Most visitors online was 2716 , on 5 Dec 2023
Λοιπον έκανα ισοσταθμιση στον 3313 με ηχεία Jamo s506 μπροστινά και τα αντίστοιχα περιφερειακά με κεντρικο monitor audio bx center.καλημερα σας σε ολους. απο την εμπειρια μου επειδη εχω αλλαξει πολλα μηχανηματα εγω το βαζω παντα στο 70...
Εσυ τι θα κανεις? Κανε παιχνιδι.
Οπου σου ακουγετε καλυτερα στο δικο σου αυτι
γιαυτο και ο κατασκευαστης σου δινει αυτην την δυνατοτητα να επιλεξεις μονος σου
Και τα κρός;Small όλα.
Οποτε με λίγα λόγια η ισοσταθμιση έβγαλε βλακείες;να το παραβλέψω και ολα χειροκινητα οπως πριν;Εγώ πάντα τα βάζω στα 80Hz, αλλά μπορείς να δοκιμάσεις απο 60-80Hz τα μπροστινά, και 70-90Hz τα πίσω.
για τα eq που λες δεν πανε ομως σε συναρτιση με το πως θα τα εχει δηλωσει απο μονο του τα ηχεια?δεν ειναι αναλογο αυτο?δεν πανε μαζι αυτα?η ολη φιλοσοφια της ισοσταθμισης εννοω....Δε χρειάζεται reset, άλλαξε μόνο τις ρυθμίσεις αυτές ή τρέξε το ξανά με το μικρόφωνο ψηλότερα (και μετά ξανά άλλαξε τις ρυθμίσεις).
Πολύ συχνά βγάζουν τέτοια λάθη οι AV, ο σκοπός είναι να δουλέψει σωστά το EQ και όχι τα small-large.
Αν έχουμε ένα δυνατό woofer και ηχεία small, ακόμη και με ένδειξη THX, γιατί να μη στέλνουμε στο woofer συχνότητες απ' όλα τα ηχεία κάτω από τα 120Hz, αφού δεν αποδίδει κανένα ηχείο καλύτερα τα μπάσα και φυσικά τις χαμηλές από ένα woofer;Από την μικρή μου εμπειρία με το home cinema συμφωνώ ότι αυτό ακριβώς συμβαίνει όταν δηλώσεις όλα τα ηχεία large. Τότε στο sub πηγαίνει μόνο το LFE. Η ένστασή μου είναι κατά πόσον αυτό είναι το ιδανικό. Πολύ λίγα ηχεία (και πολύ ακριβά) έχουν την ικανότητα να αποδώσουν τις χαμηλές του κινηματογράφου όπως ένα sub. Εξάλλου και η κατά THX ρύθμιση προστάζει "όλα τα ηχεία δηλωμένα small και οι χαμηλές στο sub". Είναι συνεπώς καλύτερο για τον κανόνα των ηχείων να δηλώνονται στον ενισχυτή small και να αφήνουμε το subwoofer να αναλάβει τις χαμηλές, πχ από 80-90 και κάτω.
Την εχω κ εγω αυτη την απορια.Αν έχουμε ένα δυνατό woofer και ηχεία small, ακόμη και με ένδειξη THX, γιατί να μη στέλνουμε στο woofer συχνότητες απ' όλα τα ηχεία κάτω από τα 120Hz, αφού δεν αποδίδει κανένα ηχείο καλύτερα τα μπάσα και φυσικά τις χαμηλές από ένα woofer;
Γιατι οι συχνοτητες πανω απο τα 80Hz ειναι κατευθυντικες και εντοπιζεται η θεση τους.Την εχω κ εγω αυτη την απορια.