Project ''Projectορας''

spylab

Shalom
Moderator
Reaction score
34.935
<.... η ένταση που βγαίνει από το sub είναι αισθητά πιο χαμηλή από τα ηχεία>
Ετσι ειναι και σε εμενα.
Subwoofer Crawl

melina

Cargo 200
Reaction score
43.611
Καταρχάς οδηγίες προς παντρεμένους.

1. Δεν κάνετε το subwoofer crawl μπροστά σε μάρτυρες ή πολύ χειρότερα μπροστά στη γυναίκα σας. Θα σας πάρει σίγουρα την επιμέλεια των παιδιών και όλο το μισθό σας διατροφή και θα έχει δίκιο.
2. Αφού κάνετε το crawl και το βάλετε στη σωστή του θέση και τρέξετε την ισοστάθμιση του ενισχυτή σας μην ακούσετε κάποιους που λένε βάλε μετά την αυτόματη ρύθμιση την ένταση στο ρυθμιστικό του sub εκεί που θα μέτραγε 85 dB. Μπροστά στις ζημιές που θα κάνετε στο σπίτι το διαζύγιο μπορεί να σας φαίνεται και λύτρωση...

Λοιπόν, ΝΑΙ, έχουμε sub κύριοι και κυρίες. Σείεται ο τόπος! Το τέρας στο WoW βγήκε μέσα από το πάτωμα, τα αυτοκίνητα προσγειώνονταν στα μούτρα μου, η δομική ακεραιότητα του σπιτιού είναι εν αμφιβόλω. Σε κάποια σημεία νομίζω ότι εμφανώς τερματίζει το sub, ακούγονται κάποια τακ τακ που δεν νομίζω να είναι της ταινίας οπότε το πήγα πιο χαλαρά στη συνέχεια (και επανέφερα την ένταση του sub στα 75 db και έκλεψα και μισό db μέσα από τις ρυθμίσεις του ενισχυτή).

Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι μετά από πολλές δοκιμές, με το αυτί, στις ίδιες και τις ίδιες σκηνές, σε σπιτικές στάθμες τα διάφορα ρυθμιστικά που μπορεί να έχει ένας AVR όπως dynamic eq, dynamic volume, Re-EQ, dynamic dolby, THX ρυθμίσεις (που έχει ο δικός μου), μπορεί να έχουν και θετική και αρνητική συνεισφορά, αναλόγως τη στάθμη. Γενικά για να πάρεις όλη την πληροφορία και να νοιώσεις τα χαμηλά σε μια ταινία θα πρέπει κανείς να παίζει δυνατά, από -15 και πάνω τουλάχιστον, στο -10 γίνονται ικανοποιητικά τα πράγματα, στο -5 είναι το δικό μου όριο, στο 0 (reference) δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να ακούσω όλη την ταινία. Σε χαμηλές στάθμες που συνήθως ακούω στο σπίτι το βράδυ θα χαθεί σίγουρα αρκετή πληροφορία από εκεί χαμηλά. Επιφυλάσσομαι να βάλω και το κεντρικό γιατί όταν είχα ένα φεγγάρι κεντρικό σε κάποιες σκηνές έπιανα πληροφορία στα χαμηλά και σε χαμηλές στάθμες και χωρίς να έχω sub τότε.

Η ζωή με ένα καλό sub θα είναι μάλλον πιο ωραία :drinks: :dance2::dance2: :laugh::laugh::laugh:

melina

Cargo 200
Reaction score
43.611
Οταν ειναι στη ρυθμιση στο 0 να ειναι thx reference εχει επιλογη για max volume μέχρι το +17 ή off, το ειχα στο off o_O ...

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
77.237
Το WotW δεν πρέπει να το βάζεις πολύ δυνατά, μπορεί να κάνεις ζημιά! Κι εγώ άκουσα τακ-τακ απ' το μπροστινό μια φορά που ξέφυγα πολύ.

melina

Cargo 200
Reaction score
43.611
πιο προγραμμα παιζεις thx ?
Τι εννοείς; Εχει επιλογη να μετατρέπει το αρχικό φορματ π.χ. dts-hd ma σε κάτι που το λέει thx cinema. Εχει και πρόγραμμα που το λέει thx music.

melina

Cargo 200
Reaction score
43.611
Το WotW δεν πρέπει να το βάζεις πολύ δυνατά, μπορεί να κάνεις ζημιά! Κι εγώ άκουσα τακ-τακ απ' το μπροστινό μια φορά που ξέφυγα πολύ.
Εχέσθην σου λέω :) o_O

melina

Cargo 200
Reaction score
43.611
Λοιπόν είμαστε πλέον και επίσημα σε αναζήτηση μπροστινής τριάδας.
Ως τώρα στη λίστα έχουν μπει τα εξής:

1. KEF C6LCR, κόστoς περίπου 510
2. Ζεύγος Monitor Audio BX5 και κεντρικό BX centre, 800
3. Focal Aria 906 και Aria CC, 1370
4. Focal Chorus 706 και Chorus CC 700, 925
5. Focal Alpha 65 ή 80, 3άδα, 900 ή 1050
6. M-audio M3-8, 3άδα, 900
7. KEF LS50, 3άδα, περίπου 1500 (αν σπάει ζεύγος και δίνουν μονό κομμάτι)

AVR Onkyo 818
SR/L Atlantic Technology 4200e SR
SUB SVS SB2000

Χώρος μικρομεσαίος
Προτιμητέα τα βάσης ώστε να υπάρχει ευελιξία στην τοποθέτηση.
Δαπέδου μόνο με όριο ύψους, αυστηρά το 1 μέτρο, ιδανικά περίπου στα 80cm.
Όριο budget 1500 ευρώ.

Ιδού πεδίο δόξης λαμπρόν 8-)

• Like
Reactions: PPG

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.488
Members
38.326
Νεότερο μέλος
Greg14