνι ανοιξιάτικα να μας έρθει ταμάμ.
Όχι τίποτα αλλά αν αρρωστήσεις δεν μπορείς να δουλέψεις, δεν μπορείς να βγάλεις λεφτά κι αν είσαι μπατίρης δεν μπορείς να πληρώσεις τα χαράτσια και στο τέλος σε χώνουν και στο μπουντρούμι για χρέη.
Ή σε κανένα νταμάρι να σπάζεις πέτρες.

Έτσι δεν είναι παιδιά; Τι παιδιά δηλ.
Τζουτζουκλέρια.

Reaction score
3.491

E όπως τίθεται το θέμα τώρα θα μας πει κανείς σιγά σιγά ότι η τούρκικη γλώσσα, μας επηρεάζει λόγω της τεράστιας τηλεθέασης.

Πάντως προχθές που πήγα στο γιουσουρούμ εκεί στον πιο πάνω μαχαλά, να πάρω κάτι μπαχαρικά για το μείγμα μου, βρήκα μεταξύ άλλων σε ένα κιόσκι, από έναν πωλητή λίγο τζαναμπέτη.
Αλλά αυτός ο μπουνταλάς ήθελε να μου το πουλήσει πολύ ακριβά λες και είχε μπροστά του κανένα άβγαλτο τσογλάνι.
Οπότε τον άρχισα στο παζάρι, φωνές, καβγάς, κακό, μας πήρε χαμπάρι όλος ο ντουνιάς από τον σαματά και τελικά του το πήρα σχεδόν τσάμπα, δεν του έκανα το χατήρι.
Αυτοί οι πωλητές το έχουν το χούϊ αυτό δυστυχώς, όλο το συνάφι τους είναι κουσούρι που δεν φεύγει.
Σου λένε πρώτα μια υψηλή τιμή κουτουρού κι αν πιάσει καλώς, αλλά κι εγώ το έβαλα γινάτι να μην υποκύψω.
Αρκεί να ξέρεις φαρσί τα κόλπα τους, ότι έτσι είναι αυτά και θα τα βρεις όταν πας.
Όμως δε βαριέσαι, το πήρα κι έφυγα και ντέφι να γίνει, θεωρώ ότι του το έκανα το χουνέρι.
Πήγα και πιο πέρα πήρα κάτι ζαρζαβατικά, όπως μελιτζάνες για κανένα ιμάμ μπαϊλντί, κάτι γιαρμάδες, λίγο παστουρμά για μεζέ, λίγο ταραμά, λίγο καζάν ντιμπί, κανένα φυστίκι, κανένα φουντούκι,
Γιατί έχω και κοτζάμ μουσαφίρη να περιποιηθώ και έφυγα γιατί ερχόταν και μπόρα, λες και δεν μας έφτανε το αγιάζι.
Και δεν είχα ούτε μουσαμά να βάλω επάνω μου και φοβήθηκα μην αρπάξω κανένα κρύωμα.
Ο καιρός ήταν μπούζι και δεν έλεγε να είμαι για καμιά βδομάδα στο ντιβάνι και να πίνω τσάϊ βραστό στον μαστραπά.
Άσιχτήρ από κει κωλοβροχή. Α να ρίξεις κι ένα χιόνι ανοιξιάτικα να μας έρθει ταμάμ.
Όχι τίποτα αλλά αν αρρωστήσεις δεν μπορείς να δουλέψεις, δεν μπορείς να βγάλεις λεφτά κι αν είσαι μπατίρης δεν μπορείς να πληρώσεις τα χαράτσια και στο τέλος σε χώνουν και στο μπουντρούμι για χρέη.

Τζουτζουκλέρια.
:roflmao:

Pin

Θεΐτσα
Reaction score
4.445

Το θέμα αυτό μπορεί άνετα να μετονομαστεί σε: :devilish:ξενοφοβία

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.283
Μη χάσεις ευκαιρία να προωθήσεις τον δικό σου ρε Γονδολέτα...

Reaction score
209

Αυτοί οι πωλητές το έχουν το χούϊ αυτό δυστυχώς, όλο το συνάφι τους, είναι κουσούρι που δεν φεύγει.

Τζουτζουκλέρια.
Το μπουντρούμι δεν μετράει, είναι αντιδάνειο... :biggrin:

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Μη χάσεις ευκαιρία να προωθήσεις τον δικό σου ρε Γονδολέτα...
Δεν είναι δικός μου, αλλουνού είναι....
λίγη ξενοφοβία κάνει καλό, μην τα ισοπεδώνουμε όλα με τα σκουπιδοσήριαλ που μας σερβίρουν.
όσοι δεν είναι ξενοφοβικοί ας πάνε λίγο στις χώρες των "μεταναστών" να δουν τι ωραία θα περάσουν...

Πάντως η Google, για να γράψουμε και λίγο από "τεχνολογικής" σκοπιάς, έχει φάει πολλές μηνύσεις παγκοσμίως για την αυτόματη διαδικασία συμπλήρωσης των λέξεων κατά την διαδικασία του ψαξίματος.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
29.436

Κρατάω την τελευταία παράγραφο που λέει:

"προκειμένου να δημιουργηθεί ένας κόσμος που να στηρίζεται στην αμοιβαιότητα και την αγάπη,
προϋποθέσεις απαραίτητες για να υπάρξει πρόοδος και ευημερία για όλους"

Τι ωραία!!! Τι όμορφος κόσμος, ακριβώς έτσι είναι.
Όλοι θα τον θέλαμε έτσι, όμορφος κόσμος ηθικός, αγγελικά πλασμένος.
Όμως η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική, το βλέπουμε και το ζούμε.

Κάτι γκομενίτσες που είναι υποψήφιες στα καλλιστεία για σταρ Ελλάς, συνήθως κάτι τέτοια λένε.

"θα ήθελα να υπάρχει ειρήνη, αγάπη, στον κόσμο, χωρίς πόλεμο και χωρίς πείνα και με υγεία για όλους τους αδύναμους"

Ναι ε; Κοπέλα μου καλά τα λες αλλά αυτό δεν γίνεται δυστυχώς.
Ποτέ δεν γινότανε κι ούτε θα γίνει.

Reaction score
209

Και τι να κάνει βρε Μιχάλη το παιδάκι που γράφει έκθεση/εργασία για το σχολείο; Να γράψει κάτι διαφορετικό και να πάρει κακό βαθμό; Ομοίως εκείνη που απαντάει στα καλλιστεία, τι να απαντήσει; Να πει κάτι άλλο και να αποκλειστεί;

Αν ζητάς ανάπτυξη κριτικής σκέψης, μάλλον πρέπει να την αναζητήσεις αλλού. Τυποποίηση κι άγιος ο θεός. Φαίνεται άλλωστε το αποτέλεσμα όλων αυτών από την τηλεθέαση που κάνουν τα συγκεκριμένα σήριαλ.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
35.546

Τι είναι το παραπάνω, τυφλοσούρτης για την έκθεση στις πανελλήνιες? :roflmao:

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
35.546

Το μπουντρούμι δεν μετράει, είναι αντιδάνειο... :biggrin:
Και το φουντούκι ομοίως. Εκ του ποντικόν (δλδ εκ του Πόντου) κάρυον. Το κάρυο εξέπεσε και έμεινε το ποντικό->φυντίκ.

Το ίδιο και η μπόρα. Είναι βενετσιάνικης (bora) και όχι τουρκικής ετυμολογίας, και αποτελεί ομοίως αντιδάνειο, εκ του βορέας.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Διαβάζοντας τους τρόπους αντιμετώπισης μου έκαστε η ανθρωπιστική παιδεία, σε λόγο καιρό δεν θα έχουμε καθόλου παιδεία η ανθρωπιστική μας έλλειπε...

Ο Αλέξης πάντως έχει τις λύσεις, να δω τι θα γίνει αν και όταν αρχίσει να τις εφαρμόζει...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.530
Members
38.194
Νεότερο μέλος
led106