Η απάτη της πυραμίδας ή αλλιώς "δίκτυα καταναλωτών"

Reaction score
25.443
Απάντηση: Η απάτη της πυραμίδας ή αλλιώς "δίκτυα καταναλωτών"!!!

ΑΨΟΓΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΙΚΟ.
ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΩΣ ΕΠΙ ΤΟ ΠΛΕΙΣΤΟΝ ΥΠΟΠΤΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΤΟ "ΜΕΣΟΝ" ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΦΑΝΗΣ Η ΑΠΑΤΗ.

indikos001

Games
Editor
Reaction score
4.172
Απάντηση: Η απάτη της πυραμίδας ή αλλιώς "δίκτυα καταναλωτών"!!!

αλλη μια προσπαθεια

Last edited by a moderator:

Reaction score
5
1. "Έχει αλλάξει η ζωή μου"
2. "Επιτυχία"
3. Φωτογραφίες με χαμόγελα, ζωηρά χρώματα, ακριβά αυτοκίνητα, ακριβά ρούχα

Κατ' αρχήν δέχομαι ότι είναι κι αυτό ένας τρόπος εργασίας κι επειδή έχω το βίτσιο να ψυχογραφώ τους συμμετέχοντες θ' αναλύσω λίγο την παραπάνω λίστα αλλά και την ψυχολογία των ατόμων που αποτελούν στόχο των πυραμίδων. Από το 1998 που μου έγινε η πρώτη πρόταση (πρωτοετής φοιτητής τότε) συνεχώς λέω ΟΧΙ. Κι οι λόγοι είναι απλοί:
1. Δεν είμαι μίζερος, μου αρέσει η ζωή μου, δεν είναι σκοπός της ζωής μου το κέρδος αλλά μέσο βιοπορισμού. Δε θέλω να την αλλάξω γιατί την χτίζω έτσι από μικρός.
2. Δεν είναι επιτυχία η απόκτηση καταναλωτικών φιγουρατζήδικων και πολλές φορές άχρηστων αγαθών.
3. Έχω πολλούς και καλούς φίλους - συγγενείς για να τους χάσω στην προσπάθεια να τους μετατρέψω σε πελάτες.

Όσοι μπήκαν σε ένα τέτοιο δίκτυο καλά έκαναν και μπήκαν. Δικαίωμά τους. Αλλά το θεωρώ ανήθικο, αισχρό και υποτιμητικό για τη νοημοσύνη και την ηθική μου να προσπαθούν να με εντάξουν σε ένα σύστημα παρουσιάζοντάς μου τις διαφάνειες με τα αεροπλάνα, τα ακριβά αυτοκίνητα και τα φτιαχτά επαγγελματικά χαμόγελα ενός βρώμικου life style που οι συμμετέχοντές του ζουν σε ένα δικό τους χαζοχαρούμενο και πολλές φορές ηλίθιο κόσμο. Ή θα μου δείξεις όλα όσα συνθέτουν την πυραμίδα σου, συμπεριλαμβανομένων και των αρνητικών αλλά και παραδειγμάτων ανθρώπων που εγκατέλειψαν, ή τίποτα.

Τα προϊόντα συνήθως είναι μια καλοστημένη μαρκετίστικη φούσκα. Στηρίζονται σε μια φαινομενικά νέα ιδέα, συνήθως υγείας, ευεξίας κι εναλλακτικών σύγρονων προϊόντων αλλά στην ουσία φτιάχνουν εμπορικούς σκλάβους με το να τους εγκλωβίζουν σε ένα δίκτυο κάνοντάς τους όσο περνάει ο χρόνος όλο και πιο εξαρτημένους σε αυτό.

Ας δούμε λίγο τι είδους άνθρωποι εμπλέκονται και πως αυτοί κατατάσσονται ιεραρχικά σε ένα πυραμιδοδίκτυο.

Βάση: Συνήθως αντικοινωνικοί αφού δύσκολα τους ανέχεται κάποιος για παρέα, το πρώτο πράμα που σκέφτεται κάποιος όταν βρεθεί δίπλα του είναι (φτου με είδε!!!!). Ματαιόδοξοι και κομπλεξικοί που πιστεύουν ότι βρήκαν μια ευκαιρία να αποδείξουν στους άλλους και στον εαυτό τους ότι ήταν αδικημένοι από την άτιμη κοινωνία και τώρα θα πάρουν το αίμα τους πίσω δείχνοντας την αξίας τους. Μικροαστοί που κάνουν τα πάντα για την εξωτερική τους εμφάνιση με υπέρμετρο εγώ.

Μέση: Αυτοί που πραγματικά έχουν προσόντα. Είναι γεννημένοι έμποροι και ευχάριστοι στο λέγειν. Πειστικοί αλλά στην πραγματικότητα οι περισσότεροι δεν έχουν ιδέα για το πως θα κρατήσουν σωστά ένα κατσαβίδι για να κάνουν και τις πιο απλές δουλειές. Οι όποιες γνώσεις τους είναι αναμάσημα άρθρων ή γνώμες ή δημοσιεύσεις άλλων και βέβαια όχι αντικειμενικά και σφαιρικά επιλεγμένες αλλά υποκειμενικά. Ακολουθούν το μοντέλο της θρησκείας - δόγματος, δηλαδή διαλέγω το συμπέρασμα που με βολεύει και ψάχνω να βρω στοιχεία που το στηρίζουν.

Κορυφή: Πάμπλουτοι (στην πορεία βεβαίως), απατεώνες που ξεκίνησαν μια φούσκα που είναι θέμα χρόνου να καταρρεύσει αλλά είναι εξασφαλισμένοι ότι ως εναρκτές του εγχειρήματος μέχρι τότε θα έχουν τσεπώσει χοντρά τα μπικικίνια των αφελών (βλέπε βάση) με τη βοήθεια με το αζημίωτο πάντα των προθύμων πιστών τους (βλέπε μέση). Αυτοί ναι! Είναι επιχειρηματίες. Οι άλλοι από κάτω είτε είναι οι αυλικοί τους (μέση) είτε οι πιστοί τους, τους οποίους στην ουσία απομηζούν για να παράξουν τα κέρδη τους.

Προσωπικά συμπεράσματα: Παρανομία δεν υπάρχει, τουλάχιστον στο υπάρχον καθεστώς. Δεν είναι χαζοί. Ανηθικότητα υπάρχει και μάλιστα υπέρμετρη. Όχι όμως από αυτούς που εντάσσονται στο δίκτυο παραμυθιαζόμενοι όσα τους παρουσιάζουν, αυτοί ανέλυσα τι είναι. Αν γινόμουν ένας από αυτούς θα σιχαινόμουν τον εαυτό μου. Αυτό και μόνο θα με κάνει να αισθάνομαι αποτυχημένος σαν άνθρωπος. Μια ζωή την έχω, τη θέλω αξιοπρεπή.

Γεια και χαρά σε όλους σας.

Reaction score
25.443
ΑΠΛΑ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΟΤΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ.
ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΜΕΝΗ ΜΕ ΝΟΜΙΜΟΦΑΝΗ ΜΑΝΔΥΑ.....ΕΝΑ ΠΡΟΙΟΝ ΦΟΥΣΚΑ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ.....
ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΑΜΙΔΑ Η ΑΕΡΟΠΛΑΝΑΚΙ Η...Η... ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 1964 ΝΟΜΙΖΩ.

Reaction score
169
Tα δίκτυα πωλητών δεν είναι απαραίτητα πυραμίδες με την έννοια της απάτης. Μπαίνει στη μέση το προϊόν που δίνει στο θέμα χαρακτήρα μεταπωλητών ή μεσαζώντων ή οτιδήποτε άλλο.
Είμαι περίεργος πάντως όταν υπογράφεις τη σύμβαση με τις εταιρείες, αυτή νομικά τι σε χαρακτηρίζει? Πελάτη? Μεταπωλητή? Μεσάζοντα? Γιατί κάθε ένα από αυτά δημιουργεί διαφορετικές νομικές αλλά και φορολογικές υποχρεώσεις τόσο στον πελάτη/μεταπωλητή/whatever εφ'όσον η "εργασία" που κάνει γίνεται κατ'επανάληψη και του του αποδίδει εισόδημα, αλλά και στη μαμά εταιρεία.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
10.726
...Είμαι περίεργος πάντως όταν υπογράφεις τη σύμβαση με τις εταιρείες, αυτή νομικά τι σε χαρακτηρίζει? Πελάτη? Μεταπωλητή? Μεσάζοντα?...
Όπως και να σε χαρακτηρίζει πάντως, στην ουσία είσαι το κορόιδο που γίνεται τσιμπούρι σε γνωστούς και φίλους ν'αγοράσουν κάτι που θα έβρισκαν αλλού καλύτερο/φτηνότερο, με αποτέλεσμα στο τέλος να σε βρίζουν όλοι. Κι όλ'αυτά, για να 'κονομάνε όσοι είναι ψηλά στην πυραμίδα.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
90.882
Όπως και να σε χαρακτηρίζει πάντως, στην ουσία είσαι το κορόιδο που γίνεται τσιμπούρι σε γνωστούς και φίλους ν'αγοράσουν κάτι που θα έβρισκαν αλλού καλύτερο/φτηνότερο, με αποτέλεσμα στο τέλος να σε βρίζουν όλοι. Κι όλ'αυτά, για να 'κονομάνε όσοι είναι ψηλά στην πυραμίδα.
Ανάλογο βρισίδι έπεφτε και παλιότερα που ήταν της μόδας το επάγγελμα του ασφαλιστή. Ναι μεν νόμιμο, αλλά σπασ@ρχίδικο.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
10.726
Όπως και οι "μεσίτες" σταθερής τηλεφωνίας, που επίσης ήταν της μόδας προ λίγων ετών. Στην ίδια κατηγορία ανήκουν όλοι αυτοί, αν το σκεφτείς: part-time απασχόληση, βασιζόμενη στο να "ψήσεις" γνωστούς και φίλους να κάνουν μια αμφιβόλου αξίας αγορά. Περιορισμένη πελατεία, περιορισμένη προμήθεια, απεριόριστο βρισίδι...

Reaction score
169
Γι αυτό φταίνε τα άτομα όμως όχι οι εταιρείες... Αν εσύ είσαι καθυστερημένος και νομίζεις ότι θα βγάλεις λεφτά αν απλά πρήξεις ο,τι γνωστούς έχεις, είσαι άξιος της μοίρας σου...

Reaction score
19
μπορούμε να ξεκινήσουμε μια πυραμίδα με "High" "End" "Audiophile""""" προϊόντα?
Για πείτε καμιά καλή ιδέα

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
90.882
Όπως και οι "μεσίτες" σταθερής τηλεφωνίας, που επίσης ήταν της μόδας προ λίγων ετών. Στην ίδια κατηγορία ανήκουν όλοι αυτοί, αν το σκεφτείς: part-time απασχόληση, βασιζόμενη στο να "ψήσεις" γνωστούς και φίλους να κάνουν μια αμφιβόλου αξίας αγορά. Περιορισμένη πελατεία, περιορισμένη προμήθεια, απεριόριστο βρισίδι...
Τέτοιες ευκαιριακές δουλειές τραβάνε αυτούς που είναι ήδη γλοιώδεις και αντιπαθητικοί, με μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.571
Members
38.199
Νεότερο μέλος
Alex Nik