ncore και προενισχυτης

Reaction score
488
δεν επαπσαν ποτε να μου αρεσουν! Αλλα ο λογος γινεται για μηχανακια που μπορουν να ειναι οσο το δυνατον αχρωματιστα. Ο Γαλλος εδω και χρονια τραβαει εναν δικο του δρομο που λεει οποιος θελει σιροπι καλως να ορισει. Στην αλλη πλευρα υπαρχουν σχεδιαστες που παιζουν στα ισια συνχρονες σχεδιασεις.
Τακη , μην ξεχναμε και αυτους που θα ακουσουν καλο ηχο απο λαμπα και θα πουνε οτι παιζει σαν τρανζιστορ ( λογο χαμηλων παραμορφωσεων THD & IMD ) χαχαχα .

Reaction score
1.766
Ακριβώς.
Το θέμα με τους προενισχυτές έχει ως εξής:

π.χ. ένα προενισχυτής με gain 10db και είσοδο (πηγή) 2V, θα έχει έξοδο 6,3V.
o ίδιος προενισχυτής με είσοδο (πηγή) 0,5V, θα έχει έξοδο 1,6V.

Επιπλέον μια πηγή με ονομαστική έξοδο π.χ. 2V δεν σημαίνει ότι αποδίδει συνέχεια 2V, αρχικά γιατί η μουσική έχει διακυμάνσεις στην ένταση και δεύτερον γιατί δεν ξέρουμε πόσο "δυνατά" είναι γραμμένη η κάθε εγγραφή.

Για παράδειγμα οι εγγραφές της Cheskyrecords, είναι πολύ καλές μεν, αλλά πολύ χαμηλά γραμμένες δε.

Οπότε είναι αδύνατον να γνωρίζουμε την έξοδο του προ κατά την διάρκεια παραγωγής μουσικού προγράμματος.
Αυτό που μπορούμε να γνωρίζουμε και να ρυθμίσουμε (σε κάποιες συσκευές) είναι το Gain.

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να κάνουμε για να ακούγεται καλά ένα σύστημα, είναι να κάνουμε σωστή κατανομή του κέρδους σε όλη την αλυσίδα που το απαρτίζει (από την πηγή μέχρι τα ηχεία), αντίθετα, η ακατάλληλη κατανομή του κέρδους μπορεί να κάνει ένα ηχοσύστημα να ακούγεται πραγματικά άσχημα (μουντό, συμπιεσμένο κτλ).

Τα παραπάνω είναι πολύ γνωστά στον κόσμο του Pro-Audio και αναφέρονται με τον όρο “Gain Structure”.
ακριβως για αυτα που αναφερης και για το λογο οτι εκτος τα κομπρεσαρισμενα δισκακια που ετσι κι αλλιως ακουγονται χαλια
ολα τα αλλα ειναι αρκετα χαμηλα γραμμενα μια πηγη η ενας προ με max 2v εξοδο δεν φτανη.
πρεπη να εχουμε τουλαχιστο χ2 και ας μη το χρησιμοποιουμε.

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.705
εδω λεει gain 12db.
γιατι τον εκανε ετσι ο κατασκευαστης μονο αυτος το ξερη.
εδω ειναι προ.....
Technical Specifications:

Tube Complement: (2) 6H30 signal tubes, (1) 5AR4/GZ34 rectifier tube.

[(2) 6EA7/6EM7 and (2) 5AR4/GZ34 or 5U4GB rectifier tubes for PS 36.5 only.]

Gain: ~12dB.

Input Impedance: 50Kohm.

Output Impedance: ~110ohm.

Frequency Response: 20Hz – 100Khz (-1dB)

Noise Level: -120dB.

Reaction score
1.720
Τακη , μην ξεχναμε και αυτους που θα ακουσουν καλο ηχο απο λαμπα και θα πουνε οτι παιζει σαν τρανζιστορ ( λογο χαμηλων παραμορφωσεων THD & IMD ) χαχαχα .
Φιλαρακι μου αυτο σηκωνει πολυ κουβεντα αλλα που τετοια ορεξη !!!
Παντως ειναι αληθεια οτι μια λαμπα οταν την κανει καποιος να παιξει σαν τρανζιστορ ποιος ο λογος να εχει λαμπα;;;
Τεσπα μη χαλαμε το οmορφο νημα με off topic.

και μια παρατηρηση ως αναγνωστης και μονο.
η οποια αναφορα στο παρελθον δεν νομιζω οτι βοηθαει , ειδικα οταν εχει και Μαεστρο.

Reaction score
1.720
εδω ειναι προ.....

δηλαδη ρε παιδια ποσο gain θα επρεπε να εχει ;;;;

Reaction score
1.659
Πάντως εγώ που τα έπαιζα με τον σπέσιαλ Αλέξανδρο του Τσακιρίδη με το μεγάλο τροφοδοτικό που είχε και gain αλλά και 20v έξοδο, τα ξέσκιζε από πολύ χαμηλά!

Reaction score
1.720
εδω ειναι προ.....

Bλασουκο μου , καλο μου παιδι ο κατασκευαστης του τον εχει με τα σταννταρς του 99 τοις εκατο λαμπατων τελικων της αγορας , αλλα και με μια σειρα τρανζιστορατων του ιδιου που ηταν το απολυτο ταιρι τους!!!!

Reaction score
1.720
Πάντως εγώ που τα έπαιζα με τον σπέσιαλ Αλέξανδρο του Τσακιρίδη με το μεγάλο τροφοδοτικό που είχε και gain αλλά και 20v έξοδο, τα ξέσκιζε από πολύ χαμηλά!
Δημητρη, αυτο πολλοι κατασκευαστες δεν το θελουν. Σημερα που ολοι εχουν ντακ που η εξοδο τους ειναι κοντα στα 2+βολτ τοσο κερδος ειναι στην κυριολεξια αχρηστο.
Παντως αναφορικα θα πω το εξης χωρις να θελω σε καμια περιπτωση να αγιασω τα γενια μου .Στον κατασκευστη που λες επαιξε τελικος του με τον προενισχυτη μου που εxei μονο 6 db κερδος. Το αποτελεσμα ηταν τουλαχιστον εξαιρετικο!! Μετα ακολουθησε δοκιμη πανω σε symfonic line και παλι δεν πιστευαμε τι ακουγαμε!
Κατα την γνωμη μου τα n core πρεπει να πανε ακριβως με οτι προτεινει ο κατασκευαστης τους.

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
...

και μια παρατηρηση ως αναγνωστης και μονο.
η οποια αναφορα στο παρελθον δεν νομιζω οτι βοηθαει , ειδικα οταν εχει και Μαεστρο.
Όταν η αναφορά στο πολύ πρόσφατο παρελθόν δεν έχει Μαέστρο, αλλά έχει κάτι κουτοπόνηρες attention whores (μια και το έχουν παίξει γράφω - δε γράφω και παλιότερα) που το παίζουν "καλά παιδιά" δημοσίως αλλά ρουφιανεύουν όλη μερα σε τηλέφωνα και pm (όταν δεν προσπαθούν να σπρώξουν κανένα από τα σαβούρια τους...) που άνοιξαν νήμα περί αποχώρησης, δήθεν λόγω έλλειψης χρόνου (χωρίς φυσικά να μιλήσουν αντρίκεια - με τι προσόντα; :rofl: ), κατόπιν έβαλαν τα επίσης αγράμματα εξαπτέρυγά τους να ανοίξουν θέμα στο χαζομάγαζο για τις ΣΟΥΠΕΡΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ κατασκευές τους και μόλις έπεσε ban και διαγραφή αμέσως αποστασιοποιήθηκαν (τι ανδρισμός ε; ), ξεφτιλιστήκανε μόλις πήγαν να κάνουν τα ίδια και στο ACA, και μετά ξαναγυρίσανε στο avsite με νέο όνομα - διαφήμιση σαν να μην τρέχει τίποτα...

τότε βοηθάει; :mad:

Έτσι για να μαθαίνουμε και λίγο ποιος είναι ποιος εδώ μέσα... :devilish:

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΞΕΤΣΙΠΩΣΙΑ ΚΑΙ Η ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΟ...

ΕΛΕΟΣ...

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Για τα τεχνικά θέματα (αλλά και για τον κάθε αγράμματο μαστρο μήτσο) θα επανέλθω αργότερα...

Reaction score
6.495
το μηκος των ιντερκονεκτ , τι ρολο παιζει εαν παιζει, μιας και μιλαμε και για μονομπλοκ , θεωρω κοντα στα ηχεια.
υπαρχουν προ, που εχουν θεμα με το μηκος ? καντε και ενα διαχωρισμο σε balanced και unbalanced συνδεσμολογια.

Reaction score
8.883
Για τα τεχνικά θέματα (αλλά και για τον κάθε αγράμματο μαστρο μήτσο) θα επανέλθω αργότερα...
να επανελθεις αλλα γινε λιγο πιο συγκεκριμενος στο ποιος ειναι ποιος....

αυτο με την κουτοπονηρια εχεις δικιο.....αυτο στην ελλαδα θεωρειται παρασημο. για αυτο και το καργιολικι παει συννεφο

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.901
Για τις σνομπ ξινόφατσες που τα παραπάνω τους φαίνονται παρακατιανά...

Άδειο μπουζούκι (ακουστικό)

Γεμάτο μπουζούκι (ακουστικό)

Reaction score
1.720
γι
Όταν η αναφορά στο πολύ πρόσφατο παρελθόν δεν έχει Μαέστρο, αλλά έχει κάτι κουτοπόνηρες attention whores (μια και το έχουν παίξει γράφω - δε γράφω και παλιότερα) που το παίζουν "καλά παιδιά" δημοσίως αλλά ρουφιανεύουν όλη μερα σε τηλέφωνα και pm (όταν δεν προσπαθούν να σπρώξουν κανένα από τα σαβούρια τους...) που άνοιξαν νήμα περί αποχώρησης, δήθεν λόγω έλλειψης χρόνου (χωρίς φυσικά να μιλήσουν αντρίκεια - με τι προσόντα; :rofl: ), κατόπιν έβαλαν τα επίσης αγράμματα εξαπτέρυγά τους να ανοίξουν θέμα στο χαζομάγαζο για τις ΣΟΥΠΕΡΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ κατασκευές τους και μόλις έπεσε ban και διαγραφή αμέσως αποστασιοποιήθηκαν (τι ανδρισμός ε; ), ξεφτιλιστήκανε μόλις πήγαν να κάνουν τα ίδια και στο ACA, και μετά ξαναγυρίσανε στο avsite με νέο όνομα - διαφήμιση σαν να μην τρέχει τίποτα...

τότε βοηθάει; :mad:

Έτσι για να μαθαίνουμε και λίγο ποιος είναι ποιος εδώ μέσα... :devilish:

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΞΕΤΣΙΠΩΣΙΑ ΚΑΙ Η ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΟ...

ΕΛΕΟΣ...
1]για γινε σαφης!!
2] εγω προσωπικα bun δεν εφαγα ποτε!
3] για σαβουρια ασε να το κρινει αλλος! [αν εννοεις κατι δικο μου]
4] επιτελους ασε επι μερους το ξεκατινιασμα!
5] δεν εκμεταλευτικα ποτε το site για προμο! [μπορεις να ρωτησεις και τον ιδρυτη που μου εχει φερθει αψογα αλλα γνωριζει καλα οτι δεν ξερω να πουλαω]
τελος τα περι αντρισμου ασε δεν θα το σχολιασω!!
ΠΕΡΙ ΚΟΜΠΛΕΞΙΣΜΟΥ ΟΜΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΠΩ ΠΟΛΛΑ!!!
ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΙΔΑ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΣΠΙΤΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥΣ.

Κλεινω με κατι τελευταιο . Ειδα πολλους αμορφωτους που ειχαν να δωσουν πολλα και κυριως ηθος και σεβασμο που δυστυχως καποιοι πρεπει να κανουν πολλα μεταπτυχιακα για να το αποκτισουν.

σε ευχαριστω πολυ για την ειλικρινια σου.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.898
Members
38.255
Νεότερο μέλος
konfan