HANGOVER

Reaction score
835
Φίλε Δηκομηδη ο χώρος είναι διαφορετικός,μόλις χθες άναψαν οι ενισχυτές,έχει αρκετή δουλειά το σύστημα-χώρος για να έλθει σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο αλλά έτσι είναι το χόμπι.
Τώρα για ποσοστά ικανοποίησης αν έχεις κάποιο μετρητικο όργανο θα με ενδιέφερε.
Ο χώρος όντως είναι μικρός για τα ηχεία (35 τμ) αλλά οι εποχές δεν ευνοούν αγορές-τραμπες κλπ.
ΥΓ. Η ασπιρίνη είναι φαρμακαρα;)

Τα 35 μέτρα σαν γενικώτερο νούμερο είναι μια χαρά για τα 20.1 αν και δεν θα έλεγαν όχι και σε περισσότερα ... εκείνο που δεν είναι μια χαρά είναι η μικρότερη των 1,5-1,8 μέτρων απόσταση από τον πίσω τοίχο και επιπρόσθετα η (από ότι φαίνεται στην φωτο) μη συμμετρική τοποθέτηση σε σχέση με τους πλάγιους τοίχους, αν και τα μάτζις δεν πολυ-έχουν πρόβλημα σε αυτό σε σχέση με ηλεκτροδυναμικά ... δεν θέλω να κάνω τον έξυπνο, εσύ θα τα ξέρεις καλύτερα από μένα ... αυτά τα ηχεία τα αγαπώ, το 1989 πήρα τα SMGa μου, το 1992 τα ΙΙΙ, το 1996 τα 2.5 ... μετά άλλαξα σύζυγο/σπίτι και προτεραιότητες και το γύρισα σε κουτιά ... κάποια μέρα, με άλλη σύζυγο σε άλλο σπίτι, θα αποκτήσω ξανά ένα ζευγάρι, πιθανότατα κάτι σαν τα δικά σου ...

Reaction score
835
τουλάχιστον, πάρε για πίσω τους, αντί της κουρτίνας, ένα καλό, τοίχο με τοίχο, σετ ξύλινες περσίδες (σε τρία κομμάτια) και παίξε με τις κλίσεις από τα πηχάκια ... τα δύο πίσω από τα ηχεία σε ίδια κλίση και ανάμεσα τους στην 'ανάποδη' ... το καλύτερο θα ήταν επίσης (αλλά αφού είναι το κανονικό σου σαλόνι και παίζει και συμβία, χαιρετίσματα) θα μπορούσες να αγοράσεις τρία κομμάτια λαμαρίνα με κυματιστή επιφάνεια (αν έχεις δει κάνει κάτι σαν μαίανδρο η διατομή της) ύψους όσο και τα μάτζις και να τα τοποθετείς από πίσω από τα ηχεία και στο κέντρο ανάμεσα τους, σε ημικυκλική τοποθέτηση (εννοώ τις στήνεις την κάθε μία όχι ίσια αλλά σαν μισό κύλινδρο) , ώστε να προβάλλεται στον χώρος ένας ημικύκλιος λωβός ... πριν με κράξετε να επισημάνω ότι μπορεί να βαφθούν στο χρώμα των τοίχων ή κάποιο άλλο γουστόζικο και να αποτελέσουν διακοσμητικό στοιχείο, ενώ μπορούν τα τοποθετούνται μόνον σε κρίσιμες ακροάσεις ... όταν έχεις κόσμο, μπαίνουν μια χαρά κάτω από το κρεβάτι ...
όλα αυτά έχουν με επιτυχία δοκιμασθεί από εμένα και ομοιοπαθείς, τις ωραίες εκείνες εποχές ...

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.441
Δεν έχω εντρυφήσει σε ακουστική και δίπολα :o αλλά ποίο το πρόβλημα να είναι τα ηχεία κοντά στον πίσω τοίχο ώστε να ανέβει σε υψηλές συχνότητες το SBIR και να αντιμετωπιστεί με φθηνό / ρηχό διαχυτή που να μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί και στο ντεκόρ;

gonis

Luger
Reaction score
12.145
Το manual του κατασκευαστή δίνει αρκετές οδηγίες για την τοποθέτηση των ηχείων και την όσο το δυνατόν καλύτερη αξιοποίησή τους.
Εννοείται οτι μόλις ολοκληρωθεί το χωροταξικο( έχω αρκετή δουλειά ακόμη) θα ακολουθήσουν μετρήσεις (να ναι καλα οι φίλοι) και πινελιές στο μετρό του εφικτού.
Μην ξεχνάτε οτι ειναι οικιακός χώρος ;)

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.677
@gonis: Οι διαφορές των 20.7 από τα 3.7 εντοπίζονται μόνο στις διαστάσεις και στο γεγονός ότι το 20.7 κατεβαίνει 10Hz πιο χαμηλά από το 3.7;

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.706
Βρε Luger Gonis.....τωρα με το δεντρί στην μέση παίζει ποιο ωραια?λεγε βρε....και άμα βγει μετα τις γιορτές τι θα χάσεις πιστεύεις.......?κρεμεται ο κόσμος απο τα χείλη σου......θέλουν να αποφασίσουν που θα στήσουν φέτος το δέντρο τους........δωσε απαντησεις τωρα!!!!!:tongue::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao:

Reaction score
11.233
Καλορίζικα τα ηχεία, Χρήστο!! Χτες μπήκα στο θέμα και το διάβασα όλο. Μα καλά, πολύ παραπλανητικός ο τίτλος. Το έβλεπα τόσες μέρες και το προσπερνούσα, πού να φανταστώ!!!
Καλορίζικα και πάλι, πολύ θα ήθελα να έρθω και να ακούσω τη μουσική μου όπως πρέπει, μετά και την πρόσκληση που μου έκανες στο άλλο θέμα.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.734
Δεν ειναι καινουρια τα ηχεια του Χρηστου, αλλα στο νεο χωρο ειναι σαν να ναι καινουρια. Ειναι μερικα πραματα τα οποια αν βρεθουν στο δρομο σου ειναι δυσκολο να πας παραπερα. Τα Magnepan ειναι σαν τα alfa romeo, απαξ κ τα καβαλησεις δυσκολα ξαναγυρνας πισω. Ο Χρηστος ξερει κ τις δυο περιπτωσεις.:drinks:

gonis

Luger
Reaction score
12.145
Βρε Luger Gonis.....τωρα με το δεντρί στην μέση παίζει ποιο ωραια?λεγε βρε....και άμα βγει μετα τις γιορτές τι θα χάσεις πιστεύεις.......?κρεμεται ο κόσμος απο τα χείλη σου......θέλουν να αποφασίσουν που θα στήσουν φέτος το δέντρο τους........δωσε απαντησεις τωρα!!!!!:tongue::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao:
Αγαπητέ Βλάσση οι μετρήσεις ολοκληρώθηκαν ....

Τη διαφορά την έκανε ο ...Βασιλης...

image.jpg

Και δεύτερος Βασιλης...

image.jpg

Και η ολοκλήρωση της διάχυσης ....

image.jpg

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.677
Μιας κι από ότι φαίνεται, την πρώτη φορά "προσπεράστηκε" το ερώτημά μου, ας μου επιτραπεί να το επαναλάβω:

@gonis: Οι διαφορές των 20.7 από τα 3.7 εντοπίζονται μόνο στις διαστάσεις και στο γεγονός ότι το 20.7 κατεβαίνει 10Hz πιο χαμηλά από το 3.7;

gonis

Luger
Reaction score
12.145
Μιας κι από ότι φαίνεται, την πρώτη φορά "προσπεράστηκε" το ερώτημά μου, ας μου επιτραπεί να το επαναλάβω:
Τα συγκεκριμένα δεν ειναι τα 20.7 ,ειναι τα 20.1
Για διάφορες πέρα απο αυτές που αναφέρεις δεν γνωρίζω αλλα σίγουρα τα μεγάλα ειναι για μεγαλύτερους χώρους και ζητούν πολλά watt.

Reaction score
11.233
Αν δεν κάνω λάθος είναι και η μέγιστη ένταση που μπορούν να βγάλουν. 2db αν δεν κάνω λάθος.

gonis

Luger
Reaction score
12.145
Το Σάββατο που μας πέρασε έγινε η προγραμματισμένη μηνιαία συνάντηση του ACA στο σπίτι μου με την παρουσία μελών και φίλων του ACA που τυγχάνει-αρκετοί απο αυτούς- να ειναι ενεργά μέλη του AVSITE.
Γενικά περάσαμε καλά, ο τίτλος του thread...hangover....επιβεβαιώθηκε, όπως επιβεβαιώθηκε το
<<κύκνειο άσμα>> του συνδυασμου σύστημα-χώρος.
Ο συνδυασμός των ηχείων-ενισχυτικών με τον συγκεκριμένο χώρο φαίνεται ότι ειναι λειτουργικά,πρακτικά και ακουστικά μη δόκιμος.
Και επειδή η σταθερά στην εξίσωση ειναι ο χώρος.....:(

image.jpeg

image.jpeg

image.jpeg

image.jpeg

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.954
Members
38.269