Μια φορά κι ένα καιρό (συνέχεια...)

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
ψιλο-εντυπωσεις μου για το Hydra interconnect...

Για να μην κανω copy-paste, εγραψα κάποιες ψιλο-εντυπωσεις μου για το Hydra interconnect εδώ:

Εδω και 2 εβδομαδες εχω αντικαταστήσει το Signal Projects - 'Emerald' RCA interconnect (2.5m μεταξυ του προενισχυτή και των τελικών), με το αναβαθμισμένο μοντέλο της εταιρίας, το 'Hydra'.

Αν με μια λέξη χαρακτήριζα αυτό το καλώδιο, θα έλεγα τη λέξη διαφάνεια γιατί είναι το χαρακτηριστικό που κάνει αισθητή την παρουσία του καθ' όλη την διάρκεια της μουσικής αναπαραγωγής και στην πλειάδα των ηχογραφήσεων. Ένα άλλο επίσης στοιχείο το οποίο είναι χαρακτηριστικό είναι η δυνατότητα του καλωδίου αυτού να περνάει με άνεση τα άκρα του ακουστικού φάσματος και αυτό το καταλαβαίνει κανείς σε ειδικές ηχογραφήσεις αμέσου κοπής η ορχηστρικών έργων με σωλήνες, τρίγωνα κλπ, όπου πραγματικά ακούει κανείς ήχους που δεν άκουγε πριν!

Είναι λοιπόν το καλώδιο της διαφάνειας και των άκρων, αλλά το βάθος και το εύρος σκηνής καθώς και η ακρίβεια στην στερεοφωνική εικόνα είναι επίσης στοιχεία που δίνονται απλόχερα από αυτό το καλώδιο και μάλιστα χωρίς κόπωση η μπέρδεμα σε μεγάλες εντάσεις, με αποτέλεσμα να χαίρεσαι να ακούς τη μουσική δυνατά και να θες να ανεβάζεις την ένταση ακόμη περισσότερο...

Δυνατό σημείο είναι επίσης η πλήρης απουσία οποιουδήποτε θορύβου (2,5 μέτρα μήκος δεν είναι και λίγο...) και η ξεκούραστη χωρίς κόκκο ροή του μουσικού σήματος με τις χαρακτηριστικές πλούσιες αρμονικές αυτών των καλωδίων του Ελληνα κατασκευαστή! Τελικά, άξιζε το κόπο!
:wink: :thumbsup:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: ψιλο-εντυπωσεις μου για το Hydra interconnect...

Σκεφτομαι 2 κατασκευούλες, μάλλον απο αλουμίνιο, ενα record clamp (μια βελτιωση αυτου που έχω) και ενα κολάρο για το πλατω...

Ξερει κανεις κανενα καλό μηχανουργειο?

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.601
Απάντηση: Μια φορά κι ένα καιρό (συνέχεια...)

Νομίζω ότι και τα δύο μπορεί να στα φτιάξει ο Μιχάλης ο Μελίδης.

Τουλάχιστον, πέρσι που συζητάγαμε για κάτι παρόμοιο με αυτό το record outer ring, μου είπε ότι μπορεί να το φτιάξει (υπό κάποιες προϋποθέσεις).

Επίσης, για clamp και για record stabilizer ring, δες εδώ κι εδώ, μπορεί να πάρεις καμιά καλή ιδέα.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Τον Προεδρο τον σκεφτηκα και ειμαι σιγουρος οτι μπορεί, αλλά δεν προβλέπω ταξιδι για Σαλονικα.... :frown:

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.601

Ε καλά, ούτε εγώ προβλέπω ταξίδι στην Θεσ/νίκη (και για μένα είναι πιο δύσκολο/ακριβό)! Δεν μπορεί να γίνει η δουλειά σου εξ αποστάσεως;:smile:

Π.χ. να στο φτιάξει και να στο στείλει με το ΚΤΕΛ - εκτός κι αν θες να έχεις προσωπική επίβλεψη των εργασιών, οπότε...

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Ειδικα το κολάρο θελει ακριβη μετρηση της διαμετρου του πλατω οποτε πρεπει να βρω Αθηναιο να το μετρησει ο ιδιος....

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: Re: Μια φορά κι ένα καιρό (συνέχεια...)

Βρίσκω ευκαιρία να βαλω μια φωτο του flywheel χωρις την βαρια καμπανα, μιας και την εχω βγαλει για να αλλαξω τα λαδια στο μπανιο λαδιου μεσα στο οποίο περιστρεφεται ο αξονας (φαινεται στη φωτο, half way through μεσα στο μπανιο του λαδιου)!

Η βαση του flywheel εχει δεμενο το μπανιο λαδιου (ειναι χωριστο κομματι για λογους επισκευής, αν χρειαστεί), με 3 αλενοβιδες περιμετρικά (στη φωτο φαινονται οι 2)
Ο αξονας (βαρους 1 kg) δεν ειναι καθισμενος πληρως, γιατι χωρις την βαρια καμπανα των 10 Kg αναγκαζεται, λογω των μαγνητων νεοδυμίου, να αιωρείται αρκετά ψηλότερα...

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Να και το πηγάδι μονο του, διπλα στη βαση.

Το αφαίρεσα γιατι θελω να αλλάξω τα 2 σετ των 3 μαγνητών σε αυτο και στον άξονα με καινούργιους ελαφρώς ισχυρότερους...
(Υπολογίζω, καθε 8 χρόνια χρειάζεται να γινεται αυτη η αλλαγή, μπορεί ομως να μην χρειαστεί να γινει ξανά...)

Και 2 close-ups του πηγαδιου:

Το τεφλον στεγανοποιει το πηγαδι και αποτελει τη βαση των 3 μαγνητων νεοδυμίου του πηγαδιού του flywheel.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Επεστρεψε εκ Πατρων το πηγαδι ελεγμένο με καινουργια μαγνητάκια, συναρμολογηθηκε το f-w, καλύφθηκε ο αξονας με λεπτοτατο στρώμα ειδικου mil-spec γρασσου (οδηγιες του κατασκευαστή εκ Πατρών...), μπηκαν 7 ml καινουργιο λάδι στο πηγάδι και αλλάχθηκε ο μικρος flat ιμαντας f-w / μοτερ.

Να και το καινουργιο record clamp (βαρους 1025 gr) επάνω στο πλατώ, με 2 μαγνητάκια εμφυτευμένα στο κατω μέρος:

Η κατασκευή έχει τέτοια διαμόρφωση, ούτως ώστε να μην εμποδίζεται η λειτουργία του βραχίονα (φωτο 2) και της φωνογραφικής κεφαλής (φωτο 1).

οι ωραιες ακροασεις απαιτουν και λιγη κουραση, δεν μπορούμε να τα 'χουμε όλα στο πιάτο... σε αποζημιώνει ομως μετά...
Ειμαι λοιπόν ετοιμος για... φθινοπωρινες αναλογικες ακροάσεις...
Για πρωτη δοση το πρόγραμμα ειχε:
LISZT: TODTENTANZ & RACHMANINOFF: CONCERTO NO.1 με τον BYRON JANIS στο πιάνο.
(CHICAGO SYMPHONY ORCHESTRA/FR. REINER, RCA VICTOR LSC-2541)

Ακουστικές εντυπώσεις, προσεχώς... :wink:

Reaction score
8.905

Βρε Χρήστο (καταρχήν μεγιές και καλώς ήρθες πάλι) το Swarovski στον βραχίονα γιατί το έχεις...:cautious: και καλά,
Φένγκ Σούι για καλύτερη αναλογική αναπαραγωγή...:rolleyes:? η φοβάσαι το Τσί των ψηφιακών για γλωσσοφαγιά...:laugh:?

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Βρε Χρήστο (καταρχήν μεγιές και καλώς ήρθες πάλι) το Swarovski στον βραχίονα γιατί το έχεις...:cautious: και καλά, Φένγκ Σούι για καλύτερη αναλογική αναπαραγωγή...:rolleyes:? η φοβάσαι το Τσί των ψηφιακών για γλωσσοφαγιά...:laugh:?
Γιατί μπορεί να ερθει καποιος και να μου πει:
- Ειναι σαν τον δικο μου ο βραχίονας!
- ΟΧΙ!!!! Αυτος έχει Swarovski..... :laugh:

Reaction score
408

:smile:

επιδη το ειχα δει στο βιντεο και μου ειχε κανει εντυπωση, τι μαρκα ειναι? ειναι παραγωγης η custom.

αν εχεις καμια παρουσιαση η περιγραφη πουθενα στειλε κανα λινκ...

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

:smile:
επειδη το ειχα δει στο βιντεο και μου ειχε κανει εντυπωση, τι μαρκα ειναι? ειναι παραγωγης η custom.
αν εχεις καμια παρουσιαση η περιγραφη πουθενα στειλε κανα λινκ...
Και παραγωγης και custom... :O_o: πικαπ μαζας και μαγνητικής ανάρτησης....
Είναι το Ελβετικό A.A.S. Gabriel (1996) το οποίο υπέστη πολλές βελτιώσεις από μένα, με κυριότερο τη προσθήκη flywheel (παρουσίαση εδώ: www.cpskal.gr/paper37.htm )

Την εταιρία εδω και 6 χρονια την πήρε η Ελβετική DaVinci Audio η οποία παράγει εκτός από πικάπ και phono και κεφαλές...

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
35.878
Να ρωτησω εγω σαν ασχετος, γιατι ειναι τοοοοσο μεγαλο κ βαρυ?
στην ουσια δηλαδη πρεπει? χρειαζεται?

μηπως πιεζει-σφιγγει παραπανω το δισκο απ οτι θα επρεπε ?

υπαρχουν στερεβλωσεις?

ας πεσει φως , απλετο, πανω στην υποθεση...

:cool:

:biggrin:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Να ρωτησω εγω σαν ασχετος, γιατι ειναι τοοοοσο μεγαλο κ βαρυ?
στην ουσια δηλαδη πρεπει? χρειαζεται?
μηπως πιεζει-σφιγγει παραπανω το δισκο απ οτι θα επρεπε ?
υπαρχουν στερεβλωσεις?

ας πεσει φως , απλετο, πανω στην υποθεση...
Kατ' αρχας John δεν εισαι πλεον ασχετος.... :smile:

Τωρα για το clamp...
Ποτέ σε αυτο το πλατω δεν ειδα τεράστιες διαφορές με το clamp ενω αντιθετα με το περιφερειακο δισκο ειδα σημαντικες διαφορες.

Σκεφτηκα λοιπον (για να νοιωσω τις διαφορές περισσότερο) να φτιαξω ενα βαρυτερο (1 κιλο εναντι μισου κιλου του παλιού) αλλα και διαφορετικού υλικού clamp και ετσι προτιμησα το αλουμίνιο από τον μπρουτζο η τον χαλυβα που μεχρι τωρα χρησιμοποιούσα. Αλλωστε, καποιο ειδος ακουμινίου είναι και το πλατώ...
Δεδομενου οτι το αλουμινιο εχει αρκετα μικροτερο ειδ. βάρος από τα άλλα δύο, προεκυψε αυτος ο ογκος που στο ματι φαινεται λίγο υπερβολικό με αρκετό υψος αφού δεν μπορούσα να του δώσω μεγαλύτερη διάμετρο λογω του παράλληλου βραχίονα, αυτο το καλό έχουν οι customιές... :cool:

Ε, με το καινουργιο ακουσα σαφεις διαφορες οσον αφορά το focus και το γέμισμα της σκηνής και την ταχύτητα στα δυναμικά, αυτα βεβαια σε μεγαλες εντάσεις... :thumbsup:

Reaction score
8.905

Ε, με το καινουργιο ακουσα σαφεις διαφορες οσον αφορά το focus και το γέμισμα της σκηνής και την ταχύτητα στα δυναμικά, αυτα βεβαια σε μεγαλες εντάσεις...
Θα μας κουφάνεις στο τέλος... από την μεγάλη ένταση εννοώ. :laugh:

Επειδή σε λίγο θα φύγω για ολιγοήμερη εκδρομή εις Καλαμάτας, να πω και εγώ την γνώμη μου γρήγορα, όσον αφορά το κλάμπ (του Σκάλ) και διάφορα άλλα.

Ενώ το πικάπ του είναι όμορφο... το νέο κλάμπ (όχι ο ίδιος :tongue:) φαίνεται σαν να είναι εργαλείο που σπάει καρύδια... δηλαδή ολίγον άσχημο και ατσούμπαλο, λόγω υπερβολικού ύψους.

Το υλικό δεν πρέπει να παίζει ρόλο από τι είναι φτιαγμένο, διότι έρχεται σε επαφή με την χάρτινη ετικέτα και όχι με το ίδιο το βινύλιο... άρα το "υποτιθέμενο damping χαλάει”, φυσικά άποψη δίκη μου!

Σίγουρα το βάρος του κλαμπ παίζει ρόλο, και ανάλογα το πάχος βινύλιου και ειδικά εάν είναι έστω και ελάχιστα στραβός, πιστεύω 400 έως τα 600 γραμμάρια είναι οκ. όπως και το εξωτερικό δαχτυλίδι κάνει την δουλειά του... δηλαδή είναι σαν να βιδώνουν (οριζοντιώνουν) τον δίσκο πάνω στο πλατό, και αφενός επειδή η επιφάνεια του δίσκου δεν είναι τελείως οριζοντιωμένη από την κατασκευή της, πχ στην αρχή είναι λίγο εξογκωμένος και εσωτερικά έχει την ετικέτα κλπ.

Επίσης παίζουν ρόλο και τα διάφορα ματ και από τι υλικό είναι φτιαγμένα. η γνώμη μου είναι να αποφεύγουμε αυτά που είναι από τσόχα γιατί όπου τα δοκίμασα, είχα την αίσθηση ότι λάσπωναν τον ήχο.

Κλείνοντας να σου πω Σκάλ να κοιτάξεις να φτιάξεις ένα κάστομ μάτ από αλουμίνιο η χαλκό και να δώσεις μια μοίρα κλίση φθίνουσα από έξω προς τα μέσα, πχ όπως το Oyaide MJ-12, αξίζει να πειραματιστής εφόσον κυνηγάς το “απόλυτο”...:rolleyes:

ΥΓ. μην κάνεις ντροπούλες και ναζάκια, και τράβα στα πολιτικά... γιατί τους εχει αφήσει και αλωνίζουν...:laugh:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.836
Members
38.246
Νεότερο μέλος
TimoleonTimoleon