Μια φορά κι ένα καιρό (συνέχεια...)

Reaction score
8.905
Απάντηση: Μια φορά κι ένα καιρό (συνέχεια...)

Γιατι εχω την αισθηση οτι εχει βγαλει κομπιουτερακι και κανει υπολογισμους ο http://orpheusaudio.gr/el/content/goldfinger-statement ???
Μήπως κάνεις και εσύ υπολογισμούς... πόσο την παίρνεις με δόσεις... :gotcha:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: Re: Μια φορά κι ένα καιρό (συνέχεια...)

Θα μας κουφάνεις στο τέλος... από την μεγάλη ένταση εννοώ. :laugh:

Απ: Για μενα, αλλά και για καθε εναν ανθρωπο που κατοικοεδρεύει... εκτός ψυχιατρικών κλινικών, τα 95 dB είναι μεγάλη ένταση... :tongue:

Επειδή σε λίγο θα φύγω για ολιγοήμερη εκδρομή εις Καλαμάτας, να πω και εγώ την γνώμη μου γρήγορα, όσον αφορά το κλάμπ (του Σκάλ) και διάφορα άλλα.

Ενώ το πικάπ του είναι όμορφο... το νέο κλάμπ (όχι ο ίδιος) φαίνεται σαν να είναι εργαλείο που σπάει καρύδια... δηλαδή ολίγον άσχημο και ατσούμπαλο, λόγω υπερβολικού ύψους.

Απ: Και ομως, ειναι τοσο καλά φτιαγμενο που δεν καταλαβαινεις οτι περιστρέφεται, ακομα και τοσο ψηλό που είναι (πιστευω να καταλαβαινετε τι εννοώ...), τοσο καλά ειναι φτιαγμενο! (CNC είναι αυτό...)
Τωρα σχεδιαστικά, σε άλλους αρέσει, σε άλλους δεν αρέσει... άρεσε ομως στη γυναικα μου οπότε.....
:wink:

Το υλικό δεν πρέπει να παίζει ρόλο από τι είναι φτιαγμένο, διότι έρχεται σε επαφή με την χάρτινη ετικέτα και όχι με το ίδιο το βινύλιο... άρα το "υποτιθέμενο damping χαλάει”, φυσικά άποψη δίκη μου!

Απ: Και ομως, παιζει ρόλο! Ειναι τοσο λεπτη η ετικετα που αυτη είναι που δεν παιζει κανενα ρόλο, νομιζω...

Σίγουρα το βάρος του κλαμπ παίζει ρόλο, και ανάλογα το πάχος βινύλιου και ειδικά εάν είναι έστω και ελάχιστα στραβός, πιστεύω 400 έως τα 600 γραμμάρια είναι οκ. όπως και το εξωτερικό δαχτυλίδι κάνει την δουλειά του... δηλαδή είναι σαν να βιδώνουν (οριζοντιώνουν) τον δίσκο πάνω στο πλατό, και αφενός επειδή η επιφάνεια του δίσκου δεν είναι τελείως οριζοντιωμένη από την κατασκευή της, πχ στην αρχή είναι λίγο εξογκωμένος και εσωτερικά έχει την ετικέτα κλπ.

Επίσης παίζουν ρόλο και τα διάφορα ματ και από τι υλικό είναι φτιαγμένα. η γνώμη μου είναι να αποφεύγουμε αυτά που είναι από τσόχα γιατί όπου τα δοκίμασα, είχα την αίσθηση ότι λάσπωναν τον ήχο.

Απ: Συμφωνώ απόλυτα!

Κλείνοντας να σου πω Σκάλ να κοιτάξεις να φτιάξεις ένα κάστομ μάτ από αλουμίνιο η χαλκό και να δώσεις μια μοίρα κλίση φθίνουσα από έξω προς τα μέσα, πχ όπως το Oyaide MJ-12, αξίζει να πειραματιστής εφόσον κυνηγάς το “απόλυτο”...

Απ: Απο αλουμινιο θα ελεγα οτι μπορει να εχεις δίκιο, αυτο που εχω ειναι ενα ματ απο βινύλιο... δηλαδη θελω να πω, η θα παει κανεις σε υλικό του ματ κοντα στο βινύλιο η σε υλικό κοντά στο υλικό του πλατω...

ΥΓ. μην κάνεις ντροπούλες και ναζάκια, και τράβα στα πολιτικά... γιατί τους εχει αφήσει και αλωνίζουν...:laugh:

Απ: Οχι!
.....

Reaction score
408

...
Για πρωτη δοση το πρόγραμμα ειχε:
LISZT: TODTENTANZ & RACHMANINOFF: CONCERTO NO.1 με τον BYRON JANIS στο πιάνο.
(CHICAGO SYMPHONY ORCHESTRA/FR. REINER, RCA VICTOR LSC-2541)

Ακουστικές εντυπώσεις, προσεχώς... :wink:
δεν αφηνεις τον lizst να βαλεις κανα bonobo η κανα jon hopkins καλυτερα να κουνηθει εκει μεσα κανα ηλεκρονιο. να παρουν και τα κακομοιρα τα ηχεια λιγο ρευμα να δουν κι αυτα πως ειναι :cool:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

δεν αφηνεις τον lizst να βαλεις κανα bonobo η κανα jon hopkins καλυτερα να κουνηθει εκει μεσα κανα ηλεκρονιο. να παρουν και τα κακομοιρα τα ηχεια λιγο ρευμα να δουν κι αυτα πως ειναι :cool:
Λαθος κανεις! Ξερεις ποσο γρηγορα κινουνται τα ηλεκτρονια με τη Κλασσικη?
Αφου εχω ισιωσει οσο μπορω τα καλώδια για να μην φευγουν (τα ηλεκτρονια) στις στροφές, ασε που σε μεγαλες εντασεις ισιωνουν (τα καλωδια) από μονα τους!!!!!!!!!!!!!!! :eek:

Reaction score
8.905

Εσύ δεν θέλεις απλά να του τα κουνήσεις...:whistling: να του τα κάψεις θέλεις... με αυτά που του προτείνεις... :gotcha:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Τράβηξα και μια φρέσκια φωτο του πικαπ...

aas gabriel with 20Kg platter & custom 11.1Kg/375rpm flywheel, both magnetically suspended, with a Clearaudio 'Goldfinger Statement' cart on a Clearaudio TT2 linear arm (improved) on extra heavy arm base and 2 heavy record clamps.

Με γεια και η καινούργια πλατφορμα!!! :)

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
και μια φωτογραφία για το Βλάση τον Κορινθιο, που ενδιαφέρθηκε να βαλει clamp επανω... στη Metric... :lolsign:

Μπορει να διαλέξει ενα απο τα 3 παλιά μου, οχι ομως το... μακρυτερο, αυτό είναι για μένα.... :smoke:

Και ενα paper για το δαχτυλίδι και το clamp: www.cpskal.gr/equip12.htm#DIY

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
αυτα ειναι ποιο βαρια απο την Metric...........:p:D
Χωρις πλάκα παντως, εαν ειναι τοσο ελαφριά, ενα βαρος επανω στο σασσι δεν θα 'ταν ασχημο για τις όποιες δονήσεις....

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Επανέρχομαι...
Σκεφτομαι 2 κατασκευούλες, μάλλον απο αλουμίνιο, ενα record clamp (μια βελτιωση αυτου που έχω) το οποίο ήδη έχει κατασκευαστεί και ενα κολάρο για το πλατω με 5 αυλάκια για τους 5 ιμάντες...

Ξερει κανεις κανενα καλό μηχανουργειο?
Για αυτη τη κατασκευούλα (το κολλάρο στο πλατώ απο αλουμίνιο η απο τεφλόν), ελπιζω να εχω την ευκαιρία στο Βολο να τα πουμε με τον αγαπητό Μιχάλη Μελίδη να μου πει αν μπορεί να το φτιάξει... και να μου το στειλει από Θεσσαλονίκη. Για τη σωστη μετρηση της διαμετρου θα εχω μαζι μου το δαχτυλίδι που χρησιμοποιω στο πλατώ για να το μετρήσει η να το πάρει μαζί του... :wink:

Μιχάλη, τι λές?

Reaction score
8.905
Να αφήσεις τα τσίπικα και να φτιάξεις και ένα Μάτ από αλουμίνιο... δεν πιστεύω να κουβαλήσεις το κολάρο για μας το φορέσεις...:gotcha:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Και βέβαια θα το φέρω το κολάρο και όλα θα συζητηθούν στο Βόλο...
Πως θα ανέβω Βολο δε ξέρω.... :help:

Reaction score
59
Επανέρχομαι...

Για αυτη τη κατασκευούλα (το κολλάρο στο πλατώ απο αλουμίνιο η απο τεφλόν), ελπιζω να εχω την ευκαιρία στο Βολο να τα πουμε με τον αγαπητό Μιχάλη Μελίδη να μου πει αν μπορεί να το φτιάξει... και να μου το στειλει από Θεσσαλονίκη. Για τη σωστη μετρηση της διαμετρου θα εχω μαζι μου το δαχτυλίδι που χρησιμοποιω στο πλατώ για να το μετρήσει η να το πάρει μαζί του... :wink:

Μιχάλη, τι λές?
Επί τέλους Μιχάλη πέρασες το τεστ της μέτρησης της διαμέτρου. Εγώ το είχα πει από καιρό ότι είσαι ικανός για μια μετρησούλα!!! αλλά δεν με πίστεψαν. Λ.Σ.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Λουκα, δεν ειναι το θεμα η μετρηση αλλα ορισμενες λεπτομέρειες που χρειάζονται συζήτηση απο κοντα, ο Μιχαλης καταλαβαινει.... και αφου υπαρχει αυτη η συναντηση, ευκαιρία είναι...

Reaction score
59
Λουκα, δεν ειναι το θεμα η μετρηση αλλα ορισμενες λεπτομέρειες που χρειάζονται συζήτηση απο κοντα, ο Μιχαλης καταλαβαινει.... και αφου υπαρχει αυτη η συναντηση, ευκαιρία είναι...
Έλα ρε ξέρεις πώς το είπα!! Τον έχω δοκιμάσει είναι όντως καλός ο Μιχάλης. Λ.Σ.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.835
Members
38.246
Νεότερο μέλος
TimoleonTimoleon