Εκθεση Ηxos Εikona Show 2014

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.109
Ενδιαφερουσα η διοργανωση , κακη μαλλον η προωθηση απο οσο μπορεσα να καταλαβω ,,,Ειδαμε καποια γνωστα καλα χαρτια και ενα δυο καινουργια πραγματα ενω καποια αλλα που ευχαριστως θα ανοιγα το παραθυρο να τα φουνταρω απο κατω ...Φυσικα οπως εχουμε πει γουστα ειναι αυτα

Συνεχιζει να μου κανει πολυ μεγαλη εντυπωση πως τα περισσοτερα περιπτερα παιζουν την ιδια μουσικη ( σχεδον ) με ελαχιστες εξαιρεσεις οπου κυριαρχουν θεματα μαλλον "κλασσικης" μουσικης οπου το 99% ειναι σχεδον μονοδιαστατα τυπου ενα πιανο και μια φωνη με παραγωγες συχνα επιτιδευμενες να "κολλανε"με το συγκεκριμενο συστημα ...

Προσωπικα θα ηθελα και αλλα ειδη μουσικης προφανως πιο δυσκολα αλλα συναμα προσβασιμα στο ευρυ κοινο ...

Εχω ξανα δηλωσει οτι εχει πεσει στην αντιλιψη μου οτι ιδιοκτητες "μεγαλων " συστηματων προσαρμοζουν τα ακουσματα τους συμφωνα με αυτα που παιζει καλυτερα το κατα τα αλλα ακριβο τους συστημα ενω κατα βαθος η ευτυχια τους θα ηταν να ακουνε κατι πιο εμπορικο ...

θετικο ηταν οτι ειδαμε και 10 καλους φιλους εκει !!!

γενικα παντως ...γουστα ειναι αυτα

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.014
...

Συνεχιζει να μου κανει πολυ μεγαλη εντυπωση πως τα περισσοτερα περιπτερα παιζουν την ιδια μουσικη ( σχεδον ) με ελαχιστες εξαιρεσεις οπου κυριαρχουν θεματα μαλλον "κλασσικης" μουσικης οπου το 99% ειναι σχεδον μονοδιαστατα τυπου ενα πιανο και μια φωνη με παραγωγες συχνα επιτιδευμενες να "κολλανε"με το συγκεκριμενο συστημα ...

...
Μνημειώδες άρθρο του R. Harley... :rolleyes:

The Tragedy of High End Audio

Μ.Φ.

MF Audio Επαγγελματίας
Reaction score
185
γειά σας

Komhst-452 ο pankrok-442 έχει -νομίζω- δίκιο ως πρός το ύψος του δωματίου.
(το ψηλοτάβανο -νομίζω, επαναλαμβάνω- πώς εκτονώνει/άποψη μου)

φυσικά, έχει επίσης δίκιο ως προς την επαρκή οδήγηση
αλλά και ως προς τα, επαρκή, δωμάτια των ξενοδοχείων.
(του LedraMarriot, νομίζω και εδώ, επαρκέστερα του Intercontinental)

ως προς αυτό πού λές εσύ για το Πεντελικόν, έτσι συνέβη σε γενικές γραμμές
(κακός ήχος στα περισσότερα -σχεδόν όλα δηλ.- δωμάτια).
όμως δεν νομίζω πώς ήταν θέμα δωματίων (ή μόνο δωματίων).

είναι ΠΟΛΛΑ τα θέματα πού δεν εξηγούνται μέσα από πληκτρολόγια αλλά και χωρίς να συμβούν παρεξηγήσεις μεταξύ «συναδέλφων».

εν πάσει περιπτώσει, η MF είχε βγάλει τότε (2005) έναν από τους καλύτερους ήχους της.

δυστυχώς, δεν υπάρχει η database του (τότε) avforum (εκτός αν κάνω λάθος και βρείτε εσείς κάτι),
και το μόνο πού βρήκα είναι αυτό εδώ από κάτω.
(θα μπορούσα να ψάξω τα (τότε) περιοδικά (και να αντιγράψω τι έλεγαν) αλλά βαριέμαι όσο δεν φαντάζεσθε)

(post21) "Πολλοί λίγοι είχαν τη τύχη να ακούσουν τα λαμπάτα ενισχυτικά της LAMM. Αυτοί όμως που τα άκουσαν, έστω και τυχαία, έμειναν εκεί κολλημένοι και μόνιμοι θαμώνες."

http://www.avsite.gr/forum/threads/Τι-ακουσατε-στην-εκθεση-hi-end-στο-ledra-marriot.23982/page-2

στους κολλημένους θυμάμαι επίσης (μπορεί να μην το θυμούνται τώρα αυτοί) δύο νυν αντιπροσώπους.
(και άλλους. αλλά, ακόμα και αν διαβάζει και σήμερα κάποιος, είναι "δύσκολο" να τα επαναλάβει ; ) ...)

πάντως, έχει χαραχθεί, από ότι μού λένε (μέχρι πρόσφατα), στη μνήμη πολλών.

φωτ. από την τότε έκθεση εδώ
(μιας πού το παλιό site έχει κατέβει./ κάποια στιγμή –του αγίου τότε- πιστεύω πώς θα ενοποιηθεί)

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.603935039656060.1073741836.573433819372849&type=3
από εδώ
https://www.facebook.com/pages/MF-Audio/573433819372849?sk=photos_stream&tab=photos_albums

σ.σ.
* αυτοί πού κατέβασαν, κατέστρεψαν?, την database του avforum διέπραξαν έγκλημα!!
(την MF την πονάει ακόμη ακόμα περισσότερο, διότι -είτε παρεξηγηθώ, είτε όχι- δίδασκε ήχο. Και αυτά ήταν γραμμένα εκεί μέσα)

*το 2005, για λόγους πού δεν είναι της παρούσης, η MF δεν είχε κατέβει στο Ledra Marriot (ποστ. 47).

*φωτ. από κάτω πρός ψηλά το ταβάνι (πού ήταν αυτό πού έσωσε την κατάσταση / μιάς πού το δωμάτιο ήταν το μικρότερο! της έκθεσης) έχω κρατήσει αλλά δεν ξέρω αν θα μπορέσω να τις ανεβάσω τεχνικά.
επίσης, τα χαλιά, για όσους δούν τις φωτ., κουβαλήθηκαν από το σπίτι. ; )
(είτε ειρωνεύονται οι ξερόλες είτε όχι)

καλή συνέχεια! αν δεν επανέλθω.

edit. αν οι εκθέσεις είναι για χαβαλέ, σουβλάκια ή ποτό,
ποιό το νόημα να κατεβαίνουν οι αντιπρόσωποι;

Attachments

Last edited:

Reaction score
8.957
το νοημα της εκθεσης ειναι να ερθουν σε επαφη με τον κοσμο του hi-fi οσο το δυνατον περισσοτεροι ανθρωποι.

βεβαια αμα οι αντιπροσωποι κατεβαζουν πανακριβα συστηματα και βαζουν κλασσικη το κοβω λιγο χλωμο.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.745
το νοημα της εκθεσης ειναι να ερθουν σε επαφη με τον κοσμο του hi-fi οσο το δυνατον περισσοτεροι ανθρωποι.
Αυτό ακριβώς συνέβη φέτος.
Το ότι κανείς δεν σχολιάζει τα φτηνά συστήματα είναι κάτι άλλο.

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.109
Μα αυτο δεν ειναι παντα το προβλημα στην εκθεση εδω και χρονια ??? Για παραδειγμα εμενα μου αρεσαν ας πουμε τα PMC στην σταθμη που τα ακουσα ( διατηρω καποιες επιφυλαξεις γιατι επαιζαν με BRYSTON ) και φοβαμαι οτι με καποιον αλλον ενισχυτη ο ηχος τους θα ειναι πολυ πιο "αδελφιστικος " και δεν ειμαι και σιγουρος πως θα παιζουν σε καποια μεγαλυτερη ισχυ αλλα σορρυ 16,000 ουτε για πλακα δεν το συζηταω

ΤΑ μικρα BW με 300W Rotel πισω τους επιαζαν πραγματικα πολυ ωραια για τα γουστα μου και σε πολυ νορμαλ τιμη στα 1600 ευρω αλλα το προβλημα με αυτα εξ' απ' ανεκαθεν ειναι οτι δεν παιζουν με τιποτα λιγοτερο Οποτε ο δικηγορος της γυναικας μου και οι συνεργατες μου στο μαγαζι απλα θα με σκοτωσουν ...

Ομως το θεμα δεν ειναι εκει ... Η αληθεια ειναι οτι στο 1000 θα επρεπε να μπορεις να ακουσεις αξιοπρεπεστατα πραγματα και δειχνει οτι γενικα στις μεσες τιμες σε ενισχυτες και ηχεια απλα δεν υπαρχει προιον το οποιο να παιζει αξιοπρεπως ...

Φοβαμαι οτι και η ιδια η αγορα η αγοραστες στο παρελθον εχουν απαξιωσει την αυτη κατηγορια τιμης και προφανως αν υπαρχει προιον δυσκολα ο Χ εμπορος θα το φερει στην εκθεση

Σε ηχειο σε κατηγορια τιμης 1190 ευρω λιανικη το ζευγαρι φοβαμαι οτι τα μονα που επαιζαν καπως ειναι τα Advance πλην ομως εχω πολλες αμφιβολιες για την ισχυ σε δυσκολα μουσικα θεματα αλλα και σαν ηχειο το βρηκα ουδετερο μεν εως σκοτεινο για τα δικα μου γουστα ( με συν οτι απο πλευρας ευαισθησιας μπορει να παιξει και αρκετα πιο χαμηλα ) Θεωρω επισης μειονεκτημα οτι ο τυπος αυτου του ηχειου ειναι κατα πολυ εξαρτημενο απο τον χωρο .

ΘΑ ξαναπω οτι συχνα την αγορα διαμορφωνουν καποιοι τυποι με συγκεκριμενες απαιτησεις και συγκεκριμενα βαλαντια και αυτο κατα καποιον τροπο δικαιολογει την υπαρξη συστηματων τυπου 50,000 τα οποια ομως μπορουν να παιξουν ενα πιανο και μια φωνη ενω εαν μπουν και κρουστα στο θεμα η μπαλα θα χαθει ...Ακουσα 2-3 περιπτερα με τετοια συστηματα και αισθανθηκα βαθια θλιψη .....

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Reaction score
8.957
Το ότι κανείς δεν σχολιάζει τα φτηνά συστήματα είναι κάτι άλλο.
η λεγομενη και νοσος των χαιενταδων .Η ελλειψη μερικων μηδενικων μπλοκαρει το τμημα εκεινο του εγκεφαλου που
επεξεργαζεται τα σημάτα που μεταδίδουν οι ακουστικοι υποδοχεις, προκειμένου να παραχθεί η αίσθηση της ακοης:D

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
31.146
Μάγκας θα είνα αυτός που στο δωμάτιο του θα έχει ένα σετάκι των 3000€ - 4000€ και θα παίζει παπάδες (που λένε).
Αυτά όμως δεν έχουν μεγάλο κέρδος βλέπεις, και για αυτό .... δεν παίζουν καλά.

Προωθούν μόνο ότι αγοράζουν 2000€ - 3000€, και τα πουλάνε 8000€ - 10000€.
Να βγάλουν και κάτι.

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.621
....
Εχω ξανα δηλωσει οτι εχει πεσει στην αντιλιψη μου οτι ιδιοκτητες "μεγαλων " συστηματων προσαρμοζουν τα ακουσματα τους συμφωνα με αυτα που παιζει καλυτερα το κατα τα αλλα ακριβο τους συστημα ενω κατα βαθος η ευτυχια τους θα ηταν να ακουνε κατι πιο εμπορικο ...

γενικα παντως ...γουστα ειναι αυτα
Το συγκεκριμένο πρότυπο μουσικής οφείλει να κατοχυρωθεί στη συνείδηση υπό τον ορισμό...΄΄κλανοπενιές΄΄;)

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
869
Πόσοι από τους εκθέτες γνωρίζουν τα περί ακρόασης?
Πόσοι νομίζουν ότι ξέρουν?
Αυτοί, όσοι κι αν είναι, μπορούν να στήσουν το σύστημα τους να αποδόσει "τα μέγιστα" βάσει του χώρου που τους αναλογεί.
Είναι ανεπίτρεπτο να παίζει σύστημα εκτός φάσης!

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.621
γειά σας

Komhst-452 ο pankrok-442 έχει -νομίζω- δίκιο ως πρός το ύψος του δωματίου.
(το ψηλοτάβανο -νομίζω, επαναλαμβάνω- πώς εκτονώνει/άποψη μου)
...
*φωτ. από κάτω πρός ψηλά το ταβάνι (πού ήταν αυτό πού έσωσε την κατάσταση / μιάς πού το δωμάτιο ήταν το μικρότερο! της έκθεσης) έχω κρατήσει αλλά δεν ξέρω αν θα μπορέσω να τις ανεβάσω τεχνικά.
επίσης, τα χαλιά, για όσους δούν τις φωτ., κουβαλήθηκαν από το σπίτι. ; )
(είτε ειρωνεύονται οι ξερόλες είτε όχι)

edit. αν οι εκθέσεις είναι για χαβαλέ, σουβλάκια ή ποτό,
ποιό το νόημα να κατεβαίνουν οι αντιπρόσωποι;
Τί ακριβώς "εκτονώνει";

Κουίζ:
1) Ανάμεσα σε δύο δωμάτια ιδίου συνολικού όγκου και ποιότητας/υφής τοιχωμάτων,αλλά διαφορετικών επιμέρους διαστάσεων,ποιο θα "εκτονώνει" πληρέστερα;

2)Λαμβάνονται τρία διαφορετικά δωμάτια παρομοίων διαστάσεων και συνολικού όγκου.Το ένα έχει ενδοτικά αλλά λείας υφής τοιχώματα.Το δεύτερο περικλείεται από σκληρά τοιχώματα,επενδεδυμένα σε στρατηγικά σημεία με ηχοαπορροφητικά υλικά για μεσαίες και υψηλές οκτάβες.Το τρίτο χαρακτηρίζεται επίσης από σκληρά τοιχώματα,αλλά περιλαμβάνει εντός του διαχυτικές διατάξεις για τις ίδιες μεσαίες-υψηλές οκτάβες με το δεύτερο.
Ποιο απ'όλα "εκτονώνει" πληρέστερα;

Reaction score
871
Θα συμφωνήσω με τον Bhutia και τον Zakman35. Για έναν κατασταλαγμένο ακροατή, οι χώροι ακρόασης είναι ok , με μικρή επίδραση στη διαμόρφωση τελικού συμπεράσματος. Οι χώροι , σαφώς δεν είναι τέλειοι , αλλά ποιανού στο σπίτι είναι? Αντιπροσωπεύουν τον μέσο χώρο ακρόασης και παραπάνω , κατά τη γνώμη μου. Το καλό σύστημα θα ακουστεί καλά , σχεδόν παντού και θα ξεχωρίσει από τα άλλα μέτρια...πόσο μάλιστα σε ίδιους συγκριτικά χώρους....
Πέραν αυτών σκεφτείτε ότι τα δωμάτια , έχουν και μια στοιχειώδη απορρόφηση ήχου , με μοκέτες, γύψοσανίδες , βαριές κουρτίνες , κάδρα, καναπέδες και κόσμο...δηλαδή ένα μέσο δωμάτιο ακρόασης 18-20 τ.μ , τι παραπάνω έχει?.....τίποτα ...απλά όλα αυτά είναι οι καραμέλες των αντιπροσώπων για τα μηχανάκια τους , που δεν παίζουν....ή τσιρίζουν ανεξέλεγκτα...
Θυμάμαι , συστήματα που στις εκθέσεις πάντα ¨ παίζανε ¨ και τα ίδια ήταν παντού καλά και παραδεκτά ,χωρίς να τους φταίει ο χώρος.... ( lamm/verity, atc/krell/Wilson, McCormack/alon...bellaluna/KR...κ.ά.)....όπως και συστήματα, που δεν έπαιζαν....πουθενά (...άστο καλύτερα)...
Μην μπαίνετε στο tripaki των αντιπροσώπων και μασάτε την καραμέλα τους.......
Οι εκθέσεις, είναι χρήσιμες και σαφώς κάποιος μπορεί να βγάλει συμπεράσματα....και δεν είναι για χαβαλέ....
από τα καλύτερα-αληθινότερα ποστς.. τα καλά συστήματα παίζουν καλά παντού.. τα κακά επίσης παίζουν κακά παντού.. πρώτα τα μηχανήματα και μετά ο χώρος..

φυσικά και ο καλός / σωστός χώρος είναι πολύ καλή αναβάθμιση, με την προϋπόθεση να έχουμε πρώτα χτίσει έναν αξιοπρεπή και ποιοτικό ήχο.. αλλιώς ψάχνουμε χίμαιρες.. δεν μπορούμε με κακά μηχανηματα να στήσουμε καλό ήχο απλά μετρώντας και φτιάχνοντας τον χώρο..

ένα παράδειγμα (αρκετά ταιριαστό αλλά και με χιούμορ) έχει να κάνει με την απόλυτη γυναικεία ομορφιά.. φανταστείτε κάποιον να ρίξει ένα τόνο χρήματα για να φτιάξει την απόλυτη πασαρέλα, να καλέσει κόσμο, να διακοσμήσει το χώρο με ιδέες και πρωτοπορίες και όταν έρθει η ώρα του ντεφιλέ να βάλει την κοντή, χοντρή, άσκημη και γεμάτη σπυριά γκόμενά του να παρελάσει.. τζάμπα όλος ο κόπος..

Reaction score
8.905
από τα καλύτερα-αληθινότερα ποστς.. τα καλά συστήματα παίζουν καλά παντού.. τα κακά επίσης παίζουν κακά παντού.. πρώτα τα μηχανήματα και μετά ο χώρος..

φυσικά και ο καλός / σωστός χώρος είναι πολύ καλή αναβάθμιση, με την προϋπόθεση να έχουμε πρώτα χτίσει έναν αξιοπρεπή και ποιοτικό ήχο.. αλλιώς ψάχνουμε χίμαιρες.. δεν μπορούμε με κακά μηχανηματα να στήσουμε καλό ήχο απλά μετρώντας και φτιάχνοντας τον χώρο..

ένα παράδειγμα (αρκετά ταιριαστό αλλά και με χιούμορ) έχει να κάνει με την απόλυτη γυναικεία ομορφιά.. φανταστείτε κάποιον να ρίξει ένα τόνο χρήματα για να φτιάξει την απόλυτη πασαρέλα, να καλέσει κόσμο, να διακοσμήσει το χώρο με ιδέες και πρωτοπορίες και όταν έρθει η ώρα του ντεφιλέ να βάλει την κοντή, χοντρή, άσκημη και γεμάτη σπυριά γκόμενά του να παρελάσει.. τζάμπα όλος ο κόπος..
Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν μπορείς να φανταστείς τι ζημιά κάνει ο κακός χώρος σε ένα σύστημα ανεξαιρέτου τιμής.... και πάνω στο παράδειγμά σου θα πατήσω μπας και το καταλάβεις.... είναι, όταν έχεις φτιάξει αυτή την απόλυτη πασαρέλα, αλλά και με τις τέλειες γκόμενες να παρελάσουν... αλλά εσύ έχεις μοιράσει στο κοινό παραμορφωτικά γυαλιά, για να την παρακολουθήσουν....:laugh: :laugh: :laugh:

Reaction score
178
βαλτε ενα "καλο" ηχοσυσημα να παιξει σε ενα "κακο" δωματιο με -12db (λεω εγω τωρα -καποιοι αυτο μπορει να το θεωρουν και μετριο δωματιο- )
στους 80 κυκλους και θα δουμε ποσο καλο ειναι (μην ξεχασετε το προγραμμα να εχει 80 κυκλους ε?).

Ενα καλο ηχοσυστημα "θαβεται" πιο ευκολα απο ενα "κακο".
Απο το "κακο" τι να πρωτοθαψεις?

Βαλτε ενα ηχειο με μεγαφωνα ευρειας διασπορας και στους 2 αξονες σε χαμηλοταβανο δωματιο (και εν γενει κοντα σε τοιχους), και θα δειτε σε πληρη αναπτυξη τα (καταστροφικα ως γνωστον) αποτελεσματα της πρωτης (καθολου ελεγχομενης) ανακλασης.

Τα (οποιαδηποτε) μαγκνεπαν εχουν αρκετα πλεονεκτηματα με αυτη τη λογικη.

Υπαρχουν και ο καθενας μπορει να τα βρει, οι βελτιστες διαστασεις για ενα χωρο.

Απο εκει και περα, με δεδομενο ενα χωρο (ειτε βελτιστο, ειτε οχι) με σαφη και πληρη γνωση των
ηλεκτρικων και μηχανικων δεδομενων του συνδυασμου ενισχυτικου/ηχειων
, μπορει κάποιος να
διαλεξει ενα συνδυασμο, που θα ειναι ο καλυτερος δυνατος, ώστε τα εγγενη μειονεκτηματα του χωρου,
να μειωνονται ακομα περισσοτερο.

Συνηθως το πραγμα χαλάει, όταν υπεισερχεται αυτο που ονομαζουμε "γουστο" (ρε φιλε, ΑΥΤΑ τα ηχεια ΓΟΥΣΤΑΡΩ), διοτι το "γουστο" δεν κοιταει αντικειμενικα κριτηρια αλλα υποκειμενικα.

Πιο σημαντικο απ'ολα ειναι να μπορεσουμε να κατανοησουμε τις αιτιες πισω απο τα φαινομενα, γιατι ειδαλλως
οτι πει ο καθενας θα το ακολουθησουμε, μη προφανως εχοντας καποια γνωση-αντιλογο.

Το να μαθουμε να ακουμε, ειναι μια ενεργητικη διαδικασια, η οποια περιλαμβανει αρκετη οργανωση.
Δεν μπορει να υπαρχει φόβος όμως εκει! Δεν ειναι τιποτα δυσκολο η ακατόρθωτο. Τόσο στα φορουμ
όσο και στο δικτυο, υπαρχει εξαιρετικη δουλεια, οπου με λιγο κοπο μπορει ο καθενας να παρει παρα πολλες γνωσεις για το πως θα κινηθει να αποκτησει το "αυτι". Είναι σχεδον ολα ετοιμα. Μπορουμε με απλα βηματα
να δουμε το πως συμπεριφερεται ενα δωματιο να μετακινησουμε τα ηχεια! με λιγα χρηματα η με diy υλικα
να φτιαξουμε μπασοπαγιδες, διαχυτες, ηχοαπποροοφητες να δουμε πως επηρεαζουν το αποτελεσμα
(αφου μελετησουμε τα του δωματιου). ΤΟΤΕ θα καταλαβουμε καλυτερα τι μας λεει ο καθε χομπιστας ή επαγγελματιας. Και ολοι μαζι, θα μπορουμε να βελτιωθουμε, βγαζοντας καλυτερα και (με λιγοτερο κοπο)
συμπερασματα!

Ειναι πολυ ευκολο να διατυπωσουμε μια αποψη, το δυσκολο ειναι να την τεκμηριωσουμε
επιστημονικα, δλδ ΓΙΑΤΙ συνεβαινε το ταδε η το ταδε. Αν ομως φτασουμε στην κατανοηση,
ποσο θα μπορουσαμε (με απλες κινησεις) να βελτιωσουμε τα ηχοσυστηματα μας, ή να διαπιστωσουμε
ποιοι πραγματικα ειναι οι πιο αδυναμοι κρίκοι

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.621
... τζάμπα όλος ο κόπος..
H θεμελιώδης διχογνωμία δεν έγκειται στην ανωτέρω παραδοχή,αλλά στον καθορισμό του καλού/ορθού.Κατά τη γνώμη μου, ορθότερο σύστημα συσκευών συνεπάγεται να εκτίθενται ακόμα περισσότερο οι όποιες αδυναμίες στην ακουστική συμπεριφορά δεδομένου χώρου.

Προτιμά κάποιος ένα...σύστημα με πλούσιες ευφωνικές καμπύλες (έχουσες μικρότερη αντοχή στο πέρασμα του χρόνου) που κανακεύει γούστα της στιγμής ανεξαιρέτως,καλλιεργώντας εσφαλμένη εντύπωση ότι εκείνος είναι ο ΄΄αρχηγός΄΄,ενώ ουσιαστικά αυτό είναι που σκλαβώνει;

Ή θα ήταν καλύτερο ένα σύστημα με αθλητικές καμπύλες και συνήθειες (σταθερές στο πέρασμα του χρόνου) που δεν συνεργεί στην αλλοίωση της πραγματικότητας,συμπεριφερόμενο γλυκά και τρυφερά μονάχα όποτε οι περιστάσεις θα το δικαιολογούσαν;
Δεν έχουμε ακόμα παραδείγματα με αυτοκίνητα κι ανησυχώ.
Διότι τα ακριβά στερεοφωνικά ως...αιδοιοπαγίδες έχουν μικρότερη χρηστικότητα συγκρινόμενα με αυτοκίνητα.:sneaky:

Last edited:

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.059
Μπορει καποιος να μου πει που σταματαει το φθηνο και που αρχιζει το ακριβο σε απολυτα χρηματα?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.189
Members
38.301
Νεότερο μέλος
giorgosfs90