Εκθεση Ηxos Εikona Show 2014

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
869
Άκουσα για αυτοκίνητο και μπήκα :neo:

Υπάρχει αυτοκίνητο που παίζει πολύ πιο ισορροπημένα από κάποια δωμάτια που άκουσα προχθές.
Χωρίς φασικά προβλήματα, χωρίς εξάρσεις, με μουσική σκηνή και με ζηλευτές χροιές.

Όποτε θέτε το ακούτε γιατί με ενδιαφέρει η γνώμη σας.

zakman35

Επαγγελματίας
Reaction score
4.008
Άκουσα για αυτοκίνητο και μπήκα :neo:

Υπάρχει αυτοκίνητο που παίζει πολύ πιο ισορροπημένα από κάποια δωμάτια που άκουσα προχθές.
Χωρίς φασικά προβλήματα, χωρίς εξάρσεις, με μουσική σκηνή και με ζηλευτές χροιές.

Όποτε θέτε το ακούτε γιατί με ενδιαφέρει η γνώμη σας.
Θα ήθελα πολύ να το ακούσω κάποια στιγμή.

Συγχαρητήρια προκαταβολικα για την προσπάθειά σου.

Reaction score
871
Ενα αλλο θεμα το οποιο θα με ερεθιζε να θεσω ...

ΘΑ ηθελα να ξερω ποιοι απο εμας εχουν ακουσει ποτε ηχεια KODA ποια μοντελα και ποιες ηταν οι εντυπωσεις

Οταν εχεις μαγαζι το οποιο κανει σερβις ειναι προφανες οτι η πορτα ειναι ανοιχτη και θα σου ερθουν τα παντα ...Οποτε με βεβαιοτητα μπορω να σας πω οτι υπαρχουν καποια μοντελα τα οποια παιζουν αξιοπρεπεστατα οπου σε καποιες φασεις ανετα θα μπορουσαν να συγκριθουν με προιοντα τα οποια στην "δικια" σας αγορα κοστιζουν χαλαρα 10 φορες επανω ....

Για να καταληξω θα μπορεσω να υποθεσω οτι η KODA εχει το Χ μοντελο το οποιο τελικα παιζει παπαδες ειναι απολυτα πετυχημενο και εχει υψηλοτατη ποιοτητα κατασκευης και τιμη τυπου 1/10 απο ενα ζευγαρι Mission

Κοβω το κεφαλι μου οτι κανενας απο τους αποκαλουμενους χαιενταδες δεν θα το εβαζε μεσα στο σπιτι του μονο και μονο επειδη λεγεται koda και εισαγεται στην Ελλαδα απο την tele .

Θα ειχε πολυ πλακα να παραθετα εναν καταλογο ποσοι απο τους ""επωνυμους"" κατασκευαστες αγοραζουν μοναδες απο το ιδιο εργοστασιο ....

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος
κε Πετρόπουλε με όλο το σεβασμό που τρέφω προς εσάς και όλους γενικώς τους επαγγελματίες..

όταν λέτε σας έχουν φέρει τα πάντα, σας έχουν φέρει ας πούμε για σέρβις κάποιο ζεύγος Grande Utopia και έτυχε να τα συγκρίνετε με τα Coda?? ή θεωρείτε τα mission hi-end ηχεία ?? ή θεωρείτε σωστό να μέμφεστε τους "αποκαλουμενους χαιενταδες"??

σε όλα τα επίπεδα της ζωής υπάρχει το απόλυτο, αυτό στην αναπαραγωγή του ήχου λέγεται HI-END και για να πείσετε τους εραστές του (τους "αποκαλουμενους χαιενταδες") να πετάξουν τα WILSON και τα FOCAL και να πάρουν CODA θα πρέπει πρώτα να πείσετε αυτούς που οδηγούν Ferrari και Porsche να τις πετάξουν και να πάρουν zastava..

φιλικά.. Manos Bits

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.109
Προφανως οχι ...αλλα ας μην επεκτεινουμε την συγκριση τοσο ψηλα Για παραδειγμα οταν ακουσα καμπας που μου εφεραν για επισκευη δεν μου επεσε και η γλωσσα ... Αλλα επ ουδενι η συγκριση δεν θα μπορουσε να φτασει τοσο ψηλα Προφανως η συγκριση αφορα πολυ χαμηλοτερα πραγματα τουλαχιστον στο τιμη=10 φορες απανω οχι 100 ουτε 1000.

Το concept βεβαια παραμενει το ιδιο η σχεση τιμης και πραγματικων επιδοσεων μπορει να απεχει ....

Γενικοτερα η μομφη εχει να κανει με ανθρωπους που αγορασαν τα Grande Utopia οχι επειδη τα εκτιμησαν αλλα ουτε επειδη τα επελεξαν μετα απο ακροασεις αναμεσα σε αλλα Απλα τα αγορασαν γιατι μπορουσαν .

Επισης θα ηθελα να ακουσεις την αποψη μου οτι δυστυχως στον χωρο υπαρχει παρα μα παρα πολυς κοσμος οπου εχει αγορασει εξοπλισμο επειδη ειναι της μοδας η του τον προτεινε καποιος γκουρου του χωρου και τελικα ο αγοραστης εχει πεισθει οτι κατεχει κορυφαιο εξοπλισμο και τυχαινει καπου να ακουσει μακραν φτηνοτερο εξοπλισμο και του πεφτουν τα αυτια ...

Για να κλεισω με λιγο καλαμπουρι κρινωντας με το πως εγραψες το KODA προφανως δεν τα εχεις ακουσει ποτε οποτε και το σχολιο σου δεν εχει πλεον το ιδιο βαρος:D:D:D

STNET

Επαγγελματίας
Reaction score
277
κε Πετρόπουλε με όλο το σεβασμό που τρέφω προς εσάς και όλους γενικώς τους επαγγελματίες..

όταν λέτε σας έχουν φέρει τα πάντα, σας έχουν φέρει ας πούμε για σέρβις κάποιο ζεύγος Grande Utopia και έτυχε να τα συγκρίνετε με τα Coda?? ή θεωρείτε τα mission hi-end ηχεία ?? ή θεωρείτε σωστό να μέμφεστε τους "αποκαλουμενους χαιενταδες"??

σε όλα τα επίπεδα της ζωής υπάρχει το απόλυτο, αυτό στην αναπαραγωγή του ήχου λέγεται HI-END και για να πείσετε τους εραστές του (τους "αποκαλουμενους χαιενταδες") να πετάξουν τα WILSON και τα FOCAL και να πάρουν CODA θα πρέπει πρώτα να πείσετε αυτούς που οδηγούν Ferrari και Porsche να τις πετάξουν και να πάρουν zastava..

φιλικά.. Manos Bits
αγαπητέ φίλε θα έλεγα ότι είναι άτοπο να γίνεται σύγκριση υπεραυτοκινήτων με στερεοφωνικά, τα υπεραυτοκίνητα πάντα ήταν και θα είναι η αιχμή της συγκεκριμένης τεχνολογίας, τα στερεοφωνικά απο την άλλη ακολουθούν την πεπατημένη ειναι βασισμένα σε σχεδια που κυκλοφορούν χρόνια με ελάχιστες παραλαγές τις πιο πολλές φορές στα υλικά.Και για το θέσω διαφορετικά μπορείς να θέσεις τα χρηματικά όρια του λεγόμενου hi end? και πιο απλά ο τελευταιος ενισχυτής του Jeff Rowland που βασίζεται σε hypex που κοστίζει 500€ πωλείται 6000€ ειναι hi end? ενω με την Ferrari που σου ζητά μια περιουσία να την αγοράσεις δεν συμβαίνει το ίδιο κουβαλά πάνω της τεράστια τεχνολογία πολύ μπροστά απο τα κοινά αυτοκίνητα.Νομίζω ότι ο φίλος Σάκης αυτό θέλει να πέι.Γεγονός είναι ότι στο λεγόμενο Hi end ζητάνε υπέρογκα ποσά για συσκευές που η αξία τους είναι απίθανα χαμηλή μόνο και μόνο για να χαρακτηρισθεί hι end.Άσε που όλα πλέον κατασκευάζονται στην Κίνα.

zakman35

Επαγγελματίας
Reaction score
4.008
Και πως προσδιοριζεις το συστημα αναφορας?
Σύστημα Αναφοράς, είναι αυτό για το οποίο έχουν γίνει πολλές Αναφορές (posts), θετικές ή αρνητικές δεν έχει σημασία.

Σύμφωνα με των αριθμό των posts στην αντίστοιχη κατηγορία του φόρουμ, τα αποτελέσματα είναι τα παρακάτω:

upload_2014-12-9_22-2-15.png

:p

Reaction score
59
...............................Γεγονός είναι ότι στο λεγόμενο Hi end ζητάνε υπέρογκα ποσά για συσκευές που η αξία τους είναι απίθανα χαμηλή μόνο και μόνο για να χαρακτηρισθεί hι end.Άσε που όλα πλέον κατασκευάζονται στην Κίνα.
Σοβαρά!!!! Ώστε αυτό είναι το hi-end!! Τι έχω ακόμη να ακούσω και να μάθω!!! Μας κούφανες φίλε!!!Λ.Σ.

Reaction score
871
αγαπητέ φίλε θα έλεγα ότι είναι άτοπο να γίνεται σύγκριση υπεραυτοκινήτων με στερεοφωνικά, τα υπεραυτοκίνητα πάντα ήταν και θα είναι η αιχμή της συγκεκριμένης τεχνολογίας, τα στερεοφωνικά απο την άλλη ακολουθούν την πεπατημένη ειναι βασισμένα σε σχεδια που κυκλοφορούν χρόνια με ελάχιστες παραλαγές τις πιο πολλές φορές στα υλικά.Και για το θέσω διαφορετικά μπορείς να θέσεις τα χρηματικά όρια του λεγόμενου hi end? και πιο απλά ο τελευταιος ενισχυτής του Jeff Rowland που βασίζεται σε hypex που κοστίζει 500€ πωλείται 6000€ ειναι hi end? ενω με την Ferrari που σου ζητά μια περιουσία να την αγοράσεις δεν συμβαίνει το ίδιο κουβαλά πάνω της τεράστια τεχνολογία πολύ μπροστά απο τα κοινά αυτοκίνητα.Νομίζω ότι ο φίλος Σάκης αυτό θέλει να πέι.Γεγονός είναι ότι στο λεγόμενο Hi end ζητάνε υπέρογκα ποσά για συσκευές που η αξία τους είναι απίθανα χαμηλή μόνο και μόνο για να χαρακτηρισθεί hι end.Άσε που όλα πλέον κατασκευάζονται στην Κίνα.
ίσως να είναι κι έτσι φίλε μου.. μάλλον έτσι θα είναι.. δεν υπάρχει καμία διαφορά στα ηλεκτρονικά και τα ηχεία..
Krell. Mark Levinson, Kondo, Cat, Pass, Wilson, Kef, Focal και μπροστά Behringer και Coda..
όπως έλεγε και η φοβερή διαφήμιση Νίκας, Μανίκας, Λιας, Καραμπαλίκας και μπροστά μόνος του ο Νίκωνας.. :)

Reaction score
8.960
Σύστημα Αναφοράς, είναι αυτό για το οποίο έχουν γίνει πολλές Αναφορές (posts), θετικές ή αρνητικές δεν έχει σημασία.

:p

συστημα αναφορας ειναι το συστημα εκεινο το οποιο βγαινει στην αναφορα διοτι δεν εκτελεσε πιστα την ενατη του μπετοβεν:p

συνηθως ειναι μια πανακριβη ηχοκατσαρολα με θεικες κριτικες:p

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
31.164
Άσε που όλα πλέον κατασκευάζονται στην Κίνα.
Μην παίρνεις και όρκο. Έτσι για την κουβέντα μπορώ να σου πω μερικές που μου έρχονται στο μυαλό τώρα και κατασκευάζονται στην χώρα προέλευσης τους

Anthem: Εκτος από την σειρά MRX, όλα τα άλλα Καναδά.
Paradigm: Καναδά
Martin Logan: Καναδά
MIT: Αμερική
Genesis: Αμερική
Jadis: Γαλλία
Metronome: Γαλλία
Jelco: Ιαπωνία
Phasemation: Ιαπωνία
Shelter: Ιαπωνία
Siltech: Ολλανδία
VPI: Αμερική
Zesto Audio: Αμερική
Wavac: Ιαπωνία
Koetsu: Ιαπωνία
Cristal Cables: Ολλανδία
BAT: Αμερική
AirTight: Ιαπωνία
Accuphase: Ιαπωνία
Soulution: Ιαπωνία
Wilson Audio: Aμερική
Cardas: Αμερική

Έχω ξεχάσει παρα πολλές. Ένα μικρό δείγμα κατασκευαστών που σχεδιάζουν, κατασκευάζουν & συναρμολογούν στην χώρα τους.

Reaction score
871
Προφανως οχι ...αλλα ας μην επεκτεινουμε την συγκριση τοσο ψηλα Για παραδειγμα οταν ακουσα καμπας που μου εφεραν για επισκευη δεν μου επεσε και η γλωσσα ... Αλλα επ ουδενι η συγκριση δεν θα μπορουσε να φτασει τοσο ψηλα Προφανως η συγκριση αφορα πολυ χαμηλοτερα πραγματα τουλαχιστον στο τιμη=10 φορες απανω οχι 100 ουτε 1000.

Το concept βεβαια παραμενει το ιδιο η σχεση τιμης και πραγματικων επιδοσεων μπορει να απεχει ....

Γενικοτερα η μομφη εχει να κανει με ανθρωπους που αγορασαν τα Grande Utopia οχι επειδη τα εκτιμησαν αλλα ουτε επειδη τα επελεξαν μετα απο ακροασεις αναμεσα σε αλλα Απλα τα αγορασαν γιατι μπορουσαν .

Επισης θα ηθελα να ακουσεις την αποψη μου οτι δυστυχως στον χωρο υπαρχει παρα μα παρα πολυς κοσμος οπου εχει αγορασει εξοπλισμο επειδη ειναι της μοδας η του τον προτεινε καποιος γκουρου του χωρου και τελικα ο αγοραστης εχει πεισθει οτι κατεχει κορυφαιο εξοπλισμο και τυχαινει καπου να ακουσει μακραν φτηνοτερο εξοπλισμο και του πεφτουν τα αυτια ...

Για να κλεισω με λιγο καλαμπουρι κρινωντας με το πως εγραψες το KODA προφανως δεν τα εχεις ακουσει ποτε οποτε και το σχολιο σου δεν εχει πλεον το ιδιο βαρος:D:D:D
και όμως κατέχω ένα ζεύγος KODA ΕΧ 566 Τ !!
τα είχα αγοράσει για να στήσω ένα 'στερεοφωνικό' σ' έναν πρόχειρο χώρο του σπιτιού μου..
μια χαρά παίζουν για την τιμή τους, όμως δεν υπάρχει καμία συσχέτιση με τον όρο hi-end..

για τους "ανθρωπους που αγορασαν τα Grande Utopia οχι επειδη τα εκτιμησαν αλλα ουτε επειδη τα επελεξαν μετα απο ακροασεις αναμεσα σε αλλα, απλα τα αγορασαν γιατι μπορουσαν η γιατι ηταν στη μοδα" θα συμφωνήσω απόλυτα, όμως δεν υπάρχουν μόνο αυτοί..

πάντα φιλικά..

STNET

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Σοβαρά!!!! Ώστε αυτό είναι το hi-end!! Τι έχω ακόμη να ακούσω και να μάθω!!! Μας κούφανες φίλε!!!Λ.Σ.
αγαπητέ Λουκά δεν είπα ότι αυτό είναι το hi end, είπα ότι αυτό είναι το όχημα που χρησιμοποιούν πολλοί επιτήδειοι για πουλήσουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες και ρώτησα τον φίλο αν τίμη καθορίζει τα όρια του.

STNET

Επαγγελματίας
Reaction score
277
ίσως να είναι κι έτσι φίλε μου.. μάλλον έτσι θα είναι.. δεν υπάρχει καμία διαφορά στα ηλεκτρονικά και τα ηχεία..
Krell. Mark Levinson, Kondo, Cat, Pass, Wilson, Kef, Focal και μπροστά Behringer και Coda..
όπως έλεγε και η φοβερή διαφήμιση Νίκας, Μανίκας, Λιας, Καραμπαλίκας και μπροστά μόνος του ο Νίκωνας.. :)
προφανώς δεν καταλαβες τι λέω δεν σύγκρινα εγώ WILSON με ΚΟDA ούτε είπα ότι είναι το ίδιο, απλά είπα ότι μέσα στον λεγόμενο χώρο hi end υπάρχουν πολλές εταιρείες που πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

STNET

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Μην παίρνεις και όρκο. Έτσι για την κουβέντα μπορώ να σου πω μερικές που μου έρχονται στο μυαλό τώρα και κατασκευάζονται στην χώρα προέλευσης τους

Anthem: Εκτος από την σειρά MRX, όλα τα άλλα Καναδά.
Paradigm: Καναδά
Martin Logan: Καναδά
MIT: Αμερική
Genesis: Αμερική
Jadis: Γαλλία
Metronome: Γαλλία
Jelco: Ιαπωνία
Phasemation: Ιαπωνία
Shelter: Ιαπωνία
Siltech: Ολλανδία
VPI: Αμερική
Zesto Audio: Αμερική
Wavac: Ιαπωνία
Koetsu: Ιαπωνία
Cristal Cables: Ολλανδία
BAT: Αμερική
AirTight: Ιαπωνία
Accuphase: Ιαπωνία
Soulution: Ιαπωνία
Wilson Audio: Aμερική
Cardas: Αμερική

Έχω ξεχάσει παρα πολλές. Ένα μικρό δείγμα κατασκευαστών που σχεδιάζουν, κατασκευάζουν & συναρμολογούν στην χώρα τους.
αγαπητέ φίλε με το ίδιο σκεπτικό μπορώ και εγώ να σου αραδιάσω μια λίστα με hi end προιόντα που κατασκευάζονται στην Κίνα και πρός θεού βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλά, αλλά σε καμία περίπτωση το κόστος παραγωγής δεν δικαιολογεί την τιμή πώλησης απλά και μόνο πουλάνε όνομα.

Reaction score
59
αγαπητέ Λουκά δεν είπα ότι αυτό είναι το hi end, είπα ότι αυτό είναι το όχημα που χρησιμοποιούν πολλοί επιτήδειοι για πουλήσουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες και ρώτησα τον φίλο αν τίμη καθορίζει τα όρια του.
Να μην γενικεύεις, να μην ισοπεδώνεις και να μην κάνεις τις όποιες τυχόν εξαιρέσεις γενικό κανόνα. Είναι αντιεπιστημονικό και δεν αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα. Λ.Σ.

Reaction score
59
αγαπητέ φίλε με το ίδιο σκεπτικό μπορώ και εγώ να σου αραδιάσω μια λίστα με hi end προιόντα που κατασκευάζονται στην Κίνα και πρός θεού βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλά, αλλά σε καμία περίπτωση το κόστος παραγωγής δεν δικαιολογεί την τιμή πώλησης απλά και μόνο πουλάνε όνομα.
Και πάλι σκέφτεσαι λάθος. Σίγουρα αγνοείς το τί έχει προηγηθεί μέχρι να βγει στη βιτρίνα ένα μηχάνημα. Μπορεί να έχουν προηγηθεί ακόμη και δέκα χρόνια για να υλοποιηθεί μια σχεδίαση η οποία είναι και πολύ καλά δοκιμασμένη και επιτυχής. Είναι αφέλεια να νομίζεις ότι θα πρέπει να πωλείται κάτι στο κόστος των εξαρτημάτων με την προσθήκη εργατοωρών που απαιτεί η κατασκευή. Ο τίτλος hi-end για ένα μηχάνημα δεν είναι μια ταμπέλα που την κοτσάρουν, αλλά κατάκτηση και καταξίωση μιας εταιρείας στον χώρο. Λ.Σ.

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
869
Θα ήθελα πολύ να το ακούσω κάποια στιγμή.

Συγχαρητήρια προκαταβολικα για την προσπάθειά σου.
Ευχαρίστως, έγινε μεγάλη αλλαγή από την τελευταία φορά που το άκουσε ο KrelloΚορίθιος, αξίζει πραγματικά μια τέτοιου είδους ακρόαση. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ετοιμάζεται για τον Πανευρωπαικό της Αυστρίας, έχουν μείνει μερικές πινελιές ακόμη και βουρ οδικώς για να τους δείξουμε και πάλι τι εστί Έλληνες.

STNET

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Να μην γενικεύεις, να μην ισοπεδώνεις και να μην κάνεις τις όποιες τυχόν εξαιρέσεις γενικό κανόνα. Είναι αντιεπιστημονικό και δεν αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα. Λ.Σ.
δηλαδή αγαπητέ Λουκά μια εταιρεία που έβαλε δύο HYPEX και δύο καλά τροφοδοτικά ή δύο gain clone μου λές ότι έκανε χρόνια έρευνας και μπορεί να πουλάει το προιόν 10.000€? πιστεύω να καταλαβαίνεις για τι μιλάω , είναι λίγα τα προιόντα αυτής της κατηγορίας?

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.204
Members
38.303
Νεότερο μέλος
tagar