Εκθεση Ηxos Εikona Show 2014

Reaction score
1.659
Υπάρχουν πάντως και εταιρίες με τεράστια εμπειρία, που πουλάνε hi-end προϊόντα σε κόστος υλικών, ούτε καν εργατοωρών και δεν το διαφημίζουν για hi-end. Αυτές λοιπόν προτιμώ σαν υπέρτατη έξυπνη αγορά, και δεν θέλω να πληρώνω καμμιά κατάκτηση ή καταξίωση εταιρίας στον χώρο.
Και καμμιά φορά προέρχονται απο την μισητή για μας Γερμανία, που δυστυχώς με το σκεπτικό της μας βάζει τα γιαλιά. Η από την απαξιωτική σε πολλούς Κίνα, όχι σαν χώρα κατασκευής ευρωπαϊκών brand name , αλλά σαν ιδία παραγωγή.
Για του λόγου το αληθές, μπορείτε να ρωτήσετε αυτούς που τα έχουν ακούσει σπίτι μου..Όσο για τον τελικό της KODA ρωτήστε τον φίλο μου τον Tripledragon που έχουν περάσει εκατοντάδες μηχανήματα απο το σπίτι του!

http://visaton.com/en/bauvorschlaege/3_wege/monitor890_mk3/index.html

http://www.ebay.com/itm/Visaton-MONITOR-890-MK-III-Lautsprecherbausatz-Paar-/130762968523
Και πάλι σκέφτεσαι λάθος. Σίγουρα αγνοείς το τί έχει προηγηθεί μέχρι να βγει στη βιτρίνα ένα μηχάνημα. Μπορεί να έχουν προηγηθεί ακόμη και δέκα χρόνια για να υλοποιηθεί μια σχεδίαση η οποία είναι και πολύ καλά δοκιμασμένη και επιτυχής. Είναι αφέλεια να νομίζεις ότι θα πρέπει να πωλείται κάτι στο κόστος των εξαρτημάτων με την προσθήκη εργατοωρών που απαιτεί η κατασκευή. Ο τίτλος hi-end για ένα μηχάνημα δεν είναι μια ταμπέλα που την κοτσάρουν, αλλά κατάκτηση και καταξίωση μιας εταιρείας στον χώρο. Λ.Σ.

Reaction score
8.905
Ευχαρίστως, έγινε μεγάλη αλλαγή από την τελευταία φορά που το άκουσε ο KrelloΚορίθιος.....
Φιλαράκι δεν πιστεύω να πήρες στα σοβαρά την άποψή του...:cautious: και να έκανες τίποτε αλλαγές.....:tongue: :laugh:

Καλή επιτυχία να έχετε.

Reaction score
59
δηλαδή αγαπητέ Λουκά μια εταιρεία που έβαλε δύο HYPEX και δύο καλά τροφοδοτικά ή δύο gain clone μου λές ότι έκανε χρόνια έρευνας και μπορεί να πουλάει το προιόν 10.000€? πιστεύω να καταλαβαίνεις για τι μιλάω , είναι λίγα τα προιόντα αυτής της κατηγορίας?
Όχι δεν μιλάω για κάτι τέτοιο. Λ.Σ.

Reaction score
59
Υπάρχουν πάντως και εταιρίες με τεράστια εμπειρία, που πουλάνε hi-end προϊόντα σε κόστος υλικών, ούτε καν εργατοωρών και δεν το διαφημίζουν για hi-end. ...
Αυτό αντίκειται στον νόμο της καπιταλιστικής επιχείρησης η οποία στηρίζεται στο κέρδος. Χωρίς αυτό, το κέρδος, δεν μπορεί να υπάρχει μια τέτοια επιχείρηση.Λ.Σ.

Reaction score
59
εγώ Λουκά μιλάω για αυτά και μπορώ να σου απαριθμήσω πλειάδα hi end εταιρειών που το κάνουν
Φίλε μίλα όσο θες γιαυτά, ΑΛΛΑ μην γενικεύεις, μην ισοπεδώνεις.
Καπιταλιστική επιχείρηση ΔΕΝ μπορεί να υπάρχει χωρίς το κέρδος. Αυτό είναι η θρησκεία της, γιαυτό και μόνο γιαυτό υπάρχει, δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα. Αν δεν βγάζει κέρδος θα πεθάνει αυτός που την έχει ακόμη και αν δουλεύει μόνος του χωρίς την [νόμιμη] εκμετάλευση υπαλλήλων. Είναι απόλυτος νόμος της συγκεκριμένης οικονομίας, όπως η Ανατολή και η Δύση του ήλιου. Λ.Σ.

Reaction score
1.659
Αυτό αντίκειται στον νόμο της καπιταλιστικής επιχείρησης η οποία στηρίζεται στο κέρδος. Χωρίς αυτό, το κέρδος, δεν μπορεί να υπάρχει μια τέτοια επιχείρηση.Λ.Σ.
Λουκά δεν ξέρω σε ποιόν νόμο αντίκειται, εγώ ξέρω ότι η Visaton είναι μια εταιρία με πολυετή πείρα και παρουσία, και σίγουρα κέρδη για να υπάρχει τόσα χρόνια. Απλά δεν είναι στην φιλοσοφία της να πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Δεν λέω ότι όλες οι εταιρίες hi-end αυτό κάνουν... αλλά ή θα συμβαίνει αυτό που λέει ο φίλος Κ1959,ή θα πουλάνε καλά προϊόντα με απίστευτη υπεραξία. Τέλος πάντων, πάντα πίστευα ότι μπορείς να φτιάξεις ένα καλό σύστημα με πολύ λιγότερα χρήματα, αρκεί να κάνεις έξυπνες κινήσεις.

STNET

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Φίλε μίλα όσο θες γιαυτά, ΑΛΛΑ μην γενικεύεις, μην ισοπεδώνεις.
Καπιταλιστική επιχείρηση ΔΕΝ μπορεί να υπάρχει χωρίς το κέρδος. Αυτό είναι η θρησκεία της, γιαυτό και μόνο γιαυτό υπάρχει, δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα. Αν δεν βγάζει κέρδος θα πεθάνει αυτός που την έχει ακόμη και αν δουλεύει μόνος του χωρίς την [νόμιμη] εκμετάλευση υπαλλήλων. Είναι απόλυτος νόμος της συγκεκριμένης οικονομίας, όπως η Ανατολή και η Δύση του ήλιου. Λ.Σ.
δεν είπα εγω τίποτα για το κέρδος και εγω επιχείρηση εχω και για αυτό παλεύω αλλά δεν κοροιδεύω με λίγα λόγια αν κάτι αξίζει να πληρωθεί, το θέμα που έβαλα όμως είναι πόσα πραγματικά αξίζουν τα χρήματα που ζητάνε

TGD

Reaction score
9.004
Υπάρχουν πάντως και εταιρίες με τεράστια εμπειρία, που πουλάνε hi-end προϊόντα σε κόστος υλικών, ούτε καν εργατοωρών και δεν το διαφημίζουν για hi-end.
Αυτό είναι απλά αδύνατο, το κόστος τον υλικών συνήθως είναι το 1/10 της τιμής του προϊόντος.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.028
Θα προσπαθήσω να πω και εγώ την γνώμη μου σχετικά με την έκθεση.
Νομίζω ότι ήταν μια από τις πληρέστερες και πιο οργανωμένες της ιστορίας της.

Την επισκέφτηκα δύο φορές, Σάββατο και Κυριακή και πέρασα σχεδόν από όλα τα περίπτερα.

Εντύπωση μου έκαναν τα Ηχεία της Brodmann τα οποία τουλάχιστον στην απόδοση του πιάνου ήταν καταπληκτικά για τα γούστα μου. Επίσης ενδιαφέροντα μου φάνηκαν τα περίπτερα της B&W, της Advance, καθώς και το δωμάτιο με τα GeometricHarmony speakers και Tsakiridis devices .... Τέλος θα αναφέρω και τα Klipshhorn κυρίως για τον ιδιαίτερο τους ήχο.

Το μεγάλο όμως συμπέρασμα που έβγαλα για μια ακόμη φορά είναι ότι με το hifi–hi end δεν βγάζεις άκρη. Σε οποιοδήποτε άλλο τομέα (πχ αυτοκίνητο κλπ), ισχύει κατά βάση το ότι πληρώνεις – παίρνεις εκτός μικρών εξαιρέσεων . Εδώ είναι Τρέλα. Ακούς ηχεία που ας πούμε ότι σου αρέσουν, ρωτάς τιμή και παθαίνεις εγκεφαλικό, έτσι απλά σου λένε ότι κάνουν 65.000 πχ. Πας παρακάτω και βλέπεις ότι με 1000 – 1500 ευρουδάκια αγοράζεις ηχεία που δεν διαφέρουν και πολύ σε απόδοση από τα προηγούμενα.
Συμπέρασμα:
Συμφωνώ απόλυτα λοιπόν με τους προλαλήσαντες για τα koda κλπ, ότι με λίγο μεράκι και φυσικά υπομονή και ψάξιμο, υπάρχει η δυνατότητα να πετύχουμε πάρα πολλά πράγματα. Εξ άλλου μην ξεχνάμε ότι η φύση του ανθρώπου είναι δυστυχώς (ή ευτυχώς) πάντα ανικανοποίητη. Έτσι και ηχεία πχ των 65.000 ευρώ, κάποια στιγμή θα τα βαρεθούμε ή μπορεί να συμβεί και το εξής τραγικό. Να τύχει να ακούσουμε κάποιο σύστημα πολύ χαμηλού κόστους σε κάποιο φιλικό σπίτι και να αρχίζουμε να διερωτόμαστε αν άξιζε τελικα η δικιά μας επένδυση των τόσο ακριβών μηχανημάτων μας.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.446
Εντύπωση μου έκαναν τα Ηχεία της Brodmann τα οποία τουλάχιστον στην απόδοση του πιάνου ήταν καταπληκτικά για τα γούστα μου.
Αυτό να το προσυπογράψω και εγώ. Ούτε ξέρω πολλά για τα ηχεία, ούτε καν πρόσεξα με τι συνοδά έπαιζαν, απλά παρατήρησα ότι απέδιδαν καταπληκτικά το πιάνο, μα τελείως καταπληκτικά!

Reaction score
1.659
Αυτό είναι απλά αδύνατο, το κόστος τον υλικών συνήθως είναι το 1/10 της τιμής του προϊόντος.
Μίλησα με συγκεκριμένο παράδειγμα για προϊόν που διαθέτω.Επειδή όμως πρέπει να είμαι ο μοναδικός κάτοχος στην Ελλάδα, σου παραθέτω και άλλες τίμιες εταιρίες, όπως η Magnepan (τιμές Αμερικής) ή οι αδελφοί Τσακιρίδη.

Reaction score
839
Ναι ε?
Μια ερώτηση έκανα , μπορείς ν απαντήσεις?
Ας απαντήσω εγώ ... οι τιμές Ελλάδος για τα μάτζις είναι υπερβολικές ... αν θυμάμαι είναι περισσότερο από διπλάσιες από τις αντίστοιχες της Αμερικής ... Προσοχή, δεν λέω ότι ο αντιπρόσωπος είναι κακός ή κλέφτης ή οτιδήποτε τέτοιο ... αγνοώ, πέραν των μεταφορικών, εισαγωγικών δασμών, φόρων, κέρδους, ισοτιμιών, κλπ. ποιοί άλλοι παράγοντες διαμορφώνουν την τιμή, οπότε δεν μπορώ να κρίνω τις τιμές της αντιπροσωπείας ... απλά, σαν παλιός μαγκνεπανάκιας θλίβομαι όταν βλέπω ότι με κλάσμα του εισοδήματος του αντιστοίχου Αμερικανού, θα πρέπει να πληρώσω τα διπλάσια από αυτόν για τα 3.7 ....υπό αυτό δε το πρίσμα, μεταβάλλεται τα μάλα και ο όποιος λόγος τιμής προς απόδοση για το προϊόν αυτό, άρα δεν έχει λογική να δώσει κανείς βάση σε διεθνή τεστς /ριβιούς, κλπ.

Πάντως, για να αποφανθεί πλήρως και αιτιολογημένα κάποιος, θα πρέπει να έχει υπόψη του και τις τιμές των Μάτζις στην υπόλοιπη Ευρώπη... ίσως, (δεν γνωρίζω) τελικά στην Ελλάδα να είναι φθηνότερες ...

Reaction score
1.659
Oι Ελληνικές τιμές , είναι δεν είναι τίμιες?
'Εκανα την διευκρίνηση γιατί οι Ελληνικές τιμές επιβαρύνονται με φόρους και έτσι το προϊόν έρχεται σχετικά ακριβό. Για τους Αμερικάνους όμως είναι τσάμπα γι'αυτό που παίζει.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.204
Members
38.303
Νεότερο μέλος
tagar