Εσωτερικη καλωδιωση ηχειων

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Δηλαδη εννοεις ότι αλλαζοντας μερικους ποντους εσωτερικης καλωδίωσης σε ένα
ηχειο εχουμε βελτιωση του ηχου του ?
Εγω εμπειρικα εχω πολλες αμφιβολιες , περι ορεξεως όμως....

προσωπικα μιλαω
οι μερικοι ποντοι είναι 3 x 120 cm
παλι προσωπικα μερικους δεν τους θεωρω από καθε αποψη.
Και
αλλαζοντας τα μαμα με μπελντενακια 2x4 ακουσα μπασα γεματα
και εζησα ευχαριστημένος καμποσο
καποια στιγμη επεσαν στα χερια μου καποια λεπτουλια synergistic
και μια και δυο τα περναω στα γουφερ
τα μπασα αδειασαν
Και ξανα αγορασα μπελντενακια
και το ηχειο ζει ετσι.
Και βεβαια κανει καποια διαφορα αξιολογη μαλιστα
Υποψιν τα ηχεια φορουν 2 10ιντσα γουφερ, πιστευω να καταλαβαίνεις τι σημανει αυτό.
Αν παλι εχει ορεξη μια μερα να παιξουμε ερχεσαι ξεκολαμε -κολαμε τα synerg
και μετα λεμε τι ακουμε.

• Like
Reactions: PPG

Reaction score
27
Σας ευχαριστώ ολους παρα πολύ. Ασχοληθηκατε εκτενώς με το θέμα και απο δω και πέρα θα κάνω κι εγώ καποιες δοκιμές. Καλό μεσημέρι σε ολους . Αυτό βέβαια δεν σημαίνει οτι οποία αλλη γνώμη ειπωθεί , θα την αφήσω ανεκμετάλλευτη.:stinker:

Reaction score
1.147
Τι ηχεια εχεις φιλε μου;
Αν έχουν μέγεθος μεγάλου ψυγείου μάλλον χρειάζονται 3 μέτρα και πάνω εσωτερική καλωδίωση.
Επομένως φαντάζομαι ότι η αλλαγή θα είναι ακουστή.
Η εμπειρία μου με ηχεία βάσης δεν απέδωσε ακουστές διαφορές.
Πόσο μάλλον η απογοήτευσή μου να πειράξω ένα ηχείο χωρίς λόγο.
Εύχομαι καλό ψάξιμο.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
ένα ηχειο βασης
λογο μικρης διαδρομης του καλωδιου
και πιθανο μικρης αποροφησης ρεύματος να μην χρειαζεται
εγω μιας και δεν ειχα τι να κανω ειχα αλλαξει και στα <βασεως>
ασχετα αν τα 2 από αυτά φορανε 2
6,5αρια γουφερ

Reaction score
1.147
προσωπικα μιλαω
οι μερικοι ποντοι είναι 3 x 120 cm
παλι προσωπικα μερικους δεν τους θεωρω από καθε αποψη.
Και
αλλαζοντας τα μαμα με μπελντενακια 2x4 ακουσα μπασα γεματα
και εζησα ευχαριστημένος καμποσο
καποια στιγμη επεσαν στα χερια μου καποια λεπτουλια synergistic
και μια και δυο τα περναω στα γουφερ
τα μπασα αδειασαν
Και ξανα αγορασα μπελντενακια
και το ηχειο ζει ετσι.
Και βεβαια κανει καποια διαφορα αξιολογη μαλιστα
Υποψιν τα ηχεια φορουν 2 10ιντσα γουφερ, πιστευω να καταλαβαίνεις τι σημανει αυτό.
Αν παλι εχει ορεξη μια μερα να παιξουμε ερχεσαι ξεκολαμε -κολαμε τα synerg
και μετα λεμε τι ακουμε.
Δεν αμφισβητω καθόλου αυτό που λες, απλώς κατέθεσα την προσωπική μου εμπειρία.
Εξάλλου ο τελικός κριτής σε όλα αυτά είναι τα αυτιά μας.
Ούτε αμφισβητώ την αξία των καλωδίων γενικά μιας και εμπιστεύομαι καλώδια furutec για την τροφοδοσία ac των μηχανημάτων μου.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
δεν ειπα ότι αμφισβητεις κατι
κουβεντα κανουμε ;)

Reaction score
27
Τι ηχεια εχεις φιλε μου;
Αν έχουν μέγεθος μεγάλου ψυγείου μάλλον χρειάζονται 3 μέτρα και πάνω εσωτερική καλωδίωση.
Επομένως φαντάζομαι ότι η αλλαγή θα είναι ακουστή.
Η εμπειρία μου με ηχεία βάσης δεν απέδωσε ακουστές διαφορές.
Πόσο μάλλον η απογοήτευσή μου να πειράξω ένα ηχείο χωρίς λόγο.
Εύχομαι καλό ψάξιμο.
Τα ηχεία μου είναι ίδιο κατασκευή με 2 8 ίντσα 83 lt. Τα καλώδια που έχω μέσα είναι τfocal 2 x 2.5 .

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.160
Ας δούμε το μήκος της εσωτερικής καλωδίωσης ενός συνηθισμένου ηχείου δαπέδου δύο δρόμων και τριών μεγαφώνων ώστε να μην αερολογούμε...
Για παράδειγμα ενός ηχείου σαν την Άρτεμη, με ύψος περίπου ένα μέτρο και λογικές διαστάσεις.
Οι χούφτες του ηχείου βρίσκονται στο κάτω μέρος, ενώ το κροσόβερ συνήθως είναι βιδωμένο στο κέντρο της πίσω πλάτης.
Λόγο διπλοκαλωδίωσης θέλουμε 70+70 εκατοστά καλώδιο ως το κροσόβερ.
Για τα δύο μεγάφωνα μεσοχαμηλών θέλουμε 50+50 εκατοστά συν 70 για το μεγάφωνο υψηλών.
Αν τα αθροίσουμε έχουμε ένα μήκος εσωτερική καλωδίωσης της τάξης των 3,10 μέτρων.

Reaction score
1.147
Ας δούμε το μήκος της εσωτερικής καλωδίωσης ενός συνηθισμένου ηχείου δαπέδου δύο δρόμων και τριών μεγαφώνων ώστε να μην αερολογούμε...
Για παράδειγμα ενός ηχείου σαν την Άρτεμη, με ύψος περίπου ένα μέτρο και λογικές διαστάσεις.
Οι χούφτες του ηχείου βρίσκονται στο κάτω μέρος, ενώ το κροσόβερ συνήθως είναι βιδωμένο στο κέντρο της πίσω πλάτης.
Λόγο διπλοκαλωδίωσης θέλουμε 70+70 εκατοστά καλώδιο ως το κροσόβερ.
Για τα δύο μεγάφωνα μεσοχαμηλών θέλουμε 50+50 εκατοστά συν 70 για το μεγάφωνο υψηλών.
Αν τα αθροίσουμε έχουμε ένα μήκος εσωτερική καλωδίωσης της τάξης των 3,10 μέτρων.
Απο αερολογιες αλλο τιποτα πχ σε ενα ηχειο ενος μετρου με το κρος στους 30 ποντους απο τις μπορνες εισοδου το καλωδιο ειναι 70 ποντους ο.κ. συνεννοηθηκαμε...

Reaction score
1.766
στο δικο μου το παλιο υψους ενος μετρου το κροσσοβερ ηταν πανω στη χουφτα και ειχε 1.1μεχρι το tweeter
αφου εκανε κυκλο γυρω απο το κουτι του μιντ,80 ποντους μεχρι το μιντ και 2χ 50 στα δυο γουφερ.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.160
Απο αερολογιες αλλο τιποτα πχ σε ενα ηχειο ενος μετρου με το κρος στους 30 ποντους απο τις μπορνες εισοδου το καλωδιο ειναι 70 ποντους ο.κ. συνεννοηθηκαμε...
Είναι πασιφανές ότι δεν έχεις δει ούτε σε φωτογραφία το εσωτερικό ηχείου. Στους 30 πόντους από τις μπόρνες μόνο ο Τιραμόλα έχει πρόσβαση για να το στερεώσει.
Για να έχεις πρόσβαση στο κροσόβερ αυτό πρέπει να βρίσκεται ή επάνω στις μπόρνες ή πίσω από κάποιο μεγάφωνο, ώστε μέσα από τη τρύπα του μεγαφώνου να έχεις πρόσβαση.
Αν ας πούμε ήταν επάνω στις μπόρνες, τότε το καλώδιο προς τα μεγάφωνα δεν θα ήταν 50 εκατοστά αλλά τουλάχιστον 1 μέτρο, ώστε να μπορεί να κολληθεί επάνω στο μεγάφωνο.

Reaction score
1.147
Είναι πασιφανές ότι δεν έχεις δει ούτε σε φωτογραφία το εσωτερικό ηχείου. Στους 30 πόντους από τις μπόρνες μόνο ο Τιραμόλα έχει πρόσβαση για να το στερεώσει.
Για να έχεις πρόσβαση στο κροσόβερ αυτό πρέπει να βρίσκεται ή επάνω στις μπόρνες ή πίσω από κάποιο μεγάφωνο, ώστε μέσα από τη τρύπα του μεγαφώνου να έχεις πρόσβαση.
Αν ας πούμε ήταν επάνω στις μπόρνες, τότε το καλώδιο προς τα μεγάφωνα δεν θα ήταν 50 εκατοστά αλλά τουλάχιστον 1 μέτρο, ώστε να μπορεί να κολληθεί επάνω στο μεγάφωνο.
Δεν καταλαβαινω το παθος και τους χαρακτηρισμούς , μαλλον το υπερεγώ του γκουρου θίγεται από την παραθεση της αποψης μου.
Αν καποιος χρειαζεται 3 plus μετρα για να διασυνδεσει τις μοναδες ενός ηχείου δικαιωμα του απλα εγω είμαι θιασώτης του συντομου δρομου ,το ειχα σαν αρχη παντα.
Ολοι παντως εχουν το δικαιωμα της αποψης ειδικα σε τεχνικα θεματα απλα νομιζω ότι οι χαρακτηρισμοι περισσευουν.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
kara
σε υπερπαρακαλω μην εξαπτεσαι:)
οσο αφορα εμενα
σε ένα ηχειο υψους 123cm
και τον αερα που θελουν τα καλωδια μεχρι τις μοναδες το ένα μετρο ανα μοναδα το θελω αερα
Υποψιν ότι τα καλωδια στα γουφερ πρεπει να είναι ιδιου μηκους
το καλωδιο του τουιτερ είναι πιο ψηλα.
και στην περιπτωση μου που το κρος ζει εξω από την καμπινα μιλαμε για κατι ακομα.

Reaction score
1.147
Δεν εξαπτομαι απλα δεν χρειαζεται τοσο παθος για ένα θεμα απλο και όπως εξελισεται είναι θεμα αποψης.
Πιο πολύ εκπλησομαι.
Φιλικα για ολους.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.160
Αν ήμουν υπερβολικός στους χαρακτηρισμούς μου σου ζητώ συγνώμη, αλλά ένα τέτοιο θέμα μόνο άποψη δεν είναι.
Είναι δοσμένο από τη κατασκευή του ηχείου και με δεδομένο ότι ανά πάσα ώρα και στιγμή θα πρέπει να υπάρχει πρόσβαση στο κροσόβερ, δεν μπορεί να υπάρξει ηχείο στο πλανήτη με μικρότερη εσωτερική καλωδίωση.

Αν πρόσεξες δεν έγραψα μόνο εγώ κάτι σχετικό αλλά όλοι όσοι έχουν ανοίξει κάποια στιγμή ένα ηχείο δαπέδου και άλλαξαν καλώδια

Reaction score
26
Επειδή βρίσκομαι στην διαδικασία κλεισίματος της καμπίνας για τα fullrange fostex fe166en θα ήθελα και εγώ την γνώμη σας για την εσωτερική καλωδίωση του ηχείου.Είναι πολύ κρίσιμο γιατί μπορεί το μήκος που απαιτείται να είναι γύρω στα 60εκ. αλλά ότι μπει δεν αλλάζει λόγω του λαβύρινθου.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842
Βάλε οπωσδήποτε και 2ο καλώδιο να υπάρχει ;)
Εύκαμπτο 2 Χ 4

Reaction score
1.777
Επειδή βρίσκομαι στην διαδικασία κλεισίματος της καμπίνας για τα fullrange fostex fe166en θα ήθελα και εγώ την γνώμη σας για την εσωτερική καλωδίωση του ηχείου.Είναι πολύ κρίσιμο γιατί μπορεί το μήκος που απαιτείται να είναι γύρω στα 60εκ. αλλά ότι μπει δεν αλλάζει λόγω του λαβύρινθου.

Στειλε πμ στν Βασιλη Μ μηπως εχει , η να σου πει που μπορεις να προμηθευτεις χιτατσι. Μετα απο πολλες δοκιμες πιστευω απολυτα οτι αυτο το καλωδιο ταιριαζει μανουλα σε full range μεγαφωνα! Ειδικα στο fostex που εχει μια ταση να [φωναζει στις μεσαιες] αν δεν ταιριαξει με το ενισχυτικο που θα το συνοδευσεις.

Reaction score
1.013
και εγω μια απο τα ιδια ,αυτη την βδομαδα ισως τελειωσω τα δικα μου,και ψαχνω για καλωδια
Altec μεσοηψηλα και eminence χαμηλα..Σε αλλο thread και εμενα belden μου προταθηκε.
οσοι εχουν κορνες θα μπορουσατε να μου δωσετε καμια αλλη επιλογη?
Σε κατι καλυτερο ισως?

Last edited:

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.157
Members
38.292
Νεότερο μέλος
harrybani