Έχει "φάση" να το ψάξεις;

Auditory

Επαγγελματίας
Reaction score
703
Η απορία δημιουργήθηκε από το θέμα "Για το ηλεκτρικό ρεύμα (AC Power)".
Εξαιρετικό θέμα, να ευχαριστήσω τον C.C. :) η τελευταία απάντηση στην ερώτηση για το πως πρέπει να μπαίνει το καλώδιο στην πρίζα, αν έχει νόημα ή ανήκει στα κόλπα του επαγγέλματος, με έκανε να μπω σε chat καταστήματος και να ρωτήσω τη γνώμη του.
Ο άνθρωπος που μου απάντησε θεωρεί πως έχει νόημα και δικαιολογείται από νόμους της ηλεκτροτεχνίας αλλά ταυτόχρονα με τα καλώδια, αποτελλεί κοκκινο πανι στις συζητήσεις των ανθρώπων που ασχολούνται με το HiFi.
Σε γενικές γραμμές, και αν κατάλαβα σωστά, μου είπε με ένα απλό παράδειγμα "ο συντομότερος δρόμος είναι η ευθεία" κάτι που δικαιολογείται μέσω του νόμου του Ωμ, την ηλεκτρική αντίσταση και αγωγιμότητα που μπορεί να αυξηθεί από το μήκος του σύρματος στο μετασχηματιστή.
Μέχρι εδώ τα πήγαινα καλά, μετα ξεκίνησε μια ανάπτυξη θεωρίας που ήταν εκτός ελέγχου για εμένα και κατέληξε ως εξής "Αφού δε σου κοστίζει τίποτα, γιατί δεν το δοκιμάζεις;"
Αν άκουσα κάτι; Νομίζω ότι άκουσα κάποιες διαφορές αλλά δεν ξέρω αν οφείλεται στη συζήτηση που είχα ή ήταν υπαρκτές. Για την ιστορία το άφησα όπως μου είχε προταθεί, αφού και η γυναίκα μου παρατήρησε διαφορές και ας μην "παλουκώθηκε" στον καναπέ για ν' ακούσει! :D :headbang:
Οι περισσότερο έμπειροι από εμένα τι λένε;

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
εφκολο
η δοκιμη ειναι τζαμπα
οποτε αν ακους (ειτε σε φαση ειτε σε μη)
κανεις οτι γουσταρεις , δικα σου ειναι
προσωπικα ειμαι σε αφασεια και γουλαρω να κανω καθε μερα και απο μια τρελλα
για να τις χωνευω ευκολα

AriPetro

Ears of Gold
Reaction score
1.657
Εντάξει, ας πούμε ότι την φάση στην πρίζα του τοίχου την βρίσκεις με ένα δοκιμαστικό κατσαβιδι, την φάση στη συσκευή πως την βρίσκεις;

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
εδω σε θελω ,,,,,,πολυμετρακι παζει ?.....................γιατι εχει φαβο η λακα..............

Auditory

Επαγγελματίας
Reaction score
703
Αν είναι στο chat θα τον ρωτήσω AriPetro, αλλιώς θα τον ρωτήσω στην πρώτη ευκαιρία. Θα ήθελα να μαθω πως βρίσκει τον τρόπο ;)

AriPetro

Ears of Gold
Reaction score
1.657
Μου έχεις κινήσει και εμένα την περιέργεια τώρα.
Τροφή για σκέψη.
Ευχαριστώ anyway

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
με ενα πολυμετρο μετραμε βαζουμε το πολυμετρο στο ac και μετραμε μεταξυ γειωσης της μπριζας και σασι του μηχανηματος οπου δουμε την μικροτερη ενδειξη αυτο ειναι το σωστο
Γιατι καποιες συσκευες μπορει να εχουν <δηλωμενη> την γειωση στο αριστερο παδαρακι (οπως το βλεπουμε) αλλα μεσα να ειναι ...........

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.059
Λιγο προσοχη με τις γειωσεις γιατι εχουν παει πολλοι τελικοι ενισχυτες στον γιατρο λογω μετρησης φασης ........
Επισης αν το καλωδιο ρευματος εχει γειωση πρεπει να απομονωθει .......

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
αν κοψεις την γειωση στον τελικο (πιθανα την μονη συσκευη με γειωση)
πως θα γειωθεις μετα ?
οι πηγες και προ συνηθως δεν εχουν γειωση

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.318
με ενα πολυμετρο μετραμε βαζουμε το πολυμετρο στο ac και μετραμε μεταξυ γειωσης της μπριζας και σασι του μηχανηματος οπου δουμε την μικροτερη ενδειξη αυτο ειναι το σωστο
Γιατι καποιες συσκευες μπορει να εχουν <δηλωμενη> την γειωση στο αριστερο παδαρακι (οπως το βλεπουμε) αλλα μεσα να ειναι ...........

H γείωση είναι πάντα στο μεσαίο πόδι. Στα ΑΡ ΔΕ είναι φάση ουδέτερος.

AriPetro

Ears of Gold
Reaction score
1.657
"... βαζουμε το πολυμετρο στο ac"
Δηλαδή στον περιστρεφόμενο διακόπτη του πολύμετρου επιλέγουμε ac.

"...μετραμε μεταξυ γειωσης της μπριζας και σασι του μηχανηματος οπου δουμε την μικροτερη ενδειξη αυτο ειναι το σωστο"
Ερώτηση: όταν το καλώδιο ρεύματος της συσκευής (σούκο) είναι συνδεδεμένο στην πρίζα του τοίχου, εγώ πως μπορώ να έχω πρόσβαση στη γείωση της πριζας ώστε να ακουμπήσω πάνω της τον ένα ακροδέκτη του πολυμέτρου?

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.318
Η απορία δημιουργήθηκε από το θέμα "Για το ηλεκτρικό ρεύμα (AC Power)".
Εξαιρετικό θέμα, να ευχαριστήσω τον C.C. :) η τελευταία απάντηση στην ερώτηση για το πως πρέπει να μπαίνει το καλώδιο στην πρίζα, αν έχει νόημα ή ανήκει στα κόλπα του επαγγέλματος, με έκανε να μπω σε chat καταστήματος και να ρωτήσω τη γνώμη του.
Ο άνθρωπος που μου απάντησε θεωρεί πως έχει νόημα και δικαιολογείται από νόμους της ηλεκτροτεχνίας αλλά ταυτόχρονα με τα καλώδια, αποτελλεί κοκκινο πανι στις συζητήσεις των ανθρώπων που ασχολούνται με το HiFi.
Σε γενικές γραμμές, και αν κατάλαβα σωστά, μου είπε με ένα απλό παράδειγμα "ο συντομότερος δρόμος είναι η ευθεία" κάτι που δικαιολογείται μέσω του νόμου του Ωμ, την ηλεκτρική αντίσταση και αγωγιμότητα που μπορεί να αυξηθεί από το μήκος του σύρματος στο μετασχηματιστή.
Μέχρι εδώ τα πήγαινα καλά, μετα ξεκίνησε μια ανάπτυξη θεωρίας που ήταν εκτός ελέγχου για εμένα και κατέληξε ως εξής "Αφού δε σου κοστίζει τίποτα, γιατί δεν το δοκιμάζεις;"
Αν άκουσα κάτι; Νομίζω ότι άκουσα κάποιες διαφορές αλλά δεν ξέρω αν οφείλεται στη συζήτηση που είχα ή ήταν υπαρκτές. Για την ιστορία το άφησα όπως μου είχε προταθεί, αφού και η γυναίκα μου παρατήρησε διαφορές και ας μην "παλουκώθηκε" στον καναπέ για ν' ακούσει! :D :headbang:
Οι περισσότερο έμπειροι από εμένα τι λένε;

Για πες του να μας εξηγήσει και μας τι δουλειά έχει η ευθεία με τον νόμο του ohm και πως αλληλεπιδρά το ενα στο άλλο.
Δλδ το πρωτεύον του μετ/στή δεν έχει το ίδιο μήκος αριστερόστροφα και δεξιόστροφα?
Οχι τίποτα άλλο αλλά εγω άλλα εχω μάθει. Το ρεύμα είτε μπεί στο πρωτεύον απο αριστερά είτε απο δεξιά , στο δευτερεύον θα εμφανιστεί η τάση που έχει υπολογιστεί βάση των σπειρών. Δεν αλλάζει κάτι. Εναλλασόμενο ρεύμα είναι.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.318
αν κοψεις την γειωση στον τελικο (πιθανα την μονη συσκευη με γειωση)
πως θα γειωθεις μετα ?
οι πηγες και προ συνηθως δεν εχουν γειωση

Δεν είναι απαραίτητο να γειώνεται ο τελικός. Η γείωση υπάρχει μόνο και μόνο ως δικλείδα ασφαλείας.
Δεν είναι απαραίτητη για την λειτουργία του μηχανήματος.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
γιαννη η βρογχογειωση
κοβεται μεσα απο τις γειωσεις (προσθετεις ή αφαιρεις)
οσο για τον καθε μετασχηματιστη περα οτι μετριεται (αυτο που ειπα)
αν ενδιαφερει τον καθενα
απλα κανει την δοκιμη
αν ακουει διαφορες και θελει το αφηνει εκει που ακουει καλυτερα
απο οσο ξερω δεν χρεωνεται ..........

AriPetro

Ears of Gold
Reaction score
1.657

Ερώτηση: όταν το καλώδιο ρεύματος της συσκευής (σούκο) είναι συνδεδεμένο στην πρίζα του τοίχου, εγώ πως μπορώ να έχω πρόσβαση στη γείωση της πριζας ώστε να ακουμπήσω πάνω της τον ένα ακροδέκτη του πολυμέτρου?

Staff online

• rose.athens
    Not in the mood Mod
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.237
Members
38.292