Ηχητικές και γευστικές απολαύσεις στην Θεσσαλονίκη - To Kοτσιδόσπιτο

D

Deleted member 8307

Guest
Re: Απάντηση: Re: Αtmasphere M60 otl - Verity Audio Paarsifal Ovation

καταρχήν Γιάννη πολύ καλές ακροάσεις και καλές περιπέτειες με τις καινούργιες μηχανές σου :smile:

... όσο αναφορά τον λαμπάτο χαρακτήρα ... πέρα από την αλλοίωση της απόκρισης συχνότητας πρέπει να εισάγει κανείς και τις αρμονικές παραμορφώσεις σε συνάρτηση με την συχνότητα, κάτι που το κάνει με το character για κάθε μηχάνημα που προσωμειώνει, ή έτσι καταλαβαίνω, αφού πρώτα το μετρήσει μάλλον με spectrafoo.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842
Απάντηση: Αtmasphere M60 otl - Verity Audio Paarsifal Ovation

Θα χρειαστείς αντίστοιχα step up για τις κεφαλές MC η πλακέτα με 4 microphone input .
Kai δεν θα γίνεις ποτέ Βασίλης .
Μιλάς χαμηλόφωνα.

Reaction score
3.901
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αtmasphere M60 otl - Verity Audio Paarsifal Ovation

καταρχήν Γιάννη πολύ καλές ακροάσεις και καλές περιπέτειες με τις καινούργιες μηχανές σου :smile:

... όσο αναφορά τον λαμπάτο χαρακτήρα ... πέρα από την αλλοίωση της απόκρισης συχνότητας πρέπει να εισάγει κανείς και τις αρμονικές παραμορφώσεις σε συνάρτηση με την συχνότητα, κάτι που το κάνει με το character για κάθε μηχάνημα που προσωμειώνει, ή έτσι καταλαβαίνω, αφού πρώτα το μετρήσει μάλλον με spectrafoo.
Εντάξει, σωστός σε γενικές γραμμές, απλά τα καρακτερς θέλουν κάποιο "μαγείρεμα" για να δώσουν τον χαρακτήρα κάποιου μηχανήματος.

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον -για μένα και προς το παρόν- έχει η δημιουργία μερικών σεταπ -στη Μέτρικ- που "ξυπνάνε" κάποιες εντελώς μούφα εγγραφές.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
36.030
Eυχαριστω πολυ ολους, Κωστα πανω απ ολα, Βλασση, Mano, geomiat, Νικολα, Στεργιο κλπ!

Reaction score
3.901

Θα χρειαστείς αντίστοιχα step up για τις κεφαλές MC η πλακέτα με 4 microphone input .
Kai δεν θα γίνεις ποτέ Βασίλης .
Μιλάς χαμηλόφωνα.
Στεπ απ υπάρχει για εμσυ κεφάλια, το θέμα μου είναι μετά το στεπ απ -αν εμσυ- ή σε μια εμεμ όταν συνδεθούν στη Μέτρικ ΜΕ ΤΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ότι η κύρια είσοδος του φονο είναι ήδη καβατζαρισμένη.

Δηλαδής ομιλώ για κεφάλια που θα κοτσαριστούν στη ντιμπι 25 θύρα.

ΥΓ> Μπορώ να φωνάζω κ γω δυνατά, αλλά δεν το κανω γιατί νευριάζομαι, ανεβαίνει η πίεση, φρακάρουν τα συστήματα ακοής...

D

Deleted member 8307

Guest
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αtmasphere M60 otl - Verity Audio Paarsifal Ovation

... Μεγαλύτερο ενδιαφέρον -για μένα και προς το παρόν- έχει η δημιουργία μερικών σεταπ -στη Μέτρικ- που "ξυπνάνε" κάποιες εντελώς μούφα εγγραφές.
ωραία, αυτά θα μπορούσαμε να τα συζητήσουμε στο νήμα του Κώστα για την Metric αφού βέβαια τελειώσει την παρουσίαση ... όταν ... :biggrin:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.360
Απάντηση: Re: Απάντηση: Αtmasphere M60 otl - Verity Audio Paarsifal Ovation

Μπράβο μικρέ, η δουλειά που έχεις κάνει ΚΑΙ με τη Μέτρικ εικάζω ότι πιθανό να είναι παγκόσμια 1η σε κοινότητα μη επαγγελματιών και όχι μόνο.
η χρήση της μέτρικ ως πλήρες κρος 4 δρόμων (με τηναπαραίτητη ισοστάθμιση και τα notch filters φυσικά) σε δικάναλο ή και πολυκάναλο ήχο, όπου φυσικά το bass management γίνεται επίσης από τη μέτρικ, δηλαδή η έξοδος της μέτρικ για το σαμπ παίρνει τις πληροφορίες όχι μόνο από τα LR αλλά και από τα C και rear RL και φυσικά αθροίζεται με το .1 κανάλι, πληροφορήθηκα από τους ίδιους στη μέτρικ πως είναι η 1η τόσο σύνθετη υλοποίηση που πραγματοποιείται παγκοσμίως με τη μέτρικ, και μόλις ολοκληρωθεί θα παρουσιαστεί στο site τους, είναι υποχρέωση που έχω ήδη αποδεχθεί (με ανάλογα ανταλλάγματα - δηλαδή συνεχής υποστήριξη στο software - όπου ομολογουμένως δεν έχω κανένα απολύτως παράπονο), το οποίο σημαίνει πως θα πρέπει (όταν με το καλό τελειώσει το θέμα) να το παρουσιάσω αναλυτικά το όλο project που υλοποίησα με το συνδυασμό Lynx και μέτρικ, ενώ η συνολική ρύθμιση, σαν profile, θα είναι επίσης διαθέσιμη - ήδη τους την έχω αποστείλει.

Θάθελα την εξής διευκρίνηση: βάζοντας στις αναλογικές εισόδους της Μέτρικ μου άλλες 2,3,4 κεφαλές (όταν μεγαλώσω θα γίνω Μάνος ή Βασίλης με τριβραχιόνια πικάπια..) που έχω, μπορώ ΔΙΧΩΣ προ-μικροφώνων να κάνω δουλειά?
όχι, πάρε μια 4-άδα προ, κανα 400-σάευρο νομίζω πως κοστίζουν, τζάμπα πράγμα, άσε που στην παραγγελία σου θα τους πεις να σου ματσάρουν τις εισόδους για τις κεφαλές που θες. Ο περιορισμός θα είναι πως σε αυτές τις εισόδους θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις ΜΟΝΟ τις κεφαλές για τις οποίες θα στο έχουν σετάρει, και αν χρειαστεί να αλλάξεις κάποια κεφαλή θα πρέπει να τους ξαναστείλεις την πλακέτα των μικροφωνικών σταδίων για την αναγκαία διαφοροποίηση. Εντάξει, δεν είναι τράτζικ, αλλά από την άλλη δεν έχεις την ευκολία ενός phono stage με ρυθμιζόμενες παραμέτρους, το οποίο είναι η εναλλακτική σου επιλογή, αλλά τα λεφτά είναι υπερ-πολλαπλάσια.

Reaction score
3.901

η χρήση της μέτρικ ως πλήρες κρος 4 δρόμων (με τηναπαραίτητη ισοστάθμιση και τα notch filters φυσικά) σε δικάναλο ή και πολυκάναλο ήχο, όπου φυσικά το bass management γίνεται επίσης από τη μέτρικ, δηλαδή η έξοδος της μέτρικ για το σαμπ παίρνει τις πληροφορίες όχι μόνο από τα LR αλλά και από τα C και rear RL και φυσικά αθροίζεται με το .1 κανάλι, πληροφορήθηκα από τους ίδιους στη μέτρικ πως είναι η 1η τόσο σύνθετη υλοποίηση που πραγματοποιείται παγκοσμίως με τη μέτρικ, και μόλις ολοκληρωθεί θα παρουσιαστεί στο site τους, είναι υποχρέωση που έχω ήδη αποδεχθεί (με ανάλογα ανταλλάγματα - δηλαδή συνεχής υποστήριξη στο software - όπου ομολογουμένως δεν έχω κανένα απολύτως παράπονο), το οποίο σημαίνει πως θα πρέπει (όταν με το καλό τελειώσει το θέμα) να το παρουσιάσω αναλυτικά το όλο project που υλοποίησα με το συνδυασμό Lynx και μέτρικ, ενώ η συνολική ρύθμιση, σαν profile, θα είναι επίσης διαθέσιμη - ήδη τους την έχω αποστείλει.
Οκ, μέσα ήμουν και ομολογώ ότι πολύ-πολύ χαίρομαι για όλο αυτό που κατάφερες με τόση προσπάθεια.

Παγκόσμια πρωτιά είναι παγκόσμια πρωτιά, εύγε!!

ΥΓ. και λίγο είναι αυτό που σου λέω, απλά για να μη το πάρεις πάνω σου είμαι εγκρατής!:beach:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.360

ακόμα δε το έχω καταφέρει να δουλέψει σε αρχεία πολύ υψηλής ανάλυσης, το οποίο σημαίνει σε αρχεία πάνω από τα 24/96, δηλαδή δουλεύει μεν αλλά μέχρι εκεί, μέχρι τα 24/96, στις παραπάνω δειγματοληψίες δεν είναι εφικτό προς το παρών γιατί τερματίζει η υπολογιστική ισχύς της μέτρικ (μου δείχνει 160%) και βεβαίως λύσεις υπάρχουν πολλές, δε πρόκειται για "αδιέξοδο", ίσα ίσα, απλά είμαστε στο στάδιο αναζήτησης της καλύτερης λύσης, πιθανά με ανακατανομή πόρων, αλλά και με πολλούς άλλους τρόπους, είτε σοφτγουερικούς, είτε ακόμα ακόμα και χαρντγουερικούς. όλα γίνονται, τα παλικάρια εκεί στη μέτρικ είναι τζιμάνια!

πάντως, όπως βλέπεις, κατάφερα και το τερμάτισα το εργαλείο! χαχαχαχαχαχαχαχα, να μια "πρωτιά" βλακείας! :imtheking:

Reaction score
3.901

ακόμα δε το έχω καταφέρει να δουλέψει σε αρχεία πολύ υψηλής ανάλυσης, το οποίο σημαίνει σε αρχεία πάνω από τα 24/96, δηλαδή δουλεύει μεν αλλά μέχρι εκεί, μέχρι τα 24/96, στις παραπάνω δειγματοληψίες δεν είναι εφικτό προς το παρών γιατί τερματίζει η υπολογιστική ισχύς της μέτρικ (μου δείχνει 160%) και βεβαίως λύσεις υπάρχουν πολλές, δε πρόκειται για "αδιέξοδο", ίσα ίσα, απλά είμαστε στο στάδιο αναζήτησης της καλύτερης λύσης, πιθανά με ανακατανομή πόρων, αλλά και με πολλούς άλλους τρόπους, είτε σοφτγουερικούς, είτε ακόμα ακόμα και χαρντγουερικούς. όλα γίνονται, τα παλικάρια εκεί στη μέτρικ είναι τζιμάνια!

πάντως, όπως βλέπεις, κατάφερα και το τερμάτισα το εργαλείο! χαχαχαχαχαχαχαχα, να μια "πρωτιά" βλακείας! :imtheking:
Δηλαδή -έτσι για να γίνει αντιληπτό- τερμάτισες τη Μετρικ σε κάποιες εφαρμογές της, τη στιγμή που οι λοιποί λέμε οκ, ας χρησιμοποιούμε μόνο το 10% των δυνατοτήτων της και πάλι είναι σούπερ-ντούπερ!!!

Όντως έχει πολύ μπουχαχαχαχαχαχαχα!! το ψάξιμό σου!!!

Θα τους δώσεις και άλλα μονοπάτια εξέλιξης και θα σε κάνουν μπετα-τεστερ καρ-ιόλη να τους λες την άποψή σου!!!

μπουχαχαχαχαχαχ!!

Την αγάπη μου.

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αtmasphere M60 otl - Verity Audio Paarsifal Ovation

η

όχι, πάρε μια 4-άδα προ, κανα 400-σάευρο νομίζω πως κοστίζουν, τζάμπα πράγμα, άσε που στην παραγγελία σου θα τους πεις να σου ματσάρουν τις εισόδους για τις κεφαλές που θες. Ο περιορισμός θα είναι πως σε αυτές τις εισόδους θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις ΜΟΝΟ τις κεφαλές για τις οποίες θα στο έχουν σετάρει, και αν χρειαστεί να αλλάξεις κάποια κεφαλή θα πρέπει να τους ξαναστείλεις την πλακέτα των μικροφωνικών σταδίων για την αναγκαία διαφοροποίηση. Εντάξει, δεν είναι τράτζικ, αλλά από την άλλη δεν έχεις την ευκολία ενός phono stage με ρυθμιζόμενες παραμέτρους, το οποίο είναι η εναλλακτική σου επιλογή, αλλά τα λεφτά είναι υπερ-πολλαπλάσια.
δεν πειραζουν προενισχυτες μικροφωνου, εξτρα gain δινουν στο DI και την αντισταση στα 47 ή οσο θες. οταν εχεις προενισχυτη μικροφωνου με μεταβλητο φυσικα Gain, το μονο ματσαρισμα που θελει η καθε κεφαλη ειναι το loading. με αντιστασουλες της πλακας στο καλωδιο κανεις οτι θες.

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αtmasphere M60 otl - Verity Audio Paarsifal Ovation

ρισπεκτ

Reaction score
3.901
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αtmasphere M60 otl - Verity Audio Paarsifal Ova

δεν πειραζουν προενισχυτες μικροφωνου, εξτρα gain δινουν στο DI και την αντισταση στα 47 ή οσο θες. οταν εχεις προενισχυτη μικροφωνου με μεταβλητο φυσικα Gain, το μονο ματσαρισμα που θελει η καθε κεφαλη ειναι το loading. με αντιστασουλες της πλακας στο καλωδιο κανεις οτι θες.
έ, πάρε μνιά βαθειά ανάσα και ξαναρίχτα καθαρά κ αντρίκια, νταξ?:lolsign:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.360

Τι δε καταλλλαβαίνεις; :)

Reaction score
3.901

Δηλαδή Νίκος σεη δατ:

Με το υπάρχον (ρυθμιζόμενο) gain στους προ μικροφώνου είσαι οκ, άντε να παίξεις κ λίγο με τη χωρητικότητα στο καλώδιο, νταξ?:thumbsup:

Reaction score
2.248

η "ψηφιακή ρία" είναι μια ρύθμιση στο εκουαλάιζερ, στο μίο-στριπ, το οποίο υφίσταται στην λίο, όπως και σε κάθε λίο, χωρίς τα έξτρα πακέτα των +DSP.
Η αποέμφαση δεν είναι μία ρύθμιση σε παραμετρικό ή γραμμικό εκουαλάιζερ. Είναι πολλά περισσότερα που ξεκινάνε από τη διορθώση της έντασης που προκαλείται από την κεφαλή κοπής (ονομάζεται Neumann correction και δεν υπάρχει λόγος να μιλάμε εδώ για ιδιοσυντονισμούς της κεφαλής κοπής και λάθος διαμόρφωση πλάτους αυλακιού) και καταλήγουν στην διόρθωση σφαλμάτων φάσης.
Αυτά είναι εγγενή προβλήματα ΕΓΓΡΑΦΗΣ και δεν τα λύνει κανένα εκουαλίζερ. Τώρα μερικοί (που δεν είσαι εσύ μέσα σε αυτούς) νομίζουν ότι με ένα γραμμικό EQ θα κάνουν αποέμφαση και με ένα ενισχυτή θα καθαρίσουν. Γνώμη τους......

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.923

:thumbsup:

Reaction score
3.901

Προτείνω ο Κορίνθιος κούκλος να μεταφέρει το θέμα της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ πρωτιάς -είμαι σίγουρος ότι κάποιοι δεν αντελήφθησαν το μέγεθος- του Κωσταυτιά σε ξεχωριστό θρεντ, εννοείται στικυ κατευθείαν μαζί με ότι έχει γράψει εως τώρα στο θέμα που άνοιξε ο ίδιος.

Έχει λίγη δουλίτσα για να γίνει όμορφα, το ξέρω, αλλά ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ πρώτη ρε άνθρωποι, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ!!!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.001
Members
38.275
Νεότερο μέλος
sakell