To σύστημά μου (Μάρκου)

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.444
Ο Τάκης είναι "άψογος" σε όλα του. Αλλά και το πικάπ κουκλί το άτιμο.
Πραγματικά να το χαρείς με ατελείωτες ώρες μουσικής :thumbsup:
Λιώσε πολλές 304 επάνω του.........:D
Σ'ευχαριστώ νάσαι καλά.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.444
:hi:Πανεμορφα ολα τα μηχανηματα σου..μπραβο σου ωραιες επιλογες εχεις κανει...να εισαι γερος να τα χαιρεσαι..πραγματικα ομορφα...συγνωμη πως το γυαλισατε ετσι το πικ απ? με τι?
Ευχαριστώ.

Μυστικά του επαγέλματος του τάκη.

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.820
Φιλαρακι.......ειναι ομολογουμενως εξαιρετικα πανεμορφο και εντυπωσικο!!!!!!
Αληθινο κομψοτεχνημα που κοσμει το ρακ σου!!!!!
Μπραβο βρεεεεεεεε.......αυτα ειναι!!!!!
Τυπος της.......ουσιαστικης γοητευτικης μεθεξης αυτος ο Τακης!!!!!!
:D:D

Reaction score
14.651
Και δεν μου λες? αυτες τις φωτο με το καπακι ανοιχτο του ενισχυτη... για να μας σπας τα νευρα τις βαζεις? ανοιξα και τον δικο μου και ηταν σαν ραδιοφωνακι ..την τυχη μου μεσα μαμο..:D

Reaction score
578
John πανέμορφα είναι όλα τα μηχανήματα σου. Οι επιλογές που έχεις κάνει είναι κλασσικές από την χώρα του Ανατέλλοντος Ήλιου, από την χώρα του κανονικού Hi Fi...Να χαίρεσαι τα μηχανήματά σου και ηχητικά και οπτικά !!!

Reaction score
1.788
:hi:Πανεμορφα ολα τα μηχανηματα σου..μπραβο σου ωραιες επιλογες εχεις κανει...να εισαι γερος να τα χαιρεσαι..πραγματικα ομορφα...συγνωμη πως το γυαλισατε ετσι το πικ απ? με τι?
Οπως βλεπεις στις πρωτες φωτο η μαμα βαφη ειναι σαγρε [ πορτοκαλι ]. Οταν με ρωτησε ο Γιαννης αν μπορω να το επισκευσω του ειπα ναι χωρις να του πω τι ακριβως θα του εκανα για να μην τον τρομαξω!!! Του ειπα απλως οτι θα το γυαλισω.
Το πικαπ ηταν αψογο απο πλευρας λειτουργικοτητας αλλα η εξωτερικη του εμφανιση δεν ηταν καταλληλη για τα περιποιημενα μηχανηματα του Γιαννη. Πολυ μικρες γραντζουνιες σε καποια σημεια , αλλα κυριος η εργοστασιακη βαφη με την παροδο των χρονων ειχε [κατσει]! Η γυαλαδα ειχε χαθει, και ειχε αρχισει να σχηματιζεται η αγρια επιφανεια του ξυλου κατω απο το χρωμα του! Αυτο παντα με τα δικα μου ματια που μπορω να καταλαβω τι εχει συμβει κατω απο την επιφανεια της βαφης.
Παρελαβα το ξεμονταρισμενο πλεον πλινθ και αρχισα την προσεκτικη εργασια.
Σε καμια περιπτωση δεν επρεπε να σβηστουν τα γραμματα που εχει απο την μανα του. Εδω αρχιζει και η πρωτη και σημαντικοτερη δυσκολια μιας και καποια μικροσιμαδακια ηταν πολυ κοντα σε αυτα. Δευτερη απαραιτητη εργασια ηταν να μονωσουμε την παλια βαφη για να μπορεσει να δεχτει τα νεα υλικα χωρις να εχουμε διαφορα απροοπτα [ζαρωματα] .και ολα αυτα αφου πρωτα να στρωσουμε την αγρια επιφανεια που πλεον ειχε.

Εργασια πρωτη.
1 ]Τρυψιμο με super fine γυαλοχαρτο p-1500 πανω σε πολυ σκληρο τακακι για να μπορει να πλανισει το [σαγρε]. Αυτο επρεπε να γινει σβηστα οταν πλησιαζα τα γραμματα.

2] Για να μπορω να δουλεψω ανετα πλησιαζοντας τα γραμματα εριξα 2 χερια HS βερνικη [2Κ] και περασα ολη την επιφανεια. Μετα απο αυτο μπορουσα να δουλευω αννετα χωρις να φοβαμαι μημπως κατα λαθος σβησω καποιο. επισεις διμιουργησα μια βαση παχους περιπου 170 mm. Το πιστολι βαφης [επαγκελματικο SATA με μπεκ 1,3 hvlp]

3] Ξανα τρυψιμο οπως γραφω παραπανω και στοκαρισμα με στοκο δυο συστατικων [γκρι σκουρο] στα διαφορα σημαδακια.

4] Χρωμα βαφης ακριλυκο διπλης σε αερογραφο και εφαρφογη με την σβηστη μεθοδο [μονο στα σημαδακια] πολυ προσεκτικα χωρις να μασκαρω τα γραμματα με ταινια γιατι θα εκανε γραμμη περιμετρικα σε αυτα. Απλα ακουμπας κατι πανω τους και φροντιζει να ψεκαζεις απο την αναποδη φορα προς τα γραμματα. Δουλεια πολυ προσεκτικη που απαιτει πολυ υπομονη και σταθεροτητα στο χερι.

5] Τελικο ψεκασμα δυο χερια με το παραπανω βερνικη που αναφερω στην αρχη , εννοειται σε φουρνο βαβης, και σε ολη την επιφανεια κανονικα . Πλεον τα γραμματα εχουν γινει 3d !!

6] Αφου στεγνωσει ξανατριβουμε την επιφανεια με p-2000 και τελειωνουμε με , P- 3000 .

7] Εδω αρχιζει η εργασια του τελικου γυαλισματος με αλοιφαδορο και ειδικες αλοιφες για φρεσκοβαμενες επιφανειες

Last edited:

Reaction score
14.651
:hi:
Οπως βλεπεις στις πρωτες φωτο η μαμα βαφη ειναι σαγρε [ πορτοκαλι ]. Οταν με ρωτησε ο Γιαννης αν μπορω να το επισκευσω του ειπα ναι χωρις να του πω τι ακριβως θα του εκανα για να μην τον τρομαξω!!! Του ειπα απλως οτι θα το γυαλισω.
Το πικαπ ηταν αψογο απο πλευρας λειτουργικοτητας αλλα η εξωτερικη του εμφανιση δεν ηταν καταλληλη για τα περιποιημενα μηχανηματα του Γιαννη. Πολυ μικρες γραντζουνιες σε καποια σημεια , αλλα κυριος η εργοστασιακη βαφη με την παροδο των χρονων ειχε [κατσει]! Η γυαλαδα ειχε χαθει, και ειχε αρχισει να σχηματιζεται η αγρια επιφανεια του ξυλου κατω απο το χρωμα του! Αυτο παντα με τα δικα μου ματια που μπορω να καταλαβω τι εχει συμβει κατω απο την επιφανεια της βαφης.
Παρελαβα το ξεμονταρισμενο πλεον πλινθ και αρχισα την προσεκτικη εργασια.
Σε καμια περιπτωση δεν επρεπε να σβηστουν τα γραμματα που εχει απο την μανα του. Εδω αρχιζει και η πρωτη και συμαντικοτερη δυσκολια μιας και καποια μικροσιμαδακια ηταν πολυ κοντα σε αυτα. Δευτερη απαραιτητη εργασια ηταν να μονωσουμε την παλια βαφη για να μπορεσει να δεχτει τα νεα υλικα χωρις να εχουμε διαφορα απροοπτα [ζαρωματα] .και ολα αυτα αφου πρωτα να στρωσουμε την αγρια επιφανεια που πλεον ειχε.

Εργασια πρωτη.
1 ]Τρυψιμο με super fine γυαλοχαρτο p-1500 πανω σε πολυ σκληρο τακακι για να μπορει να πλανισει το [σαγρε]. Αυτο επρεπε να γινει σβηστα οταν πλησιαζα τα γραμματα.

2] Για να μπορω να δουλεψω ανετα πλησιαζοντας τα γραμματα εριξα 2 χερια HS βερνικη [2Κ] και περασα ολη την επιφανεια. Μετα απο αυτο μπορουσα να δουλευω αννετα χωρις να φοβαμαι μημπως κατα λαθος σβησω καποιο. επισεις διμιουργησα μια βαση παχους περιπου 170 mm. Το πιστολι βαφης [επαγκελματικο SATA με μπεκ 1,3 hvlp]

3] Ξανα τρυψιμο οπως γραφω παραπανω και στοκαρισμα με στοκο δυο συστατικων [γκρι σκουρο] στα διαφορα σημαδακια.

4] Χρωμα βαφης ακριλυκο διπλης σε αερογραφο και εφαρφογη με την σβηστη μεθοδο [μονο στα σημαδακια] πολυ προσεκτικα χωρις να μασκαρω τα γραμματα με ταινια γιατι θα εκανε γραμμη περιμετρικα σε αυτα. Απλα ακουμπας κατι πανω τους και φροντιζει να ψεκαζεις απο την αναποδη φορα προς τα γραμματα. Δουλεια πολυ προσεκτικη που απαιτει πολυ υπομονη και σταθεροτητα στο χερι.

5] Τελικο ψεκασμα δυο χερια με το παραπανω βερνικη που αναφερω στην αρχη , εννοειται σε φουρνο βαβης, και σε ολη την επιφανεια κανονικα . Πλεον τα γραμματα εχουν γινει 3d !!

6] Αφου στεγνωσει ξανατριβουμε την επιφανεια με p-2000 και τελειωνουμε με , P- 3000 .

7] Εδω αρχιζει η εργασια του τελικου γυαλισματος με αλοιφαδορο και ειδικες αλοιφες για φρεσκοβαμενες επιφανειες
απλα χρυσοχερης ο μαστορας, οτι και να κανει...τα συγχαρητηρια μου...:hi:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.444
Και δεν μου λες? αυτες τις φωτο με το καπακι ανοιχτο του ενισχυτη... για να μας σπας τα νευρα τις βαζεις? ανοιξα και τον δικο μου και ηταν σαν ραδιοφωνακι ..την τυχη μου μεσα μαμο..:D

Kαι που να δείς και τις υπόλοιπες, η τις είδες?
Εννοώ του προενισχυτή. Αν τις είδες , οκ δεν σε πρόλαβα.
Αν δεν τις είδες καλύτερα. Θα γλυτώεις τα υπογλώσσια .

Reaction score
14.651
Kαι που να δείς και τις υπόλοιπες, η τις είδες?
Εννοώ του προενισχυτή. Αν τις είδες , οκ δεν σε πρόλαβα.
Αν δεν τις είδες καλύτερα. Θα γλυτώεις τα υπογλώσσια .
τις εχω δει το κερατο μου μεσα..τωρα στα γεραματα στα σκληρα το ριξαμε , και φταιες εσυ και οι φωτο σου...μηνυση θα σου κανω λεμεεεεεεεε..πω πωω σαν phono stage ,ειναι το δικο μου...:headbang:

Reaction score
1.788
τις εχω δει το κερατο μου μεσα..τωρα στα γεραματα στα σκληρα το ριξαμε , και φταιες εσυ και οι φωτο σου...μηνυση θα σου κανω λεμεεεεεεεε..πω πωω σαν phono stage ,ειναι το δικο μου...:headbang:
Μη παρομοιαζεις το δικο σου με phono stage γιατι οταν παρουσιασω το νεο μου [προσωπικο] phono stage θα απογοητευτεις!:p :drinks:

Reaction score
3.967
Kαλά, φανταστική δουλειά ο Τάκης, ατελείωτη προσοχή στη λεπτομέρεια...κρίμα ρε Γιαπωνέζε να ανεβάσεις τόσο λειψές φωτο. Βάλε το πικάπι πάνω σε 2-3 στρωμένα υφάσματα ανοιχτού χρώματος στο τραπέζι της μπροστινής βεράντας. Σκαρφάλωσε σε μια σκαλίτσα και πάρε πολλές απο ψηλά, κροπάρεις και λίγο αν χρειαστεί να μη φαίνεται τίποτε άλλο εκτός απο ύφασμα και πικαπ. Χωρίς φλας. Για τα πλαινά βάλε ένα ανοιχτού -πάλι- χρώματος ύφασμα σε Π και τράβηξε μπόλκες. Μετά ανέβασε αυτές με τις λιγότερες αντανακλάσεις. Άντε παληοτόμαρο, περιμένω, είναι πανέμορφο!!

Reaction score
14.651
Μη παρομοιαζεις το δικο σου με phono stage γιατι οταν παρουσιασω το νεο μου [προσωπικο] phono stage θα απογοητευτεις!:p :drinks:
με τον πονο μου παιζεις ε? αρε παλιοχαρακτηρες...να ειστε καλα να τα χαιρεστε παιδια , πτραγματικα πολυ ομορφα μηχανακια..και οσο για τισ κατασκευες σου τακι, τι να πω? αξιος απλα..μπραβο σου..:)

Reaction score
433
Μ Ε Ρ Α Κ Ι !!!!! Μια λέξη που δεν υπάρχει σε άλλη γλώσσα του κόσμου!!!! Respect!!!!
Εχω την εντύπωση οτι η ελληνικοτατη λεξη μερακι είναι αραβική!!

μεράκι
< τουρκικήmerak < αραβικήمراق (maraq)

Εις την αγγλικήν:

το έχω μεράκι
= set one΄s heart on

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.444
Kαλά, φανταστική δουλειά ο Τάκης, ατελείωτη προσοχή στη λεπτομέρεια...κρίμα ρε Γιαπωνέζε να ανεβάσεις τόσο λειψές φωτο. Βάλε το πικάπι πάνω σε 2-3 στρωμένα υφάσματα ανοιχτού χρώματος στο τραπέζι της μπροστινής βεράντας. Σκαρφάλωσε σε μια σκαλίτσα και πάρε πολλές απο ψηλά, κροπάρεις και λίγο αν χρειαστεί να μη φαίνεται τίποτε άλλο εκτός απο ύφασμα και πικαπ. Χωρίς φλας. Για τα πλαινά βάλε ένα ανοιχτού -πάλι- χρώματος ύφασμα σε Π και τράβηξε μπόλκες. Μετά ανέβασε αυτές με τις λιγότερες αντανακλάσεις. Άντε παληοτόμαρο, περιμένω, είναι πανέμορφο!!

Ρε χαμένε αν τις τράβαγα έτσι δεν θα φαινόταν ο καθρέφτης που κάνει το γυαλισμένο λούστρο βερνίκι του τακούλη.
Αηντε μπαστουνόβλαχε που μου έμαθες και το crop. :tongue:
Ασε που έχει συννεφιές , άσε που μπορεί να κρυώσει το μωρό , ασε που μπορεί να το ματιάξει κανάς περαστικός.
Ασε ασε ασε, σου λεω. :fuckyou::biggrin:

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.398
Πωωωω, ρε Τάκη, μόνο που διάβασα τι έκανες, κουράστηκα! Φίλε, συγχαρητήρια για την εξαίσια δουλειά σου! Μπράβο! Τυχεροί όσοι έχουν την δυνατότητα να "εκμεταλλευτούν" τις ικανότητες και το μεράκι σου!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.753
Members
38.490
Νεότερο μέλος
c01l