ncore και προενισχυτης

Reaction score
488
Για τα τεχνικά θέματα (αλλά και για τον κάθε αγράμματο μαστρο μήτσο) θα επανέλθω αργότερα...
Εξηγησε μου τοτε γιατι ειμαι αγραμματος ως μαστορας , με επιχειρηματα και οχι με προσωπικες επιθεσεις και βαρυγδουπες κουβεντες πεζοδρομιου που καθε αλλο παρα μορφωμενο ( εαν θελεις να λεγεσαι ετσι ) ανθρωπο θυμιζουν .

Reaction score
1.720
Δημητρη δεν υπαρχει λογος να συνεχιστει αυτο. Αυτο κατ ουσια θελει.

Νομιζω οτι καλο θα ηταν να συνεχιστει το θεμα .

Εχω και εγω μια ερωτηση σχετικα με το οριο υπερφορτωσης στα n core. Poio ειναι το οριο τους;

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.705
επειδη μολις διαβασα αυτα που γραφτηκαν θελω η κουβεντα να σταματησει εδω....
Εδω δεν ειναι χωρος αντιπαραθεσεων και λεκτικης αντριλας.......να κοπουν οι μαλακιες και να φερομαστε αναλογα!
Οποιος εχει παραπονα απο καποιον αλλον υπαρχουν τα pms για να λυθει η οποια παρεξηγηση υπαρχει μεταξυ καποιων!

Στηθηκε αυτο το forum για να ακουγεται η αποψη του καθενος μας,να μαθουμε νεα πραγματα,να τα κουβεντιαζουμε και να βρισκουμε λυσεις,να υπαρχει ενημερωση για οτιδηποτε νεο κυκλοφορει ....

Δεν θελω να ξαναμπουμε στο τριπακι του παρελθοντος με αναλογες συμπεριφορες και αναλογα τερτιπια........

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.902
...
Εχω και εγω μια ερωτηση σχετικα με το οριο υπερφορτωσης στα n core. Poio ειναι το οριο τους;
Εξ όσων ενθυμούμαι, δεν υπάρχει τέτοια προδιαγραφή στους τελικούς ενισχυτές, δεν έχει νόημα. Βέβαια, μπορεί να μην ενθυμούμαι και τόσο καλά... :rolleyes:

Reaction score
1.720
Κωστα σαφως δεν υπαρχει καπου γραμμενο. Ρωταω ομως μημπως καποιος εχει μετρησει με ποσα βολτ στην εισοδο ερχεται σε ψαλιδισμο.

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Σε αντιθεση με αλλους φιλους που τα οδηγησαν με λιγο voltage απο τον προ και δυστυχως εδειχναν ασθενικα και λιγο συμπιεσμενα!!!!
Nα πω και κατι ακομα.....ο προενισχυτης (MΑΚUA) απο την MOLA MOLA που οδηγει τα 400αρια στα 8 δινει 20 dBu (7.75 Vrms).....σιγουρα κατι λεει αυτο!!!!
Βλασούκο, αυτό από μόνο του, δε λέει τίποτα...

1. Από τη στιγμή που οι αντίστοιχοι τελικοί, οι Kaluga, προδιαγράφονται χοντρικά με τη διπλάσια ισχύ των diy-ικων NC400, πάει να πει ότι θα έχουν στην έξοδο sqrt(2) = 1,4142 περίπου μεγαλύτερη μέγιστη τάση.

Συνεπώς, ΑΝ έχουν το ίδιο κέρδος τάσης, το οποίο στα NC400 ΠΑΙΖΕΙ από 25.3 εως 26.3 dB, με τυπική τιμή τα 25.8dB [αριθμητικά ίσο με 10^(25.8/20) = 10^1.29 = 19,4984] [γι' αυτό και ακόμα και αν έχουμε δύο ΙΔΙΟΥΣ τελικούς (ή και μερικές δύο διαφορετικά κανάλια στον ίδιο τελικό :sneaky: ) από την ΙΔΙΑ εταιρεία αυτοί ενδέχεται να ακούγονται διαφορετικά, γιατί με την ΙΔΙΑ είσοδο θα παίζουν σε διαφορετική στάθμη λόγω ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥ GAIN - και υπ'όψιν ότι η Hypex έχει ΠΟΛΥ σφικτότερα production tolerances από κάθε άλλη χαϊεντοβιοτεχνιούλα του κ@λου ], θα χρειάζονται έναν προενισχυτή με 1,4142 φορές μεγαλύτερη τάση εξόδου για να οδηγηθούν πλήρως.

2. Πού μπορεί να γνωρίζει ο Bruno ποιον ή ποιους τελικούς θα οδηγήσει ο προενισχυτής του, πέρα από τους Kaluga;
Μήπως θα υπογράψει κανα συμβόλαιο που θα επιβάλλει στον πελάτη που θέλει να αγοράσει τον εν λόγω προενισχυτή να αγοράζει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ και τουςαντίστοιχους τελικούς και να τον χρησιμοποιεί ΜΟΝΟ με αυτούς;

Πού μπορεί να γνωρίζει εκ των προτέρων σε τι setup θα χρησιμοποιηθεί ο προενισχυτής του και πόση θα είναι η ευαισθησία εισόδου του τελικού που θακληθεί να οδηγήσει;

Εσύ τον Modwright τον χρησιμοποίησες ποτέ με τους αντίσοιχους τελικούς;
Αν ο σχεδιαστής του (εδώ γελάνε...) είχε προνοήσει να έχει υψηλότερη μέγιστη έξοδο θα αντιμετώπιζες προβλήματα υποoδήγησης του Krell όπως έλεγες;

Στην πράξη τώρα, οι Kaluga δεν απαιτούν και τόσο μεγαλύτερη τάση σε σχέση με τα NC400 για να οδηγηθούν πλήρως, μια και ο κατασκευαστής τους έχει προνοήσει να τα "προικίσει" με μεγαλύτερο κέρδος τάσης, ίσο με 28dB [αριθμητικά ίσο με 10^(28/20) = 10^1.4 = 25,1189], οπότε, για να τα οδηγήσει πλήρως, ένας προενισχυτής απαιτείται να έχει μόνο 1,4142 * 19,4984 / 25,1189 = 1,0978 φορές μεγαλύτερη τάση εξόδου σε σχέση με αυτήν που θα απαιτούνταν στην περίπτωση των NC400.

Συνεπώς, από τις δύο παραπάνω εκδοχές, η πραγματική είναι η εκδοχή 2.

Last edited by a moderator:

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Όταν το δάκτυλο (του Βλασση) έδειχνε το φεγγάρι Αυτός κοίταγε το δάκτυλο. :boast:
Μπα, ούτε το φεγγάρι κοίταγα, ούτε το δάκτυλο... :fuckyou:

Το... ξεμπρόστιασμα των ψεμάτων της Hypex κοίταγα :laugh:

http://www.avsite.gr/forum/threads/f-o-Ενισχυτής-mosfet-από-τη-Σλοβενία.136948/page-10

καθώς και τα παρακάτω... αριστουργήματα: :lol:

Μαζί με τη τοποθετηση των dc sense, έκανα και μερικές αναβαθμισούλες:

Φυσικά άλλαξα, εσωτερικά, και το καλώδιο ρεύματος με Kimber PK14.

Αυτός ο Bruno δίνει για ένα τροφοδοτικό των 1200 watt, καλώδιο από πορτατίφ.

Νομίζω ότι οι αλλαγές αυτές του έδωσαν λίγο περισσότερη διαφάνεια.

:rofl:

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Μπερδευτηκαμε, τα ncore ειναι μοντουλες, ναι?
Τα παιρνεις και φτιαχνεις εναν , 2 ,3,4,5, οσους θελεις ενισχυτες.
Και ποσοι ενισχυτες με ncore εχουν φτιαχτει σωστα?
Η μηπως ολοι οι ενισχυτες με ncore μετρανε το ιδιο.

...

Ψηλέ, αυτό είναι όντως ένα θέμα...

Περιορίζομαι να πω πως η σχεδίαση της μοντούλας και του τροφοδοτικού είναι Υ-Π-Ο-Δ-Ε-Ι-Γ-Μ-Α-Τ-Ι-Κ-Η και από Ηλεκτρομαγνητικής πλευράς.

Γιατί αλλιώς, με τις "ομορφιές" που έχω δει κατά καιρούς, με καλώδια να κόβουν βόλτες όπου κι όπως να 'ναι, θα ακούγονταν "σίφουνες" απ' τα ηχεία και θα έφταιγαν πάλι αυτοί οι "μηχανικόηχοι" οι class d και όχι ο εκάστοτε μικρονοϊκός που αδυνατεί να ακολουθήσει 5 γ@μημένες αράδες οδηγίες.

Μετρητικά, σίγουρα θα υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε μια καλή και σε μια κακή εφαρμογή, με δεδομένο ότι τόσο ο θόρυβος όσο και η παραμόρφωση των nCore είναι τόσο χαμηλά.

Το ίδιο θα ισχύει πιθανόν και σε ό,τι αφορά στη μακροζωία των εξαρτημάτων, ανάμεσα σε μια εφαρμογή που μεριμνά για τον καλό αερισμό και ψύξη τους, και σε μια κουκουρούκου "επειδή οι πσηφιακή ενισχυτές δεν έχουν ανάγκη μια και δε ζεσταίνονται".

Τώρα, ακουστικά, τι να σου πω...
Με το κατώφλι θορύβου σε ένα ήσυχο καθιστικό να παίζει στην καλύτερη περίπτωση γύρω στα 40dB SPL, την ολική αρμονική παραμόρφωση ενός καλού ηχείου να είναι της τάξης του 1% (και βάλε πιθανόν) σε μια στάθμη γύρω στα 85dB SPL στη θέση ακρόασης (τα μπάσσα εξαιρούνται) πόση πχια διαφορά θα ακούσεις αν το SNR (λόγος σήματος προς θόρυβο) με αναφορά τα 2.8Vrms στην έξοδο πάει από τα 100dB στα 80dB (δηλαδή χειροτερέψει 10 φορές) και η αρμονική παραμόρφωση πάει από το 0,002% στο 0,02% (δηλαδή ανέβει άλλες 10 φορές);

...

Για δωστε την λιστα με τα συνηθη λαθη της συναρμολογησης.
No can do baby...

Βλέπεις ο ηλίθιος, εκτός από ανίκητος, είναι και ευρηματικός. :roflmao:

Πού να ξέρεις τι μ@λακία θα μηχανευτεί κάθε φορά;

Τεσπα, ρίξε μια ματιά εδώ:

Κώστας Φ. wrote:

Ο back περιμένει την επόμενη δόση της Merkel για να πάει σε NCore!

Αυτά μάνα μου τα ρωτάνε πριν τρυπήσουν! Αλλά γενικώς έχεις πρόβλημα χώρου οπότε κάποια θέματα δεν τα αποφεύγεις.
Υπομονή κι όταν πας σε monoblock θα τα διατάξεις έτσι:

Προσοχή στο orientation του module γιατί οι περισσότεροι που βλέπω στο net καταφέρνουν να το τοποθετούν με όλους τους "λάθος" τρόπους και, κατ'επέκταση, να μπερδεύουν τις καλωδιώσεις χωρίς λόγο.

Αν πας σε μακρόστενο κουτί και το SMPS είναι πίσω από το module (δηλ. κοντά στην πρόσοψη του κουτιού), θα περιστρέψεις λίγο προς τα πάνω το NCore, ώστε να "έρχονται" πάλι συμμαζεμένα τα καλώδια.
Δηλ. αν υποθέσουμε ότι στο παραπάνω γράφημα το NC400 κοιτάει στις "6 η ώρα", θα το γυρίσεις να κοιτάει στις 4.
Η διάταξη των βυσμάτων παραμένει, από αριστερά προς τα δεξιά και κοιτώντας το πίσω μέρος του κουτιού, ως εξής: Input, Speakers, IEC.

Γείωση δε χρειάζεται να βάλεις ούτε όταν πας σε μεταλλικό κουτί.
Αρκεί να δώσεις προσοχή στις οδηγίες που αναγράφονται στο manual/datasheet του SMPS600 σχετικά με το clearance που χρειάζεται να αφήσεις ώστε να φτιάξεις μία Class II κατασκευή.

Το nampon μπορείς να προβλέψεις να το γειώνεις και με διακόπτη στην πίσω πλευρά. Δεν είναι απαραίτητο βέβαια - εκτός αν είσαι μανιακός και θέλεις να ρυθμίζεις συνέχεια το DC offset (που είναι αμελητέο).
To pin1 του Neutrik XLR θα πηγαίνει μόνο πάνω στο σασσί, κολλητά δίπλα στο βύσμα - πουθενά αλλού.
Την ένωση του SMPS600 με το σασσί άσε τη να γίνεται μόνη της μέσω του standoff, όπως έχει προβλέψει ο κατασκευαστής.

Σε βύσματα δεν έχω καταλήξει - κάνω ακόμα ακροάσεις! (= άσε τα Neutrik εκεί που κάθονται... :p)

Last edited:

Reaction score
751
Μπα, ούτε το φεγγάρι κοίταγα, ούτε το δάκτυλο... :fuckyou:

Το... ξεμπρόστιασμα των ψεμάτων της Hypex κοίταγα :laugh:

http://www.avsite.gr/forum/threads/f-o-Ενισχυτής-mosfet-από-τη-Σλοβενία.136948/page-10

καθώς και τα παρακάτω... αριστουργήματα: :lol:

:rofl:

Δυο πράγματα απεχθάνομαι: Το φανμποισμο και τα classD.

Και για τα classD δεν είμαι και τόσο σίγουρος ! :drinks:

Reaction score
8.905
Βλάση μου αυτός ο άπιστος (δηλ.ο Ζάπ) κοροϊδεύει τα όποια μαντζούνια χρησιμοποιούμε.... τι βασανιστήρια λες να του κάνω.... να τον πάρω ένα τηλέφωνο και να του μιλάω για καβλώδια ρεύματος....:laugh:

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Δυο πράγματα απεχθάνομαι: Το φανμποισμο και τα classD.

Και για τα classD δεν είμαι και τόσο σίγουρος ! :drinks:
Εγώ πάλι απεχθάνομαι τους αγράμματους αστοιχείωτους που επιμένουν να έχουν άποπση για θέματα που δεν καταλαβαίνουν χριστό. :fuckyou:

Staff online

• PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • rose.athens
    Not in the mood Mod
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.898