iPad Air

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.280
Εντάξ,δε λέω αλλά απ την άλλη έχεις και το mini με Α7,retina οθόνη και καλύτερη φορητότητα..

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
91.701

Πλήρες review του iPad Air στο AnandTech.

Απόσπασμα από τον επίλογο:

The iPad Air is the most significant upgrade to the 9.7-inch iPad in its history. It’s lighter, more portable, more usable and faster than any previous iPad. It doesn’t fundamentally change what you can do with a tablet, but if you’re in the market for one the iPad Air really is the best iPad to date. Competition is definitely more stiff among the smaller tablets thanks to the Nexus 7, but in the nearly 10-inch tablet space it seems like Apple is going to continue to enjoy a great position there.

Reaction score
1.966
Απο το πρωί ευτυχής κάτοχος ενός λευκού 16 cellular.

Τα βάρος πραγματικά κανει τη διάφορα, ειναι πούπουλο παιδιά!

Απο οτι κατάλαβα έχουν έρθει μόνο 16 cellular και 32 cellular.

Τουλάχιστον σε I storm, public, πλαίσιο σε mall, golden hall και Κολωνάκι!

Απο ταχύτητα ειναι σφαίρα και πανέμορφο επίσης!

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
91.701
Απο το πρωί ευτυχής κάτοχος ενός λευκού 16 cellular.

Τα βάρος πραγματικά κανει τη διάφορα, ειναι πούπουλο παιδιά!

Απο οτι κατάλαβα έχουν έρθει μόνο 16 cellular και 32 cellular.

Τουλάχιστον σε I storm, public, πλαίσιο σε mall, golden hall και Κολωνάκι!

Απο ταχύτητα ειναι σφαίρα και πανέμορφο επίσης!

Καλορίζικο!!!

Εγώ θα πάρω από βδομάδα το 32άρι WiFi, αν βέβαια υπάρχει.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
91.701
Η διαθεσιμότητα στη χώρα μας είναι πολύ περιορισμένη. Το 16άρι WiFi είναι το πιο "εύκολο" να βρεθεί, όπως και κάποια Cellular. Τα κομμάτια που ήρθαν ήταν ελάχιστα, αναλόγως της ζήτησης, και δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για το πότε θα παραλάβουν συγκεκριμένα μοντέλα.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
91.701
iPad Air vs Nexus 7 2013

Όπως είχα γράψει πριν 2 μήνες ήμουν έτοιμος να αγοράσω ένα Nexus 7. Ο λόγος που το μετάνιωσα ήταν η άθλια σχεδίαση του. Μόλις το έπιασα, νόμιζα ότι κρατούσα GPS αυτοκινήτου της περασμένης δεκαετίας.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
91.701
Το πολύ έγκυρο DisplayMate παρουσίασε ένα συγκριτικό για τις οθόνες των Amazon Kindle Fire HDX 8.9” – Apple iPad Air – Google Nexus 10.

Link

To Kindle κερδίζει με ελάχιστη διαφορά από το iPad Air και το Nexus βρίσκεται πιο πίσω.

Ενδιαφέρον απόσπασμα για το iPad Air:

Overview of the iPad Air

The iPad Air has mostly incremental but still significant improvements over the excellent 3rd and 4th generation iPad displays. Compared to the 4thgeneration, the screen Reflectance decreased by 23 percent, the Peak Brightness increased by 7 percent, and the Contrast Rating for High Ambient Light increased by 32 percent – all good. Absolute Color Accuracy and Image Contrast fidelity are very good (but somewhat below the Kindle Fire) and are discussed in detail below. The emphasis for the iPad Air is in reduced size, thickness, and weight. The most important under the hood display improvement is the switch from a-Si amorphous Silicon LCDs up to a much higher performance IGZO LCD backplane, which was discussed in our iPad 3 Display Shoot-Out article last year. The switch to IGZO produces an impressive 57 percent improvement in display power efficiency from previous Retina Display iPads – so the iPad Air doesn’t get uncomfortably warm like the earlier iPads. More on these issues below.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
91.701
Η διάρκεια μπαταρίας είναι αξιοζήλευτη!
47% υπόλοιπο μετά από 10 ώρες χρήση, χωρίς παιχνίδια.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
91.701
Το πήρες βρε;
Ναι, πριν μία βδομάδα. Καμία σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα. Ξεχωρίζει αμέσως για την ταχύτητα, το βάρος και το μειωμένο πλάτος. Το κρατάω άνετα με το ένα χέρι.

Reaction score
402
Καλορίζικο!

Για το βάρος σίγουρα ξεχωρίζει..αλλα το θέμα ταχύτητας ειναι μονο για τα benchmark test. Σε καθημερινή χρήση (Internet browsing, YouTube, social media, και κανα Mkv) δεν εχει καμια διάφορα απο ενα ipad3..το οποίο ειναι ήδη αρκετό για τα παραπάνω..

Μονο σε πολυ απαιτητικα games και καμια πολυ εξειδικευμένη εφαρμογή. Κοινώς, ένας απλός χρήστης, δεν θα διαπίστωση καμια διάφορα απο ενα ipad3, σε θέματα ταχύτητας.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
91.701
Καλορίζικο!

Για το βάρος σίγουρα ξεχωρίζει..αλλα το θέμα ταχύτητας ειναι μονο για τα benchmark test. Σε καθημερινή χρήση (Internet browsing, YouTube, social media, και κανα Mkv) δεν εχει καμια διάφορα απο ενα ipad3..το οποίο ειναι ήδη αρκετό για τα παραπάνω..

Μονο σε πολυ απαιτητικα games και καμια πολυ εξειδικευμένη εφαρμογή. Κοινώς, ένας απλός χρήστης, δεν θα διαπίστωση καμια διάφορα απο ενα ipad3, σε θέματα ταχύτητας.
Κι όμως, επειδή κι εγώ από το iPad 3 έκανα τη μετάβαση, αντιλήφθηκα αμέσως τη διαφορά στην επεξεργαστική ισχύ. Δεν μιλάω για παιχνίδια που δεν πολυ-ασχολούμαι. Η αμεσότητα στην απόκριση, η συμπεριφορά στο iOS 7, η πλοήγηση στο Google Earth, η αλλαγή wallpaper (στο 3 καθυστερούσε αρκετά) κλπ Όταν ξαναπιάνω το iPad 3 για μία απλή συνηθισμένη χρήση, μου κακοφαίνεται.

Reaction score
402
Το google maps ειναι απαιτητικό λόγω rendering, οπότε λογικα θα υπαρχει μια μικρή διαφορα.
Σε ολα τα αλλα που ανέφερα (Internet browsing, YouTube, social media, και κανα Mkv) που ειναι η καθημερινη κυριως χρηση του μεγαλύτερο μέρους αυτών που αγοράζουν μια ταμπλετα δεν υπαρχει διαφορα.

Κυρίως θα είδες διαφορα γιατι το air εχει νέο, καθαρό λειτουργικο, ενω το ipad3 όχι. Αν κανεις ενα set us new και εγκαταστάσεις το iOS 7 καθαρό στο ipad3, δεν νομίζω να διακρίνεις διάφορες. Πάντα μιλώντας για καθημερινή απλη χρηση.

Την περισσότερη επεξεργαστικη ισχύ θα την θελουμε οταν πλέον μπορούμε να εγκαταστησουμε κανονικα applications και τα tablet θα αντικαταστήσουν πλήρως τα laptop/desktop.. Μέχρι τότε ίσως θα ήταν προτιμότερο, ειδικα για όσους θελουν φορητότητα και το εχουν παντα μαζι τους, να αυξάνονταν η αυτονομία της μπαταριας απο 10 σε 15-20 ωρες.. Αντι για την μη αντιληπτή επεξεργαστικη ισχύ.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
91.701
Το iPad 3 είναι το ίδιο "φρέσκο" γιατί μόλις το έχω κάνει "restore as new" για να το δώσω στη γυναίκα μου. Δεν έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα ταχύτητας ώστε να θες να το αλλάξεις. Αν όμως δουλέψεις για λίγο το Air, τότε δεν θες να γυρίσεις πίσω. Όπως και να το κάνουμε, υπάρχει διαφορά 2 γενεών. Και δεν βάζω μέσα τον παράγοντα "καινούργιο" που, για μένα, είναι σημαντικότερος από τις επιδόσεις. 8-)

Δεν ανέφερα πριν τον τομέα που είδα τη σημαντικότερη βελτίωση στις ανάγκες μου. Το διάβασμα μέσω iBooks. Έχω πολλά βιβλία PDF και συνδρομητικά περιοδικά σε υψηλή ανάλυση. Στο 3 υπήρχαν ενοχλητικές καθυστερήσεις στο γύρισμα σελίδων. Αργούσε να γεμίσει η οθόνη και καμιά φορά κολλούσε και έπρεπε να κάνω μπρος-πίσω. Στο Air οι σελίδες γυρίζουν αστραπιαία.

Στην τελευταία παράγραφο ημι-συμφωνώ μαζί σου. Είμαι οπαδός της μεγάλης αυτονομίας σε όλες τις φορητές συσκευές. Όμως, θέλω και την ισχύ, έστω για τις λίγες φορές που θα τη χρειαστώ.
Κι επειδή πλησιάζουμε με αργά βήματα προς την ενοποίηση desktop/tablet, η ισχύς ανεβαίνει σταδιακά. Δεν είναι εμπορικά λογικό να έχουμε ένα "αδύναμο" tablet με μεγάλη διάρκεια μπαταρίας και το αμέσως επόμενο μοντέλο να "σκοτώνει", όντας ταυτόχρονα πιο ενεργοβόρο. Η τεχνολογία προσφέρεται σε δόσεις, πάντα σε συνάρτηση με το κόστος. Οι κατασκευαστές κοιτούν να ικανοποιούν κάποια τυπικά όρια αυτονομίας που έχει "συνηθίσει" ο κόσμος, προσφέροντας κάθε χρόνο βελτιωμένα τεχνολογικά μοντέλα.

Last edited:

Reaction score
1.966
Ναι, πριν μία βδομάδα. Καμία σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα. Ξεχωρίζει αμέσως για την ταχύτητα, το βάρος και το μειωμένο πλάτος. Το κρατάω άνετα με το ένα χέρι.
Μεγειές Alex!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.892
Members
38.255
Νεότερο μέλος
konfan