Προβλημα με Conn-x

Reaction score
8
Απάντηση: Προβλημα με Conn-x

Εμένα στην περιοχή μου, παλιά με Altec, είχα 2πλάσια ταχύτητα από ότι με ΟΤΕ που έχω τώρα. Τον τελευταίο μήνα κάθε βράδυ κατά τις 11 αποσύνδεση στην αποσύνδεση χωρίς να βλέπουν πρόβλημα...Λες να φταίει που περνάνε φηφιακές...

Reaction score
0

Τελικά μετά από πολλά τηλέφωνα μου είπαν ότι θα με πάρουν τηλέφωνο για να έρθουν τεχνικοί να κάνουν μετρήσεις στη γραμμή (η οποία μέχρι και την ώρα που ήμουν στη forthnet δεν είχε κανένα πρόβλημα αφού είχα ταχύτητες έως και 19.500 megabits) αλλά και στο Καφάο. Για να δούμε. Μάλλον έχουν πιστεί ότι έχω δίκιο και δεν είμαι ένας τρελός που θέλει να τους παίρνει συνέχεια τηλέφωνο γιατί δεν έχει δουλειά να κάνει.

Reaction score
1.685

Καλημερά. Μόλις χθες πήγα από την Forthnet στον ΟΤΕ (λόγω οτεtv). Στην Forthnet το ιντερνετ ήταν πάρα πολύ καλό με ταχύτητες που έπαιζαν απο τα 17500 - 19500 (σταθερα τον περισσότερο καιρό στα 18.200). Στον ΟΤΕ, όπου θεωρητικά είναι ο καλυτερος όλων, οι ταχύτητες δεν ξεπερνούν τα 14.000. Τους έχω πάρει τηλέφωνο έως τώρα δύο φορές και μου λένε ότι δεν πάει παραπάνω. Τους λέω ότι στην προηγούμενη εταιρεία είχα πολύ καλύτερο ιντερνετ και δεν ξέρουν τι να μου απαντήσουν. Μου λένε συνέχεια ότι θα το κοιτάξουν το θέμα και ότι ήδη δύο φορές έχουν δώσει λύση στο πρόβλημα (μπουρδες). Εχουν αρχίσει και με πιάνουν τα νεύρα μου. Στο τέλος τους απείλησα ότι αν δεν διορθωθεί το πρόβλημα -το οποίο είναι δικό τους- εγώ θα φύγω και θα γυρίσω πίσω στην Forthnet. Θέλω να πιστεύω ότι θα κάνουν κάτι...
Τελικά μετά από πολλά τηλέφωνα μου είπαν ότι θα με πάρουν τηλέφωνο για να έρθουν τεχνικοί να κάνουν μετρήσεις στη γραμμή (η οποία μέχρι και την ώρα που ήμουν στη forthnet δεν είχε κανένα πρόβλημα αφού είχα ταχύτητες έως και 19.500 megabits) αλλά και στο Καφάο. Για να δούμε. Μάλλον έχουν πιστεί ότι έχω δίκιο και δεν είμαι ένας τρελός που θέλει να τους παίρνει συνέχεια τηλέφωνο γιατί δεν έχει δουλειά να κάνει.
Για να γνωριζεις με τοση βεβαιοτητα οτι σου λενε "μπουρδες", ειμαι βεβαιος οτι ξερεις ποσο απο το ευρος της συνδεσης (bandwidth) "τρωει" υποχρεωτικα το οτεtv.

Επειδη προφανως λοιπον δεν το ξερεις καθολου, θα διαπιστωσεις οτι πραγματι η γραμμη σου λειτουργει στο ανωτερο οριο που μπορει 14.000 + οτεtv = σ αφηνω να κανεις την προσθεση.

Reaction score
0

Συγνώμη αλλά δεν έχω δώσει μία συμαντική πληροφορία. Η σύνδεση ΟΤΕTV θα είναι μέσω δορυφόρου όπως είχα και τη nova και όχι μέσω IPTV.
Aν ήταν μέσω IPTV θα το καταλάβαινα αυτό που λες φίλε Κώστα Παππά, γιατί πριν από κάποια χρόνια είχα Ontelecoms και τα πράγματα ήταν ακριβώς όπως τα περιγράφεις. Αλλά τώρα, όπως και με την nova, θα είναι μέσω δορυφόρου...

Reaction score
0

Λοιπόν, ήρθε σήμερα ο τεχνικός και μου είπε ότι «στο σπίτι είναι όλα ΟΚ, ότι η απόσταση από το ΚΑΦΑΟ είναι 600μέτρα και ο θόρυβος είναι σχεδόν ανύπαρκτος. Δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται», μου λεει. «Κάτσε να σου αλλάξω θέση, να σε βάλω εκεί που ήσουν με τη forthnet και θα δούμε», μου ξαναλέει... Και μετά από 10 λεπτά ΘΑΥΜΑ. Συγχρονισμός 17800 (από 12.000 και 13.000) με maximum τα 18.700 (και μεσημέρι εεε)!!!!

Reaction score
439

καλησπέρα σε όλους...
πάνω που συνηθήσαμε την μόνιμη τελικά πτώση από τα 21.5Mbps στα μαξιμουμ 14-16....εδώ και λίγες μέρες το feeling που παίρνω από το δίκτυο ήταν πολύ ''αργή'' να το πω...το μόντεμ γράφει 16, αλλά με το μάτι δεν το έλεγα πάνω από 5-6...χτες το βράδυ λοιπόν, έκανα 2-3 speedtest και το αποτέλεσμα ήταν 5-6!! restart το ρούτερ, πάλι γράφει 15.8 και στα τεστ βλέπω από 8-9.5!! Παίρνω στο 13888 να τσεκάρουν τι συμβαίνει, εξηγώ το πρόβλημα και αφού ο τεχνικός μου ανέφερε ότι βλέπει θόρυβο και ''κάτι περίεργες μετρήσεις'' (ακριβή λόγια του), μου είπε ότι θα το δηλώσει βλάβη να ελεγχθεί.
Πριν λίγο με πήρε μια κοπέλα και μου είπε ότι το προφίλ μου είχε μπει στο vdsl (!!!) , ενώ υποτίθεται έχω 24 adsl! μάλιστα μόλις είχα ανοίξει το πισι , αλλά η αίσθηση παραμένει ακόμα και τώρα η ίδια. Της το λέω, τσεκάρει κάτι, βλέπει και αυτή ''κάτι περίεργο'' και θα το προωθήσει να τσεκάρει τεχνικός την γραμμή...οψόμεθα...

Reaction score
0

Φίλε μου πρέπει να τους στριμώξεις. Αν δεν τους στριμώξεις και δεν τους ενοχλείς (δυστυχώς) συνέχεια, δεν βλέπω να βρίσκουν λύση στο πρόβλημά σου.. Μία εβδομάδα τους τηλεφωνούσα κάθε μέρα για το πρόβλημά μου.
Εγώ σήμερα Σάββατο είμαι στα 19.700 (από 12.000 εεε). Πλέον παράπονο δεν έχω γιατί με έχουν στα παλιά, όπως με την forthnet!!! Και είναι πραγματικά μιας και κατεβάζω με 1.9 με 2.0!!!!!!!

Reaction score
439

μου κλείσανε ραντεβού για τεχνικό την Δευτέρα το πρωί 8-10...για να δούμε..

Reaction score
439

update :
αφού μίλησα με 3 άτομα στο τηλέφωνο, λοιπόν, από την περασμένη Πέμπτη, και αφού σήμερα δεν πήγα στο γραφείο γιατί περίμενα τον τεχνικό, εε...τελικά ο τεχνικός δεν ήρθε (τουλάχιστον στο σπίτι)... με πήρε τηλέφωνο στις 10 το πρωί για να μου πει ότι η γραμμή είναι σωστή και απλά πρέπει να αλλάξω το μόντεμ μου (thomson 585v8) γιατί έγιναν αλλαγές στο dslam λόγω vdsl, και υπάρχει ασυμβατότητα....(''έκραξε'' και λίγο τα ''κεντρικά'' γιατί δεν ενημερώνουν τον κόσμο)..
μάλιστα επειδή είμαι εκτός εγγύησης, δεν δύναται να μου το φέρει αυτός αλλά θα πρέπει να μιλήσω με το 13888 για να το στείλουν με κούριερ ή να το παραλάβω από κατάστημα οτε/οτεσοπ/γερμανός.
Η αντικατάσταση θα είναι δωρεάν, απλά αν κάποια στιγμή αλλάξω πάροχο θα πρέπει να το επιστρέψω(λογικότατο) ή θα το χρεωθώ.

Ερώτηση : γνωρίζει κανείς αν υπάρχουν διάφορα μοντελάκια που δίνουν ώστε να προτιμήσω κάποιο θεωρητικά καλύτερο, ή ένα είναι το μοντέλο, οπότε και το βουτάω από το πρώτο διαθέσιμο κατάστημα? ευχαριστώ.

Reaction score
439

και μιας και το θυμήθηκα...συμβουλή τεχνικού στο τηλέφωνο..: μην αγοράσετε άλλο μόντεμ, γιατί δεν θα παίζει...μόνο αυτό που δίνει ο ΟΤΕ...:ppp

Reaction score
0

και μιας και το θυμήθηκα...συμβουλή τεχνικού στο τηλέφωνο..: μην αγοράσετε άλλο μόντεμ, γιατί δεν θα παίζει...μόνο αυτό που δίνει ο ΟΤΕ...:ppp
Ναι, ναι ξέρω. Κι εγώ αυτό του ΟΤΕ έχω :)gotcha:) και δεν παίζει με τίποτα... χαχαχα

Reaction score
439

δεν βλέπω ανατπόκριση, οπότε πάω σήμερα και ότι μου δώσουν..:p
κατι για ZTE άκουσα...θα δείξει..

Reaction score
439

ZTE H108NS...
στα 14573....το speedtest βέβαια πάνω από 13000 δεν πάει ποτέ...
τσάμπα μάλλον έτρεχα να αλλάξω και μόντεμ...anyway...

Reaction score
439

ok...πρόβλημα με port forwarding...προσπαθώ να ανοίξω την 61085 για το utorrent και δεν με αφήνει...όπως θα δείτε στα screenshots δεν μου ανοίγει η λίστα στο virtual server! Μίλησα με ΟΤΕ, μπήκαμε στο my.otenet.gr, απενεργοποιήσαμε την ασφάλεια, έκανα ρεσταρτ το μόντεμ , αλλά πάλι τα ίδια...δοκίμασα και με κλειστό firewall των windows7 (παρόλο που και ανοιχτό έχω ήδη exception για το utorrent) και πάλι τίποτα...καμιά ιδέα κανείς?

Attachments

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
ενεργοποίησε το upnp και άφησέ το να δέχεται αλλαγές μέσω upnp από το εσωτερικό σου δίκτυο
αν δεν παίξει έτσι να ζητήσεις άλλο που μπορεί να δουλέψει σωστά ή αγοράζεις ένα άλλο της προκοπής

Reaction score
439

Γιώργο το upnp sto utorrent είναι τσεκαρισμένο και τώρα βλέπω ότι την άνοιξε...ίσως γιατί προσπαθώντας, μπήκα στο μενού του DMZ και επέλεξα DMZ Host IP Address την ip του υπολογιστή?
γιατί όμως μπλοκάρει η λίστα στο μενού του μόντεμ?

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
δες μήπως υπάρχει κανένα καινούργιο fimware.

αν χρησιμοποιήσεις upnp δεν χρειάζεται να κάνεις καμία ρύθμιση, αυτός είναι εξάλλου και ο σκοπός του, όλες οι απαραίτητες ρυθμίσεις στέλνονται από το πρόγραμμα στο router.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.227
Members
38.292
Νεότερο μέλος
ChristosDi