Οι αδερφοί -όχι Γκριμ- της Grimm Audio και για την πιστότητα,o L o S και ο 1. Όλο μαζί?

Reaction score
8.905
Όσοι το άκουσαν στην έκθεση με ανοιχτά ώτα, ξέρουν.:D
Εγώ πάλι γιατί θα πω ότι στην έκθεση άκουσαν το 33,33% από τις δυνατότητές του.... ε?

δηλαδή το 1/3 θέλω να πω....

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.707
Να μοιάζει σε ATC να αρέσει του βλαμμένου του Β.........:whistling:
τι θες να πεις δηλαδη....οτι ειναι αντιρρησιας σχεδον σε ολα?ντροπη σου........:laugh::laugh::laugh::laugh::laugh::laugh::laugh::laugh:

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.437
Ειναι ενας συμβιβασμός για χάρη της εμπορικοτητας.
Χμ.......................
Αν δεν ηταν ενεργο, με ψηφιακους, και με την ακριβως αντιθετη στο lifestyle εμφανιση/καμπινα, θα το δεχομουν.
Μαλλον για "ψαγμένους" ηταν το tagret group, γι' αυτο και η απορια μου.

zakman35

Επαγγελματίας
Reaction score
4.008
Χμ.......................
Αν δεν ηταν ενεργο, με ψηφιακους, και με την ακριβως αντιθετη στο lifestyle εμφανιση/καμπινα, θα το δεχομουν.
Μαλλον για "ψαγμένους" ηταν το tagret group, γι' αυτο και η απορια μου.
Είτε ενεργό είτε παθητικό λίγο έχει να κάνει, ο συνδυασμός ενός 8'' woofer με 1'' tweeter είναι ένας σχεδιαστικός συμβιβασμός που γίνεται στα δύδρομα ηχεία για χάριν της εκτεταμένης έκτασης του χαμηλού.

"Πρόβληματα" που συνήθως προκύπτουν από αυτόν τον συνδυασμό είναι:
  • Μεγάλη διαφορά μάζας και άρα μεγάλη διαφορά ταχύτητας μεταξύ των δύο μονάδων.
  • Το μικρό overlap των μονάδων κάνει σχεδόν αναγκαστικό το κροσάρισμα τους πολύ κοντά στα όρια τους και μάλιστα με υψηλής τάξης φίλτρα, κάτι που συνεπάγεται "απότομη" μετάβαση στο σημείο του cross.

Y

Yiannis_B

Guest
:rolleyes:

Απάντηση: 2-way or 3-way, WHY?

Στο παραπάνω video και στο site της ATC κάνουν λόγο για ένα πολύ συγκεκριμένο κανόνα που χρησιμοποιούν (και το υποστηρίζουν και ερευνητικά / θεωρητικά) :

Δίδρομο: mid-bass driver <= 6,5 inches, με λίγα λόγια υποστηρίζουν ότι πάντα θα έχεις πρόβλημα με μεγαλύτερο mid-bass driver.

..και νομίζω αυτή είναι και η άποψη / εμπειρία του ChrisHat για τα near-field studio monitors..

..από το νήμα «Pc-Based Σύστημα για near field ακροάσεις»
Απάντηση: Re: Pc-Based Σύστημα για near field ακροάσεις.

Τον ίδιο μικρό ήχο θα έχουν και τα οκτάρια αλλά με ... οκτάρι woofer.

Όλα σχεδόν τα ηχεία με 8ρια είναι λάθος. Δεν είναι δυνατόν να έχεις δέσιμο στο tweeter και στο 8ρι woofer. Τα μεσαία έχουν τρύπα.

Αυτά τα ηχεία βγαίνουν μόνο για εντυπωσιασμό σε πιτσιρικάδες που εντυπωσιάζονται απο τα μπάσσα-πρίμα.

Πρέπει πάντα να ψάχνουμε ηχεία με τονική ισσοροπία και χαμηλές παραμορφώσεις ανεξαρτήτως μεγέθους woofer αν θέλουμε ποιότητα.

Τα Focal που προαναφέρθηκαν σε ίδια στάθμη έχουν πολύ μεγαλύτερο ήχο απο τα 8ρια (όχι δυνατότερο-μεγαλύτερο) παρόλο που έχουν 4ρι γιατί δεν έχουν τρύπες στο φάσμα. Επίσης ακούς καθαρά το χαμηλό στις πάνω αρμονικές και μέχρι και τα 70-80HZ

Πιο χαμηλά θέλεις sub αλλά καλύτερα να έχεις ωραίο ήχο και λιγότερο μπάσο, παρά μικρό ήχο όπως τον περιέγραψες με μουμπουνητά στο μπάσο.

Το αστείο είναι οτι και τα 8ρια θέλουν sub αν θές την τελευταία οκτάβα

Reaction score
3.909
Γιάννη μου τους πήρα τηλέφωνο και τους ξ2χεσα τους άσχετους...κατέβασαν τα αυτιά τους, τι να πούν?

Τες πα, έπρεπε να πάρουν κανα τηλέφωνο αυτοί πρώτοι, να μάθουν 5 πράματα αντι να λιβανίζουν το γαμ2προτζεκτ 3 χρόνια.

Α στα διάλα, παληο τουλίπες!!

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842
Το αστείο ,για να μην πω παράξενο ,είναι οτι το πρότζεκτ βγήκε πολύ καλό και εμείς συζητάμε τι έκαναν λάθος και τι θα έπρεπε να λάβουν υπόψιν τους οι παλιοτουλίπες για να πάρει το ΟΚ από ερασιτέχνες .:headbang::headbang::headbang::headbang::headbang::headbang:

Reaction score
3.909
Ένοιωθα μοναξιά και είπα να γράψω 2 κουβέντες :unsure:
κάθε ποστ έχει 4 parrot points
Στους 60.000 πόντους έχει δώρο ένα stand μικροφώνου
:roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao:
Εμένανε θα με πάρει πληντύργιο και τηλεόργαση...πάλι σέριξε ο παπαγαλοπατέρας!:fuckyou:

Τελευταία ξαναβλέπω κενηματόγραφο, ειδικά τις μέρες που χτυπάει κόκκινο η κούραση, δεν έχω κουράγιο να αλλάξω μουσικούλες και "χτυπάω" μπλουρέγηα.

Αλλά -ρε φούστη μου- και να θες, δε μπορείς ν' αγιάσεις!
Εκεί λοιπόν που έδωσα το ραπόρτο ότι τέλος με τα γ2μοσυστήματα τώρα που έκατσε το τρίτο μεγάφωνο και ο τρίτος δρόμος, το τρίτο στεφάνι, το τρίτο το μακρύτερο κ.ο.κ.....νάσου και η φάσηηηηη!

Χρησιμοποιώντας τα Grimm σαν front(να τα βάλω SR να ησυχάσω?:D) ακούγεται (...ο ήχος στο HC) σαν ηχώ σε καθεδρικό ναό.

Αυτό συνέβη μόλις κοτσάρησα τα σαμπ.

Πι τού σας ρε παληοτουλίπες, τι με κάνετε??:hunter:

Μπαίνω στις ρυθμίσεις του LS1 (να αλλάξω και λίγο την προσφώνηση, έχει καταντήσει αηδία..) και επιλέγω OFF στη φάση.....και τσούπ, έρχονται όλα ισιάδι!!!

Τι είν' τούτο τώρα τέτοια ώρα, με λές?o_O

Άλλη φάση το LS1, άλλη τα λοιπά...

Πως άλλαξε η φάση όταν πρόσθεσα τα σαμπ?:idk:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842
Από άνθρωπες που έχουν νόμιμο το χασίσι τι περιμένεις :sneaky:

Μην κάνεις του κεφαλιού σου
Ρώτα τον Κεφάλα
Αυτόν ξέρουμε , αυτόν εμπιστευόμαστε :D

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.167
:roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao:
Εμένανε θα με πάρει πληντύργιο και τηλεόργαση...πάλι σέριξε ο παπαγαλοπατέρας!:fuckyou:

Τελευταία ξαναβλέπω κενηματόγραφο, ειδικά τις μέρες που χτυπάει κόκκινο η κούραση, δεν έχω κουράγιο να αλλάξω μουσικούλες και "χτυπάω" μπλουρέγηα.

Αλλά -ρε φούστη μου- και να θες, δε μπορείς ν' αγιάσεις!
Εκεί λοιπόν που έδωσα το ραπόρτο ότι τέλος με τα γ2μοσυστήματα τώρα που έκατσε το τρίτο μεγάφωνο και ο τρίτος δρόμος, το τρίτο στεφάνι, το τρίτο το μακρύτερο κ.ο.κ.....νάσου και η φάσηηηηη!

Χρησιμοποιώντας τα Grimm σαν front(να τα βάλω SR να ησυχάσω?:D) ακούγεται (...ο ήχος στο HC) σαν ηχώ σε καθεδρικό ναό.

Αυτό συνέβη μόλις κοτσάρησα τα σαμπ.

Πι τού σας ρε παληοτουλίπες, τι με κάνετε??:hunter:

Μπαίνω στις ρυθμίσεις του LS1 (να αλλάξω και λίγο την προσφώνηση, έχει καταντήσει αηδία..) και επιλέγω OFF στη φάση.....και τσούπ, έρχονται όλα ισιάδι!!!

Τι είν' τούτο τώρα τέτοια ώρα, με λές?o_O

Άλλη φάση το LS1, άλλη τα λοιπά...

Πως άλλαξε η φάση όταν πρόσθεσα τα σαμπ?:idk:

Ελα μου ντε? πως άλλαξε η ρημάδα η φάση?
Μάλλον είναι αναρχοαυτόνομη.:fuckyou:
Και της εχω πει της ξεδιάντροπης να συμπεριφέρεται σωστά , αλλά αυτή τίποτις:dance2:.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.167
Tα 8ιντσα ποτέ δεν προσφέρονταν για mid drivers. Μόνο κάτι τελειωμένοι αμερικάνοι τα χρησιμοποιούν για mid.
Καθαρό mid είναι το θόλου. Απο 2,5 ίντσες και πάνω , μέχρι και 4 ίντσες. Για πιο κάτω , δλδ για mid bass η θα βάλεις μεγάλο θόλο , 5, ίντσες και πάνω , πράγμα δύσκολο , εως και αδύνατο , η θα βάλεις κώνο ελαφρύ άκαμπτο , απο αλουμίνιο η ενισχυμένο χαρτί. Και εαν μιλάμε για αληθινό mid bass , χρειάζεται 6,1/2 κώνος η 7ιντσος. Ανάλογα και τις συχνότητες κρος που επιβάλουν τα άλλα μεγάφωνα.
Ενα καλό θόλου mid δεν ξεκινά εύκολα κάτω απο τους 500 κύκλους, εως και καθόλου. Αρα χρειάζεται ενα γρήγορο κώνου 6,1/2 , να καλύψει αυτήν την περιοχή σωστά , χωρίς αλοιώσεις φάσης και διάφορα άλλα ευτράπελα.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.515
O ChrisHat αναφερόταν σε συμβατικές συζεύξεις 8ιντσων με tweeter.Η υλοποίηση των Grimm απέχει παρασάγγες από τα συνήθη πρότυπα.

http://www.grimmaudio.com/site/assets/files/1088/speakers.pdf

Απόκριση για την 8ιντση μονάδα μεσαίων-χαμηλών του Grimm:

Aπόκριση για τη μονάδα υψηλών του Grimm:

To σημείο διαχωρισμού συχνοτήτων κείται σε ύψος 1550 Hz,εντός της ωφέλιμης ζώνης ως προς την απόκριση της 8ιντσης Excel μονάδας.

Κυκλώματα ψηφιακής επεξεργασίας σήματος ισοσταθμίζουν επιπλέον την απόκριση των επιμέρους μονάδων σε περιθώρια που υπερβαίνουν το άνω συχνοτικό όριο ωφέλιμης λειτουργίας ως προς το mid και το κάτω όριο ως προς το tweeter.Oι προκύπτουσες αποκρίσεις λαμβάνουν χαρακτήρα αναφοράς για την περαιτέρω επεξεργασία του σήματος και την εξισορρόπηση στις στάθμες απόκρισης.Οι διορθώσεις επιτελούνται στον ίδιο βαθμό στις αποκρίσεις επί κι εκτός του άξονα,οπότε η σταθερότητα της πολικής διασποράς στις μεσαίες και υψηλές οκτάβες λειτουργεί υπέρ της υλοποίησης.

Στο επόμενο στάδιο εφαρμόζονται φίλτρα Linkwitz-Riley 4ης τάξης με μικρές τιμές Q και κατόπιν η απαραίτητη χρονική υστέρηση στην απόκριση του tweeter για την ευθυγράμμιση με τη μονάδα μεσαίων.

Η συνισταμένη απόκριση σ'ένα ιδανικό (με άμεσες αποκοπές στην οριζόμενη συχνότητα) δικτύωμα διαχωρισμού Linkwitz-Riley 4ης τάξης ισοδυναμεί στη συνάρτηση μεταφοράς με φίλτρο ολικής διέλευσης 2ης τάξης και τιμής Q ίσης προς 0,7.Ένα τέτοιο φίλτρο κατά τη λειτουργία του διατηρεί την ίδια τιμή πλάτους σε όλες τις οκτάβες στο σήμα εισόδου,προκαλώντας όμως μετατοπίσεις φάσης,δηλαδή καθυστερήσεις από 0 έως 360 μοίρες στο σήμα εξόδου,ανάλογα με τις μεταβολές της συχνότητας στην είσοδο.Στο LS1 υλοποιείται αντίστροφο φίλτρο ολικής διέλευσης,το οποίο θα παρουσιάζει αντεστραμμένη την καμπύλη της φασικής απόκρισης και θα είναι μη αιτιατό.Προκύπτει έτσι κατά τη συνέλιξη με το L-R 4ης τάξης μία γραμμική απόκριση φάσης.
Σαν "συμβιβασμός" μου ακούγεται αυτό.
Προσπαθεί να συμβιβάσει τις χρήσεις ως μόνιτορ τόσο στο εγγύς προς μέσο όσο και στο άπω πεδίο.

Last edited:

Reaction score
3.909
κον άγνωστο:
..και ότι ετοιμαζόμουν να τα δώκω πίσω ρε φίλε...μου τη χάλασες τώρα!!!:angel:

ΥΓ> νάσαι καλά που με τις γνώσεις σου προσδιορίζεις εννοιολογικά το έτος που διανύουμε, γιατί ώρες-ώρες αισθάνομαι (μετ΄επιτάσεως) ότι βρίσκομαι στη μηχανή του χρόνου, κει πίσω 60', 70'.
Βέβαια το θετικό με κείνη την εποχή είναι ότι "γέννησε πολύ πράμα" για νάμαστε εδώ σήμερα, οπότε έχει και την πλάκα του το θέμα.:D;):laugh::geek:
Το επίσης θετικό, εκτός απο τα μοναδικά κείμενά σου, είναι ότι αντέχεις!!!:drinks:

Last edited:

Reaction score
3.909
Ά Τζων...δίχως να το γνωρίζεις χτύπησες αρτηρία με το συγκεκριμένο!!:drinks:

Έρωτας μεγάλος για το σύνολο των τραγουδιών...αυτού του δίσκου.

Η πλεον λαικο-ροκ περφορμανς εβερ, φορ μι..

Τον άκουγα εναλλάξ με Ερικ Μπαρτον, μενυ ριβερσ του κροσ και δώσε!!!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.155
Members
38.290
Νεότερο μέλος
Zagla