Συλλεκτικα ALBUMS

Reaction score
6.582
Υπαρχουν καποια albums που θεωρουνται σπανια και συλλεκτικα.
Συλλεκτες απο ολο τον κοσμο, ψαχνουν μανιωδως για να τα ακοκτησουν, (εννοειται στην αρχικη τους μορφη).
Τις περισσοτερες φορες αυτα τα albums "αλλαζουν χερια" μεταξυ συλλεκτων.
Ετσι οι τιμες τους στο "χρηματιστηριο του δισκου" κυμαινονται, και καποιοι απο αυτους φτανουν να πωλουνται μεχρι και καποιες χιλιαδες ευρω.
Σημερα με την ψηφιακη τεχνολογια, οσοι θελουν εχουν την ευκαιρια να ακουσουν το μουσικο περιεχομενο καποιων απο αυτα τα albums, λιγοι ομως ειναι οι συλλεκτες σε ολο τον κοσμο που εχουν την χαρα να εχουν την αρχικη τους συλλεκτικη, βινυλιακη μορφη.

Συλλεκτικα albums απο ολους τους μουσικους χωρους (jazz, classical, rock, soul, psychedelia, progressive, country κτλ κτλ..)
Αυτα τα albums προτεινω να παρουσιαζουμε εδω.

BEATLES - CHRISTMAS ALBUM (1970)

Ενα απο τα "χριστουγεννιατικα" album των Beatles. (το τελευταιο τους).
Οι Beatles (oπως και αλλα συγκροτηματα και καλλιτεχνες), ηχογραφουσαν καποια χριστουγεννιατικα albums τα οποια δεν τα διεθεταν στα δισκοπωλεια προς πωληση, αλλα τα εστελναν ταχυδρομικα στα σπιτια των μελλων του Fun-club τους.
Ολα αυτα τα albums των Βeatles (και οχι μονο),θεωρουνται πλεον συλλεκτικα.
Η τιμη για το συγκεκριμενο album του 1970 κυμαινεται γυρω στα 500 ευρω.

Last edited:

Reaction score
6.582
GANDALF - GANDALF (1969)

Ειχε ολες τις προυποθεσεις αυτος ο δισκος, να γνωρισει και μεγαλη εμπορικη επιτυχια.
Με καποια λαθη που εγιναν τοτε ομως, ο δισκος περασε στα αζητητα.
Ευτυχως περνωντας τα χρονια το μοναδικο αυτο album των GANDALF απεκτησε την "αξια" που του αρμοζε.
Και δεν εφταναν ολα αυτα, θεωρειται και ενα απο καλυτερα ψυχεδελικα album που κυκλοφορησαν ποτε.

Reaction score
6.582
MUSIC EMPORIUM - MUSIC EMPORIUM (1969)

Τι δισκαρα τι δισκαρα.
Μολις 300 αντιτυπα του album αυτου κοπηκαν τοτε.
Οποτε καταλαβαινετε και την "χρηματιστηριακη αξια" αυτου του δισκου, στην αρχικη του βινυλιακη μορφη...
Το μοναδικο ψυχεδελικο album των MUSIC EMPORIUM.

Last edited:

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.567
Θα ψάξω να βρω κάποια albums από τη δισκοθήκη μου τα οποία να ανταποκρίνονται στον τίτλο του thread, αλλά προς το παρόν, θέλω να πω το εξής:

ΜΠΡΑΒΟ Γιώργο, ΜΠΡΑΒΟ! :thumbsup::drinks::thumbsup::drinks::thumbsup:

Reaction score
6.582
Θα ψάξω να βρω κάποια albums από τη δισκοθήκη μου τα οποία να ανταποκρίνονται στον τίτλο του thread, αλλά προς το παρόν, θέλω να πω το εξής:

ΜΠΡΑΒΟ Γιώργο, ΜΠΡΑΒΟ! :thumbsup::drinks::thumbsup::drinks::thumbsup:
Σε ευχαριστω wizzy.

Reaction score
6.582
ANT TRIP CEREMONY - 24 HOURS (1968)

Σε μολις 300 κοπιες κυκλοφορησε τοτε αυτος ο δισκος των φοβερων και τρομερων ANT TRIP CEREMONY.... και οποιος προλαβε, (εγω παντως δυστυχως δεν προλαβα....το αυθεντικο τουλαχιστον).
Eνα ψυχεδελικο αριστουργημα, το μοναδικο τους album.
Mονο το εξωφυλλο να βλεπεις....

Last edited:

cosmarpan

Underground
Reaction score
7.487
ANT TRIP CEREMONY - 24 HOURS (1968)

Σε μολις 300 κοπιες κυκλοφορησε τοτε αυτος ο δισκος των φοβερων και τρομερων ANT TRIP CEREMONY.... και οποιος προλαβε, (εγω παντως δυστυχως δεν προλαβα....το αυθεντικο τουλαχιστον).
Eνα ψυχεδελικο αριστουργημα, το μοναδικο τους album.
Mονο το εξωφυλλο να βλεπεις....

Γιώργη με το συμπάθιο, δεν λεω δεν με χάλαγε na το ειχα original, :D αλλα ο δίσκος ειναι στην καλύτερη περίπτωση μετριοτατος, για να μην βγάλω όλη την cosmarpan-ιλα μου :roflmao: και τον πω πατάτα, διότι περί πατάτας πρόκειται. Καλα για το Beatles Christmas Album δεν το συζητώ καν, δεν ακούγεται με τιποτα, απο τα χειρότερα albums όλων των εποχών:errwhat:. Ευτυχώς δεν μπορώ να πω τα ίδια για το Gandalf και το Music Emporium που ειναι πραγματικά πολυ καλοί δίσκοι.

Reaction score
6.582
Γιώργη με το συμπάθιο, δεν λεω δεν με χάλαγε na το ειχα original, :D αλλα ο δίσκος ειναι στην καλύτερη περίπτωση μετριοτατος, για να μην βγάλω όλη την cosmarpan-ιλα μου :roflmao: και τον πω πατάτα, διότι περί πατάτας πρόκειται. Καλα για το Beatles Christmas Album δεν το συζητώ καν, δεν ακούγεται με τιποτα, απο τα χειρότερα albums όλων των εποχών:errwhat:. Ευτυχώς δεν μπορώ να πω τα ίδια για το Gandalf και το Music Emporium που ειναι πραγματικά πολυ καλοί δίσκοι.
Τι σου ειναι τα γουστα ομως φιλε cosmarpan ε?
Ο ενας το θεωρει αριστουργημα και ο αλλος πατατα.
Φανταζεσαι να ειχαμε ολοι το ιδιο γουστο σε ολα, τι βαρετος θα ηταν τουτος ο κοσμος?

Μιλαμε οταν ειχα πρωτοακουσει αυτον τον δισκο ειχα παθει πλακα.
Ανετα τον κατατασσω στα 20 καλυτερα albums που εχω ακουσει.
Καλα για Gandalf και Music Emporium δε μιλαμε οκ. Αυτοι ομως ηταν ηχογραφημενοι σε studio κανονικοτατα.
Ο δισκος των Ant Trip Ceremony ηταν ηχογραφημενος, (αν δεν κανω λαθος) "στο σπιτι τους"
με πολυ φθηνα μηχανηματα. Ηταν "home made" production.
Μαλιστα επειδη τον ηχογραφησαν μεσα σε μια μερα μονο, γιαυτο και ο τιτλος του δισκου ηταν 24 hours.
E ολο αυτο το "ερασιτεχνικο" κλιμα που δημιουργει ο δισκος αυτος, εμενα με τρελαινει.
Εξαλου μιλαμε για ψυχεδελεια που δε χρειαζεται και πολλα φρουφρου και αρωματα.
Αλλα οπως ειπαμε γουστα ειναι αυτα, και το τελευταιο εννοειται ειναι το σημαντικοτερο.

cosmarpan

Underground
Reaction score
7.487
Τι σου ειναι τα γουστα ομως φιλε cosmarpan ε?
Ο ενας το θεωρει αριστουργημα και ο αλλος πατατα.
Φανταζεσαι να ειχαμε ολοι το ιδιο γουστο σε ολα, τι βαρετος θα ηταν τουτος ο κοσμος?

Μιλαμε οταν ειχα πρωτοακουσει αυτον τον δισκο ειχα παθει πλακα.
Ανετα τον κατατασσω στα 20 καλυτερα albums που εχω ακουσει.
Καλα για Gandalf και Music Emporium δε μιλαμε οκ. Αυτοι ομως ηταν ηχογραφημενοι σε studio κανονικοτατα.
Ο δισκος των Ant Trip Ceremony ηταν ηχογραφημενος, (αν δεν κανω λαθος) "στο σπιτι τους"
με πολυ φθηνα μηχανηματα. Ηταν "home made" production.
Μαλιστα επειδη τον ηχογραφησαν μεσα σε μια μερα μονο, γιαυτο και ο τιτλος του δισκου ηταν 24 hours.
E ολο αυτο το "ερασιτεχνικο" κλιμα που δημιουργει ο δισκος αυτος, εμενα με τρελαινει.
Εξαλου μιλαμε για ψυχεδελεια που δε χρειαζεται και πολλα φρουφρου και αρωματα.
Αλλα οπως ειπαμε γουστα ειναι αυτα, και το τελευταιο εννοειται ειναι το σημαντικοτερο.
Τέλος πάντων δεν το συνεχίζω, για μένα ειναι μεγάλη πατάτα, κι αλλα συγκροτήματα έχουν ηχογραφήσει στο σπίτι τους με πενιχρά μεςα και ολα σε λίγες ώρες και έβγαλαν εξαιρετικό αποτέλεσμα. Αυτό δεν...τέλος πάντων περί ορέξεως κολοκυθόπιτα...:D
Για τους Beatles γαργάρα έτσι? μούγγα....:D:roflmao:
Στείλε αυτό που υποσχέθηκες και μπορει να αναθεωρήσω λιιιιγγγοοο την γνώμη μου για Ant Trip Ceremony, αλλα όχι για Beatles, αυτός ο δίσκος ειναι πραγματικά ανεκδιήγητος και δεν έδινα ούτε σεντ για το original. 8-)

Reaction score
6.582
Τέλος πάντων δεν το συνεχίζω, για μένα ειναι μεγάλη πατάτα, κι αλλα συγκροτήματα έχουν ηχογραφήσει στο σπίτι τους με πενιχρά μεςα και ολα σε λίγες ώρες και έβγαλαν εξαιρετικό αποτέλεσμα. Αυτό δεν...τέλος πάντων περί ορέξεως κολοκυθόπιτα...:D
Για τους Beatles γαργάρα έτσι? μούγγα....:D:roflmao:
Στείλε αυτό που υποσχέθηκες και μπορει να αναθεωρήσω λιιιιγγγοοο την γνώμη μου για Ant Trip Ceremony, αλλα όχι για Beatles, αυτός ο δίσκος ειναι πραγματικά ανεκδιήγητος και δεν έδινα ούτε σεντ για το original. 8-)
Για τους Beatles δεν ειπα κατι γιατι εννοειται ηταν πατατες ολα τα χριστουγεννιατικα albums τους (καμια 10ρια τον αριθμο). Δεν ηταν ομως ο σκοπος τους να βγαλουν ενα καλο δισκο, ο σκοπος ηταν να τους στειλουν στα μελη του fun-club τους σαν "δωρο".
Το θεμα ειναι παντως οτι τωρα τα 3.000 αυτα ατομα του fun-club των Beatles, που ελαβαν αυτα τα albums με το ταχυδρομειο στο σπιτι τους τοτε, εχουν αυτα τα albums που η αξια τους ειναι (για ολα μαζι), γυρω στις 5 με 10 χιλιαδες ευρω, και εσυ κατσε και λεγε πως ειναι πατατες....
Ειχαν και αυτοι μια σκασιλα πως ειναι πατατες...

Last edited:

Reaction score
6.582
JACKAL - AWAKE (1973)

Aντε παλι.
Ανετα στα 20 καλυτερα albums που εχουμε ακουσει ποτε.
Το μοναδικο album των Καναδων JACKAL.

Δεν ειναι τοσο η συλλεκτικη αξια αυτου του album οσο η μουσικη του αξια.
Αυτο βεβαια δε σημαινει οτι μπορειτε και να αποκτησετε αυτο το album (εννοειται στην original εκδοση), με λιγοτερα απο 300-400 ευρω.

Last edited:

Reaction score
6.582
FLAT EARTH SOCIETY - WALEECO (1968)

Μα ειναι δυνατον 5 παιδια απο το Boston, ηλικιας αντε 16 με 20 χρονων, να κανουν τους συλλεκτες ολου του κοσμου να ψαχνουν σαν τρελοι να βρουν το μοναδικο αυτο εκπληκτικο (garage-psycho) album τους?
Νεολαια να σου πετυχει.....

cosmarpan

Underground
Reaction score
7.487
Dark - Round The Edges (1972) UK
Label : SIS Records
Catalogue Number : 0102

Το ιερο δισκοποτηρο του heavy psych. 60 κοπιες ολες κι ολες, 12 σε διπλο εγχρωμο εξωφυλλο, 8 σε διπλο ασπρομαυρο και οι υπολοιπες 40 σε μονο ασπρομαυρο εξωφυλλο. Η τιμη του οποτε βεβαια εμφανίζεται σε πληστηρειασμους, ξεκιναει από 3-4 χιλαδες ευρω και φτανει μεχρι 10 χιλιαδες. Είναι από τα λιγα πραγματικα σπανια albums που δικαιολογουν, εν μερει, την αξια πωλησης, μιας και μουσικα είναι αριστούργημα του είδους, στέκεται ανετα στα καλυτερα ευρωπαικα heavy psych rock LP's.
Οποιο δεν το εχουν ακουσει, ας το ακουσουν, δεν βλεπω γιατι οι Sabbath, ας πουμε, εγιναν τεραστιο ονομα (δικαιολογημένα), και αυτοι όχι.
Θα βαζω και 2 ratings, σπανιοτητα/συλλεκτικοτητα και μουσικη αξια από το 1 ως το 10, ειδικα το δευτερο είναι καθαρα η δικη μου γνωμη βεβαια.

Σπανιοτητα / Συλλεκτικοτητα : 10
Μουσικη αξια : 9

Μπραβο Γιωργο για το νημα, δεν μου αφησες πολλες επιλογες, κι ειχα πει να αραξω λιγο τα Χριστούγεννα. :roflmao:

Reaction score
1.120
Πολύ ωραίο το θέμα που ανοίξατε.Προτείνω να βάζετε άλμπουμ με κριτήριο μόνο τη σπανιότητα τους καθώς η μουσική αξία είναι κάτι καθαρά υποκειμενικό και θα χαλάσει το θέμα.

Reaction score
362
Γιωργο Συγχαρητηρια για το θεμα
η λεξη πατατα διπλα στο ονομα BEATLES για μια καρποσταλ
που εστειλαν στους φιλους τους ειναι αγενεια

Reaction score
6.582
Πολύ ωραίο το θέμα που ανοίξατε.Προτείνω να βάζετε άλμπουμ με κριτήριο μόνο τη σπανιότητα τους καθώς η μουσική αξία είναι κάτι καθαρά υποκειμενικό και θα χαλάσει το θέμα.
Συμφωνω απολυτα μαζι σου φιλε vinyllover οτι η "μουσικη αξια", καποιου album ειναι καθαρα υποκειμενικο θεμα, αλλα να πω την αληθεια οταν παρουσιαζω καποια albums που εμενα (και ισως μονο εμενα), μου αρεσουν πολυ, παρασειρομαι απο τον ενθουσιασμο μου, και μου ειναι λιγο δυσκολο να το κρυψω.
Θα το προσπαθησω παντως.

Reaction score
6.582
Γιωργο Συγχαρητηρια για το θεμα
η λεξη πατατα διπλα στο ονομα BEATLES για μια καρποσταλ
που εστειλαν στους φιλους τους ειναι αγενεια
Ε τωρα φιλε stellio εχεις απολυτο δικιο.
Ειναι αγενεια βεβαια.

Reaction score
4.188
Υπάρχουν άπειρα sites με συλλεκτικούς δίσκους.
Ενα απ' αυτά είναι αυτό: http://www.musicpriceguide.com/index.php?ordby=price&ordad=DESC

Από τους Beatles, πιό ακριβό και σπάνιο είναι το BEATLES: PLEASE PLEASE ME, 1st BLACK/GOLD *STEREO* EX++! 1G/1R πού πουλήθηκε 11235 $.
Αντιθέτως, το Christmas Album πουλιέται 30-50 e.

Αβυσσος οι πωλήσεις και ποιά είναι τα συλλεκτικά.
Και φυσικά, ποιά η τελική τιμή πώλησης
Εσύ από πού πήρες τις πηγές σου;
Με έβαλες και στο trip και να δώ πόσο αξίζουν κάτι original αμερικάνικα και ιαπωνικά βινύλια που έχω με παλιές κοπές (ακόμα και οι Jackson 5, το Dancing Machine, πωλείται...500e. Σκέψου δλδ κάτι Dylan Blood on the Tracks και Jesus Christ αμερικάνικα παλιάς κοπής και Lennon γιαπωνέζικο με πολλά βιβλιαράκια μέσα...).

Reaction score
6.582
C.A. QUINTET - TRIP THRU HELL (1968)

Γυρω στα 500 αντιτυπα αυτου του δισκου πουληθηκαν τοτε.
Περνωντας τα χρονια ομως......
Ηταν και η πρωτη φορα, που ενα συγκροτημα ηχογραφει το "κλιμα" της κολασης σε βινυλιο.
Ποιο "σκοτεινο" album απο αυτο μεχρι τοτε, απλως δεν υπηρχε.

cosmarpan

Underground
Reaction score
7.487
Ε τωρα φιλε stellio εχεις απολυτο δικιο.
Ειναι αγενεια βεβαια.
Ρε παιδια για σταθείτε που είναι η ασεβεια? Δηλαδη δεν μπορει καποιος να θεωρει πατατα καποιον δισκο των Beatles? Για τον δισκο ειπαμε όχι για τους Beatles.

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.722
Members
38.231
Νεότερο μέλος
doageorge