Προβλημα με Conn-x

Reaction score
51
Exω εδω και 4-5 χρονια συνδεση Conn-x στα 24mb

Εδω και 20 περιπου μερες,διαπιστωνω το εξης προβλημα.Κατεβαζω αρχειο και η ταχυτητα δεν ξεπερναει τα 320 klbs'' .Παιζει απο 120 εως 320'' εκει .
Φορματ στον υπολογιστη,αλλαγη καλωδια εθερνετ,αλλαγη ακομη και σπλιτερ,αλλαγη και ρουτερ,ενσυρματο,παλι το ιδιο.
Δοκιμασα τα ftp αρχεια του οτε στα σπιντ τεστ,ξανα το ιδιο.
Το ρουτερ ειναι κλειδωμενο στα 13402, (καποτε ηταν και 19500) αλλα η ταχυτητα που καταβαζει,ειναι πολυ πολυ χαμηλη.
Προηγουμενα,πριν εμφανισετι το παρων προβλημα,πρωινες ωρες κατεβαζε με 1,2 εως 1,9 ΜΒ''.Δεν ειχα παραπονο.

Καλεσα αρκετες φορες στο 1242 help desk του οτε,καναμε φιλτραρισματα ενα σωρο,ρεσετ ξανα μανα αλλα παλι τα ιδια.
Η απαντηση απο τον οτε ειναι πως η γραμμη μου ειναι οκ,και ειναι ολα γι αυτους καλα.

Εκανα ομως την πατατα να ανανεωσω την συνδεση μου για να επωφεληθω καποια εκπτωση που κανει το πρωτο 6αμηνο.
Μιλαω μαζι τους συνεχεια,θελω να το καταργησω,αλλα θα πληρωσω πεναλντυ μου λενε.
Τους λεω φτιαξτε την κολογραμμη σας, μου ξαναλενε πως απο αυτους ειναι ολα οκ.

Τι μπορει αν φταιει,και τι πρεπει αν κανω σ αυτη την περιπτωση?

Να αναφερω πως δοκιμασα και 1 λαπτοπ μην τυχον και φταιει το συμπρακαλο το δικο μου,αλλα παλι τα ιδια.
Εχω μπλεξει.Ενα βιντεο στο youtube,δεν μπορω να το δω κανονικα.Κολλαει.
Στανταρ οχι 720p και τετοια.Εκει φρακαρει.

Αναφερω πως η αποσταση μου απο τον Οτε ειναι μολις 500 μετρα.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Απάντηση: Προβλημα με Conn-x

Τα στατιστικά θορύβου και λαθών στη γραμμή σου πως είναι;
Υπάρχει περίπτωση να έχει γίνει κάτι με την καλωδίωση του κτηρίου σου;
Κατά τη γνώμη μου περισσότερες πιθανότητες έχει η περίπτωση να έχουν κάνει κάτι από τον ΟΤΕ και να μην το παραδέχονται.

Reaction score
51

Τα στατιστικά θορύβου και λαθών στη γραμμή σου πως είναι;
Υπάρχει περίπτωση να έχει γίνει κάτι με την καλωδίωση του κτηρίου σου;
Κατά τη γνώμη μου περισσότερες πιθανότητες έχει η περίπτωση να έχουν κάνει κάτι από τον ΟΤΕ και να μην το παραδέχονται.
Μου απαντησανε πως ο θορυβος της γραμμης μου ειναι πολυ καλος.Ετσι επι λεξη.
παντως απο μενα εδω,αποκλειεται να φταει κατι

Reaction score
51

Δοκιμαζω τα αρχεια τους απο δω,και δεν βλεπω να παει. πανω απο 230klbs''
Διπλανος μου ισογειο γραφειο με wind, τα ιδια αρχεια τα κατεβαζει απο 2, εως 2,4 ΜΒ'' !!
http://speedtest.ftp.otenet.gr/

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Μου απαντησανε πως ο θορυβος της γραμμης μου ειναι πολυ καλος.Ετσι επι λεξη.
παντως απο μενα εδω,αποκλειεται να φταει κατι
μην τους εμπιστεύεσαι δες τα στατιστικά στο router σου.
όπως τα περιγράφεις κάτι έχουν κάνει στη γραμμή

Reaction score
51

Επανερχομαι.
Ξαναπηρα τηλεφωνα,ηρθε σημερα συνεργειο του οτε τελικα,μετρησε το σημα σε συσκευη δικη τους,μου το εβγαλε καπου στα 17800!!
Ενω το δικο μου ρουτερ ειναι και στα 13000 κλειδωμενο,αλλα και το κατεβασμα ειναι πολυ χαμηλο οπως προανεφερα.απο 180''kbps εως 320''.
Ο τεχνικος του συνεργειου μου ειπε πως φταιει το ρουτερ μου που ειναι παλιο, ( που παω στοιχημα δεν φταιει) και να ζητησω καινουριο καλωντας το 13888.Και πως τελικα γι αυτους,ειναι ολα ενταξει.
Και εφυγε απραγος.
Πηρα τηλεφωνο εκει,και μου απαντησανε πως δεν δικαιουμαι νεο ρουτερ,ασχετα αν ανανεωσα τη συνδρομη μου για ενα χρονο.
Παω στο οτε βρισκω εναν προισταμενο,μου λεει τα ιδια.Πως ο οτε δινει ενα ρουτερ,αυτο ειναι ολο κι ολο!
Το κερατο σας το τραγιο λεω.
Τελικα,ξαναπηρα στο 13888,μιλησα με καποιον αλανιαρη εκει,μου ειπε να κανουμε καταργηση,ασχετα αν εκανα ανανεωση συνδρομης,επειδη ειναι φρεσκο το αιτημα καπου στις 10 μερες,μπορουμε να το καταργησουμε που ειπε,και να ξανακανουμε επι τοπου νεα συνεδεση.Με προνομιακη τιμη,και νεο ρουτερ φυσικα.
Απλα θα διακοπει η συνδεση για 2-3 μερες.Σο γουατ.
Ετσι θα κανω τελικα,μπας και η νεα συνδεση που θα μου κανουν ειναι καλυτερη.Γιατι προφανως θα κανουνε αλλαγη βρογχου.
Δεν εχω αλλη επιλογη.Θα δειξει..
Το αναφερω μην τυχον και συμβει σε καποιον αλλον στο εξης.

Reaction score
4.906

Ειχα κι εγω ανάλογο πρόβλημα με παλιό ανεξάρτητο ρούτερ στην 24αρα connx της δουλειάς αλλά πριν ενάμισο χρόνο τουλάχιστον. Έβαλα τον δικό τους ρούτερ (που ειχα αλλά δεν χρησιμοποιούσα) και όντως το πρόβλημα λύθηκε, κανονικά ενα τουλάχιστον δικό τους ρούτερ έπρεπε να έχεις, εκτός κι αν τον είχες πετάξει....

Reaction score
51

Ειχα κι εγω ανάλογο πρόβλημα με παλιό ανεξάρτητο ρούτερ στην 24αρα connx της δουλειάς αλλά πριν ενάμισο χρόνο τουλάχιστον. Έβαλα τον δικό τους ρούτερ (που ειχα αλλά δεν χρησιμοποιούσα) και όντως το πρόβλημα λύθηκε, κανονικά ενα τουλάχιστον δικό τους ρούτερ έπρεπε να έχεις, εκτός κι αν τον είχες πετάξει....
μα το δικο τους εχω.Ενα BaudTec.
Το αλλαξα δοκιμαστικα με 2 αλλα ακομη,ενα της HOL,κι ενα της wind,και παλι το ιδιο προβλημα υπαρχει.Το ανεφερα αυτο στον τεχνικο,μου λεει τα αλλα δεν τα ξερει πως λειτουργουν,και πως θα πρεπει na εχω της κονεξ κανονικα,επειδη ειναι καταλληλα συγχρονισμενο.
και πως το BaudTec χαλασε προφανως,και να ζητησω καινουριο απ τον οτε.
Μπουρδες δηλαδη..

Reaction score
2.003

Και εγώ έχω πρόβλημα το τελευταίο 20ημερο, με χαμηλές ταχύτητες και πολλές αποσυνδέσεις!

Reaction score
51

λεω στον τεχνικο, βρε σεις,εδω ο αλλος διπλα με την wind σφυραει!! και το πληρωνει στα μισα λεφτα.!
''ναι,αλλα αμα ζητησει σερβις θα ψαχνει με το κερι''.Αυτη ηταν η απαντηση του.Δεν γνωριζω βεβαια αν ειναι ετσι τα πραγματα.
Οταν λεμε σφυραει,κυριολεκτικα σφυραει!
Απο ραπιντ πρωι βλεπεις κατι 2.5 2.7 MB'' !!

Reaction score
2.003

Πήρα τώρα τηλέφωνο και μου είπαν ότι τις τελευταίες εβδομάδες κάνουν αναβάθμιση στο δίκτυο τους η οποια τελειώνει σήμερα το μεσημέρι στις 14:00, και να δω δήμερα τα απόγευμα αν λύθηκαν τα προβλήματα. (και ότι όλη η Αθήνα είχε πρόβλημα αυτές τις μέρες)

Reaction score
51

Πήρα τώρα τηλέφωνο και μου είπαν ότι τις τελευταίες εβδομάδες κάνουν αναβάθμιση στο δίκτυο τους η οποια τελειώνει σήμερα το μεσημέρι στις 14:00, και να δω δήμερα τα απόγευμα αν λύθηκαν τα προβλήματα. (και ότι όλη η Αθήνα είχε πρόβλημα αυτές τις μέρες)
Μπορει να ναι αυτο.Τσεκαρε το,διαφορετικα ξαναπαρτους ξανα και ξανα και γκαζωσε τους!
Μην τους αφηνεις!

Timaras

Reaction score
2.144
Re: Απάντηση: Προβλημα με Conn-x

Ψάξε και για κανα update στους drivers του router!Ενός συναδέλφου αυξήθηκε η ταχύτητα με update
των drivers :111:.Conn-x είχε και αυτός!!

Reaction score
2

Κι εγω τα ιδια... ειχα HOL και δεν ειχα ποτε προβλημα, ουτε αποσυνδεσεις.
Τωρα με connx , η ταχυτητα εχει πεσει στα 3 Mbps και συχνες αποσυνδεσεις!
Ο τεχνικος μου ειπε οτι ειναι μπουκομενη η περιοχη κλπ....
Με βλεπω να φευγω παλι !

Reaction score
3

Κι εγώ εδώ και 2-3 βδομάδες περίπου, έχω ξαφνική απώλεια σήματος και κατέβασμα στα 630-900 και ξαφνικά επανέρχεται μετά από 3-4 λεπτά και όλα καλά.
Πήρα χτες τηλέφωνο και μου είπαν ότι εχει πρόβλημα στο Κέντρο ΑΡΙΣ όπου υπάγομαι.
Σήμερα το πρωί με πήρε τηλέφωνο μια κοπέλα και αφού άνοιξα το ρούτερ (BaudTec), μου είπε (απ' ότι κατάλαβα) ότι έρχεται σήμα αλλά το ρούτερ μου φταίει κα να κάνω reset και να το παρακολουθήσω 2-3 μέρες. Αν συνεχιστεί, να ξανακαλέσω στο 13888. πάντως άλλο ρούτερ αμφιβάλλει αν δίνουνε αλλά δεν το απέκλεισε κιόλας. Έκανα πάντως reset και θα το παρακολουθήσω
Είδωμεν.

Reaction score
1.685

Να τονισω μονο προς αποφυγη εσφαλμενων εντυπωσεων οτι κανενας ΔΕΝ μπορει να κανει κατι στην γραμμη για να την χαλασει, ακομα και να θελει, ΚΑΝΕΝΑΣ.

Θεωρω επισης, τουλαχιστον κουτο να πιστευει καποιος οτι η "γραμμη" του "πειραχτηκε" ενω τα στατιστικα του ειναι ικανοποιητικα.

Ομοιως η εμπειρια μου, η τεχνογνωσια μου και η λογικη μου απαγορευει τον ισχυρισμο ατομου που κατηγορηματικα αποκλειει το ενδεχομενο να φταιει κατι στο δικο του κομματι......

Reaction score
3

Να πω μια ιδέα;
Μου είπαν από τον ΟΤΕ να βάλω απ' ευθείας από την πρίζα το καλώδιο στο ρούτερ, χωρίς να μεσολαβεί το φίλτρο.
Το έκανα και είδα ότι δεν είχε πρόβλημα.
Να πω ότι έχω διακλάδωση γραμμής, στην κρεβατοκάμαρα (τηλέφωνο) και στο δωμάτιό μου (τηλ. και Ιντερνετ).
Πήρα λοιπόν το άλλο φίλτρο που είχα στην κρεβατοκάμαρα (και δεν το χρειάζομαι) και το έβαλα ενδιάμεσα στο ρούτερ.
Μέχρι στιγμής όλα πάνε καλά, δεν έχω διακοπές και απώλειες σύνδεσης.
Μήπως πρέπει να δοκιμάσετε να αλλάξετε το φίλτρο;

Reaction score
439

ας γράψω στο παρόν θέμα το πρόβλημά μου, για να μην γεμίζουμε με παρόμοια θέματα...
έχω χρόνια στο γραφείο μου στο Περιστέρι connx 2Mbps. Αν εξαιρέσω τις αρχές, που υπήρχαν κάτι θεματάκια, τα τελευταία 2-3 χρόνια είναι σχετικά αρκετά καλή σύνδεση, χωρίς αποσυνδέσεις και άλλα τέτοια όμορφα...το ίδιο και το μόντεμ, ένα sagem 2404, το οποίο είναι αξιοπρεπέστατο.
Τις τελευταίες 15-20 μέρες συμβαίνει το εξής κουλό.Κάθε πρωί στις 8:10 πέφτει η σύνδεση, και μάλιστα το μόντεμ δεν ξανασυντονίζει μετά και θέλει on/off από το κουμπάκι του. Μια , δυο τρεις, πρόσεξα κάποια στιγμή ότι συμβαίνει ακριβώς την ίδια ώρα , το δοκίμασα και επι τούτου και όπως είναι λογικό πήρα πριν 4-5 μέρες τηλέφωνο στην τεχνική υποστήριξη.
Το πρώτο τηλέφωνο ήταν πολύ εποικοδομητικό...η κοπέλα ''άκουσε και κατάλαβε'' το πρόβλημα , ''άκουσε και αντιλήφθηκε'' εμένα, που της είπα ότι μάλλον πρέπει να είναι θέμα κέντρου, καθώς είναι λίγο απίθανο να ''χαλάει η καλωδίαση'' κάθε μέρα στις 8:10 και με προέτρεψε να περιμένω λίγο στο ακουστικό μου να ''κάνει κάτι''...προφανώς μαγικό...Σε 30'' αυτό το κάτι είχε γίνει και ''αν σας το ξανακάνει να ξαναπάρετε να το δηλώσουμε βλάβη''.
Όπως καταλαβαίνετε, το ξαναέκανε την επόμενη μέρα κιόλας, όπου και κάλεσα πάλι. Η δεύτερη υπάλληλος, μου επιβεβαίωσε ότι βλέπει τα disconnects, είδε επίσης το ''καθάρισμα της γραμμής'' από την πρώτη συνάδερφο (αλήθεια τι σχέση έχει το καθάρισμα της γραμμής με μια αποσύνδεση που συμβαίνει κάθε μέρα την ίδια ακριβώς ώρα?) και μου πρότεινε να το δηλώσει βλάβη ώστε να το τσεκάρουν οι τεχνικοί, όπως και κάναμε.
Με καλούν αργότερα την ίδια μέρα οι τεχνικοί (εδώ τους βγάζω το καπέλο, από την άποψη ότι τουλάχιστον η αντιμετώπιση του θέματος δεν παίρνει αιώνες)...Αφού τους εξηγώ ότι το λογικό είναι να οφείλεται στο ψηφιακό κέντρο και αφού αποκλείσαμε το γεγονός να φταίνε φίλτρα και συναγερμός , τους περιμένω σήμερα να ελένξουν την γραμμή. Πράγμα που βάζω και στοίχημα ότι δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα αλλά anyway...
Η ουσία είναι η εξής και το ρωτάω έτσι εγκυκλοπεδικά γιατί γενικά αρχίζω και εκνευρίζομαι με τον ΟΤΕ και με βλέπω για φορητότητα : Παίζει να κάνουν reset τις γραμμές μια φορά την μερα, ώστε να κλείνουν οι πόρτες από κάποιους που πχ τα αφήνουν όλη μέρα για downloading ? (απλοϊκή περιγραφή, αλλά νομίζω καταλάβατε το νόημα)...
Τι άλλο μπορεί να φταίει στην συγκεκριμένη περίπτωση? Έχει κανείς παρόμοια εμπειρία?
Ευχαριστώ και καλήμέρα σας.!

Reaction score
0

Παιδιά όσο έχουν οι τεχνικοί του ΟΤΕ δημοσιουπαλληλική συμπεριφορά δε διορθώνεται τίποτα εγώ πέρασα πολλά με τον ΟΤΕ και μετά τη φορητότητα αλλά τουλάχιστον ησύχασα μια για πάντα.Καλό κουράγιο τι άλλο να σας πω?Και σκέψου ότι κάποτε ο ΟΤΕ ήταν ο καλύτερος με διαφορά

Reaction score
0

Καλημερά. Μόλις χθες πήγα από την Forthnet στον ΟΤΕ (λόγω οτεtv). Στην Forthnet το ιντερνετ ήταν πάρα πολύ καλό με ταχύτητες που έπαιζαν απο τα 17500 - 19500 (σταθερα τον περισσότερο καιρό στα 18.200). Στον ΟΤΕ, όπου θεωρητικά είναι ο καλυτερος όλων, οι ταχύτητες δεν ξεπερνούν τα 14.000. Τους έχω πάρει τηλέφωνο έως τώρα δύο φορές και μου λένε ότι δεν πάει παραπάνω. Τους λέω ότι στην προηγούμενη εταιρεία είχα πολύ καλύτερο ιντερνετ και δεν ξέρουν τι να μου απαντήσουν. Μου λένε συνέχεια ότι θα το κοιτάξουν το θέμα και ότι ήδη δύο φορές έχουν δώσει λύση στο πρόβλημα (μπουρδες). Εχουν αρχίσει και με πιάνουν τα νεύρα μου. Στο τέλος τους απείλησα ότι αν δεν διορθωθεί το πρόβλημα -το οποίο είναι δικό τους- εγώ θα φύγω και θα γυρίσω πίσω στην Forthnet. Θέλω να πιστεύω ότι θα κάνουν κάτι...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.236
Members
38.292
Νεότερο μέλος
SotosΑ