Ηχητικές και γευστικές απολαύσεις στην Θεσσαλονίκη - To Kοτσιδόσπιτο

Reaction score
2.248
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αtmasphere M60 otl - Verity Audio Paarsifal Ova

δεν πειραζουν προενισχυτες μικροφωνου, εξτρα gain δινουν στο DI και την αντισταση στα 47 ή οσο θες. οταν εχεις προενισχυτη μικροφωνου με μεταβλητο φυσικα Gain, το μονο ματσαρισμα που θελει η καθε κεφαλη ειναι το loading. με αντιστασουλες της πλακας στο καλωδιο κανεις οτι θες.
Νίκο πες και το στάδιο που θα γίνει η αποέμφαση.
Πριν το amplitude ? μετά? συγχρόνως? έχει σημασία ή όχι και γιατί?

Y

Yiannis_B

Guest
Απάντηση: Re: Απάντηση: Αtmasphere M60 otl - Verity Audio Paarsifal Ovation

η χρήση της μέτρικ ως πλήρες κρος 4 δρόμων (με τηναπαραίτητη ισοστάθμιση και τα notch filters φυσικά) σε δικάναλο ή και πολυκάναλο ήχο, όπου φυσικά το bass management γίνεται επίσης από τη μέτρικ, δηλαδή η έξοδος της μέτρικ για το σαμπ παίρνει τις πληροφορίες όχι μόνο από τα LR αλλά και από τα C και rear RL και φυσικά αθροίζεται με το .1 κανάλι, πληροφορήθηκα από τους ίδιους στη μέτρικ πως είναι η 1η τόσο σύνθετη υλοποίηση που πραγματοποιείται παγκοσμίως με τη μέτρικ, και μόλις ολοκληρωθεί θα παρουσιαστεί στο site τους, είναι υποχρέωση που έχω ήδη αποδεχθεί (με ανάλογα ανταλλάγματα - δηλαδή συνεχής υποστήριξη στο software - όπου ομολογουμένως δεν έχω κανένα απολύτως παράπονο), το οποίο σημαίνει πως θα πρέπει (όταν με το καλό τελειώσει το θέμα) να το παρουσιάσω αναλυτικά το όλο project που υλοποίησα με το συνδυασμό Lynx και μέτρικ, ενώ η συνολική ρύθμιση, σαν profile, θα είναι επίσης διαθέσιμη - ήδη τους την έχω αποστείλει.
Δεν θέλω να γίνομαι συνέχεια αντιδραστικός, αλλά στα x.1 formats δεν έχει προβλεφθεί κατά το mastering, τί θα παίζει το .1?

Δεν είμαι του home cinema, γι' αυτό ρωτάω.

Y

Yiannis_B

Guest
Απάντηση: Αtmasphere M60 otl - Verity Audio Paarsifal Ovation

Και μια τελευταία απορία, έστω ότι θέλεις να κάνεις re-mastering το 7.1 κατά τα γούστα σου και το setup σου, δεν υπάρχουν προγράμμτα που να το κάνουν στο pc?

Και πόσο θα έπαιρνε μια τέτοια μετατροπή για off-line επεξεργασία, αν υποθέσουμε ότι δεν φτάνει η υπολογιστική ισχύς για on line επεξεργασία?

Y

Yiannis_B

Guest

Όλα αυτά τα ρωτώ, γιατί πιστεύω ότι κατά την αναπαραγωγή, έχει νόημα on-line επεξεργασία από DSP, αν υπάρχει κάποιου είδους ανάδραση (feedback), από κάποια συσκευή μέτρησης, και προφανώς μιλάμε για closed-loop σύστημα. Διαφορετικά δεν βρίσκω πολύ νόημα σε οποιοδήποτε hardware DSP. H ηχοληψία είναι βέβαια αλλού παπά ευαγγέλιο....

Y

Yiannis_B

Guest

Σκεφτείτε για παράδειγμα closed-loop συστήματα που παίρνουν feedback από τα μεγάφωνα (σχετική θέση κώνου π.χ) και επιβραδύνουν ή επιταχύνουν το μεγάφωνο σε συνάρτηση με το μουσικό σήμα, την σχετική θέση του μεγαφώνου, τα δεδομένα του μεγαφώνου σύμφωνα με τον κατασκευαστή/η με απευθείας αναγνωριστική μέτρηση, και κάμποσα μικρόφωνα στον χώρο ακρόασης....πανηγύρι....

....να δούμε ποιος θα γράψει το software, τα άλλα υπάρχουν...

To βασικό πρόβλημα με το audio σήμερα, είναι ότι εξακολουθεί να παραμένει σύστημα open-loop.

Y

Yiannis_B

Guest

80 bit για αποκοπή χαμηλών συχνοτήτων σε 7 κανάλια και ΠΡΟΣΘΕΣΕΙΣ...με overload 160% !

Tragic....:prankster:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.706

Προτείνω ο Κορίνθιος κούκλος να μεταφέρει το θέμα της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ πρωτιάς -είμαι σίγουρος ότι κάποιοι δεν αντελήφθησαν το μέγεθος- του Κωσταυτιά σε ξεχωριστό θρεντ, εννοείται στικυ κατευθείαν μαζί με ότι έχει γράψει εως τώρα στο θέμα που άνοιξε ο ίδιος.

Έχει λίγη δουλίτσα για να γίνει όμορφα, το ξέρω, αλλά ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ πρώτη ρε άνθρωποι, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ!!!
θα γινει Γιωργαρα μου..........Κωστακηηηηηηηηηηη....μην γραφεις μωρη καυλετα αλλα γαι την Μετρικουλα σε αυτο το thread ........αφου ξεκινησες αυστηρα για αυτην καινουριο αστο εδω και οποτε μπορεις συνεχιζεις για να μεινει καπου συγκεντρωμενα για τους ενδιαφερομενους!!!!!!

αλλωστε αλλοι δυο ψωνισαν την προιγουμενη εβδομαδα αυτην την φωτακιο μηχανη και θα εχουμε και φωτος!!!!!

Y

Yiannis_B

Guest

...το audio θα έπρεπε να το αναλάβει το team που έστειλε το curiosity στον Άρη...να τελειώνουμε μια και καλή.

Πάρτε το χαμπάρι....το audio ακόμη και από τις μεγάλες εταιρείες, ήταν πάντα βιοτεχνία....έχετε δει βιοτεχνία να σηκώνει δορυφόρο?

D

Deleted member 8307

Guest
Re: Απάντηση: Αtmasphere M60 otl - Verity Audio Paarsifal Ovation

.
Η αποέμφαση δεν είναι μία ρύθμιση σε παραμετρικό ή γραμμικό εκουαλάιζερ. Είναι πολλά περισσότερα που ξεκινάνε από τη διορθώση της έντασης ... και καταλήγουν στην διόρθωση σφαλμάτων φάσης.
Αυτά είναι εγγενή προβλήματα ΕΓΓΡΑΦΗΣ και δεν τα λύνει κανένα εκουαλίζερ. Τώρα μερικοί ... νομίζουν ότι με ένα γραμμικό EQ θα κάνουν αποέμφαση... Γνώμη τους...... ..
...έχω την αίσθηση ότι όταν αναφέρεις την Metric, δεν γνωριζεις πως λειτουργεί η συσκευή, τι ακριβώς περιέχει το MioStrip, με αποτέλεσμα να εξάγεις αόριστα συμπεράσματα και να οδηγούμαστε σε ατέρμονες συζητήσεις...
...η riaa είναι μια από τις επιλογές ψηφιακού φίλτρου που έχει το "κομμάτι" "εκουαλαιζερ" του MioStrip. οι υπόλοιπες επιλογές έχουν να κάνουν με παραμετρικά, low/high pass /cut φίλτρα... δεν χρησιμοποιούνται τα παραμετρικά φίλτρα της για να κατασκευαστεί η ριαα.

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αtmasphere M60 otl - Verity Audio Paarsifal

Νίκο πες και το στάδιο που θα γίνει η αποέμφαση.
Πριν το amplitude ? μετά? συγχρόνως? έχει σημασία ή όχι και γιατί?
η αποεμφαση ειναι ψηφιακη. Αρα γινεται μετα τον πεοενισυτη μικροφωνου και την AD μετατροπη.
΄΄Το gain φυσικα το παρεχει ο προενισχυτης μικροφωνου (ή οργανου)

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αtmasphere M60 otl - Verity Audio Paarsifal Ovation

80 bit για αποκοπή χαμηλών συχνοτήτων σε 7 κανάλια και ΠΡΟΣΘΕΣΕΙΣ...με overload 160% !

Tragic....:prankster:
παρε αυτο να εισαι οκ... 4 καρχαριες (SHARC) εχει...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.356

Προτείνω ο Κορίνθιος κούκλος να μεταφέρει το θέμα της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ πρωτιάς -είμαι σίγουρος ότι κάποιοι δεν αντελήφθησαν το μέγεθος- του Κωσταυτιά σε ξεχωριστό θρεντ, εννοείται στικυ κατευθείαν μαζί με ότι έχει γράψει εως τώρα στο θέμα που άνοιξε ο ίδιος.

Έχει λίγη δουλίτσα για να γίνει όμορφα, το ξέρω, αλλά ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ πρώτη ρε άνθρωποι, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ!!!
θα γινει Γιωργαρα μου..........Κωστακηηηηηηηηηηη....μην γραφεις μωρη καυλετα αλλα γαι την Μετρικουλα σε αυτο το thread ........αφου ξεκινησες αυστηρα για αυτην καινουριο αστο εδω και οποτε μπορεις συνεχιζεις για να μεινει καπου συγκεντρωμενα για τους ενδιαφερομενους!!!!!!

αλλωστε αλλοι δυο ψωνισαν την προιγουμενη εβδομαδα αυτην την φωτακιο μηχανη και θα εχουμε και φωτος!!!!!
ε, χαλαρώστε βρε κορίτσια, σιγά τα ωά, αμαν πχια, λες και ανακάλυψα τον αστερισμό του Ωρίωνα, ήρεμα... μόνο χαβαλέ θέλω και τίποτε περισσότερο, άλλωστε πρόκειται απλά για χρήση ενός μηχανήματος!

ωραίος ο ενθουσιασμός, αλλά μη μπερδεύεστε, δεν έκανα δα τίποτα ιδιαίτερο...

χαχαχαχαχα, ρε συ το κλαμπ των μετρικο-βλαμμένων έχει γιγαντωθεί!!!!!!!!!!!!!

Δεν θέλω να γίνομαι συνέχεια αντιδραστικός, αλλά στα x.1 formats δεν έχει προβλεφθεί κατά το mastering, τί θα παίζει το .1?

Δεν είμαι του home cinema, γι' αυτό ρωτάω.
ναι, έχει προβλεφθεί το τι θα παίζει το .1 και φυσικά αυτή την πληροφορία θα την παίξει το σαμπ.

εγώ όμως, κόβω όπου γουστάρω τα γούφερ από τα υπόλοιπα 5 ηχεία, και τα ρέστα που περισσεύουν τα δίνω και αυτά στο σαμπ, προστιθέμενα στην πληροφορία του .1 και έτσι πρέπει να είναι, καθώς αυτή την πληροφορία κανονικά θα την έπαιζαν άλλα ηχεία. Η παραπάνω διαδικασία είναι γνωστή ως bass management και είναι πολύ συνηθισμένη στους AV ενισχυτές, όπου δηλώνεις τι ηχεία έχεις (μικρά ή μεγάλα) και μέχρι ποια συχνότητα θα παίζουν μπάσα - τα ρέστα και πάλι τα παίζει το σαμπ και αυτή η διαδικασία είναι αυτοματοποιημένη σε όλους τους σύγχρονους AV ενισχυτές. Εγώ απλά θα πρέπει να τα κάνω μόνος μου, όμως θα έχω το πλεονέκτημα χρήσης πολύ καλών φίλτρων αποκοπής από τη μέτρικ, καθώς συγκριτικά τα φίλτρα αποκοπής των AV ενισχυτικών είναι συνήθως για μπουνιές (τι συνήθως, πάντα...)

Y

Yiannis_B

Guest

Να υποθέσω ότι στο αρχικό Χ.1, δεν υπάρχει χρονική καθυστέρηση (η φασική) ανάμεσα στα κανάλια ?

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
390

ακόμα δε το έχω καταφέρει να δουλέψει σε αρχεία πολύ υψηλής ανάλυσης, το οποίο σημαίνει σε αρχεία πάνω από τα 24/96, δηλαδή δουλεύει μεν αλλά μέχρι εκεί, μέχρι τα 24/96, στις παραπάνω δειγματοληψίες δεν είναι εφικτό προς το παρών γιατί τερματίζει η υπολογιστική ισχύς της μέτρικ (μου δείχνει 160%) και βεβαίως λύσεις υπάρχουν πολλές, δε πρόκειται για "αδιέξοδο", ίσα ίσα, απλά είμαστε στο στάδιο αναζήτησης της καλύτερης λύσης, πιθανά με ανακατανομή πόρων, αλλά και με πολλούς άλλους τρόπους, είτε σοφτγουερικούς, είτε ακόμα ακόμα και χαρντγουερικούς. όλα γίνονται, τα παλικάρια εκεί στη μέτρικ είναι τζιμάνια!

πάντως, όπως βλέπεις, κατάφερα και το τερμάτισα το εργαλείο! χαχαχαχαχαχαχαχα, να μια "πρωτιά" βλακείας! :imtheking:
Αν είσαι καλό παιδί θα βάλω μέσον να σου φτιάξουν ειδικό driver :wink:

Αν αφαιρέσουν πόρους απο το recording path μάλλον θα είναι αρκετό να ξεπεράσεις τα όρια που έχεις τώρα !

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.706

εγω?????????????????τιποτις κυριε Χατζησταμε μας?
σελω και γω ντλιβερ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:tongue:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.001
Members
38.275
Νεότερο μέλος
sakell