Ηλεκτρονικό τσιγάρο

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.304
A,επίσης απαγορεύται η πώληση σε ανήλικους.
Μάλιστα πρόσφατα είδα να ζητάνε ταυτότητα από πιτσιρικά σε κατάστημα με συσκευές ατμίσματος(προσωπικά θα τα λέω έτσι από εδώ και εμπρός).Τελικά ήταν ενήλικος,απλά φαινόταν έφηβος.
Αν δεν το αναφέρουν κάποια μαγαζιά στην ιστοσελίδα τους ας τους κάνουν μήνυση να βάλουν μυαλό.

Και κάτι ακόμα για τις δυσκολίες στην αναπνοή,που παίζει πολύ σε ό,τι άρθρο και να έχω διαβάσει.Το πιθανότερο είναι να οφείλεται σε αλλεργική αντίδραση του οργανισμού στην PG ή την VG.E για αυτή τη μερίδα του πλυθησμού δεν είναι το άτμισμα.Ούτε το κάπνισμα είναι σε περιπτώσεις δύσπνοιας οπότε το καλύτερο που μπορούν να κάνουν είναι να το ρίξουν είτε στα επιθέματα νικοτίνης είτε στα πιπάκια νικοτίνης.Δύσκολο αλλά δυστηχώς δεν έχουν άλλη εναλλακτική.

profi

Γκαντεμόσαυρος του λασπολόγου
Reaction score
1.438
ή σκέτη pg ή σκέτη vg.
μερικοί έχουν αλλεργία σε organic αρώματα,πχ ξηρών καρπών,άλλοι σε τεχνητά.
είναι πολύ μικρή μερίδα όμως...κ με λίγες δοκιμές εντοπίζεται ποιά ουσία είναι κ την αφήνει κανείς εκτός.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.783
Πάντως, θα ήθελα να ξέρω το εξής: Σε μέρη που απαγορεύεται το κάπνισμα, το ηλεκτρονικό τσιγάρο επιτρέπεται; Εάν ναι, επιτρέπεται βάσει νόμου ή (κακώς) λόγω ανοχής;

Στα αεροπλάνα διαπίστωσα πρόσφατα ότι απαγορεύεται.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.304
Βάση νομοθεσίας το άτμισμα δεν έχει απαγορεύση.
Σε προσωπικό επίπεδο δεν το θεωρώ σωστό τουλάχιστον όχι για όλους τους χώρους.
ΙΜΗΟ είναι ανεπίτρεπτο να ατμίζεις π.χ. σε νοσοκομεία.Αλλά επειδή ο κόσμος πολλές φορές δεν έχει λογική και μέτρο πρέπει να του επιβληθούν ορισμένοι κανόνες.Κοντοζυγώνει και η απαγόρευση του,είμαι σχεδόν βέβαιος.

Γενικά θα υπάρξουν πολλές αλλαγές στο επόμενο χρονικό διάστημα.Η μία που είναι σχεδόν σίγουρη αφορά το ταμπελάκι CE.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.615
Πάντως, θα ήθελα να ξέρω το εξής: Σε μέρη που απαγορεύεται το κάπνισμα, το ηλεκτρονικό τσιγάρο επιτρέπεται; Εάν ναι, επιτρέπεται βάσει νόμου ή (κακώς) λόγω ανοχής;

Στα αεροπλάνα διαπίστωσα πρόσφατα ότι απαγορεύεται.
Από προσωπική επίσης πείρα, στην Austrian δεν απαγορεύεται.

profi

Reaction score
1.438
στα αεροπλάνα άκουσα από πιλότο πως απαγορεύεται κ ως ηλεκτρονική συσκευή αλλά δεν υπάρχει νομοθεσία ακόμα που να το απαγορεύει.ο ίδιος έλεγε πως αν δεν έχουν πρόβλημα οι επιβάτες το επιτρέπει.
γενικότερα δεν υπάρχει κάτι σίγουρο...νομίζω ο τωρινός νόμος το επιτρέπει σε μαγαζιά κτλ.

καλό θα ήταν να απαγορευθεί σε μερικά σημεία.
αν τώρα ήμουν σε αεροπλάνο σε μεγάλη πτήση,όχι εσωτερικού...κ ο διπλανός μου έκανε κ από καμία τζούρα PG σκέτη(δηλαδή χωρίς πολύ ατμό κ χωρίς αλλεργιογόνα αρώματα) κ την κράταγε κ λίγο για να μην βγάλει ατμό στην εκπνοή δεν θα είχα κανένα θέμα.
προσωπικά όπου απαγορεύεται το κάπνισμα ( στην πράξη όμως όχι στους τύπους) δεν ατμίζω,ακόμα κ η οσμή ενός υγρού μπορεί να ενοχλεί κάποιον κ το θεωρώ λογικό.

με αυτή τη λογική θα ήθελα κ έναν νόμο για τους βρωμύλους που κυκλοφορούν ελεύθεροι >:(>:(>:(... kidding για τον νόμο,με ενοχλούν όμως

Reaction score
23
Σαν ατμιστης και εγω εδω και 3 μηνες εχω καταλαβει οτι σχεδον επιτρεπεται παντου... Μεσα στο λεωφοριο κατι φορες τραβαω μερικες τζουρες... Κανενας οδηγος δεν ειχε θεμα μεχρι τωρα.... Βεβαια, ρωταω και τον διπλανο μου μηπως τον ενοχλει αλλα επειδη τις τζουρες τις κραταω σε τετοια μερη με αποτελεσμα να βγαινει λιγος καπνος, τις περισσοτερες φορες δεν καταλαβαινουν καν οτι ατμιζω!

profi

Reaction score
1.438
αυτό το θεωρώ υπερβολικό αλλά εσύ ξέρεις,μπορεί με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το κάνεις να είναι οκ.

Reaction score
23
αυτό το θεωρώ υπερβολικό αλλά εσύ ξέρεις,μπορεί με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το κάνεις να είναι οκ.
Καποιες φορες χαρμανιαζω τοσο που θελω να ατμισω... Καλα μην φανταστεις οτι σε ολη την διαρκεια του ταξιδιου καθομαι και ατμιζω... Απλα τραβαω δυο με τρεις τζουρες οποτε με πιανει.... :smoke:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.304
To Νemesis είναι απλά εξαιρετικό από θέμα απόδοσης(δεν είναι τυχαίο ότι έχουν βγει και δεκάδες κλώνοι του) και λόγω της αρθρωτής κατασκευής προσφέρει ευελιξία στη χρήση μπαταριών.Παίρνει από 18350 έως και 18650 με ή χωρίς το Evolv Kick.
O Αtlas είναι κάτι πιο ιδιαίτερο λόγω μεγέθους καθότι λειτουργεί είτε με 18650 είτε με 26650 και αυτό περιορίζει κάπως την φορητότητα του.Θεωρώ ότι είναι συμπληρωματικό mod και όχι το ένα και μοναδικό που μπορεί να έχει κάποιος.
Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να τα δεις και τα 2 από κοντά για να δεις τι σου ταιριάζει.

Αντίστοιχο του Νεμεσις είναι το BoD.Tηλεσκοπικό,δηλαδή με πτυσσόμενο μήκος όσον αφορά τη θήκη της μπαταρίας.

Και μιας και βλέπω ότι πας σε υψηλό κοστολόγιο κοίτα και το Lab.Δουλεύει με 18500 μπαταρία και έχει και επέκταση αν θες να το δουλέψεις με 18650.Έχω Νεμεσις και Roller,προσωπικά το κουμπί του Roller(δλδ ίδιας θέσης με το Lab) μου έρχεται βολικότερο.
Μην πάρεις όμως το Roller,καθότι δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τα unitube ή αρθρωτής σχεδίασης από άποψη απώλειας ρευμάτων.

Έτερες κορυφαίες προτάσεις είναι από GPaps ή η Λερναία Ύδρα.Σε λίγο πιο χαμηλά κοστολόγια εξαίσια είναι και τα Gus.

Eίναι το πρώτο σου μηχανικό;Oι ατμποποιητές σου ποιοί είναι;

Reaction score
5.827

Specifications

epower 3 mod
1)3400mah Battery capacity
2)4G flash memory
3)OLED (Ohms,V/ W,voltage output,puff)
5)Power bank function

Πολυ ομορφο μοντακι και καλη αυτονομια στην μπαταρια του!
Οτι πρεπει για διακριτικες εμφανισεις!!

Reaction score
1.014
To Νemesis είναι απλά εξαιρετικό από θέμα απόδοσης(δεν είναι τυχαίο ότι έχουν βγει και δεκάδες κλώνοι του) και λόγω της αρθρωτής κατασκευής προσφέρει ευελιξία στη χρήση μπαταριών.Παίρνει από 18350 έως και 18650 με ή χωρίς το Evolv Kick.
O Αtlas είναι κάτι πιο ιδιαίτερο λόγω μεγέθους καθότι λειτουργεί είτε με 18650 είτε με 26650 και αυτό περιορίζει κάπως την φορητότητα του.Θεωρώ ότι είναι συμπληρωματικό mod και όχι το ένα και μοναδικό που μπορεί να έχει κάποιος.
Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να τα δεις και τα 2 από κοντά για να δεις τι σου ταιριάζει.

Αντίστοιχο του Νεμεσις είναι το BoD.Tηλεσκοπικό,δηλαδή με πτυσσόμενο μήκος όσον αφορά τη θήκη της μπαταρίας.

Και μιας και βλέπω ότι πας σε υψηλό κοστολόγιο κοίτα και το Lab.Δουλεύει με 18500 μπαταρία και έχει και επέκταση αν θες να το δουλέψεις με 18650.Έχω Νεμεσις και Roller,προσωπικά το κουμπί του Roller(δλδ ίδιας θέσης με το Lab) μου έρχεται βολικότερο.
Μην πάρεις όμως το Roller,καθότι δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τα unitube ή αρθρωτής σχεδίασης από άποψη απώλειας ρευμάτων.

Έτερες κορυφαίες προτάσεις είναι από GPaps ή η Λερναία Ύδρα.Σε λίγο πιο χαμηλά κοστολόγια εξαίσια είναι και τα Gus.

Eίναι το πρώτο σου μηχανικό;Oι ατμποποιητές σου ποιοί είναι;
Με καλυψες απολυτα!!!τωρα εχω μια nobacco veve 1500 με aerotank mega και στην δουλεια λογο φορητοτητας 2 μικρες με τον aspire
vivi nona.
Λεω να παω σε κατι μεγαλυτερο να μην φορτιζω ολη την ωρα, αλλα να ειναι και μικρο οσο γινεται...
Ναι θα ειναι το πρωτο μου μηχανικο.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.304
Ok,τότε κοίτα για το Nemesis καλύτερα καθότι σου προσφέρει τη μεγαλύτερη ευελιξία από θέμα μπαταριών.
Πάντως μη νομίζεις ότι με μια 18350 θα βγάζεις όλη τη μέρα.Για να βγάλεις την ημέρα θες μια 3άδα,όπου θα σου δίνουν περίπου 6ml ατμίσματος.
Αλλιώς το Lab με την προέκταση.Οι 18500 θα σου δώσουν σίγουρα μισή μέρα ενώ με την 18650 λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Πάντως για να ξέρεις αντιστάσεις πάνω από 1,5-1,6 Ohm δουλεύουν καλά μόνο σε ηλεκτρονικό mod όπου και μπορείς να ορίσεις εσύ το πόση ισχύς/τάση θα πηγαίνει.Αν δεν έχεις σκοπό να κινηθείς σε επισκεύασιμους ατμοποιητές,οπότε να παίζεις με κάτω των 1.5Ohm αντιστάσεις,μην δώσεις λεφτά για μηχανικό.
Αν μένεις Αθήνα πες μας να συναντηθούμε για να δοκιμάσεις πως θα είναι ο Αerotank σε μηχανικό.
Έχουμε καιρό να κάνουμε ατμοσυνάντηση..
(Ακούτε ρεμάλια;)

Reaction score
1.014
Ok,τότε κοίτα για το Nemesis καλύτερα καθότι σου προσφέρει τη μεγαλύτερη ευελιξία από θέμα μπαταριών.
Πάντως μη νομίζεις ότι με μια 18350 θα βγάζεις όλη τη μέρα.Για να βγάλεις την ημέρα θες μια 3άδα,όπου θα σου δίνουν περίπου 6ml ατμίσματος.
Αλλιώς το Lab με την προέκταση.Οι 18500 θα σου δώσουν σίγουρα μισή μέρα ενώ με την 18650 λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Πάντως για να ξέρεις αντιστάσεις πάνω από 1,5-1,6 Ohm δουλεύουν καλά μόνο σε ηλεκτρονικό mod όπου και μπορείς να ορίσεις εσύ το πόση ισχύς/τάση θα πηγαίνει.Αν δεν έχεις σκοπό να κινηθείς σε επισκεύασιμους ατμοποιητές,οπότε να παίζεις με κάτω των 1.5Ohm αντιστάσεις,μην δώσεις λεφτά για μηχανικό.
Αν μένεις Αθήνα πες μας να συναντηθούμε για να δοκιμάσεις πως θα είναι ο Αerotank σε μηχανικό.
Έχουμε καιρό να κάνουμε ατμοσυνάντηση..
(Ακούτε ρεμάλια;)
aaaaa αυτο δεν το ηξερα για τις αντιστασεις!!το aero εχει πανω 2 ohm αλλα νομιζω οτι μπορει να μπει και 1,6!το πολυ πολυ να δω πως θα παει και αν δεν ,να παω σε επισκευασιμο ατμοποιητη!αντε αφου μου τα ειπες ολα , πες μου και ενα καλο επισκευασιμο!!βλεπω να τα σκαω τα φραγκα,χεχε
και παλι ευχαριστω για τν βοηθεια!!!

εν το μεταξυ πηγα στο replace smoke και επαθα πλακα ποσα πραγματα εχει!!!παλι καλα που δεν ειχα λεφτα πανω μου,χεχε

Last edited by a moderator:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.304
aaaaa αυτο δεν το ηξερα για τις αντιστασεις!!το aero εχει πανω 2 ohm αλλα νομιζω οτι μπορει να μπει και 1,6!το πολυ πολυ να δω πως θα παει και αν δεν ,να παω σε επισκευασιμο ατμοποιητη!αντε αφου μου τα ειπες ολα , πες μου και ενα καλο επισκευασιμο!!βλεπω να τα σκαω τα φραγκα,χεχε
και παλι ευχαριστω για τν βοηθεια!!!
Υπομονή μέχρι να βρεθούμε...Γιατί ο Aerotank που έχεις είναι πάρα πολύ καλός.Φτιάχνονται και σχετικά εύκολα οι αντιστάσεις του,οπότε δεν χρειάζεται να δίνεις 3ευρα συνεχώς.Οπότε αν είναι να φτάσεις στο 200+ για mod και ατμοποιητή πάρε ένα Provari ή αυτό και τέλος..
Φιλική συμβουλή:Πάρε έναν κλώνο μηχανικού από fasttech ή όπου αλλού μπορείς.Aν δεις ότι σε βολεύει το ξαναβλέπουμε για κάτι καλύτερο.

Reaction score
1.014
Υπομονή μέχρι να βρεθούμε...Γιατί ο Aerotank που έχεις είναι πάρα πολύ καλός.Φτιάχνονται και σχετικά εύκολα οι αντιστάσεις του,οπότε δεν χρειάζεται να δίνεις 3ευρα συνεχώς.Οπότε αν είναι να φτάσεις στο 200+ για mod και ατμοποιητή πάρε ένα Provari ή αυτό και τέλος..
Φιλική συμβουλή:Πάρε έναν κλώνο μηχανικού από fasttech ή όπου αλλού μπορείς.Aν δεις ότι σε βολεύει το ξαναβλέπουμε για κάτι καλύτερο.
εχεις δικιο!!!!θα το ψαξω λιγο και θα περιμενω...μην πεταω τσαμπα λεφτα...

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
76.906
Είχα στο μυαλό μου να δοκιμάσω να καπνίσω ένα τσιγαράκι μόλις κλείσω έξι μήνες.
Χθες στο απογευματινό φαγητό βρισκόταν και φίλη καπνίστρια με Marlboro Ultra Lights οπότε άδραξα την ευκαιρία.

Στην πρώτη τζούρα τέλεια!
Στη δεύτερη εμετός σε γεύση, πίσσα και κάτι άλλο, κι άρχισα να βήχω.
Στην τρίτη άρχισα να δακρύζω και να το αισθάνομαι ξένο στο χέρι μου.
Στην τέταρτη εγκατέλειψα.

Να 'σαι καλά ρε αβγδ. :hi:

Σε λίγο λέω να κόψω τη μπαταρία και τα υγρά κι απλά να πιπιλάω.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.261
Members
38.292
Νεότερο μέλος
Neroponti