Έχω εκπλαγεί !!

Pin

Θεΐτσα
Reaction score
4.445
Απάντηση: Έχω εκπλαγεί !!

Ένα OFF στα πολιτικά δικαιώματα, για τις θείτσες -κι όχι μόνο- που αποτελούν το κοινό των "τούρκικων", πως θα γίνει να μπει;
Να δεις που αν μας ορμήσουν οι τούρκοι θα τους στρώσουμε και χαλιά να περάσουν.
Οι γιαγιάδες και οι θείες θα ετοιμάσουν πλεκτές κάλτσες, πίτες, γλυκά, να τους καλοπιάσουν.

Λέει το παιδί στον "τυφλοσούρτη" του ότι ένα αίτιο της ξενοφοβίας είναι η πιθανότητα αλλοίωσης της πολιτισμικής μας ταυτότητας από τα "ξένα" στοιχεία.
Εσείς το προχωρήσατε περισσότερο λέγοντας ότι παρακολουθώντας αυτά τα σ'ηριλ θα μεταλλαχθούμε σε Τούρκους.
Μα τι σας 'εχει πιασει? Πολιτισμικό αμόκ?
Η εθνική μας ταυτότητα είναι γραμμένη στη συνείδηση μας, σε όλα τα κύτταρα μας και δεν αλλοιώνεται.

Reaction score
209

Και το φουντούκι ομοίως. Εκ του ποντικόν (δλδ εκ του Πόντου) κάρυον. Το κάρυο εξέπεσε και έμεινε το ποντικό->φυντίκ.

Το ίδιο και η μπόρα. Είναι βενετσιάνικης (bora) και όχι τουρκικής ετυμολογίας, και αποτελεί ομοίως αντιδάνειο, εκ του βορέας.
Και το φιστίκι επίσης. Το μπουντρούμι από τον Ιππόδρομο. Λεξιπλασία. Is-tan-bul... Εις την Πόλη κλπ... .

Ο μπακλαβάς με φιστίκι ή με καρύδι είναι καλύτερος όμως; :biggrin:

Last edited by a moderator:

Reaction score
209

Η εθνική μας ταυτότητα είναι γραμμένη στη συνείδηση μας, σε όλα τα κύτταρα μας και δεν αλλοιώνεται.
Υπάρχουν και τα καρκινικά... .

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
29.438

Aχ Πηνελόπη κι όμως αλλοιώνεται με πολλούς τρόπους και για πολλούς λόγους.
Πρώτος λόγος το χρήμα.
Το δυνατότερο όπλο.
Αλλοιώνει τα πάντα. Δες γύρω σου.

Εδώ ο μάϊκλ τζάκσον αλλοιώθηκε και από μαύρος έγινε άσπρος.
Κι εμείς πασχίζουμε με ηλιοθεραπεία και καροτέν να γίνουμε μαύροι.
Αριστεροί έγιναν δεξιοί. Και το αντίθετο.
Φασίστες έγιναν δημοκράτες. Και το αντίθετο.
Μουσουλμάνοι έγιναν χριστιανοί και το αντίθετο.
Τυριά που έγιναν ροκφόρ.
Πολλά τα παραδείγματα.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.841

Η εθνική μας ταυτότητα είναι γραμμένη στη συνείδηση μας, σε όλα τα κύτταρα μας και δεν αλλοιώνεται
Η εθνική συνείδηση ενός λαού διατηρείται με την παιδεία .
Είτε με μύθους (πχ Μεγαλέξανδρος) είτε με πραγματική γνώση .
Δεν φτάνει να είσαι απόγονος του Περικλή,πρέπει να ξέρεις και τι έκανε και τον έγραψε η Ιστορία .
Ο καθημερινός τύπος (εντυπος και ηλεκτρονικός) διαμορφώνει συνειδήσεις με τα πρότυπα που προβάλλει .
Προ 50 ετών είδη όπως ο Χρυσοχοΐδης η ο Κασιδιάρης η ο Γεωργιάδης δεν θα είχαν θέση στο Κοινοβούλιο .
Ούτε οι τηλεπερσόνες που δίνουν πρότυπα στα κοριτσάκια και τα αγοράκια .:sneaky:
Και ένα έθνος έχει τύχη και εθνική συνείδηση αμα έχει όραμα.Ο Νταβούτογλου το έχει πει αυτό .
Πoιό το όραμα του Νεοέλληνα ;

Pin

Θεΐτσα
Reaction score
4.445

Λέγοντας ότι η ταυτότητά μας δεν αλλοιώνεται εννοώ σε σχέση με την υιοθέτηση κάποιων ξένων πολιτισμικών στοιχείων και ως ένα σημείο φυσικά. Αυτό άλλωστε γινόταν από πάντα.
Άλλο όμως υιοθετώ και ξένα στοιχεία, άλλο πετάω τα δικά μου στα σκουπίδια.
Δεν φταιν τα τουρκικα σήριαλ που απομακρινόμαστε από τις παραδόσεις μας, που δεν γνωρίζουμε την ιστορία μας, ή που, γράφουμε γκρικλις:rolleyes: .

Αυτό που πάντα μου έκανε εντύπωση είναι ότι στο ένα άκρο έχουμε την ξενοφοβία και στο άλλο την ξενομανία.
Απ'τη μια φοβόμαστε πως αν μας την πέσουν οι γείτονες, οι "θειτσες" θα πουν Merhaba:smile:, κι απ' την άλλη ό,τι american είναι "ιν" και το υιοθετούμε αβασάνιστα.

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.059
Μερικες λεπτομερειες, ο Σουλειμαν καταγοταν μαλλον απο την Ρωσια, η πασιγνωστη σουλτανα Χουρεμ ηταν Ρωσιδα πρωην Αλεξανδρα.
Το σηριαλ ειναι στημενο πανω στις ερωτικες περιπετειες του σουλτανου Σουλειμαν του αχορταγου εραστη.
Στο τουρκικο κοινοβουλιο καποιοι βουλευτες διαμαρτυρηθηκαν για το προκλητικο ντυσιμο των πρωταγωνιστριων.
Η δυναστεια εν τελει, μαλλον καταστραφηκε απο Ρωσιδα ...............
Ειναι προτιμοτερο το Ροκυ 168 με 256879 δολοφονιες η ο παρανοικος Ντεξτερ επειδη μιλανε την Αγγλικην?

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
29.438

Κάποιοι εκμεταλλεύονται έξυπνα την κάθε χαζομάρα που δέρνει τον κόσμο.

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.424

Μερακλης ο τυπος!
μολις σκεφτηκα και το ΓΥΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΥΡΙΖΕΙ!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.566
Members
38.201
Νεότερο μέλος
Alex Nik