- Reaction score
- 2.566
Λοιπόοοοον...λίγο νωρίτερα έκανα μια επίσκεψη στον VasilisM μαζί μεΤyler, Vlassis-s και Μanos58 και καθώς περιμέναμε κάποιον που ΔΕΝ ΗΡΘΕ, σκέφτηκα να του κάνω μια βασική μέτρηση του χώρου του, έτσι για τη φάση.
Τα αποτελέσματα.... ο καλύτερος χώρος που έχω μετρήσει...και φυσικά υπάρχει εξήγηση...εν καιρώ...
Στα της μετρήσεως τώρα... Laptop,REW, ΕMU0404, ECM8000 καλιμπραρισμένο από την Cross-Spectrum Labs κλπ.
Για την αποφυγή καταπόνησης των γούφερ, όπως μου συνέστησαν, ξεκίνησα τη μέτρηση από τα 40hz, παραλείποντας την πρώτη οκτάβα,
Τα δεδομένα που συλλέχθησαν και η επεξεργασία τους περιλαμβάνει τα εξής:
1. Γενική αποτίμηση “ζωντανού ή νεκρού χώρου” (RT60)
2. Συχνοτική μέτρηση χαμηλών συχνοτήτων 40hz-250hz
· Απόκριση
· Χρόνοι εξασθένησης - Spectrogram
· Απεικόνιση Waterfall
3. Συχνοτική μέτρηση 250hz-20khz
· Απόκριση L και R
· Χρόνοι εξασθένησης RT60, T20,T30 και Spectrogram
4. Reflections 250hz-20khz
· IR και Filtered IR
· ETC Curve
· Διαφορές στο φάσμα ανακλάσεων μεταξύ ηχείων και διαφορές στο ίδιο ηχείο μεταξύ συχνοτήτων
5. Σύγκριση αποτελεσμάτων με γενικές τιμές αποδοχής για οικιακούς χώρους
Τα αποτελέσματα.... ο καλύτερος χώρος που έχω μετρήσει...και φυσικά υπάρχει εξήγηση...εν καιρώ...
Στα της μετρήσεως τώρα... Laptop,REW, ΕMU0404, ECM8000 καλιμπραρισμένο από την Cross-Spectrum Labs κλπ.
Για την αποφυγή καταπόνησης των γούφερ, όπως μου συνέστησαν, ξεκίνησα τη μέτρηση από τα 40hz, παραλείποντας την πρώτη οκτάβα,
Τα δεδομένα που συλλέχθησαν και η επεξεργασία τους περιλαμβάνει τα εξής:
1. Γενική αποτίμηση “ζωντανού ή νεκρού χώρου” (RT60)
2. Συχνοτική μέτρηση χαμηλών συχνοτήτων 40hz-250hz
· Απόκριση
· Χρόνοι εξασθένησης - Spectrogram
· Απεικόνιση Waterfall
3. Συχνοτική μέτρηση 250hz-20khz
· Απόκριση L και R
· Χρόνοι εξασθένησης RT60, T20,T30 και Spectrogram
4. Reflections 250hz-20khz
· IR και Filtered IR
· ETC Curve
· Διαφορές στο φάσμα ανακλάσεων μεταξύ ηχείων και διαφορές στο ίδιο ηχείο μεταξύ συχνοτήτων
5. Σύγκριση αποτελεσμάτων με γενικές τιμές αποδοχής για οικιακούς χώρους
Last edited: