ncore και προενισχυτης

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.705
όχι, αλλα ουτε εσυ θα του πεις ότι τα ncore του θελουν παραπανω volt από αυτά που σου λεει αυτος.
αυτά μονο εδώ, στο καφενειο....
Δεν το σηκώνει το τηλέφωνο ο καριολης να του το πω επειδή έμαθε οτι παίζω με Krell!!!!!!!

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.705
σωστα παιζει, ολόσωστα...
ομορφα δεν παιζει...
Εδω είμαστε λοιποοοοοοοοοοοοονννννν..........τι θελουμε τελικα?
Το σωστό η το όμορφο?
Τι εχουμε ποιο πολυ ανάγκη........απο τα δυο?
Μήπως εχουμε και κάποια ανάγκη για λίγο κοροϊδία ?
Εγώ πχ θέλω και Metric στην προενισχυση αλλα θέλω και ενα σετ απο λαμπιόνια πχ.6h30 dr.........τι να κάνω γιατρέ μου?

Reaction score
13.548
Τελικα κατι εκατομμυρια εραστες τις μουσικης που δεν ακουνε απο τα μηχανηματα του μπρουνο..καυφαλογα ειναι? απορια ενος ασχετου..:hi:

Reaction score
1.766
Δε φτάνουν τα 24 Volt...

Θες από 48 και πάνω.

Με 96 ακόμα καλύτερα...

Αν μάλιστα θες να τα κάνεις να βγάλουν σπίθες (κυριολεκτικά) βάλε στην είσοδό τους τα 230V της ΔΕΗ.
αλεξη για να μη μπλεξουμε με χαρακτηρες συσκευων κλπ ας πουμε οτι χρησιμοποιουμε μια πηγη με ρυθμιζομενη εξοδο.

π.χ. metric halo με τα jumper στο normal βγαλη 6volt.

ακουμε προσεχοντας το volume να εχουμε μεγιστο κατω απο 2 volt για να μην εχουμε παραμορφωαη.

αλλαζουμε τα jumper στη θεση 12volt και παλι ακουμε προσεχοντας να μη ξεπερασουμε τα 2 volt για να μην εχουμε
παραμορφωση.

με τα λεγομενα σου πρεπη να ακουγεται το ιδιο εφοσον δε φτανουμε τη μεγιστη εισοδο.

καντο και ελα μετα να μου εξηγησεις τι ακουσες με τα νουμερα.

ο βλασης το εκανε εγω το εκανα σε καμποσα συστηματα και πολλοι αλλοι με αλλα μηχανηματα

και η διαφορα ειναι χαωδης.

αυτα που λες για 2 volt ειναι αρκετα δεν παιζουν με τη καμια.

με δυο volt δεν πα να βαζη το volume στο τερμα δε γινεται τιποτα.

υ.γ.το παραπανω ισχυη για ολους τους ενισχυτες οχι μονο για τα ncore.

D

deleted user 10898

Guest
Εγώ πχ θέλω και Metric στην προενισχυση αλλα θέλω και ενα σετ απο λαμπιόνια πχ.6h30 dr.........τι να κάνω γιατρέ μου?
ότι και εγω... πουλα τα ncore και την metric και καθαρισες....

D

deleted user 10898

Guest
Τελικα κατι εκατομμυρια εραστες τις μουσικης που δεν ακουνε απο τα μηχανηματα του μπρουνο..καυφαλογα ειναι? απορια ενος ασχετου..:hi:
οι εραστες της μουσικης ακουνε και από τρανζιστορακι.
τωρα το οτι καποιοι τσιτωνουν κάθε φορα που τα ncore γινονται θεμα συζητησης, λεει από μονο του πολλα για την αξία τους...

D

deleted user 10898

Guest
αλεξη για να μη μπλεξουμε με χαρακτηρες συσκευων κλπ ας πουμε οτι χρησιμοποιουμε μια πηγη με ρυθμιζομενη εξοδο.

π.χ. metric halo με τα jumper στο normal βγαλη 6volt.

ακουμε προσεχοντας το volume να εχουμε μεγιστο κατω απο 2 volt για να μην εχουμε παραμορφωαη.

αλλαζουμε τα jumper στη θεση 12volt και παλι ακουμε προσεχοντας να μη ξεπερασουμε τα 2 volt για να μην εχουμε
παραμορφωση.

με τα λεγομενα σου πρεπη να ακουγεται το ιδιο εφοσον δε φτανουμε τη μεγιστη εισοδο.

καντο και ελα μετα να μου εξηγησεις τι ακουσες με τα νουμερα.

ο βλασης το εκανε εγω το εκανα σε καμποσα συστηματα και πολλοι αλλοι με αλλα μηχανηματα

και η διαφορα ειναι χαωδης.

αυτα που λες για 2 volt ειναι αρκετα δεν παιζουν με τη καμια.

με δυο volt δεν πα να βαζη το volume στο τερμα δε γινεται τιποτα.

υ.γ.το παραπανω ισχυη για ολους τους ενισχυτες οχι μονο για τα ncore.
You don't need (or want) more *voltage*. You might want more *gain*. And that is best done at your source, or in the digital domain. You might want to look into ReplayGain.

Independent of what your gain is, you still want to make sure your absolute maximum amplitude (voltage) never exceeds 2V.

Γιωργο αυτό δεν κάνεις?
κρατας την εξοδο στα 2v max και αλλαζεις το gain της πηγης.
λογικο δεν είναι να ακούγεται διαφορετικα?

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.438
Ωχ πάλι θα με βάλετε να παίζω με jumpers και δεν ξέρω που τα χω βάλει κι ολας.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842
Έχω βαρεθεί την ίδια συζήτηση ξανά και ξανά .
Ακούμε λάθος και μας αρέσει .Αυτό όμως δεν είναι αρκετό .Πρέπει να συμφωνήσουν όλοι οτι το λάθος μας είναι το σωστό .
Για να μην νοιώθουμε μ@λ@κες δηλαδή .:thumbsdown:

Reaction score
13.548
οποτε δεν ειναι και το τελος του κοσμου ο μπρουνο...το αγιο δισκοποτηρο..καλος ειναι και αυτος....υπηρχαν και αλλoi πριν απο αυτον και θα υπαρχουν και μετα απο αυτον...

Last edited by a moderator:

Reaction score
715
Πως μπορούμε να ξέρουμε τι είναι γραμμένο στο αποθηκευτικό μέσο? Οχι το συχνοτικό φάσμα αλλά να αυτό που έγραψε ο μηχανικός τι σχέση μπορεί να έχει με το πραγματικό γεγονός με τόσο ρετουσάρισμα που πέφτει μέχρι να φτάσει να γραφτεί στ cd, lp κλπ π,χ τις προάλλες στο μέγαρο, στο φινάλε της 2ης του mahler με τον Μέτα, ολα τα όργανα στο μαξιμουμ και έλεγες και άλλο τόσο και άλλο τόσο, πραγματικά δυνατα. Ε αυτό το πράγμα για να το ακούσεις στο σπίτι με όποιο στερεο και χώρο, δεν γίνεται, 1. γιατί έχει πέσει κομπρεσιον και λιμιτερ 2. για να ακουσεις απαραμόρφωτα δυνατά το φιναλε πρέπει να ακούς ψιθυριστά το υπόλοιπο έργο. ΙΜΗΟ

Reaction score
44
Κάποτε οδηγήσαμε έναν νοικιάρικο επαγγελματικό τελικό/ηχεία σε ένα πάρτι απ' ευθείας από την έξοδο ακουστικών του laptop και εν συνεχεία απο ένα κινητό τηλ. Οι εντάσεις παρτιδιάρικες. Άρα οι προενισχυτές είναι άχρηστοι με τη λογική οτι τόσο voltage είναι "αρκετό".

Για την ιστορία βάλαμε την επόμενη ημέρα έναν Sanyo C-55 για πλάκα που σαν προ απλά δεν σχολιάζω πως παίζει και η διαφορά ήταν τεράστια. Το σύστημα ησύχασε και ισορρόπησαν τα πάντα και δεν χρειαζόταν να είναι το volume στο θεό για να οδηγηθούν τα ηχεία. Ακόμα και οι κοπέλες που ήταν παρούσες κατάλαβαν τη διαφορά.

Ή μήπως ο sanyo "παραμόρφωνε" τόσο που ωραιοποιούσε τα πράγματα εν σχέση με το κιν/laptop που είχαν purist προσέγγιση και έλεγαν την αλήθεια;

Όλα σχετικά είναι ρε παιδιά. Με ένα αυτοκίνητο ισχύος 80 ίππων και ενός τόνου επαρκεί να ταξιδέψεις, το λέει και ο κατασκευαστής. Ο ίδιος κατασκευαστής όμως βγάζει και αυτό το αυτοκίνητο με την τριπλάσια ισχύ. Γιατί; (εκτός απο την εμπορική προσέγγιση).Αφού "επαρκούν" οι 75 ίπποι για να κουνηθεί, άσχετο αν ασπρίζουν κάθε φορά οι φαβορίτες σου όταν προσπαθείς να προσπεράσεις. Κάπως έτσι το αντιλαμβάνομαι ,αν είμαι λάθος διορθώστε με.

Δεν είμαι ηλεκτρονικός και δεν μπορώ να ισχυριστώ οτι οι τάδε μετρήσεις κάνουν αυτό. Οι αριθμοί είναι ενδεικτικοί όχι αντιπροσωπευτικοί. Απλά αντιλαμβάνομαι τον ρόλο της κάθε συσκευής ένα σύστημα. Ο προ είναι προ το dac κ.ο.κ.

O ncore και ο κάθε ncore θα επωφεληθεί απο έναν καλοσχεδιασμένο προενισχυτή απο σοβαρές εταιρείες μα παράδοση στο χώρο όπως η Audio Research π.χ.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842
οποτε δεν ειναι και το τελος του κοσμου ο μπρουνο............
Σαφώς τα ncore δεν είναι το τέλος του κόσμου,ούτε ο Μπρούνος,ούτε η Μετρικ κλπ
Το τέλος του κόσμου είναι η κριτική που γίνεται από κάποιους που δεν φτάνουν ούτε το δακτυλάκι του Μπρούνου
η του Λινκβιτζ η και γω δεν ξέρω τίνος άλλου .Και οι απόψεις βέβαια που πέφτουν σαν τούβλα στην τζαμαρία :sneaky::sneaky:

Reaction score
1.766
You don't need (or want) more *voltage*. You might want more *gain*. And that is best done at your source, or in the digital domain. You might want to look into ReplayGain.

Independent of what your gain is, you still want to make sure your absolute maximum amplitude (voltage) never exceeds 2V.

Γιωργο αυτό δεν κάνεις?
κρατας την εξοδο στα 2v max και αλλαζεις το gain της πηγης.
λογικο δεν είναι να ακούγεται διαφορετικα?
ακριβως εκει ειναι το μυστικο.
στο συνολικο gain του συστηματος.
αυτο προσφερη η μεγαλη εξοδος του προ και γεμιζη ο ηχος απο χαμηλα
βελτιωονται τα δυναμικα κλπ.
φυσικα και δεν μπορουμε να ξεπερασουμε τη μεγιστη εισοδο του τελικου
αλλα ο προ οφειλη να εχει πολυ εως πολυ παραπανω γιατι ακουγεται καλυτερα.
το ποσο παραπανω εχει να κανη με το συνολικο gain του συστηματος.
οσο μεγαλυτερο τοσο μικροτερη η αναγκη.
οσο πιο ευαισθητος ο τελικος του μικροτερη η αναγκη και παη λεγοντας.
αν π.χ. τα ηχεια εχουν ευαισθησια 100db δε προκειται να καταλαβης τιποτα
ενω αν ειναι 85 ακομα και 4χ η 5χ πανω απο τα 2 volt κανουν διαφορα.

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.705
ακριβως εκει ειναι το μυστικο.
στο συνολικο gain του συστηματος.
αυτο προσφερη η μεγαλη εξοδος του προ και γεμιζη ο ηχος απο χαμηλα
βελτιωονται τα δυναμικα κλπ.
φυσικα και δεν μπορουμε να ξεπερασουμε τη μεγιστη εισοδο του τελικου
αλλα ο προ οφειλη να εχει πολυ εως πολυ παραπανω γιατι ακουγεται καλυτερα.
το ποσο παραπανω εχει να κανη με το συνολικο gain του συστηματος.
οσο μεγαλυτερο τοσο μικροτερη η αναγκη.
οσο πιο ευαισθητος ο τελικος του μικροτερη η αναγκη και παη λεγοντας.
αν π.χ. τα ηχεια εχουν ευαισθησια 100db δε προκειται να καταλαβης τιποτα
ενω αν ειναι 85 ακομα και 4χ η 5χ πανω απο τα 2 volt κανουν διαφορα.
αυτα λεω και γω αλλα.........δεν με ακουτε βρεεεεεεεεεεεεεε

nima

Banned
Reaction score
618
Όταν καταλάβετε ότι μία συσκευή δεν κρίνεται μόνη της αλλά σε συνάρτηση με το υπόλοιπο σύστημα, την τοποθέτηση των ηχείων, τον χώρο και την εγγραφή ξαναμιλάμε,
οι γενικότητες (π.χ. οι λαμπάτοι ενισχυτές γλυκαίνουν τον ήχο) καλό είναι να αποφεύγονται (και εγώ κάνω αυτό το λάθος μερικές φορές),
ένα σύνηθες review συσκευής είναι: παρουσίαση-ακουστική εκτίμηση-τεχνικά χαρακτηριστικά/μετρήσεις-συμπέρασμα, 4 μέρη, αν κάποιοι παρακάμπτετε το 2ο και για το 4ο λαμβάνετε υπόψιν μόνο το 3ο, κάνετε λάθος,
από όλα τα παραπάνω εξαιρούνται οι συσκευές που κάποιοι θέλουν να έχουν στην κατοχή τους για συναισθηματικούς λόγους.

Staff online

• rose.athens
    Not in the mood Mod
  • xfader
    Segregation supporter
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.898